MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.
...Miten voit olla sanasta sanaan samaa mieltä jos sen jälkeen alat kertomaan asioita joista olet eri mieltä? En kyllä mitenkään voi tässä tapauksessa yhtyä mielipiteeseesi.

Häh? Olin lainaamani viestisi kanssa sanasta sanaan samaa mieltä aivan kuten kirjoitinkin. Sen lisäksi kirjoitin muutaman lauseen samaan aiheeseen liittyen joihin et ollut viestissäsi ottanut kantaa.
 

ijuka

Jäsen
Häh? Olin lainaamani viestisi kanssa sanasta sanaan samaa mieltä aivan kuten kirjoitinkin. Sen lisäksi kirjoitin muutaman lauseen samaan aiheeseen liittyen joihin et ollut viestissäsi ottanut kantaa.
"Ja lisäisin vielä, että yhtä lailla Suomella on vielä useampi noita ennakkoon helpompia pelejä eikä Suomi missään pulassa ole. "

Tämä on täysin vastoin viestini ideaa. Tarkoitukseni nimittäin oli näyttää, että Ruotsi ei ole pulassa ja on todennäköisesti tulossa lohkonsa toiseksi mutta Suomi on pahassakin pulassa ja pakkovoittojen edessä.

Varsinkin jos Ranska voittaa tämän käynnissä olevan ottelun.
 
En nyt vieläkään ymmärrä mihin tällä pyrit. Kerroit, että Ruotsissa on joskus kauan sitten linjattu, että meidän peliä ei pelata, vaan pelataan hyökkäysvoittoisesti ja siihen sitoudutaan ja tulosta on tullut. Kuitenkaan sitten menestystä ei ole tullut edes sen vertaa kuin Suomella, otetaanpa aikaväliksi sitten 5, 10 tai 15 vuotta. Ja ihan turha jotain yksittäistä turnausta on nostaa esiin tässä kontekstissa kuten nyt teit World Cupin osalta, jossa ei lopulta edes tullut menestystä Ruotsille. Muutenhan voisi vetää mukaan vaikka nyt käynnissä olevan MM-turnauksen, jonka hyökkäysvoittoinen ja meidän peliä vastustavan Ruotsin turnauksen alku on ollut huonoin 21 vuoteen(!)

Ja mitä menestyshulluuteen tulee, niin muuallako sellaista ei ole? Ihanko oikeasti Ruotsissa halutaan nähdä ennemmin hyökkäysvoittoista lätkää, jolla ei tule menestystä kuin toisenlaista lätkää, jolla menestytään? Hieman epäilen tuota.

Sinähän tässä tulit ns. kolmantena miehenä kommentoimaan Ruotsin menestymättömyyttä, ja minä vastasin kysymykseesi. En tiedä mikä on sulle menestyksen mittari, mutta kyllä Ruotsi on aina tehnyt Suomea kovempaa tulosta lätkässä. Joka tapauksessa sanoin alun perin, että tulos on näkynyt viime vuosina, joten en edes ala katselemaan 10 tai 15 vuoden päähän, koska peli oli tuolloin aika lailla erilaista. World Cup puolestaan on aika luonnollista nostaa esiin sen ollessa viimeisin turnaus, jossa kaikki parhaat olivat mukana. Tämän lisäksi mainitsin kyllä muitakin asioita, mutta niitä et kommentoinutkaan.

Ruotsin turnauksen alusta täällä jo kerkesivätkin muut kommentoida ja edelleen Ruotsi lukeutuu ainakin omissa papereissani yhdeksi mestarisuosikiksi. Peli Venäjää vastaan oli todella tiukka ja viihdyttävä. Vituttaa suunnattomasti käyttää syvästi vihaamiani kliseitä, mutta pelin evoluutio on menossa aivan toiseen suuntaan, kuin leijonat tällä hetkellä. Jääkiekko on nykyään niin nopea peli, ettei Suomi tuolla tavalla pärjää, kuten on jo nähty ja tullaan varmasti näkemään vastaisuudessakin.

Kommenttini menestyshulluudesta oli kyllä hölmö. Se oli enemmän subjektiivinen näkemys ja pätee varmasti muihinkin kansoihin. Itse en jaksaisi iloita mestaruudesta, jossa tehdään yksi maali pelin alussa ja heitellään norsukiekkoja loppupeli.
 

Salama44

Jäsen
Suomi putosi nyt alkulohkon 6 sijalle. Ranska, Sveitsi ja Norja ottavat vielä yllätyspisteitä muistakin kuin keskinäisistä peleistä. Varsinkin Suomi on Norjan ja Sveitsin pääkohde ottaen huomion Suomen tilanteen.
 
Tämä on täysin vastoin viestini ideaa. Tarkoitukseni nimittäin oli näyttää, että Ruotsi ei ole pulassa ja on todennäköisesti tulossa lohkonsa toiseksi mutta Suomi on pahassakin pulassa ja pakkovoittojen edessä.

Yhtä lailla Ruotsi tarvitsee pakkovoittoja, sillä 4 pisteellä eivät tule menemään jatkoon. Eivät he pulassa ole, sillä voittamalla riittävästi jäljellä olevia pelejä ennakkoon heikompiaan vastaan he menevät jatkoon. Ja ihan tasan tarkkaan samat sanat pätevät Suomen kohdalla. Olen kyllä huomioinut joukkueiden ohjelman tähän asti ja tämän jälkeen. Silti molemmat tarvitsevat voittoja, kutsutaan niitä nyt sitten pakkovoitoiksi.

Tosiaan näiltä osin olemme eri linjoilla. Sinusta Suomi (nyt 4 pistettä) tarvitsee pakkovoittoja kun taas Ruotsi (nyt 4 pistettä) voi rullailla helposti jatkoon. Minä näen tilanteen ihan toisin.

nimimerkille @Punanuttu_ vastailen tarkemmin myöhemmin jos/kun ehdin. Minäkin pidän Ruotsia yhtenä kisojen voittajasuosikeista edelleen.
 

ijuka

Jäsen
Yhtä lailla Ruotsi tarvitsee pakkovoittoja, sillä 4 pisteellä eivät tule menemään jatkoon. Eivät he pulassa ole, sillä voittamalla riittävästi jäljellä olevia pelejä ennakkoon heikompiaan vastaan he menevät jatkoon. Ja ihan tasan tarkkaan samat sanat pätevät Suomen kohdalla. Olen kyllä huomioinut joukkueiden ohjelman tähän asti ja tämän jälkeen. Silti molemmat tarvitsevat voittoja, kutsutaan niitä nyt sitten pakkovoitoiksi.

Se on vähän eri asia odottaa Ruotsilta voittoja(Voittanut Saksan 7-2, vei Venäjän rankkareille, 1n maalin tappio USAlle, kaikista helpoimmat vastassa) kuin Suomelta (Voittanut Valko-Venäjän 3-2, vei Tsekin rankkareille, 4n maalin tappio Ranskalle, useampi kova vastassa).

Ruotsilla ei tosiaan ole enää yhtäkään normaalisti pudotuspeleistä kamppailevaa joukkuetta vastassa, Suomella on sekä Sveitsi että Kanada. Ruotsilla vakuuttava voitto Saksasta(joka voitti USAn), Suomella ei mitään vakuuttavaa. Näiden suoritusten vertaileminen on täyttä ajan hukkaa ja ihmettelen syvästi jos mielestäsi Suomen tilanne on verrannollinen Ruotsin vastaavaan. Kuten sanoin jo useampaan kertaan, Ruotsi on näillä näkymin tulossa lohkonsa toiseksi.



Jos nyt avataan tätä tilannetta sitten oikein kunnolla ja katsotaan Suomen lohkon tilannetta realistisesti, niin Kanada ja Tshekki ovat jo käytännössä varmasti jatkossa. Tshekillä on ollut samanlainen ohjelma kuin Ruotsilla oli, eli heillä on nyt kohtalaisen helpot vastukset jäljellä eikä jatkopaikan suhteen pitäisi olla ongelmia.

Lähtökohta on se, että jos Suomi voittaa kaikki paitsi Kanadan, saavat he 13 pistettä.

Kun puhutaan viimeisistä kahdesta jatkopaikasta, niin ensinnäkin Ranskalla on nyt 5 pistettä kasassa ja heillä on vielä vastassa Valko-Venäjä ja Slovenia. Vaikka he eivät saisi yhtäkään pistettä Tshekkiä(ei edes mikään varma) tai Kanadaa vastaan, Ranska todennäköisesti pääsee 11 pisteeseen. On myös syytä muistaa, että Ranskalla on ensimmäinen tiebreaker Suomea vastaan. Tämä tarkoittaa, että Suomi tarvitsee yhden pisteen Ranskaa enemmän sijoittuakseen niiden edelle. Oletettavasti tämä siis tarkottaisi, että Suomi tarvitsisi 12 pistettä Ranskan peittoamiseen.

Toinen ehdokas on Norja. Norjalla on nyt kasassa 6 pistettä, mutta he pelaavat vielä kaikkia kovimpia vastuksia vastaan. Ainoa helppo vastus on Valko-Venäjä, joten Norjan odotettu pistesaalis olisi 9 pistettä. Mutta toisaalta, jos Suomi häviää Norjalle edes jatkoajalla, niin silloin Norjan odotettu pistesaalis on 11 pistettä kuten olisi Suomenkin. Norjalla olisi kuitenkin tässä tapauksessa tiebreaker Suomea vastaan kuten olisi muuten Ranskallakin. Tämä tarkoittaisi sitä, että tämä ottelu tosiaan on pakkovoitto.

Kolmas ehdokas on Sveitsi. Sveitsillä on nyt Norjan tavoin myös kasassa 6 pistettä. He pelaavat vielä Valko-Venäjää vastaan, jolloin suurella todennäköisyydellä saisivat yhteensä 9 pistettä. Tämän lisäksi vastassa olisivat Suomi, Tshekki ja Kanada. Olettaen että Sveitsi häviää Kanadalle ja Tshekille, mutta voittavat Suomen jatko-ajalla, Suomi joutuisi jälleen 11 pisteeseen Sveitsin kanssa. Sveitsillä olisi tässäkin tapauksessa tiebreaker Suomea vastaan ja kuten Norjankin kohdalla, niin olisi myös Ranskalla. Tämä tarkoittaa sitä, että tämäkin ottelu on käytännössä pakkovoitto.

Suomi olisi kolmen maan(Ranska, x, Suomi) tiebreakereissä viimeinen sekä Sveitsiä että Norjaa vastaan alleviivaamissani skenaarioissa.



Eli kiteytettynä:

Olettaen että Suomi häviää Kanadalle ja että Ranska, Norja ja Sveitsi pärjäävät kuten olettaa sopii, Suomen on pakko voittaa sekä Norja että Sveitsi. Edes Jatkoaikatappio jompaa kumpaa vastaan ei riitä. Slovenialle saisi teoriassa hävitä, mutta sen pitäisi alustavasti olla selkeästi heikoin näistä jäljelläolevista vastuksista.

Ongelma on, että sekä Norja että Sveitsi ovat esittäneet tässä turnauksessa vakuuttavampia otteita kuin Suomi. Häviämisen mahdollisuus on täysin realistinen.
 

HMenthal

Jäsen
Kirjoitin aiemmin näin, eikä tämä asetelma ole miksikään muuttunut tämän illan tulosten myötä.

Otteluohjelma on kyllä suosiollinen Leijonien kannalta...

Eli homma on hyvin pedattu Leijonille, mutta lohkon kolmonen ja kakkonen saa kuitenkin kyllä tiukan vastuksen vastaan eli RUS, USA, SWE. Välierät voi olla vähän utopiaa, mutta kyllä Leijonat menee heittämällä lohkosta jatkoon. Latesta ja muusta valmennustiimistä huolimatta

Ei Leijonilla tuossa ole mitään hätää ja puolivälierät kutsuvat lähes 100% varmuudella. Leijonat tuskin tarvitsevat pisteitä Kandalta, tosin tuo ottelu on varmaankin jo täysin merkityksetön Kanadalle, joten saumat voi olla siinäkin. Vastaavasti Norjalla ja Sveitsillä on vielä pelit Leijonia sekä Tsekkiä että Kanadaa vastaan.

Tämän päivän ja illan peli antaa kuitenkin Leijonille hyvän ja vahvan tunteen, kun saavat lähes höntsätä Slovenian yli. Sitten on vielä pari päivää välissä aikaa ottaa vähän rennommin, jolloin kupolikin saa lepoa ennen Norjan kohtaamista. Ja tosiaan Sveitsi joutuu Leijonia vastaan huomattavasti lyhyemmällä palautuksella ja Kanada-pelistä. Kova etu yhtä päävastustajaa vastaan.

Jos Leijonat tuon setin ryssivät, niin voi sanoa, että kaikilta on passi evätty, eikä takaisin ole tulemista.
 
Täällä on jo ruodittu Suomen onnetonta suoritusta näissä kisoissa monelta eri kantilta, mutta haluaisin vielä kiinnittää huomiota yhteen aina näissä turnauksissa korostuvaan seikkaan eli erikoistilannepelaamiseen. Tämä osa-aluehan on perinteisesti ollut yksi Suomen pelaamisen vahvuuksista maajoukkuetasolla.

Jotta Suomi voisi menestyä tällä puolustusvoittoisella peruuttelukiekollaan niin tulisi erikoistilannepelaamisen olla timanttisessa kunnossa. Nythän näin ei ole ollut mitenkään edes tilastojen valossa:

Suomen ylivoimatehokkuus näissä kisoissa toistaiseksi on 14,29% eli Leijonat on tähän mennessä tehnyt vain yhden ylivoimamaalin seitsemästä yrityksestä. Tämä on hämmästyttävän heikosti kun otetaan huomioon, että joukkueessa on Ahon, Puljujärven ja Aaltosen kaltaisia kiekkotaitureita. Tilastojen valossa Suomea huonommin ylivoimaa ovat pelanneet tähäne mennessä vain Slovenia, Sveitsi, Valko-Venäjä ja Italia.

Suomen alivoimaprosenttikaan ei ole mikään kovin mairitteleva, Leijonat on tähän mennessä päästänyt kaksi maalia alivoimalla AV-prosentin ollessa 77,78% mikä on vasta kisojen 9. paras alivoimaprosentti. Käytännössä Tsekkiä vastaan Suomi siis päästi yhden alivoimamaalin liikaa mihin Suomen voitto lopullisesti kaatui. Toisaalta hyödyntämällä omat ylivoimamahdollisuudet paremmin peli olisi voitu naulata jo paljon aikaisemmin.

Kolmanneksi tarkastelen erikoistilanteena vielä aloituksia. Tästä minulla ei ole käytössäni kattavia tilastoja muuta kuin, että kisojen 20 parhaan aloittajan joukossa ei ole yhtään suomalaista. Mutta ihan pelejä katsomalla voi todeta, että Suomi häviää luvattoman paljon aloituksia kentän kaikilla osa-alueilla. Ja vaikka aloitus nimellisesti voitettaisiinkin niin useinkaan peliä ei saada luontevasti jatkumaan aloitusvoiton jälkeen vaan monesti kiekko menetetään vastustajalle heti aloitusta seuranneen syötön jälkeen.

Eli jos edes tälläisiä perusasioita ei saada kuntoon niin ei voi ennustaa Suomelle kovin pitkää turnausta...
 

ijuka

Jäsen
Kirjoitin aiemmin näin, eikä tämä asetelma ole miksikään muuttunut tämän illan tulosten myötä.



Ei Leijonilla tuossa ole mitään hätää ja puolivälierät kutsuvat lähes 100% varmuudella. Leijonat tuskin tarvitsevat pisteitä Kandalta, tosin tuo ottelu on varmaankin jo täysin merkityksetön Kanadalle, joten saumat voi olla siinäkin. Vastaavasti Norjalla ja Sveitsillä on vielä pelit Leijonia sekä Tsekkiä että Kanadaa vastaan.

Tämän päivän ja illan peli antaa kuitenkin Leijonille hyvän ja vahvan tunteen, kun saavat lähes höntsätä Slovenian yli. Sitten on vielä pari päivää välissä aikaa ottaa vähän rennommin, jolloin kupolikin saa lepoa ennen Norjan kohtaamista. Ja tosiaan Sveitsi joutuu Leijonia vastaan huomattavasti lyhyemmällä palautuksella ja Kanada-pelistä. Kova etu yhtä päävastustajaa vastaan.

Jos Leijonat tuon setin ryssivät, niin voi sanoa, että kaikilta on passi evätty, eikä takaisin ole tulemista.
Hmm... Pakkovoitto sekä Norjaa että Sveitsiä vastaan Suomen tähänhetkisillä näytöillä(hikinen voitto Valko-Venäjästä)... Lähes 100% varmuudella? No, siitä sen kyllä huomaa että jotkut ajattelevat vähän positiivisemmin asioista kuin toiset. Väittäisin jopa, että Suomella on alle 50% mahdollisuus päästä jatkoon.

Tuo Sloveniamatsi varmaan kertoo jo jotain. Indikaattorina voi pitää sitä, että Slovenialla on peli alla kun Suomella ei ja että Norja voitti ne 4-1. Jos Suomi saa ne hädin tuskin voitettua niin pulassa ollaan.
 
Siltähän se näyttää, että kolme seuraavaa matsia olisi voitettava. Varmaan ainakin yhden pisteen kestää menettää. Ei se toki mitenkään mahdotonta ole noita voittoja ottaa. Slovenia hoitunee helposti, Norjakin on viime vuosina kaatunut aika helposti eikä Sveitsikään mitenkään vakuuta. Sveitsi näistä on etukäteen kovin, mutta heiltäkin puuttuu kovat syömähampaat, hyvin aina MM-kisoissa pelanneet Josi ja Niederreiter. Ja onhan siellä myös Kanada-peli, mutta luonnollisesti sen varaan laskeminen on jo aika epätoivoista.
 

HMenthal

Jäsen
...Ongelma on, että sekä Norja että Sveitsi ovat esittäneet tässä turnauksessa vakuuttavampia otteita kuin Suomi. Häviämisen mahdollisuus on täysin realistinen.

En ole nähnyt kuin Leijonien pelit, mutta tulosten perusteella olen hieman eri mieltä.

Sveitsi aloitti vl-voitolla aina vahvasta Sloveniasta. Ei vakuuta. Vl-tappio Ranskaa vastaan, kun tiesivät, miten Suomen kävi. Ei vakuuta. Voittivat kyllä Norjan. Norja taas... on Norja. Pari voittoa kyllä, mutta vakuuttavuudesta en tiedä. Ja Norja voitti 5-1.

Kyllä. En diggaa Laten&co työn jäljestä, mutta ei ne kenkää kuitenkaan saa, joten päätin tarkastella asiaa hieman toisin. Huomasin, että Kale on sumplinut Leijonille täydellisen ohjelman. Alku ei ole toiminut, mikä ei välttämättä yllätä, mutta onhan tuo Leijonien materiaali kuitenkin sellainen, että kyllä sillä pitää nämä loput pelit hoitaa vaikka ilman koutseja(pl Can.) Toimisiko jopa paremmin!? Eikä toi pelaaminen ihan niin paskaa ole ollut, että sillä kaikille hävitään.

Sloveniaa vastaan kun Leijonat tanssii kympit ja Juhis tekee hatullisen, niin täällä alkaa muillakin ääni kellossa muuttuman.

Mestaruudesta Leijonat ei pelaa, mutta lohkoon ne ei jää. Se on täysin saletti.

PS. Pahoittelut viiveestä ja typoista, kännyllä ei pitäisi näitä tehdä, mutta nyt oli vain pakko tyytyä tähän kapistukseen.
 

Karpa

Jäsen
Urheilujoukkueissa, myös huippu-urheilussa, pelaajat pelavat toisilleen, joukkueen jäsenille. Eivät kenellekään muulle.

Tähän saakka olen ollut siinä luulossa, että kun maajoukkuepaita vedetään päälle, niin silloin pelataan ensisijaisesti nimenomaan oman kotimaan ja maan kansalaisten puolesta. Pelaajathan ovat suomalaisten joukosta tehtävään valittu maataan edustamaan.

Tietty kunniakäsityskin tähän asiaan luonnollisesti liittyy, mutta ilmeisesti sitä ei kaikilla pelaajilla vain yksinkertaisesti ole tai sillä ei ole heille sen suurempaa merkitystä.

Ei ole ihme, että vanhat parrat puhuvat kuinka on aina kunnia-asia saada pukea leijonapaita päälle ja ihmettelevät nuoren polven kieltäytymisiä. Niin ne ajat muuttuu.

Ehkä se oman maan edustaminen ei ole enää niin iso asia kuin osalle pelaajista. Juha-Mattihan ainakin pelaa vain pelikavereilleen.
 

ijuka

Jäsen
En ole nähnyt kuin Leijonien pelit, mutta tulosten perusteella olen hieman eri mieltä.

Sveitsi aloitti vl-voitolla aina vahvasta Sloveniasta. Ei vakuuta. Vl-tappio Ranskaa vastaan, kun tiesivät, miten Suomen kävi. Ei vakuuta. Voittivat kyllä Norjan. Norja taas... on Norja. Pari voittoa kyllä, mutta vakuuttavuudesta en tiedä. Ja Norja voitti 5-1.

Noh, sanoin "vakuuttavampia kuin Suomi".

Otetaan vaikka Ranska helppona. Suomi häviää 1-5, Norja voittaa 3-2, Sveitsi häviää rankkareilla 3-4. Mikä noista on vähiten vakuuttava? Ja vähättelet Sveitsin voittoa Norjasta ja Norjan voittoa Ranskasta kun Suomi on voittanut ainoastaan mahtavan Valko-Venäjän yhdellä maalilla. Suomi on myös molempien takana sarjataulukossa.

Joten en voi olla tästä kanssasi samaa mieltä, jos nyt ihan objektiivisesti ja "tulosten perusteella" mennään.

Niin ja tuolla Sloveniamatsilla ei sinänsä oikein oo merkitystä, sen voi voittaa tai hävitä. Ainoastaan nuo matsit Sveitsiä ja Norjaa vastaan on tärkeitä pudotuspelien kannalta. Jos ei nyt mitään superyllätyksiä tapahdu.
 
Lasketaanpa huvin vuoksi ennakoitavat pisteet jäljelläolevista peleistä:

1. Kanada voittaa Ranskan (3p), Sveitsin (3p), Norjan (3p) ja Suomen (3p). Yhteensä 21 pistettä.
2. Tsekki voittaa Norjan (3p), Slovenian (3p), Ranskan (3p) ja Sveitsin (3p). Yheensä siis 17 pistettä.
3. Sveitsi voittaa Valko-Venäjän (3p), häviää Kanadalle (0p) ja häviää Tsekille (0p). Siis 9 pistettä ilman Suomi-ottelua.
4. Norja häviää Tsekille (0p), häviää Suomelle (0-1p), häviää Kanadalle (0p) ja voittaa Valko-Venäjän (3p). Siis 9-10 pistettä.
5. Ranska häviää Kanadalle (0p), voittaa Valko-Venäjän (3p), häviää Tsekille (0p) ja voittaa Slovenian (3p). Siis 11 pistettä.
6. Slovenia ja Valko-Venäjä häviävät kaikki pelinsä, paitsi keskinäisessä pelissä toinen voittaa. Kumpikaan ei jatkoon.
7. Suomi voittaa Slovenian (3p), Norjan mahdollisesti takkuilun jälkeen (2-3p) ja häviää Kanadalle (0p). Yhteensä siis 9-10 pistettä.

Pistetilanne, jos Suomi-Sveitsi unohdetaan:
1. Kanada 21
2. Tsekki 17
3. Ranska 11
-
Suomi/Norja 10
Suomi/Norja 9
Sveitsi 9

Jos Suomi häviää Sveitsille varsinaisella peliajalla, neljän kärki on selvä:
1. Kanada 21
2. Tsekki 17
3. Sveitsi 12
4. Ranska 11

Jos Suomi häviää Sveitsille jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa, neljän kärki on:
1. Kanada 21
2. Tsekki 17
3. Ranska 11
4. Sveitsi 11
-
5. Suomi 10-11

Jos Suomi voittaa Sveitsin jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa:
1. Kanada 21
2. Tsekki 17
3. Ranska 11
4. Suomi 11-12 (12 pisteellä lohkon kolmas)
-
5. Sveitsi 10

Jos Suomi voittaa Sveitsin varsinaisella peliajalla:
1. Kanada 21
2. Tsekki 17
3. Suomi 12-13
4. Ranska 11

Jatkopaikkaan riittää siis voitto Norjasta ja Sveitsistä, kummallekin voi antaa 1 pisteen, kunhan Slovenia voitetaan 3 pisteellä. Uskon, että Slovenia ja Norja kaadetaan voitokkaasti, mutta Sveitsi-pelissä on hirmuisat panokset.
 

Mazaa

Jäsen
Se on vähän eri asia odottaa Ruotsilta voittoja(Voittanut Saksan 7-2, vei Venäjän rankkareille, 1n maalin tappio USAlle, kaikista helpoimmat vastassa) kuin Suomelta (Voittanut Valko-Venäjän 3-2, vei Tsekin rankkareille, 4n maalin tappio Ranskalle, useampi kova vastassa).
Suomella on tasan yksi kova joukkue vastassa ja se on Kanada.

Muihin otteluihin Suomi lähtee täysin selvänä ennakkosuosikkina.

Sveitsi on saanut kuusi pistettä, kun on pelannut Sloveniaa, Ranskaa ja Norjaa vastaan. Sveitsin Jatkoajassa on taatusti laskettu noista otteluista enemmän pisteitä. Sveitsillä on seuraavan Valko-Venäjä ottelun jälkeen vastassa vain todella kovia, eli Kanada, Suomi ja Tsekki. Sveitsi ei pelkällä Valko-Venäjä voitolla eli yhdeksällä pisteellä ole jatkossa juuri mitenkään, joten ei sielläkään ole mennyt kovin hyvin tähän asti.

Norja on voittanut Ranskan ja Slovenian, mutta seuraavaksi tulee vastaan sama kolmikko kuin Sveitsillä eli Kanada, Suomi ja Tsekki. Norjakaan ei viimeisen pelin "pakollisella" Valko-Venäjä voitolla ole jatkossa, jos kovia maita vastaan ei tule pisteitä.

Ranskalla on vastassa Kanada ja Tsekki, joista pisteodotusarvo on heikko. Myöskään ottelut Sloveniaa ja Valko-Venäjää vastaan eivät ole Ranskalle mitään itsestäänselvyyksiä, mutta jos Ranska voittaa nuo kaksi heikompaa puhtaasti, niin sillä on mahdollisuus jäädä Suomen edelle, jos Suomi onnistuu kusemaan yli neljä pistettä jäljellä olevissa otteluissa.

Suomi on suurempi ennakkosuosikki Sloveniaa vastaan kuin mitä Ruotsi on Tanskaa vastaan. Sveitsiä vastaan Suomen on arvioitu voittavan suoraan peliajalla yli 60% todennäköisyydellä.

Suomen jatkoonpääsy on siis sangen todennäköistä tällä hetkellä, mutta lähipäivinä joukkue voi todistaa todennäköisyydet vääriksi. Toivottavasti kuitenkaan näin ei käy.
 

Tornados

Jäsen
Jatkopaikkaan riittää siis voitto Norjasta ja Sveitsistä, kummallekin voi antaa 1 pisteen, kunhan Slovenia voitetaan 3 pisteellä. Uskon, että Slovenia ja Norja kaadetaan voitokkaasti, mutta Sveitsi-pelissä on hirmuisat panokset.

Jos pelit etenisivät kuten olet arvioinut, niin kannattaa huomioida että Tshekillä ei välttämättä olisi kauheasti panosta viimeisen päivän Sveitsi- ottelussa. Niinpä Sveitsillä voisi olla tässä pelissä hyvät yllätysmahdollisuudet.
 

Tornados

Jäsen
Suomi on suurempi ennakkosuosikki Sloveniaa vastaan kuin mitä Ruotsi on Tanskaa vastaan. Sveitsiä vastaan Suomen on arvioitu voittavan suoraan peliajalla yli 60% todennäköisyydellä.

Suomi ei ole suurempi ennakkosuosikki kuin Ruotsi ainakaan nykykertoimien perusteella. Jos Suomella olisikin 60 prosentin voittomahdollisuus Sveitsiä vastaan, niin tässähän on 40 prosentin mahdollisuus Sveitsin voitolle tai jatkoajalle. Ei kauhean turvalliselta tunnu minun mielestäni tältäkään osin.
 
Jos pelit etenisivät kuten olet arvioinut, niin kannattaa huomioida että Tshekillä ei välttämättä olisi kauheasti panosta viimeisen päivän Sveitsi- ottelussa. Niinpä Sveitsillä voisi olla tässä pelissä hyvät yllätysmahdollisuudet.

Toki sama pätee myös Suomen ja Kanadan kohtaamiseen.
 

Mazaa

Jäsen
Suomi ei ole suurempi ennakkosuosikki kuin Ruotsi ainakaan nykykertoimien perusteella. Jos Suomella olisikin 60 prosentin voittomahdollisuus Sveitsiä vastaan, niin tässähän on 40 prosentin mahdollisuus Sveitsin voitolle tai jatkoajalle. Ei kauhean turvalliselta tunnu minun mielestäni tältäkään osin.
Suomen kerroin oli 1.17 ja Ruotsin 1.20 keskiarvokertoimien mukaan. Bookkereita oli +20 kpl.

Samoin Valko-Venäjän voitolle tai jatkoajalle Sveitsiä vastaan on yli 40% mahdollisuus, joten eiköhän katsota nämä seuraavat pelit ensin ja spekuloidaan sitten lisää.
 

V.S.T.I.D

Jäsen
Sieltä olisi näillä näkymin vapautumassa Antti Raanta. Korpisalon henkinen kantti on kysymysmerkki ja Säteri on kääntämätön kortti. Raannan mukaantulo varmasti toisi varmuutta puolustuspeliin.
 

IceWalker

Jäsen
Ranskan voitto Sveitsistä selkiytti Suomen lohkon tilanteen, todennäköisin skenaario lohkon loppupisteistä on seuraava:
(suluissa isolla voitetut ottelut ja pienellä todennäköiset voitot)

Kanada 7 v 21 p
Tshekki 6 v 17 p
Suomi 4 v 13 p (V-VEN, slo, nor, sve)
Ranska 4 v 11 p (SUO, SVE, v-ven, slo)
Sveitsi 3 v 9 p (SLO, NOR, v-ven)
Norja 3 v 9 p (RAN, SLO, v-v)
V-Venäjä 1 v 3 p
Slo 0 v 1 p

Kanada ja Tshekki menevät menojaan, niistä ei kannata välittää. Keskiryhmässä ratkotaan loput jatkoonpääsijät. Suomen tilanne on hyvä, se ei voi olla voittamatta Sloveniaa ja Norjaa. Sveitsiä vastaan voisi riittää jatkoonpääsyyn jopa jatkoaikahäviökin. Ranska on pelannut odotuksia paremmin, mutta suoritusvarmuus on arvoitus. Se voi vielä menettää pisteitä kummastakin ottelusta, tosin Slovenia on ollut todella heikko. Ranskan jatkoonpääsy on aika todennäköistä.

Sveitsillä on vaikea loppuohjelma eikä sen pelaaminen ole aikaisempien vuosien tasolla. Ts. sen kyky haastaa lohkon parhaat on hyvin kyseenalaista. Kaikki kulminoituu suomimatsiin, sen on pakko voittaa Suomi kolmella pisteellä päästäkseen jatkoon. Norjan jatko-ohjelma on hyvin vaikea eikä ylimääräisiä pisteitä ole tiedossa. Kanadan ja Tshekin pelaaminen on niin paljon muiden maiden yläpuolella, etteivät niiden pistemenetykset ole kovin todennäköisiä. Aikamoinen ravintolailta täytyy olla takana, jos Kanada menettää Suomelle pisteenkin.

Sloveniapeli ei ole Suomelle se kohtalonpeli, mutta joukkueen ryhtiliikkeen paikka se on. Kukaan ei voi olla tyytyväinen niukkaan voittoon, vaan nyt peliotteen on kestettävä 60 minuuttia. Mitään löysäilyä ei saa nyt esiintyä, Suomella on vielä edessään parin päivän tauko, joten voimien säästäminen ei nyt käy tekosyyksi pelailuun. Murskavoitto on ainoa tavoite: samalla saadaan onnistumisia laajalla rintamalla.
 

Razzers

Jäsen
Mikähän on Lehterän tilanne, onko edes kysytty mukaan?
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös