MM 2018: Suomi

  • 784 588
  • 3 763
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Mikä voitto? Siellä on vielä kisat kesken ja Kane pörssin kärjessä 19 pisteellä. Aho kakkosena 18 pisteellä. McDavidilla 16 pistettä ja 2 peliä jäljellä. Tulee todennäköisesti vielä Ahon ohi.
Tarkoitin tietenkin suomalaisten yksien kisojen piste-ennätyksen rikkomista.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mikä voitto? Siellä on vielä kisat kesken ja Kane pörssin kärjessä 19 pisteellä. Aho kakkosena 18 pisteellä. McDavidilla 16 pistettä ja 2 peliä jäljellä. Tulee todennäköisesti vielä Ahon ohi.
Varmaan Suomen sisäinen pistepörssin voitto, onhan tuo hieno luku kuitenkin kun teki suomalaisten yksien kisojen piste-ennätyksen näissä kisoissa. Toki ei varmaan lohduta Ahoa ns. vittuakaan, mutta kyllähän mies näytti näissä kisoissa jälleen koko kansalle miten helvetin hyvä pelaaja on. Ei paljoa tuo "vieras" sentterin tontti painanut, toisin kuin esim. Mikael Granlundilla jolla on vieläpä huomattavasti enemmän kokemusta keskellä pelaamisesta kuin Aholla.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Eikö tässä ole klassinen vituiksi mennyt valmennus:

1. paskamaita vastaan voittoisat maalikarkelot
2. keskikorin maita vastaan turpaan
3. huippumaita vastaan voittoisat maalikarkelot

ja em. kohdat. 1.-3. alkusarjassa, sitten tulee viimeinen kohta:

4. tärkeässä pelissä keskikorin maata vastaan turpaan.

Ja tulee tästä vähän mieleen myös Torino 2006. Tai Lillehammer 1994.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ai niin, taisin mainita Tolvasen jinxanneen Suomen. Ja kuinkas kävikään? Kiitos Eeli!

Vaan ihan jos tosissaan puhutaan, niin onhan kaverilla aika jäätävä jarkkoruutusaldo tältä kaudelta.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kyllähän tää jengi oli valmennettu ja koottu päin vittua. Nyt hehkutetaan sitä miten raikasta oli se ja se, mutta kun katsoo tarkemmin, niin siellä oli selviä roolitusvirheitä. Aho ja Teukka osaavat pelata yhdessä selkärangasta ja Savinainen raatoi kyljessä ja se oli hyvä ketju, vaikka Teukalla maila tärisi muutamissa paikoissa. Sitten kun tullaan Kapanen-Rantanen-Granlund ketjuun, niin vaikka siellä hyviä pisteitä tulikin (mutu: suurin osa pisteistä tuli erikoistilanteista?), niin ketju vaikutti silti hyvin venäläis tyyliseltä individualisti kentältä, joka suurimmaksi osaksi hautoi kiekkoa yksin ja puskivat kiekon kanssa vastustajan puolustusta vastaan. Sitten oli Mannisia, Suomeloita sun muita jotka ei tällä tasolla pysty tarjoamaan oikein mitään. Kyllä siellä olisi ollut mestaa vanhoille tutuille ratsuille myös ja sitä osaamista olisi voinut jakaa kolmeenkin ketjuun. NHL-miehet tekivät minkä pystyivät, mutta raskas oli turnaus pitkän kauden jälkeen ja heille ei taustatukea tullut.

Sitten puolustus koottiin yltiö kiekolliseksi ja silti se epäonnistui kokonaisuudessa siinäkin. Nutivaara ja Riikola ehdottomia onnistujia. Nuti oli ainoana Suomen hyökkäys kärjen tasolla kiekollisesti ja Riikola pelasi tuoretta kahden suunnan kiekkoa. Riikolassa taisi näkyä se että saanutta KalPassa pelata paljon kiekon kanssa ja KalPa myös pelasi rohkeaa peliä, mutta yllätys oli että pystyy sitä tällä tasolla pelaamaan. Kivistö oli meh, mutta ei pettänytkään. Honka, Koivisto ja Pokka sitten. Honka ylipelasi koko ajan kiekon kanssa ja oli kyllä pettymys. Koiviston pelinopeus ei riitä. Kyllä siellä taitoa on, mutta ei ole aikaa ja tilaa. Jos Koivistolla oli kiekko omassa päässä kulmassa ja sinne kerkesi vastustaja niin joka kerta Koivisto heitettiin helvettiin siitä ja napattiin kiekko veks. Pokka taas. Ihan tyhjä rotsi.

Pitemmän päälle hävittiin suuri määrä aloituksia (ei senttereitä), hävittiin omassa päässä kamppailuja (ei voimaa). Hävittiin näille keskikastin maille, joilla kyllä on asennetta ja heillä on satavarma pelitapa jotka kaikki pelaajat tietävät. Keskikastin maat hierovat ja väänsivät voitot heikosti vääntävästä Suomesta. He väänsivät liikaa pelanneet kärkimiehet hapoille. He tietävät miten omassa päässä pelata ja sumputtaa. Pelitavallisesti siis pirstaloivat Suomen täysin.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ristolainen olisi ollut todella tärkeä lisä tuonne puolustukseen. Ja joo, parin vuoden päästä Suomi voittaa jne. mutta en mä nyt sanoisi, että tässä luotiin pohjaa tulevalle menestykselle, vaikka sitä luotiinkin, ennemmin alisuoritettiin joukkueella, joka olisi voinut vaikka voittaa. En mä uskonut, jos totta puhutaan, että Suomi menee välieriin. Ehkä Marjamäki ja kumppanit tahtoivat hävitä ja luoda pohjaa tulevalle menestykselle, on ne aika velikultia. Poijaat, poijaat... eehei, ei näin kiekkoa pelata.
 

scholl

Jäsen
Sitten oli Mannisia, Suomeloita sun muita jotka ei tällä tasolla pysty tarjoamaan oikein mitään. Kyllä siellä olisi ollut mestaa vanhoille tutuille ratsuille myös ja sitä osaamista olisi voinut jakaa kolmeenkin ketjuun.

Onko Pena Matikaisen keksimä roolitus unohtunut suomalaisvalmentajilta vai miksei sinne tullut sellaisia komarov/jarkkoruutu/petrell tyylisiä pelaajia lainkaan? Jotenkin tuntuu, että sitä yhtä mörköä lukuunottamatta koko jengi pyrittiin täyttämään samantyyppisillä pelaajilla. Alemmissa ketjuissa ne olivat vain huonompia.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Kaiken lisäksi Aho tuntuu pelaavan leijona-logolle ja hänessä on aineksia kasvaa kaikista suurimpien leijona-legendojen kastiin, jollei jopa suurimmaksi.
Tää on täyttä asiaa. Nyt kolmannet kisat jo putkeen. Pitää muistaa tuo Ahon valtava ottelumäärä, mikä alkoi kaudesta 2015-2016. Kaksi kautta änäriä, yksi kausi Kärpissä + playoffit, U20-kisat, World Cup, kolmet MM-kisat. Puhutaan valtavasta määrästä pelejä, eikä mies esitä minkäänlaisia väsymyksen merkkejä. Aho todella haluaa pelata leijonalle ja tulee varmasti olemaan kisoissa, aina kun tilanne suinkin salļii. Ahon omin sanoin "tässä kohtaa kautta kuuluu vielä pelata lätkää" ja maajoukkueen edustaminen antaa siihen mahdollisuuden, jos pelit seuratasolla päättyvät. Tässäkin kohtaa vertaus Ville Peltoseen pitää paikkansa. Suuri johtaja tulevaisuudessa. Todellinen leijona, joita nuoressa polvessa ei välttämättä kovinkaan montaa tule olemaan.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
. Kaikkensa varmasti yrittivät .

Kyllä 40 minuuttia mentiin sellasilla puolitehoilla, "sinnepäin" tekemisellä ettei kyllä voi villeimmissä unissakaan sanoa että parhaamme yritettiin. Höpöhöpö. Säteri voi olla ainut joka varmaan aidosti yritti parhaansa, muut yritti sen viimeiset 20 min kun paska oli jo housussa.
 

scholl

Jäsen
Puhutaan valtavasta määrästä pelejä, eikä mies esitä minkäänlaisia väsymyksen merkkejä. Aho todella haluaa pelata leijonalle ja tulee varmasti olemaan kisoissa, aina kun tilanne suinkin salļii. Ahon omin sanoin "tässä kohtaa kautta kuuluu vielä pelata lätkää" ja maajoukkueen edustaminen antaa siihen mahdollisuuden, jos pelit seuratasolla päättyvät. Tässäkin kohtaa vertaus Ville Peltoseen pitää paikkansa. Suuri johtaja tulevaisuudessa. Todellinen leijona, joita nuoressa polvessa ei välttämättä kovinkaan montaa tule olemaan.

Todella iso ero Laineeseen. Se oli uskomaton se haastattelu, mikä tänään oli jossain iltapäivälehden sivuilla. Parta ajamatta jätkää ei voinut vähempää kiinnostaa Suomen maajoukkueen menestyminen. Vaikutti niin hönöltä ja laiskalta, että oli pakko ajatella, vaikuttaako pleikkarin pelaaminen samalla tavalla kuin päähänkohdistuneet taklaukset.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muistinkin jonkun maininneen tästä. Kieltämättä jäätävä saldo. Nyt Iltalehdet vielä repimään, että oliko putoaminen Eelin vika.
No kolmas maalihan menee täysin Tolvasen piikkiin että kai se sitten on. Tolvanen siis keskialueella löysäilee miehensä ohi ja aiheuttaa tuon ylivoimahyökkäyksen. Eeliltä nähtiin hyviä pelejä mutta nyt oli kyllä heikkoa tässä ottelussa.

Ehkä sitä kannattaa yleisemminkin miettiä, millaisia pelaajia roudata kesken kisojen rapakon takaa kun aikaero alkaa painaa, mutta toisaalta jengi kyllä kaipasi vahvistusta. Olisiko Salomäki ollut pelitavaltaan sopivampi apu? Ja onko kukaan vieläkään selittänyt Palolan leimaamista??
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tää jengi oli valmennettu ja koottu päin vittua. Nyt hehkutetaan sitä miten raikasta oli se ja se, mutta kun katsoo tarkemmin, niin siellä oli selviä roolitusvirheitä.

Niin, aika iso joukko kieltäytyi maajoukkuekutsusta. Niillä mentiin, ketä saatiin houkuteltua mukaan. Kaikkiin rooleihin ei ollut saatavilla mitat täyttäviä pelimiehiä, sentteriosasto etunenässä oli kehno. Oli puolustuskin toki aika kevyttä, mutta ilmeisesti tietoisesti haluttiin ajaa uusia pelaajia sisään arvokisatapahtumiin. Yksittäisenä turnauksena loppusijoitus ei lämmitä, mutta verrattuna vaikkapa MM 2017 nelossijaan pidän tätä tulosta kelvollisena. Raju muutos pelitapaan ja pelaajistoon (osin kieltäytymiseen vuoksi) ja silti peli oli pääosin viihdyttävää.

Paljon parjatut Nyholm & Rantanen näkevät myös tuloksen taakse: https://www.is.fi/mmkiekko/art-2000005684869.html
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinka niin parjatut? Minusta he ovat esiintyneet hyvin ja ovatkin muutenkin paljon enemmän kartalla lätkästä kuin esim. joku Sihvonen.

Muistaakseni parivaljakolla on täällä oma ketju/ketjuja, eikä palaute kaikilta osin ole kovinkaan mairittelevaa. Voin toki muistaa väärinkin. Sihvonen luultavasti haikailee meidän pelin ja peruuttelulätkän perään, vaikka kansainvälinen suuntaus näyttää olevan nopeatempoisessa reagointipelissä hitaan kontrollilätkän sijaan.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Noin viikko sitten totesin, että tämä joukkue voittaa kultaa jos ei aleta pelaamaan nollaa nollaa jotain albaniaa vastaan.
Tottakai näin sitten kävi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ymmärsin, ettet ole tyytyväinen Jalosen paluuseen. Samaa mieltä siis tästä mainituin perustein.

Jep, tuntuu oudolta, että kun ollaan selvästi uuden aikakauden kynnyksellä, kun nuoria lahjakkuuksia jatkuvasti kypsyy miesten tasolle, että mentäisiin jonnekin kunniakkaaseen menneisyyteen eikä etsittäisi uusia ratkaisuja. Esim. tosiaan joku moderni pohjoisamerikkalainen valmentaja, joka ymmärtää myös ison kaukalon peliä olisi todella harkinnan arvoinen vaihtoehto. Ja se pitäisi ymmärtää viimeistään Marjamäen myötä, että erittäin hyvä seuravalmentaja voi olla erittäin huono turnausvalmentaja - kysymys on kahdesta hyvin eriluonteisesta roolista.
 

Stigu

Jäsen
Positiivisinta näissä kisoissa oli se, että Marjamäki - viimeisenä tekonaan- päivitti Suomen pelikirjan huipputasolle. Jengi pelasi rohkeaa, luovaa, nopeaa ja dynaamista viisikkopeliä. Mielestäni homma kaatui lähinnä kolmeen asiaan:

1. Nämä olivat ensimmäiset kisat, joissa tuota peliä pelattiin. NHL-ja KHL-pelaajille ja osalle Liigan pelaajista tuo pelitapa on tuttua ja selkäytimessä, mutta ei kaikille
2. Joukkue ei ollut paras mahdollinen, varsinkin pakisto huuti jotain Hakanpään tyylistä fyysisen pelin erikoismiestä. Samoin joku Anttila ei kyllä valitettavasti ole ihan maajoukkuetasoa.
3. Jengin henkinen kantti ei lopulta riittänyt.

Varsinkin tuo kolmoskohta menee suurelta osin Marjamäen piikkiin. Kolme tappiota jääkiekon kääpiömaita vastaan (olkoonkin että tasoerot nykylätkässä ovat pienentyneet) ja eilisen ottelun toisen erän romahdus kertovat, että jotain näissä Marjamäen jengeissä menee psyykkauksen osalta vituralleen. Ja tietty se, ettei Marjamäki voittanut yhtään mitalia Suomelle.Varsinkin tuo World Cup-taaperrus oli aivan helvetinmoinen katastrofi.

Odotukset Jalosen suhteen ovat hieman epäileväiset. Mielestäni hänellä on paljolti samat ongelmat kuin Marjamäellä, ja ne ovat juuri tuolla henkisen puolen valmennuksessa. Toivottavasti Manner jatkaa apukoutsina(?), uskon että hänellä oli suuri rooli tuon nähdyn pelityylin suhteen, Kärpäthän pelaa Liigassa juurikin tuota modernia kiekkoa. Itse näkisin oikeastaan parempana vaihtoehtona, että Mannerin aisapariksi saataisiin joku vähän räiskyvämpi persoona, kuin perusinsinööri Marjamäki tai Jalonen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Sentterimarinaan en taas siinä mielessä yhdy, että ei riittäviä senttereitä ollut tarjolla. Koivu, Filppula, Lehterä, Barkov, Kontiola, Kemppainen, Koskiranta ja Jani Lajunen kun jäävät pois, niin eipä siinä paljoa jää jäljelle. Ilman oikeita senttereitäkin Suomella oli eväät jopa tämän turnauksen voittoon.
Niin no, ainakin kaksi sentteriä jätettiin rannalle ruikuttamaan ihan omasta tahdosta, eli Niemi ja Sandell. En malta uskoa, että kaikki potentiaaliset sentterit olisivat kieltäytyneet. Tuon kirjoittamasi listan löytyy vielä ainakin kourallinen oikeita senttereitä, jotka olisivat voineet pärjätä.

Eikä nämä nykyiset äijätkään ihan vihkoon vetänyt. Se on vaan ihan saakelin vaikeeta pelata, jos peliaika on kymmenen minuuttia ja et oo tottunut sellaseen rooliin. Heti kun äijät sai vähän enemmän peliaikaa, niin peli mun mielestä parani.

Noh, jokatapauksessa. En tykännyt kahden ketjun joukkueesta, mun mielestä ketjuja pitäis olla 4 ja kaikkien pitäis tuntea roolinsa tärkeeksi. Ei niin, että joka toiselle hyökkääjälle sanotaan, yrittäkää nyt paskat selvitä ees siitä kaheksasta minuutista mokaamatta koko peliä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Niin.

Jotenkin tuntui olevan Marjamäen aikana ja vähän ennen Marjamäkeäkin olleen hieman epäselvää tuo tehtävämäärä sentteristölle tai pelaajistolle juurikin tuon peliajan, paikan ja ja jään aseman määrittelyn kanssa.

Siihen vielä kun tulisi helkkarin epäselvät linjamäärittelyt tai keskinäiset kentällisten ylivahingollinen kilpailunhimo päälle niin oltaisiin kuin 1980-luvun lopun tai noin vuoden 1990 Jääkukot joskin tietysti kyseistä maata helkkaristi parempana omalla tasollaan, mutta ei yhtään tuon ajan Jääkukkojenkin tapaan jääkiekollisessa itsepäisyydessä tai vastavuoroisesti päättämättömyydessä juurikin pelillisen määrittelyn suhteen muuta kuin sitten sen jonkinlaisen omiin päin pelaamisen suhteen tietenkin.
 

scholl

Jäsen
Sveitsin valmentaja sanoi ekalla erätauolla pelaajilleen: "haluatteko katsoa lauantaina telkkarista peliä Suomi-Kanada?"
Se tepsi. Mitäköhän Marjamäki sanoi. Veikkaan: "haluatteko pojat syödä illalla kanapastaa vai tofusushia?"
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jep, tuntuu oudolta, että kun ollaan selvästi uuden aikakauden kynnyksellä, kun nuoria lahjakkuuksia jatkuvasti kypsyy miesten tasolle, että mentäisiin jonnekin kunniakkaaseen menneisyyteen eikä etsittäisi uusia ratkaisuja. Esim. tosiaan joku moderni pohjoisamerikkalainen valmentaja, joka ymmärtää myös ison kaukalon peliä olisi todella harkinnan arvoinen vaihtoehto. Ja se pitäisi ymmärtää viimeistään Marjamäen myötä, että erittäin hyvä seuravalmentaja voi olla erittäin huono turnausvalmentaja - kysymys on kahdesta hyvin eriluonteisesta roolista.

Kyllä, Marjamäki voi olla hyvä seuravalmentaja. Mutta kovin paljon en pantiksi siitä enää laittaisi. Miksi? Koska suomalainen valmentajakunta jäi telineisiin. Jalonen tai Erkka Westerlund olivat aikanaan hyviä. KHL kuitenkin näytti, että eväät alkaa loppumaan sen jälkeen, kun KHL:ssä roolia ottivat uudemmat valmentajat. Joillakin valmentajilla KHL:ssä on pohjois-amerikkalaista taustaa, ja tämä näkyy KHL-joukkueen pelaamisessa. Tarkoitan siis venäläisiä valmentajia, jotka ovat pelanneet itse NHL:ssä. Näistä seuroista CSKA toimi oikeastaan kaikille esimerkkinä siitä, miten suomalaisen koulukunnan valmennus niputetaan. Marjamäki osoitti MM 2018, että peluutuksenkin suunnittelussa on puutteita. Apuja hän ei saa apulaisiltaan Jokereissa läheskään yhtä paljon, kun sai MM-tiimissä.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Mikkihiirillä ei voi edelleenkään pärjätä, vaikka nopeutta löytyisikin. Kyllähän se on niin, että tuosta joukkueesta puuttui munaa ja palleja. Kovuutta ei ollut nimeksikään. Jäi vähän sellainen neitimäinen olo tuosta joukkueesta ja pelaamisesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös