On tässä nyt se hyvä homma, että minulleki epäilevälle tuomaalle voi näyttää ettei se Liigan taso olekaan romahtanut. Itse kun olen ollut siinä uskossa. Jos tuolla tulee kannikkaan pelistä toiseen niin olen ehkä oikeilla jäljillä, mutta jos mennään mitalipeleihin asti niin sitten varmaan olen asiassa väärässä.
Ihan mielenkiintoinen pointti, mutta kun rupeaa tarkemmin miettimään niin ei tässä nyt pääse kovin moneen kilpailevaan sarjaan mitään suurta vertailua tekemään.
Jos aloitetaan Suomen jengistä niin Suomi antaa kyllä aika hyvän vertailupohjan, kun liigasta tosiaan on iso osa jengistä.
Käydään sitten noita muita jengejä läpi ja millaista vertailupohjaa sieltä saadaan:
Ensin Suomen oma lohko:
Kanada - Jengi koostuu kokonaan NHL-pelaajista ja tähän kohtaan ei nyt varmaan mitään vertailuja ole tarve tehdä.
USA - Sama homma kuin Kanadalla, NHL ja Liiga eivät varsinaisesti kilpaile aivan samalla tasolla.
Saksa - Tämä on se ehkä mielenkiintoisin verrattava, kun Satksalla 3 pelaajaa tulee NHL:sta (ja yksi NCAA), mutta muuten koko jengi on omasta DEL - liigasta. Mielenkiintoinen vertailupari myös sen takia, että on muutamana viime vuonna puhuttu DEL-liigan tason noususta ihan tuonne Liigan tasolle. Suomi-Saksa peli antaa siis varmasti liigojen tasosta jonkinlaista vertailua.
Slovakia - Slovakialla löytyy aikamoinen sekoitus pelaajia ympäri maailmaa. 9 pelaajaa Pohjois-Amerikasta, kentällinen KHL:sta, muutama Ruotsista/Suomesta/Tsekeistä. Ja 5 pelaajaa omasta sarjasta, joten ei kyllä kannata alkaa mitään Liiga-Slovakin sarja vertailua tekemään tämän ottelun pohjalta.
Tanska - 4 pelaajaa kotimaan sarjasta, joten ei tarjoa hirveästi vertailupohjaa sarjojen väliseen tason vertailuun.
Ranska - N. 70% jengistä kotimaan sarjasta, joten Suomi-Ranska pelin pohjalta voi jonkinlaista argumenttia sarjojen välisestä tasosta antaakin. Ei ihan yhtä mielenkiintoinen verrattava kuin Saksan kanssa, mutta ehdottomasti relevantti.
Iso-Britannia - Muutamaa pelaajaa lukuunottamatta koko jengi kotimaan sarjasta, joten Ranskan tavoin myös ihan relevantti vertailukohta Suomea vastaan.
Todennäköisimmät puolivälierä vastustajat:
Ruotsi - Oikeastaan koko pelaava jengi NHL:stä Kanadan ja USA:n tavoin, joten ei tarjoa järkevää vertailukohtaa.
Venäjä - Kaikki suurimmat vastuunkantajat tulevat Venäjällä NHL:n puolelta ja sitten pienemmässä alempien kenttien rooleissa on joitakin kotimaan KHL:n pelaajia. Eli periaatteessa tässä voisi olla näille kovimmille KHL-Liiga jankkaajille vähän pohjaa riippuen millaiseen tulokseen puolivälierässä päädyttäisiin. Pro-KHL voisivat huutaa kuinka Liigajengiä pyöriteltiin täysin ja KHL rocks. Ja sitten taas pro-Liiga ihmiset voisivat hehkuttaa kuinka Liigajengi pisti KHL-porukan nurin.
Tsekki - Noin kentällisen verran kotimaan liigan pelaajia (vähän kuin Slovakialla), mutta aikamoinen sekoitus kaikkialta kuitenkin. En näe suurta järkevää vertailupohjaa tässä.
Sveitsi - Suurin osa jengistä NLA - sarjasta, joten Sveitsin kohtaaminen puolivälierissä antaisi hyvän vertailupohjan Liigan ja NLA välillä. Ehdottomasti mielenkiintoisin vastustaja tässä mielessä puolivälieriin.
Eli summattuna voisi sanoa, että alkusarjassa tulee hyvä mittaus DEL:n, Ranskan liigan ja Iso-Britannian liigan kanssa. Ja puolivälierissä ehkä ainut järkevä vertailukohta olisi Sveitsin kohtaaminen.