MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.
Oisko kellään edelleenkään heittää Karrin puhelinnumeroa Jere Lehtiselle. Jos ei kellään oo, niin oisko ees Lindholmin Ollien numeroa, siltä varmaan sais Karrin numeron.
 

IceWalker

Jäsen
Joukkuetta kairataan nyt syvältä. Lohkon kakkospaikka on käytännössä mennyt. Toisaalta, puolivälieräpaikka on paljon lähempänä, sillä kolme voittoa neljästä riittää varmuudella siihen. Lieneekö Marjamäen taktista neroutta se, että näillä esityksillä joukkue ei ainakaan ole ennakkosuosikki puolivälierissä. Suomi puolusti hyvin, mutta on hiukan hankala asetelma kovia vastaan, jos tarvitaan neljän maalin kaula voittoon.

Se, mikä nyt varsinaisesti pisti silmään, on että Puljujärvi ei ole vielä menetetty lupaus. Pirteä esitys kaikenkaikkiaan, tarvitsisi sen yhden onnistumisen, mikä varmasti poikisi jatkossakin niitä lisää. Pulju ei myöskään poikennut muista virheiden määrässä, joten hän voi olla peliinsä varsin tyytyväinen. Ensi kautena sitten se läpimurto, aavistus lisää tarkkuutta viimeistelyyn.

Aho on näissä geimeissä ollut korkeintaan apulaisprofessori. Sinänsä tätä en ihmettele, sillä hänelläkin on kohta edessä 100. virallinen peli 9 kuukauteen. Hiukan erilaista kuin 70-luvun hokijätkillä, joilla oli lyhyt kausi ja pitkät kesälomat, jolloin ei pahemmin edes harjoiteltu.
 

Jaasin

Jäsen
Illuusio superstartista oli kyllä skidisti harhaanjohtava. Kaikki pomput oli kohdillaan ja ne maalit tuli aika itekseen lopulta. Jostain Mrazekin maskin kautta pakin visiiristä sisään ja Lajusen maskiveto tais ottaa kolme mutkaa matkalla.

Sit kakkaa housuihin ja pelkästään Korpisalo piti päätä pinnalla. Ei riittänyt ikävä kyllä loppuun saakka. Karmeeta touhua niissä maaleissa, ihan c-junnutason yksilömokia. Ja niitä tuli läjäpäin muutenkin.

Mrazek on perinteisesti helvetin vahva jatkoilla ja rankkareissakin. Suomen laukojista Puljulle puhtaat paperit.

Hukassa se tekeminen on.
 
Peli täysin Tshekin hallussa. Kiekko pomppi tänään Suomelle, jolla tuli yksi säälipiste, mutta eihän tuo muuten ollut juuri eilistä parempaa. Ihan kivasti toki puolustettiin keskusta ja Korpisalo pelasi hyvin, mutta se ei riitä mihinkään.

Marjamäen kommenteille huutonaurua.
 
Olipas dramaattinen ottelu, kuten Mertsi taisi tusinan kertaa todeta. Tsekki kuitenkin ansaitsi voittonsa, vaikka Suomi pelasikin turnauksen tähän mennessä parhaan pelinsä. Tsekki hallitsi enemmän kiekkoa, mutta maalipaikat taisivat mennä aika lailla tasan, eli ei tämä nyt ihan päin persettä mennyt. Late olisi kyllä osoittanut mestarivalmentajan merkkejä aistimalla Suomen taipumisen tuossa 3-2 kavennusmaalin kohdalla, mutta ilmeisesti aikalisää säilytettiin jotain parempaa hetkeä varten...

Pelaajista Aho ei ole lähellekään omalla tasollaan. Kova paikka olla joukkueen kärkimies tuolla iällä ja se vähän näkyy. Ihan liikaa yritystä välillä, joka sitten kostautuu kiekonmenetyksinä. Filppulan peli näyttää juuri siltä, miltä se on näyttänyt nahilassakin viimeiset pari kautta. Middlesix-mies ei hänkään ole luontevimmillaan 1-sentterinä, mutta minkäs teet kun joukkueen materiaali on tämä.

Puljulla taisi olla joukkueesta eniten maalipaikkoja, mutta aika ponnettomaksi jäivät ratkaisut. Peli-ilme on kuitenkin sellainen, että ihan hyvä lisä tuonne 3-kenttään verrattuna siihen, että JMla siellä pörrää. Harmittamaan jäi tuo jatkoerän aivan päivänselvä kamppi. Tuomarit katsovat vieressä kun kaveria vedetään ensin käsille ja sitten tylysti mailalla jalat alta - ei mitään. Aivan pöyristyttävää tuomarointia, jäi niitä jäähyjä viheltämättä toisinkin päin.
 
Kuriositeettina mainittakoon, että Topi Jaakolalla oli tällä kaudella koko KHL:n (!) toiseksi huonoin +/- -lukema: -19, ja sijoitus ko. tilastossa 929./930.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Odotan, että Marjamäki ottaa naamion pois naamaltaan turnauksen jälkeen ja alta paljastuukin Marko Virtanen. Peli oli kuin mikä tahansa JYPin syyskauden peleistä. Eka helposti johtoon ja sit totaalinen peruutusvaihe päälle, tyhmiä jäähyjä ja vielä idioottimaisempia mokia ja lopulta tappio, kun kiekosta luovutaan täysin ja träppi vuotaa kuin puuvene kk-sarjan jälkeen.

Jaakola, vaikka tänään yhden onnekaan maalin tekaisikin oli jälleen aivan uskomattoman paska. Pari kertaa Korpisalo pelasti tämän sankarin.

Suomen AV-pelaamisessakin oli hienoa havaita, että äijät ei osaa pitää miestään oikealta puolelta, vaan päästävät nämä vapaasti ohjailemaan/laukomaan kiekkoa moken edestä, kun yrittävät epätoivoisesti pitää ukkoa väärältä puolelta pihdeissä. Eikö tämä asia opeteta jo ihan junnuissa, että kummalle puolelle sitä miestä kannattaa mennä ottamaan se maila pois?

Ei tätä turnausta pelasta enää mikään, hyökkäyspeli on lähinnä tuurista kiinni. Sveitsit ja Norjat eivät myöskään tarjoa samalla tavalla ylivoimahyökkäyksiä Suomelle tuhlattavaksi.
 

TosiFani

Jäsen
Peli täysin Tshekin hallussa. Kiekko pomppi tänään Suomelle, jolla tuli yksi säälipiste, mutta eihän tuo muuten ollut juuri eilistä parempaa...

Jos Ranska pelissä olisi kiekko pomppinut tähän tyyliin, numerot olisivat olleet toisin päin. Eilen ei mistään sisään, tänään sitten senkin edestä
 
Totaalinen roiskiminen ja hätäily alkoi jo heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Voi olla että tätä tapahtui jo ensimmäisessä erässä, mut se meni iteltä ohi.

Pakkohan tää on pistää valmennuksen piikkiin. Joukkueessa on kuitenkin sen verran noita äijiä, mitkä on tottunu pelaamaan omassa liigassaan kiekon kanssa rauhallisesti, ja pudottaa alaspäin jos ei muuta ratkaisua löydy. Nyt se kiekko annettiin hopeatarjottimella Tshekille.

Itse olisin valmentajana painottanu nimenomaan rauhallista pelinavaamista ja varsinkin pitkiä hyökkäyksiä, vaikka sitten kulmassa pyörimistä ja näennäistä hallintaa. 3-0-johdossa sekin on parempi ratkaisu kun luovuttaa vallanväline vastustajalle.

Mut posinkautta, saatiin piste.
 
Jälleen kerran näkyi, että peli kestää 60 minuuttia. Ei auta lopettaa pelaamista, vaikka johdetaan 3-0 ensimmäisen erän jälkeen. Johtoasemassa sumputtaminen on toiminut Suomella lähinnä Kari Jalosen aikana, mutta muuten se on aina kostautunut, varsinkin jos sitä harrastaa 2 erää.

Jaakolan voisi jättää katsomoon loppukisojen ajaksi. Ranskaa ja Tsekkiä vastaan ihailemassa melkein jokaista maalia lähietäisyydeltä.
 

Styge

Jäsen
Harmittamaan jäi tuo jatkoerän aivan päivänselvä kamppi. Tuomarit katsovat vieressä kun kaveria vedetään ensin käsille ja sitten tylysti mailalla jalat alta - ei mitään. Aivan pöyristyttävää tuomarointia, jäi niitä jäähyjä viheltämättä toisinkin päin.

Tästä on oikeasti ihan turha itkeä tai edes olla pahoillaan. Tuomarit jätti viheltämättä Suomelle täysin selvän koukkausjäähyn puolustusalueella, jonka seurauksena kiekko saatiin haltuun. Tsekki olisi kokenut tossa aikamoisen oikeusmurhan. Eiköhän se ollut ihan tietoinen linja tuomareilta, että mitään täysin pakollisten lisäksi ei vihelletä ja nyt ei sitten tullut Tsekki ylivoimaa.
 

Tornados

Jäsen
Kuriositeettina mainittakoon, että Topi Jaakolalla oli tällä kaudella koko KHL:n (!) toiseksi huonoin +/- -lukema: -19, ja sijoitus ko. tilastossa 929./930.

Esim. Tommi Kivistö (-20) olisi sikäli ollut kanssa looginen valinta kisoihin muutenkin kuin Jokeri-taustansa puolesta.

Lisää siihen pudotuspelit (Jaakola -4) ja sijoitus on 930./930.

Edit: Eikös se sijoitus oo 937./937. ?
 
Lisää siihen pudotuspelit (Jaakola -4) ja sijoitus on 930./930.

Edit: Eikös se sijoitus oo 937./937. ?
Aivan totta, niinhän se taitaa olla. Hyvä huomio!
 

Yargon

Jäsen
Mietin jaksaisiko Topi Jaakola pelata lopuissa peleissä kaikki 60 min ja vaihdettaisiin vain toista puolustajaa. Siellä voisi vaihtaa vuoroin Ohtamaa ja Lajunen.
Mutta ei jumalauta Jaakola ja Jaakolan peluuttaminen.

Oulussa voitais alkaa jo miettiä, että mistä me Jaakolan Topille väännetään oma biisi. Tulee nimittäin aikas vahvat Saravon Pekka Pekka Pekka fibat tästä suolaamisesta. Ja selvennykseksi Jaakola oli tänään (ja koko turnauksessa) paska kuten oli Saravokin aikanaan, kun yritti roikkua Nashin reppuselässä.
 

joceri

Jäsen
Mutta ei jumalauta Jaakola ja Jaakolan peluuttaminen.

Pakkeja ilmeisesti peluuttaa Manner? Taitaa olla Laten saunakavereita Oulusta. Pelkästään Jaakola-Lajunen -parista pitäisi tulla ikuinen porttikielto kaikkiin Suomen jäähalleihin.
 

k0l1kk0

Jäsen
Vittu toi Marjamäki on yks hupiukko. Noilla kommenteilla peli tuskin paranee mihinkään suuntaan.
 

Niilo

Jäsen
@IceWalker sieltä vaan tulee vastaan vielä Slovenia ja Norja jotka ovat kyllä ne helpot. Tosin Ranska piti olla kanssa...
Sveitsi on jo ns paha ja Suomi saattaa olla vaikeuksissa sen kanssa kun taas Kanada on Kanada?
12 pinnaa jaossa mutta vaikeaksi menee jatko jos peli ei pysy kasassa 60 minuuttia ?

Vedetäänkö huomenna samoilla ketjuilla vai sotketaanko taas. Mun mielestä samat ketjut mut ny Säterille peliaikaa
 

aceman81

Jäsen
Täysin odotettavissa että areenalle luistelee aika helvetisti terävämpi Leijonat. Päätykiekkojen, niiden voittojen ja Tshekin parin merkkausvirheen jäljiltä saatiin salama-alku. Ja vielä kolmas myöhemmin erässä.

Tokassa alettiin jo tinkimään omasta hyökkäyspelistä, ja mikäs siinä, 3-0 johtoasema, laadukas boksaus, kuuma veska. Ehkä siinä jo kylvettiin vaaran merkkejä, mutta selkeessä johdossa ne tuntuvat vielä kaukaisilta.

Voidaan jossitella että meillä oli 3. erässä paikka tai pari vastaiskusta. Puljun tolppaahan ei laukaukseks lasketa, maalia kohtiin niitä saatiin viimesessä erässä komiat kaksi (2) kappaletta. Ne vaaran merkit sitten alko realisoitua kun ei oikein kyetty puolustamaan/pelaamaan sekunteja kellosta hyökkäyspäässä, eikä toisaalta ihan totutusti kiekkokontrollia muutenkaan. Tshekki pääs vyörymään uudestaan ja uudestaan. Meidän 2 vetoa vastaan kehittelivät 17 viimesessä erässä. Joskus tää rumputuli on kestetty, se joskus ei ollut tänä iltana.

Lievää jäätymistä ihan loppuhetkillä, ehkä 3-3 oli selkee paniikkimaali. Tai siis, ei voi tollasessa tilanteessa pakka romahtaa noin pahasti.

Turnaus ja alkusarjakin pahasti kesken. Ehkä tärkeintä että tää osataan käsitellä nopeesti, toivon mukaan ei liian pitkien palaverien voimalla vaan vähän löysääkin pelaajille. aina paha Slovenia, Norja lauantaina...no, ehkä siinä luppoajalla kerkee jonkun jäätreenin ja palaverinkin vetää.
 

Ralph

Jäsen
Pelkästään Jaakola-Lajunen -parista pitäisi tulla ikuinen porttikielto kaikkiin Suomen jäähalleihin.
Ja vaikka tulisi, niin ainahan niitä voi peluuttaa esimerkiksi Ranskassa.
 
Jaakolan voisi jättää katsomoon loppukisojen ajaksi. Ranskaa ja Tsekkiä vastaan ihailemassa melkein jokaista maalia lähietäisyydeltä.

Luulisi että nyt Järvistä kokeillaan Jaakolan tilalla, mutta Marjamäen tuntien Jaakola jatkaa ''koska on kokenut ratsu jolla vahvat näytöt aiemmilta kausilta''. Jotenkin kertoi Laten filosofiasta tuo tasoitusmaalia edeltänyt pakkipari joka oli Hietanen - Jaakola, no Hietanen kannattaa laittaakkin koska ollut näissäkin kisoissa se oma itsensä, mutta laitatko pakkipariksi vakiopakkiparin ja hyvin esiintyneen Lehtosen, ei, Marjamäki heittää surkeasti esiintyneen Jaakolan. Toinen Marjamäen ''varman päälle'' -filosofian esimerkki jatkoajalta, kolmas hyökkääjäkaksikko on Kemppainen ja Pyörälä. Pelataan 3vs3-jatkoaikaa ja tavoitteena on tehdä maali ennenkuin vastustaja tekee, millä todennäköisyyksillä Kemppainen tai Pyörälä tekee jatkoajalla maalin? Ei kovin korkeilla.

Vituttaa tuollainen mentaliteetti jossa ei uskalleta ottaa mitään riskejä vaan vedetään mielummin tasaisen varmasti (vituilleen tänä vuonna). Jos otat JMA:n joukkueeseen niin miksi helvetissä joku Pyörälä pelaa mielummin jatkoaikaa kuin JMA? Joo JMA ei ole osunut kehikkojen väliin sitten Jeesuksen syntymän, mutta joskushan senkin on pakko tehdä maali, ja osaahan se syöttääkkin paremmin kuin 90% tuon joukkueen pelaajista. Toinen on että kuinka paljon huonommin joku vaikkapa Teemu Ramstedt olisi pelannut tämän joukkueen 2.sentterinä, Pihlström on siihen sellainen ''ei se ainakaan kuse mitään ja varmasti kumartaa mun pelikirjalle..'' -valinta.

Ei siinä, Westerlundin aikaan oli sama mentaliteetti, ja kyllähän me on menestyttykkin näillä tasaisen harmailla valinnoilla ja peluutuksilla, silti olisi mukava nähdä joku valmentaja joka vähän poikkeaisi kaavasta. Olisi mahtava nähdä joku Marjamäki jenkkien penkin takana valitsemassa AHL-jyriä USA:n maajoukkueeseen nuorten pelaajien tilalta. E: Vaikka Törmästä ei tule ikävä surkeasti kuluneen runkosarjan vuoksi, niin kyllä jään kaipaamaan Stögön filosofian parhaita puolia kuten sitä että kokeillaan joskus asioita eri tavalla, eikä mennä aina sen turvalliselta tuntuvan valinnan kautta.
 
Viimeksi muokattu:

Götze

Jäsen
Ei ollut eka sulaminen Tsekkiä vastaan tänä keväänä. Parempihan Tsekki oli ja tuskin mikään Laten aikalisäkään olisi muuttanut mitään. Eiköhän Jaakolan Topi olisi viimeistään pitänyt huolen siitä, että jatkoille mennään.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös