Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lauri Marjamäen kohtaloksi koitui paitsi tietty sukupolven vaihdos, myös heikohko pelaajamateriaali, mitä tulee Euroopassa pelaaviin suomalaisiin. Aika ajoi ohitse näistä 2010-luvun luottopelaajista, Hietanen, Kukkonen, Pyörälä, Kontiola, Aaltonen, Immonen jne. Nämä olivat Leijonien runkona monissa kisoissa vuosina 2010-2016. Jo vuosi sitten osa näistä alkoi tippua kärryiltä ja olympiakisoissa nähtiin viimeistään, että taso ei meinaa enää riittää edes vaikka NHL loisti poissaolollaan.

  Jukka Jalosella on edessä sama ongelma. Mistä hän saa käyttöönsä riittävän hyviä pelaajia? NHL:ssä on materiaalia ihan riittämiin ja vieläpä huippuosaamista, mutta sitten tulee iso kuilu. Ja fakta on kuitenkin se, että MM-kisoihin puolet pelaajista tulee Euroopasta.
   
 2. Peluuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat-
  Aina sama laulu, ei vaan suostuta myöntämään sattuman ratkaisevaa osuutta. Ei ole sattumaa, mitä Sveitsi teki 2. erässä uinuvaa Leijonaa vastaan, mutta sattumaa on, ettei Suomi tullut 3. erässä tasoihin tai ettei Sveitsi karannut 1-4 tai jopa 1-5 johtoon. Sattumaa on, että Suomi voitti murskalukemin pari matsia, joita ei kokonaisvaltaisesti hallinnut ja sattumaa on, että Suomi hävisi pari hallitsemaansa ottelua.. mutta eihän näitä voi myöntää, jos ei tiedä mitä tarkoittaa todennäköisesti tai keskimäärin eli todennäköisyyslaskenta on aina ollut ahdistavaa..Sattuma on aina iso tekijä yksittäisessä ottelussa, usein siitä huolimatta pelillisesti parempi voittaa esim. 4-2 ... 7-1 sijaan..mutta tasaisissa otteluissa sattuma ratkaisee voittajan..Onneksi asiantuntijoista sentään Nurminen ymmärtää tämän..
   
 3. ORPH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Vielä kun saataisiin lisää eksotiikkaa näihin kisoihin, vaikkapa Pohjois-Korea ja Iran.
  Tällöin saataisiin takuulla pelaajien piste ennätyksiin lisää volaa!
  Sehän se tuntuu olevan monelle todella tärkeä juttu ja saahan se olla, jos se hyvältä tuntuu.
  Mitä merkitystä niillä alkusarjan neppailu pisteille on niinku oikeesti.
  Hienoahan se toki on, kun onnistutaan ja maaleja syntyy. Ei siinä mitään.
  Vastustajan taso olisi ehkäpä jotenkin syytä pitää mielessä, kun näitä henkilökohtaisia pojoja ihastellaan ja ihmetellään.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018 klo 23.52
 4. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Mitä tähän USA-matsi edes kuuluu?

  Eräs puheenparsi oli sellainen, että "paniikkinappula yhdestä hävitystä pelistä", mihin olen viitannut aiemminkin, että siitä tuskin on kyse, sillä paniikki tässä on ollut World Cupista lähtien. Voitettuja ja hävittyjä pelejä tulee ja menee, mutta pidemmällä tähtäimellä oli nähtävissä että paniikkin oli syytä ja huoleen. Lopputulos oli sitten se, että häviö tuli silloin kun olisi pitänyt voittaa. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta. Mutta voitettiin kaksi suurmaata, muutama lätkäkääpiö ja otettiin pataan kolmelta keskitason maalta. Nämä ovat faktoja. Ihan sama mitä USA-pelissä tapahtui, kun suvereeniuden jälkeen tuli naamaan reilusti USA:aa huonommalta joukkueelta. Missä oli se USA-pelin into kun tarvittiin? Nooh, muistellaan me vaan USA-peliä, kun se meni niin vitun hyvin ja Kanadakin voitettiin. Ja kokonaisuutena kausi 21/30, se on huippusaldo! Mä lähen torille.
   
 5. Peluuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat-
  Lainaus:
  Suomeltako suvereeni esitys..Tässä oikee loistoesimerkki siitä, kun ei katsota matsia lainkaan, vaan ainoastaan lopputulos. No ei kai voi vaatiakaan enempää, jos ei katsominen kiinnosta..
   
 6. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Irak vois olla kans aika kova tai Libanon. Siinä olis hyvä peluuttaa kärkiketjut puhki ja sitten vaikka ööö Sveitsin kaatoon. McDavid tekis Libanonia vastaan kuitenkin 0+1 ja Sebu Aho 4+8, joten pörssivoitto olisi varma, kun ei ne puolivälierän MacDavidin 0+3:t riittäis ja Sebun 0+1 vain varmistaisi ylivoimaisen voiton.
   
 7. Peluuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat-
  "Turha kaukalollekin" negaa sen verran, et neljännesvälierän häviää 50 % joukkueista. Sveitsillä 8 nhl-pelaajaa ja nyt ollaan ihan ihmeissään, kun näin kävi. 2 erä oli luokaton, mutta tiettyä suhteelisuudentajua. Jos jazzikuutiossa pyörähtää 1 tai 2( 40 %) niin ihmetelläänkö sitä viikkokaupalla, että miten se on mahdollista. Urheilussa ei vaan tietyt ihmistoivot tunnu ymmärtävän, että joskus lievä epätodennäköisyys toteutuu..
   
 8. canttig Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  On todella outoja juttuja nämä Libanon, Irak,...? Ettei vaan ihan käynyt niin että Suomi hävisi Sveitsille? Ja HIFK Kärpille? Tahko Haminalle? Ei nyt ihan itkemään ja valittamaan pidä ruveta. Älä pillitä, seiso kaikki erät.
   
 9. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Mä en tiennytkään että täällä mun kämpillä oli vieraita kun tuon tiedät. Missä täällä olit?

  @Turha Kaukalo nimimerkin viestejä USA-matsin jälkeen odotellaan edelleen. Odotan niistä nyt ainakin sitä näkeväni että hän perustelee niissä miksi Suomi tulee häviämään Sveitsille.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2018 klo 02.28
 10. metsuri1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes
  Tuo keskikastin maille systemaattisesti häviäminen oli mentaalipuolen ongelma. Osa syystä voi olla nuoressa kapteenistossa kun siellä ei ollut niitä kukkoslasseja pitämässä asenteesta huolta. Mutta kyllä minusta tuossa voi antaa sapiskaa myös valmennukselle. Juuri tuollaiselle asialle valmennuksen pitäisi pystyä tekemään jotain. Etenkin kun se selkeästi toistuu.
   
 11. Kassu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Juuri näin. Henkisen tilan käsittely ja valmistautuminen meni metsään kolmessa pelissä. Koko valmennusosasto turhan kokematon, varsinkin Manner ja ehkä muutos tähän turnaukseen oli pelitavan osalta liian raju, niin nyt maksellaan oppirahoja kun kaikilta osin ei oltu valmiita.
   
 12. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Erittäin hyvin sanottu. Lisäksi tämä Liigan haukkuminen on täyttä paskaa, kun siellä nyt kuitenkin Tanskalla yms. niin pelasi nimen omaan niitä Liiga ukkoja, SHL pelaajia jne. Kas kummaa että niillä riitti sitten kuitenkin se taso pelaamaan jääkiekkoa, kun samaan aikaan Suomella ei muka riitä SHL/KHL/Liiga tason pelaajat. Eihän se jumalauta riitä jos peliaika on 2 vaihtoa per erä ja ne ykkösen/kakkosen jätkät pelaa YV:t ja AV:t ja joka toisen vaihdon muutenkin.
   
 13. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Käy ettimässä, en tiedä löytyykö. Muistaakseni olin aika toiveikas Sveitsi-ottelun suhteen. Että josko... Mä en ymmärrä miten tämä liittyy siihen, että Marjamäen joukkue alisuoritti neljännen kerran peräkkäin arvoturnauksessa mutta luulenpa ettei ymmärrä kukaan muukaan, joten turha juuttua siihen.

  Näin jälkikäteen sanottuna trendi oli olemassa, keskikastin maita vastaan oli ongelmia. No, siitähän täällä on puhuttu.

  Ei tämä ole mitenkään hankalaa, avainpelaajien ja kapteenien, kuten yllä huomioitu, nuoruus oli ongelma, ja joskus tulee tärkeissä peleissä rautakankea hanuriin, mutta jos ongelmat toistuvat ja eri toten sellainen ongelma, ettei tule menestystä, niin ei hyvin mene.
   
 14. Boosteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
  Eniten ärsyttää näissä Tanska ja Sveitsi peleissä se, kuinka helposti molemmissa matseissa kolmas maali vastustajalle syntyi Suomen täydellisen oman pään perseilyn takia. Ihan kuin ei uskottu siihen, että näillä mailla riittäisi taidot viimeistelemään kiekkoa maaliin vaan jätettiin onnen ojaan. Tanska pelissä miten voi jättää yv:llä maalin eteen vartioimatta pelaajaa? Miten ei voi merkata Sveitsi pelissä takatolpalle kiitävää laituria? Jumalauta.

  Turha edes Kanada ja Usa-pelejä on arvioida, kun niitten perseilyjä alkulohkon peleissä on nähty niin runsaasti, etteivät edes tunnu ottavan aina tosissaan. Molemmissa peleissä muutama maali kirjaimellisesti pomppi Suomen hyväksi, joka antoi nuorille pojille mukavuuden pelata ilman painetta ja hermoilua. Oli turnauksessa todella paljon hyvääkin ja ymmärrän, että nuorennusleikkaus kyseessä joukkueessa. Ei voi muuta sanoa, että pohjalla on välillä hyvä käydä jotta voi koittaa paremmat ajat.
   
 15. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Löytyi viestini USA-pelistä ja vielä tästä ketjusta:

  Lainaus:
  Mä en nyt tiedä, oliko tästä perusteluksi mihinkään, etenkään siihen, että Suomi ei voita. Toiveikas viesti, mutta taka-alalla väijyy pelko! No, noinhan se matsi melko tarkkaan meni, mutta ei kannata miettiä sitä.
   
 16. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Sen USA-matsin jälkeen oli aika selvää että Suomi lähtee ennakkosuosikkina voittamaan tuota puolivälieräottelua. Sen takia en vain itse pysty ymmärtämään että mitä ja ketä tuollainen pessimismi, jälkiviisastelu ja ihmisten haukkuminen auttaa, jotka sen uskalsivat ääneen sanoa silloin ennen peliä. Itsekään kun et selkeästi ole ollut mitenkään eri mieltä asiasta.

  Minä peräänkuulutin myös ennen ottelua että Sveitsiä vastaan ei voi lähteä takki auki tai muuten tulee ongelmia. Enkä mä nyt usko että se takki auki olikaan ainakaan pelaajilla. Ongelmia tuli silti.
   
 17. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Sveitsi tappio vitutti ja rankasti. En edes muista milloin viimeksi olisi mennyt näin tunteisiin. Alkulohkon ailahteluista huolimatta luotto oli kova, olihan Kanada ja USA pöllytetty tyylikkäästi.

  Ensimmäisen erän jälkeen oli fiilis, että tästä tulee perinteinen hankala ottelu, jossa Suomi tekee vastustajan maalivahdista sankarin, ja voitetaan tiukasti yhdellä maalilla. Toisessa erässä olikin sitten tonnin seteli-ilme, kun Sveitsi paukutti 3-1 johtoon.

  Tiedä sitten mikä meni pieleen, vaikuttiko nuo isojen voitot niin paljon, ettei joukkue saanut latausta kondikseen, ja kuviteltiin voiton tulevan helposti. Vai paskoiko joukkue housuun kun vastustaja osasikin pelata laadukkaasti. Niin tai näin, laitan tästä suurimman osan valmennuksen piikkiin. Ja kyllähän yksi koodinimi "mikkokoivu", tai edes "lassekukkonen" olisi ollut tervetullut. Pelaamaan muutama rauhallinen vaihto, ottamaan tilanne haltuun. Nyt ketjut vaihtui, mutta jätkät syöksyi kuka minnekkin, eikä hommassa näyttänyt olevan päätä eikä häntää. Nuoressa joukkueessa ei ollut selkeää johtajaa? Vielä kun Marjamäki näytti imitoivan Heikki Silvenoista, niin paniikki oli aika helppo aistia kotisohvalle asti.

  Jos jotain positiivista pitää hakea, niin Suomi pelasi kyllä parhaimmillaan aivan pirun virkistävää kiekkoa. Aivan vitun sama oliko jenkit/kanukit krapulassa tai asennevammaisia, mutta Suomi oli näissä matseissa loistava.
   
 18. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  No nyt päästään studiossa asiaan. Marjamäkeä odotettiin, konsensus oli ilmassa siitä, että hän oli paras kaveri näihin hommiin. Miten liitto ja päävalmentajan palkkanneet tahot ovat yrittäneet auttaa asiassa, kun ensimmäiset kompastumiset olivat jo vuosia sitten näkyvissä? Jos rekry näyttää menevän pieleen, niin eikö rekrytoinut organistaatio tee jotain asialle? Muutakin kuin antaa potkut, koska sehän on aina kallein mahdollinen ratkaisu.
   
 19. Kyylä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tässä perspektiiviä siitä, miten muualla näihin kisoihin suhtaudutaan. Linkki ISn juttuun venäläisten hotellilaskusta.

  On lähinnä vitsi, millä antaumuksella Suomessa analysoidaan, petytään, vihapuhutaan ja toisaalta mennään suihkulähteeseen näiden kisojen takia.

  MM-kisat ovat keväinen karnevaali, jonne kiekkoilijat tulevat pitämään hauskaa ja vähän pelailemaan. Se pitäisi pitää mielessä, kun Suomessa analysoidaan kisamenestystä.
   
 20. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
  Lainaus:
  Eipä tuommoista kurittomuutta ollut venäläisillä, kun Kurkunleikkaaja oli puikoissa. Vastenmielinen äijä, mutta auktoriteettia piisasi, siitä propsit. Jos joku muu maa haluaa tulla karnevaaleihin vain pellailemaan, siitä vaan, se on heidän ongelmansa, suomalaiseen kiekkoiluun moinen asenne ei kuulu. Väitänpä, että pojjaat olis kiltisti valmistautunu Sveitsiä vastaan, eivätkä metsästäneet telkkaa ja pelanneet pleikkaa, jos Babyfacen tilalla olisi ollut Jukka Jalonen, hän omaa auktoriteettia.
   
 21. Kyylä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  No vaikka niin. Paitsi että NHLn parasta suomalaista ei kisat edes kiinnosta, Sveitsi pesee Kanadan pystyyn, USA surffaa puolivälierän. Joopajoo. Onneksi tuulipukukansa on kikseissä - siis jos Leijonat-nimimen joukkue voittaa Kenian.
   
 22. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Täytyy kuitenkin huomioida, että missään muussa maassa jääkiekon MM-kisat eivät ole tärkeysjärjestyksessä niin korkealla kuin Suomessa. Esimerkiksi huomisissa finaalimaissa Ruotsissa ja Sveitsissä urheiluvuoden päätapahtuma alkaa vajaan kuukauden päästä, joten jääkiekkokisat ovat vähän kuin katsoisi elokuvia pitkän matkan lennoilla. Sitten on puolestaan niitä, jotka eivät koskaan pääse pitkälle matkalle, minkä takia käynti toisessa kaupungissa on merkittävä juttu, josta puhutaan pitkään.
   
 23. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Mitähän sä nyt yritit tässä osoittaa? Sitä että venäläisiä vitutti ja kun kausi loppui ne joi perseet? Niillä toki rahaa vetää kaviaaria, mutta kyllähän tuossa mainittiin että niitä vitutti. Eli siis kertoo aika paljon että halusivat menestyä. Miten tuosta uutisesta voi vetää täysin päinvastaiset johtopäätökset?
   
 24. PPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Asia on juuri näin. MM-turnaus nykyisellään on aikansa elänyt muinainen reliikki, jolla ei ole todellista urheilullista merkitystä. Jokavuotiset kisat pitäisi lakkauttaa ja siirtyä neljän vuoden välein pelattaviin kisoihin. Ja ne pitäisi pelata syksyllä, ennen nhl kauden alkua.
   
 25. Hexa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat
  Se mikä toimii jalkapallossa, ei toimi jääkiekossa. Jos MM-kisat olisi vain joka neljäs vuosi, niin sama kun ei sitten pidettäisi ollenkaan. Suomi ei ainakaan voittaisi silloin ikinä, tai ainakin todennäköisyys pienenisi huomattavasti. Voitto ja siihen liittyvät elämykset lienee faneille kuitenkin se tärkein juttu. Ja joku syksyhöntsä ennen kauden alkua on vihoviimeinen ajankohta, ei kiinnostaisi suurta yleisöä ainakaan Euroopassa. Nykyinen systeemi on pienine puutteineenkin ihan hyvä ja toimii sopivan rentona kauden päätöstapahtumana niin faneille kuin pelaajillekin.
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.