Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kyllä puolivälierät pitää olla minimitavoite oli rosteri mikä hyvänsä. Toivottavasti yrittävät edes pelata eikä mitää kilppari paskaa.

Suomi nyt pärjää huonommalla materiaalilla kuitenkin paremmin kun aika moni muu maa niin ei tossa pitäisi mitään jättiyllätystä edes tehdä. Tänään ei voitto yllättäisi yhtään kun saadaan Kanada sopivasti ekaan peliin.
Ei tuolla materiaalilla voi noita parempia maita vastaan lähteä mihinkään luistelukilpailuun. Trappi on melkeinpä pakollinen.

Nyt olisi heti Kakon hetki ja toivottavasti kisat sytyttävät sen kunnon pelirohkeuden liekkeihin. Nyt ei auta jäädä ihmettelemään että jakaako sentteri tai pakit vain kiekkoa lapaan. Nyt ainakin omalta osalta on tilauksessa aktiivisempi ilme varsinkin keskialueelta hyökkäykseen mentäessä. Kulmissa ja laitojen lähellä homma sujuu aivan taatusti.

Kanukit solmuun, Kaapo!
Onhan tää vähän surullista, yleensä jos otetaan jonne kisoihin niin se on sellanen bonus, jotka sitten tuetaan asianmukaisesti. Nyt on jengiä jotka odottaa Kaapon oikeasti kampeavan Suomea eteenpäin, kun tuota jengiä ei Crosbykaan yksin kantaisi.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siis kyllähän toi Suomen nimilista jo vähän aiheutti kummastusta, mutta jotenkin sitä ajatteli että nää tämmöset Ilomäet ja Kivirannat on varmaan niitä varalla olevia pelaajia joiden passeja ei vielä leimata ja Änäristä ehkä vielä sit saadaan tilalle kovempia nimiä.

No ei odotettu, kaikki passit leimattiin heti.

Ja nyt siellä on vittu Ilomäki oikeesti ykkössentterinä. Ei minään popparinsyöjänä, tai jonain kolmosen sentterinä, ei, hän on Suomen maajoukkueen ykkössentteri ja ylivoimassakin ykkösviisikossa ilmeisesti.

Arttu Ilomäki. Hän on Suomen joukkueen paras kiekollinen sentteri.

Arttu Ilomäki.

Jos joku olisi vuosi sitten kysellyt, että arvatkaapa kuka on ensi kisoissa Suomen ykkössentterinä, onko se Barkov, vai ehkä Granlund, ettei Koivun Mikko vielä tulis vai Sebastian Ahohan saattais kanssa olla, vai oisko se sittenkin Arttu Ilomäki. Ni en ois kyl arvannut että se on Arttu Ilomäki. Arttu Ilomäki ois ollu ehkä joku 300. vaihtoehto Suomen ykkössentteriksi.

Mutta nyt Suomen ykkössentteri on Arttu Ilomäki.

Ei saatana.

No, ens kaudella se sit varmaan pelaa maailmanmestarina ja MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittuna NHL:ssä 80 pisteen kauden, Almarin ja Sundin kanssa siellä paiskovat tehopisteitä kierroksesta toiseen, ja sit tää mun valitus ja itku nyt on aika hassua.

Mut silti, Arttu Ilomäki, paras sentteri mitä Suomi kisoihin saa.
 
RAPORTOI

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Suomen pakit on ihan jees, samoin kakkoskenttä ja kakkosmoke. Mutta onhan tuo rosteri aivan käsittämätön noin muutoin. Nyt kun sen vasta ensi kertaa näin (kiinnostus herää vähitellen).

Mutta kaikki on plussaa mitä tulee ja jopa Iso-Britannia -pelistä voi tulla jännitysnäytelmä!
 
"Pitäisi tehdä elämällä muutakin kuin seurata lätkää.
Mutta tiedä sitten olisiko se elämää ensinkään?"
- Minä, elokuussa 2020.

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Valmentajan näkökulmasta kanadamatsi on alkusarjan tärkein. Se antaa erittäin selkeän kuvan Suomen mahdollisuuksista mitalipeleihin.

Jos Suomi häviää matsin selkein numeroin, kisat on valmentajan näkökulmasta taputeltu. Pelaajia pitää toki motivoida ja uskotella sotekonsultin tavoin, että päätyyn asti mennään. Loput 6-7 peliä ovat vain pakkopullaa, jotka nyt tulee hoitaa alta pois. Ei tavata torilla.

Jos Suomi pelaa tasaisen pelin ja häviää niukasti, on pientä toivonkipinää mitalipeleistä olemassa, Ehkäpä Pennanen keksii jotakin uutta. Joka tapauksessa päästään kahdeksan joukkoon, kunhan pidetään pelikurista kiinni.

Jos Suomi voittaa, saadaan kova boosti jatkoon ja todennäköisesti ollaan kahden joukossa lohkossa. On olemassa saumat mitalipeleihin, joskin varsin ohuet.

Miksi näin? Koska Suomi on harjoitellut pelitapaansa 4 viikkoa ja Kanada 1 kerran. Koska jääkiekossa yhteistyöllä päästään pitkälle, jos marginaalit ovat kuitenkin aika pienet. Kaikki kuitenkin osaavat pelata jääkiekkoa, vaikka toiset änärissä ja toiset liigassa. Ja koska suuret maat tulevat pomminvarmasti olemaan paljon yhtenäisempiä mitapeleissä tähtineen. Siksi.

Suurelle yleisölle tämä peli ei ole kovin merkittävä ja häviökään ei juuri hätkäytä. Tuskin pelaajiakaan, ainakaan niitä ei-kovin-fiksuja.

Itse veikkaan Suomen voittoa, Suomen jopa pitää voittaa tämä matsi, muuten tulee aika turhat kisat. Avainkysymyksenä ovat tutut virheet ja maalinedustapelaaminen. Jos Kanadaa ei osata pitää poissa maalintekosektorilta, goodbye Finland, zero points.

Suomen pitää pelata yhteen kuin Marigold IceUnity, jotta pisteet kairattaisiin kanukeilta.
 
Viimeksi muokattu:
Myönnän, olen ollut väärässä. Tai oikeastaan tietämätön.
Kaapo Kakko kuuluu miesten maajoukkueeseen. Valtava kehitys nuorten mm kisojenkin jälkeen. En tarkoita vain maalia Kanadaa vastaan, vaan se jätkähän pyörittää kanadan pelaajia, kuten haluaa. No voimassa häviää, mutta liike ja tila jäällä on eduksi.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Ilves ja moderaattorit
Hola.

Osaako joku tiivistää mitä varten NHL kaverit jäi pois turnauksesta. Juu, on loukkaantumisia ja kausi kesken.... mutta entäs ne muut? Jos semmosen lyhyrn referaatin sais.

En ole oikein jaksanu lukea maajoukkuetta koskevia uutisia. Ja lisäksi auinmaassani kiekkouutisointi hieman mollivoittoista.
 
Eihän tässä ole mitään järkeä....

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Hola.

Osaako joku tiivistää mitä varten NHL kaverit jäi pois turnauksesta. Juu, on loukkaantumisia ja kausi kesken.... mutta entäs ne muut? Jos semmosen lyhyrn referaatin sais.

En ole oikein jaksanu lukea maajoukkuetta koskevia uutisia. Ja lisäksi auinmaassani kiekkouutisointi hieman mollivoittoista.
Muutamaa tapausta lukuunottamatta käytännössä loukkaantumiset, kausi kesken tai soppari katkolla.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lupaavaa oli se kuinka hyvin puolustettiin silloinkin kun oltiin melko köysissä. Kyllähän kanukit maalipaikkojakin sai mutta sitten Lankinen hoiti loput.
 
- Jyppi on siinä mielessä hyvä vastustaja, että niiden pelaajat ei kaadu kulmissa ihan tuosta vaan. Siellä saa kamppailla ihan oikeasti, eikä tarvitse pelätä helppoja jäähyjä. Ne pysyy pystyssä ne kundit ja se on hyvä tieto etukäteen, Toni Söderholm.

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Näin se pitikin mennä. Suomella oli huippuvahti, joka takasi voiton. Jääkiekko on joukkuepeli. Sihvosen orgastinen hetki on jälleen täällä tänään.

Seuraavat 6 peliä ovat kansan hokijuhlaa, muuta ei kannata miettiä. Mutta kyllä tähtienkin pitää tosissaan yhteispelata, jos aikovat leijonat kaataa.

Kaapo Kakkoa varten oli varmaan juniorisarjoissa erilaisia sääntöjä, mm. Kakko ei saa pelata enempää kuin 1/3 matsista, hän ei saa pitää kiekkoa kuin 3 sekuntia kerrallaan jne. Matsit olisivat olleet tylsiä, jos kukaan ei olisi saanut jannulta kiekkoa pois. Eräänlainen turkulaisversio Elmosta.

Tarvitaan karpaasi, joka esittää Bettmanille tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä: joko syöt pelikassillisen kiekkoja tai sitten päästät änäripelaajat olympialaisiin. Haluan nähdä Kakon olympialaisissa, kaveri on parempi versio Ahosta. Laine on hänen rinnallaan nöösipoika, joka tosin osaa laukoa. Kakko sen sijaan tulee dominoimaan.

Olympialaisista puheenollen, miksi Jalonen ei valmentanut viime kisoissa. Nyt siellä oli joku harjoittelija, joka peluutti yhteistyökyvytöntä kiekkoa koko kisojen ajan. Miksi?
 
Suosikkijoukkue
JYP, pukukoppien hikoileva osasto
Sitoutunut peli Suomelta tänään, Lankinen oli hyvä, ja hyvin jaksettiin puolustaa Kanukkien hyökkäykset kulmiin, maalin edessä ei paikkoja tullut. Kanukit tuntui olevan ihmeissään Suomen taistelu ilmeestä, ei ehkä olleet varautuneet tähän.Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, kentälliset näyttää tasapainoiselta.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Olihan komea turnauksen avaus, olisipa mukava olla paikalla. Siellä on illalla pikku kekkulit ja tytöillä *sensuroitu*

Kakko 2 maalia, hop.
Mikkola ja Lehtonen oman pään pelissä ihan huiman hyviä. Ohtamaa oli todella hyvä, paljon parempi kuin oma odotusarvo oli, vaikka en huononakaan pitänyt.
Luostarinen, huh huh mitä muuveja.
Lankinen, cool man cool.
Savimatti, on se kova.

Koko joukkue pelasi juuri sitä mitä odotin. Hyvää 5 vs 5 puolustamista maltilla.
Toisessa erässä huolimatonta kiekon kanssa ja vielä kun sen saa pois niin yhtä vaikeaa tulee olemaan muillekin maille Suomen voittaminen.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Olipa melkoinen Daavidin voitto Kanadasta. En ole seurannut joukkueen rakennusprosessia oikein mitenkään ja liigaakin olen katsonut vain satunnaisesti kuluneen kahden vuoden aikana, joten suoraan sanottuna kolmasosaa joukkueen kokoonpanosta piti vähän arvuutella, että olenkohan koskaan nimeä kuullutkaan...

Todella ennakkoluulottomasti ja pirteästi Suomi kuitenkin pelasi, mitä nyt vähän yli-innokkaasti saattoi parin peräkkäisen vaihdon aikana olla puolen tusinaakin suomalaista vuoronperään rähmällään kentällä kun sirklauksessa tuli vähän ammuttua yli. Kanadan pehmeys ja laiskuus käytettiin kuitenkin ihan armotta hyödyksi ja joukkueessa on kuitenkin riittävä määrä taitoa ja nopeutta pistämään änärimiehetkin kanveesiin. Varsinkin turnauksen alkuvaiheessa on varmasti hyödyksi, ettei Suomen joukkueesta juuri kukaan joudu esimerkiksi totuttelemaan leveämpään kaukaloon.

Kaapo Kakko on tietysti änärinörtillekin tuttu ja kovan seurannan kohde ja voi veljet, millainen kasvutarina tämä kausi on Kakon osalta ollut. Aivan älytön kehitysloikka on pojalla menossa ja toivottavasti potentiaalia on vielä reilusti lunastamattakin! Tuo kiekon suojaustekniikka on kyllä täysin poikkeuksellinen, Kakko saa liikkeeseen voimaa melkein jalkoja nostamatta ja vaikeahan tuollaiselta on kiekkoa pois saada. Ensimmäisen erän maali oli kyllä sellainen osuma, jota ei ihan joka pelimies pysty tekemään.
 
The world is done,
Aurora gone

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Hyvä otteluohjelma Suomella, kun kanukit ovat hädin tuskin päässeet paikalle. Tuolla aiemmin joku kirjoitti vedonlyöntiyhtiön antaneen Suomelle 79% todennäköisyyden päästä neljän sakkiin. Nyt onkin sitten pieni piste-etu Slovakian, Tanskaan ja Saksaan nähden. Ilman lapsuksia jopa toinen sija on mahdollinen.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick, Tuukka Rask
Ei tuolla materiaalilla voi noita parempia maita vastaan lähteä mihinkään luistelukilpailuun. Trappi on melkeinpä pakollinen.
Suomi nyt puolustaa aina kohtuu hyvin, mutta kun niitä maalejakin pitäs tehdä että ainakin pitää pyrkiä aktiiviseen peliin eikä lähteä liikkeelle ajatuksella että luotetaan johonkin tuuripomppuun/muutamaan tilanteeseen.

Olihan nuo Kanadanki pelaajat iha pihalla omalla alueella kun vaan antoivat painetta. Viimeistely noin yleisesti voi koitua ongelmaksi.

Kyllä tuossa tietty näkyi Kanadan olematon valmistautuminen versus Suomen kuukauden hinkatut kuviot.

Ps. Jalonen vaikuttaa useassa haastattelussa että sitä vituttaa lähes koko ajan. Toki ärsyttäs itteäki noi median älyttömät kysymykset.
 
Kärpät ja Tappara ovat aivan yössä vaikka Kärppienkin leiristä yksi kirjoittaja maalailee jo mestaruutta ”Pohjoisen puhurille”. Mikälie hänen promilletasonsa näitä kirjoittaessaan.

Spine-nimimerkiltä vuoden viesti.

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kakko vastasi huutoon ja hyvin taisteli koko joukkue. Tuosta toisesta erästä Jalosen kanssa samaa mieltä. Paineen alta on päästävä paremmin pois ja itse lisäisin sen että organisoidumpi joukkue olisi murhannut Suomen noiden laita -ja kulmavääntöjen jälkeen. Kanukit ja erityisesti pakit onneksi tykkäsivät rakastella kumilaattaa ja aikamoista hiplailua siirtelyineen oli. Tuosta painekattilakarusellista Suomi varmasti opiksi ottaa ja eritoten jässikkäpakit.

Kakon tyhjä maali oli aikamoista seksiä. Muutenkin jäätävän myrkyllinen kaveri laitojen lähettyvillä. Ja kaikkinensa.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helmisen muukalaislegioona
Upea peli joukkueelta jonka suurin osa lyttäsi jo ennen kisoja.
Nelosketju on todella hyvä roolissaan ja mörkö varsinkin, Kaapo oli oma itsensä eli loistava pelimies.
Ei muuta kuin kohti uusia taisteluja.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Loistava peli Suomelta. Ilomäki, Rajala, Anttila, Kakko, Lehtonen, Lankinen. Tässä mielestäni parhaat ja näkyvimmät. Jokiharju vaikuttaa vähän hazardilta. Hieman pelotti kun hän oli jäällä myös 2-1 maalin jälkeen kun 1-0 maalin jälkeen otti jo todella tyhmän jäähyn josta Kanada rankaisi.

Täytyy vielä ottaa kiinni tuohon Kakkoon. Itsekin olin jokin aika sitten hieman mietteliäs kun jalka näytti niin raskaalta. No eipä ollut tänään. Ensimmäiset potkut olivat myrkkyä tänään kanukeille muutamaan otteeseen. Muuten nämä otteet ei oikeastaan yllätä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tuli tässä mieleen, että Kakollahan voisi olla eväitä jopa nousta MM-kisojen alltime U18-pelaajien pistetilaston kärkeen. Tilaston kärjestä löytyy muuan Patrik Laine, joka 2016 kisoissa iski 10 pelissä tehot 7+5=12. Jaromir Jagr aikanaan iski vastaavan ikäisenä 10 pelissä tehot 3+2=5. Lisää väriä saataneen tilastoon myös USA:n Jack Hughesin otteiden myötä.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tuli tässä mieleen, että Kakollahan voisi olla eväitä jopa nousta MM-kisojen alltime U18-pelaajien pistetilaston kärkeen. Tilaston kärjestä löytyy muuan Patrik Laine, joka 2016 kisoissa iski 10 pelissä tehot 7+5=12. Jaromir Jagr aikanaan iski vastaavan ikäisenä 10 pelissä tehot 3+2=5. Lisää väriä saataneen tilastoon myös USA:n Jack Hughesin otteiden myötä.
Tuo joukkue toisaalta ei tainnut hävitä peliäkään ennen finaaleita ja oli täynnä NHL talenttia. Vähän eri lähtökohdat. Pidän todennäköisempänä, että Hughes haastaa Patukkaa.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei olisi vielä vähän aikaa sitten uskonut että ilomäki on Suomen ykköskentän sentterinä MM-kisoissa. Ei päässyt Tapparassa lopulta edes kentälle ja nyt vetää ykköskentässä.
Nostetaan tämä. Ei mitenkään jälkiviisastelua tms. Itse epäilin samaa ja tänään sitten Arttu vastasi tekemällä pussin. Yksittäisessä ottelussa kaikki on mahdollista.
 
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Ehkäpä Pennanen keksii jotakin uutta.
Pennanen keksi vanhaa. Suomi pelasi kuin HPK muutamalla lisätyllä viivelähdöllä. Pyrkimys pelata aina päätyyn, jos ei oltu punaisen jälkeen ylivoimaisia. Pitkät päätypelit. Pelin jäädytys laitaväännöissä. Kun ei ollut paikkaa avata, surutta vaikka viisitoista pitkää kiekkoa. Molemmat maalinedustat.

Myös maalinteon tehokkuus oli taattua HPK:ta.

Bobi Lehtosella pelikuri petti lopussa ja tuli Tapparasta tuttua suorittamista. Männällä ei Suomen onneksi ollut enempää tilaa kikkailla.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Jaloselta ja GM Lehtiseltä lopulta ihan oikea veto olla ottamatta ketään tuonne joukkueeseen enää. Ainoa mahdollisuus menestyä on se, että tuo jengi hitsautuu todella hyvin yhteen ja jokainen jätkä kasvaa sen 5cm ainakin. Tämä ottelu näytti myös sen, ettei hirveästi kannata huudella etukäteen rostereiden paskuudesta, koska turnauksissa voi aina tapahtua mitä tahansa.

Toista erää lukuunottamatta erittäin kypsää peliä Suomelta. En ihan älyttömästi valmistavia pelejä katsellut, mutta positiivinen fiilis jäi Leijonien suorituksesta. Jos ei mitkään luulotaudit iske, niin Slovakiat sun muut pitäisi kaatua ihan rutiinilla. USA saattaakin olla sitten astetta hankalampi tapaus.
 
Pöö
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy