MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.

Trimmer

Jäsen
En tiedä mitä muut ajattelee, mutta olisikohan tämän Marjamäen jälkeen Suomessa aika siirtyä projektityyppiseen valmentamiseen? Eli valitaan Euroopan kausien jälkeen koutsi seurajoukkueesta, mieluiten sellaisesta joka on menestynyt?
 

Kiekura

Jäsen
Pakkipareista ainoastaan Lehtonen-Hietanen toimii tällä hetkellä. Jokeriveljien pelaamisessa näkyy vähän liian hyvin, että Jaakolalla on paska kausi alla eikä hän kykene tukemaan Lajusta riittävän hyvin ja paikkaamaan Lajun mokia. Ykköspakkiparissa Honka vetää jotain ihan ihmeellistä Havaiji-kiekkoa, jossa itsetarkoituksena tuntuu olevan kiekon kuljettelu. Helvetin monta kertaa kävi niin, että Hongalla oli paikka antaa avaus vauhdissa olevalle hyökkääjälle, mutta ennemmin jatkoi itse kuskausta ja tyrehdytti hyökkääjien vauhdin kokonaan. Ohtamaa pelaa minusta ihan ok omaa peruspeliään, mutta pakkiparin sooloilu tuhoaa turhan paljon peliä.

Hyökkäysketjuista Filppulan vitja oli pöyristyttävän löysä tänään. Taisi ottaa kolme maalia omiin tasakentällisin ja päälle vielä Filppulalle kaksi jäähyä, joista toisen aikana Ranska rokotti. Kemppaisen ketju on ollut ehyin kokonaisuus tässä turnauksessa ja Puljujärven vahva sisääntulo kolmanteen erään vielä piristi ketjun hyökkäyspeliä. Sinällään Juhiksen pudottaminen oli minusta vähän väärin, koska ei hän mitenkään Suomen huonoin laitahyökkääjä ollut, vaan rakenteli pari hyvää paikkaa ja pääsi itsekin pari kertaa paikoille. Nelosketju ei ehkä ollut niin huono kuin Valko-Venäjää vastaan, mutta ei se edelleenkään toimi. Ja ennen kaikkea sillä ei ole edes edellytyksiä pelata sellaista energistä ja muita inspiroivaa lätkää kuin nelosketju usein Leijonilla on pelannut. Pihlströmin ketju väläyttelee, mutta ei sekään pysty mitenkään tasaisesti vyöryttämään peliä hyökkäyspäähän. Ketju tuntuu olevan vähän erirytminen sen suhteen, että Savinaisen jalka ei kulje samaan malliin kuin Rantasella ja erityisesti Pihlströmillä.

Korpisalo on ollut heikko maalissa. Tänään ei tullut varsinaista mokaa, mutta ei voittava veska saa päästää neljää. Ero Ranskan molariin oli tänään valtava. Itse laittaisin Säterin huomenna maaliin.

Honka oli paras pakki Lehtosen kanssa ja ainut kuka tuolta kannatti pudottaa oli JMA. Ensi peliin sit pulju ykköseen, Aaltonen kakkoseen ja laitetaan se pillu nelosen keskelle puolustamaan, koska peliä se ei osaa rakentaa.
 

Flou

Jäsen
Mikä on tämä Marjamäen fetissi peluuttaa Pihlströmiä keskellä? Mies on niin umpilaituri, kun vaan voi olla. Peliäly, saati syöttötaidot eivät ole sillä tasolla, että voi pelata keskellä kansainvälisissä peleissä. Pihlströmin paikka on polkea laidalla täysiä ja tuoda energiaa, ei pelata keskushyökkääjänä tulosketjussa.

Miksi Marjamäki jättää Sallisen passin leimaamatta, kun hänellä on toimiva neloskenttä EHT:n perusteella ja ottaa tilalle Lajusen? Nyt nelonen ei toimi lähellekkään samalla tasolla. Ei lyhyissä turnauksissa ole aikaa etsiä toimivia kokoonpanoja, jos yksi toimiva ketju löytyy niin siitä kannattaa edes alustavasti yrittää pitää kiinni eikä rikkoa sitä heti ensimmäiseen peliin.

Mitä Rantasesta on tarkoitus saada irti Savinaisen ja Pihströmin rinnalla? Kaveri menee aivan täysin hukkaan ketjussa, jossa on yksi koohottaja keskellä ja EHT-laituri toisessa laidassa.

Mitä Marjamäki ja julistevastaavat tekevät kopissa, jos joukkue ei ole latautunut kotiyleisön edessä pelaavaa Ranskaa vastaan? Ymmärtäisin, jos vastassa olisi Slovenia, mutta jumalauta isäntämaa ja kotiyleisön valtava tuki ja porukka ei saa tunnetta kehiin...

Miksi Puljujärvi istuu 5 erää vaihtopenkillä, vaikka on niitä harvoja kiekollisesti oivaltavia pelaajia tuossa porukassa ja samalla myös niitä harvoja, jotka oikeasti vielä pääsevät urallaan johonkin?

Mitä umpisurkean kauden pelannut Topi Jaakola tekee joukkueessa, jos jokainen vähänkin tämän pelejä tällä kaudella nähnyt on tuumannut, että Topia ei pitäisi päästää lähellekkään joukkuetta? Riittääkö se, että on Oulusta ja on pelannut Marjamäen alaisuudessa kiintiöpaikkaan joukkueessa?

JMA... ei voi varsinaisesti sanoa, että JMA olisi ollut pettymys, mutta millä näytöillä kaveri on mukana tuolla? Voiko häneltä oikeasti odottaa maaleja kisoissa, jos on vetänyt viimeiset 30 peliä täysin vihkoon? Ymmärrän, että futiksessa on pakko ottaa mukaan se ainoa hyökkääjä, vaikka tämä ei olisi pelannut kuuteen kuukauteen hyvin, mutta lätkässä luulisi riittävän vaihtoehtoisia pelaajia.
 

Jaasin

Jäsen
Veskaria on Suomessa legendaarisen helppo syyttää. Joo, neljä uunia on liikaa. Miettikää nyt niitä maaleja.

Ekassa kaks omaa puolustelijaa makaa kaverin päällä, täysin helppo ja ok homma.

Tokassa maalissa Ahon aivokoomamenetys, Bellemaren kova draivi siitä viikseltä ja yllättäen taas pakeilta hukattu ribariajo. Ei ikinä veskarin piikkiin.

Kolmas maali oli se ohjaus ilmast ametri ennen veskaria, joskus jää kamoihin, joskus ei. Noin lätkässä tehdään maaleja.

Neljäs oli Rousselin hieno läpiajomaalia, jossa lähti mätsäämään kovaan vauhtiin. Pelimies laittoi puikoista tyylikkäästi.

Tossakin matsissa Korpisalo torjui paljon pahoja mestoja, Suomi oli legendaarisen paska omassa päässä. Koko ajan tuplamaskeja ja kaikki ribarit hävittiin.
Ihan vitun vähän toi häviö meni veskarin piikkiin.

Nyt on tullut aika myöntää, että Suomi tuli perseraiskatuksi Ranskan toimesta. Ja vielä ihan ansaitusti.

Oli kaverin veskari toki hyvä, ehdoton highlight se mailaseivi Osalan lirutukseen. Mutta muuten paljon legendaarista suomiviimeistelyä. Liruja patjoihin ja logoon. Ja sitten kun ammuttiin ylös niin pleksit paukkuu. Pl Puljun tolppa.

Hirveetä touhua. Laten alla suunta on ollut käsittämättömän jyrkällä käyrällä kohti persettä. Vaihtoon vaan. Ei tota laivaa voi enää huonommin ohjata. Ja saatetaan saada kaikki kovimmatkin äijät taas intoutumaan majuhommista jos on koutsituolilla joku muu.
 

Murkula

Jäsen
Ainiin, päivän paras huumori oli Aravirran kommentti Jaakolan puolustamiseen 1-3 maalissa. "Jaakola puolusti siinä Tyhjäsen Yrkkää, joka ei ollut jäällä ollenkaan"
 

Pika1

Jäsen
Pakko laittaa tänne oma vaatimaton höpinä illan pelistä. Tyrmätkää fiksuina vääräksi jos katsoitte eri silmällä.
Mielestäni tuo pelityyli yrittää olla joku suoraviivainen versio "meidänpelistä". Pelaajat ovat etäisyyksien kanssa ihan ulapalla ja sekö hyökkäyksiin lähdöt että puolustuksen ryhmittyminen oli sekasortoista. En tiedä vaikuttiko epävarma maalivahti pelaaminen puolustajiin mutta aika karseita mokia. Jos Ranskan alueelle päästiin niin ihan ok pelaamista. Ranska puolusti maalinedustan ja laukausmäärästä huolimatta edes isot äijät eivät päässeet/ uskaltaneet / halunneet mennä ottamaan keppiä ja tekemään maskia. Pelaajien etäisyydet ja pelin rytmi ei ollut hallussa. Koska ei ollut juuri syöttöpaikkoja niin keskialue pelaaminen puuroutui hitaaksi. Trappi pelattiin seulaksi ja korkealla karvaamisella estettiin syöttöketjut.
Tai jotain. Hidasta ja haluttoman näköistä oli.
 

Czescku

Jäsen
En tiedä mitä muut ajattelee, mutta olisikohan tämän Marjamäen jälkeen Suomessa aika siirtyä projektityyppiseen valmentamiseen? Eli valitaan Euroopan kausien jälkeen koutsi seurajoukkueesta, mieluiten sellaisesta joka on menestynyt?
Tämä kuulostaa kyllä hyvältä idealta. Marjamäki hiuksista vittuun huomisen 1-10 tappion jälkeen (toki luulen että pelaajat heräävät kiinnostavaa vastustajaa vastaan eikä lukemat ole noin rumat) mutta kuitenkin. Minun puolestani Suomi voi hävitä Ranskalle kaikissa muissa lajeissa (jopa pesäpallossa) mutta ei jääkiekossa. Ihan sama mikä on syynä, mutta päävalmentaja on vastuussa (ja toki myös hänet valinneet) mutta kenkää vaan kesken kisojen ja uutta tilalle.
 
Häpeäpaalua kauppatorille? Siihen voidaan sitten kisojen jälkeen näillä näkymin sitoa yksi jos toinenkin. Marjamäen saldo maajoukkueen peräsimessä historiallisen karua katsottavaa.

Tänään kaaduttiin mielestäni siihen, että joukkuepeli ei toiminut yhtään. Silloin käy niin, että se joukkue, jolla on paremmat yksilöt, voittaa. Tänään Ranskalla, kyllä RANSKALLA oli paremmat yksilöt kentällä! varsinkin Roussel.

Iso tahra suomalaisen jääkiekon historiaan jäi tästä päivästä. Alkaako tässä oikeasti käydä se, mitä mm. profeetta ika lehkonen on jo vuosia saarnannut? Suomalaisen jääkiekon taso ei ole enää läheskään niin paljon edellä näitä pikkumaita mitä tähän asti on totuttu näkemään. Tänäänkin tuntui että ranskikset luisteli ihan hiton paljon paremmin kuin suurin osa suomalaisista, tästäkö se joutsenlaulu alkaa?
 

Iso-Olli

Jäsen
Mitä umpisurkean kauden pelannut Topi Jaakola tekee joukkueessa, jos jokainen vähänkin tämän pelejä tällä kaudella nähnyt on tuumannut, että Topia ei pitäisi päästää lähellekkään joukkuetta? Riittääkö se, että on Oulusta ja on pelannut Marjamäen alaisuudessa kiintiöpaikkaan joukkueessa.
Topi Jaakola ei ole pelannut Marjamäen alaisuudessa muuta kuin maajoukkueessa.
 

adolf

Jäsen
Iso tahra suomalaisen jääkiekon historiaan jäi tästä päivästä. Alkaako tässä oikeasti käydä se, mitä mm. profeetta ika lehkonen on jo vuosia saarnannut? Suomalaisen jääkiekon taso ei ole enää läheskään niin paljon edellä näitä pikkumaita mitä tähän asti on totuttu näkemään. Tänäänkin tuntui että ranskikset luisteli ihan hiton paljon paremmin kuin suurin osa suomalaisista, tästäkö se joutsenlaulu alkaa?
Minusta taktisella puolella voi näin ollakkin että Suomi on menettänyt etunsa joka joskus oli olemessa ja jopa jäänyt jälkeen. Mitä itse pelaajiin tulee niin joutsenlaulusta voidaan tuskin puhua, kun katsoo minkälaisia pelaajia Suomen junioriputkesta on viimeisien vuosien aikana tullut ja miten he ovat menestyneet juniorimaajoukkueissa.
 
Suomen suurin ongelma tänään oli vajavuus luistelussa ja kamppailupelaamisessa. Ennen kaikkea yksilötason asioita. Ei ollut eforttia. Todellinen vastuu valmennuksella, sisäinen vastuu pelaajilla.

On ongelmia toki pelissäkin. Melko selvästi voi havaita, että Suomi valitsee jatkuvasti liikaa ns. toisen vaiheen niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisessa. Kiekonriiston jälkeen ei tule repivää tilanvoittoa ylöspäin, pelaajat ikäänkuin automaattisesti valmistautuvat tilantekopelin rakenteeseen, vaikka vastustaja tulee kahdella päälle. Tämä ei tarkoita sitä unista paskaa, ettei viivelähtöjä tulisi käyttää. Ne ovat välttämättömiä pelin virtauksen kannalta, ja jos pelissä olisi ollut oikea rytmi, Suomen olisi tänäänkin pitänyt pelata ajoittain hitaammin. Nyt sitä mahdollisuutta ei ollut, koska Ranska hallitsi pelin rytmiä ja oli lähestulkoon jatkuvasti valmiina prässäämään.

Samoin kaksivaiheisuus kääntyy liikaa toisen vaiheen pelaamiseen puolustuspelissä: kiekonmenetyksen jälkeen lähimmän pelaajan pitäisi olla valmis antamaan välitön paine kiekolliseen, nyt tätä näkee hyvin harvoin. Pikemminkin ollaan jo valmiina kaukana kiekollisesta, jolloin on pakko vetäytyä trapiin.

Suorahyökkäyspelaamisessa Suomi tuntuu samalla tavoin olevan aivan liian puolustusvalmiina keskustassa. Aivan perusasia: keskikaistan pelaaja tyhjentää tilan ajaen lujaa maalille suorassa hyökkäyksessä. Nyt tätä ei nähty ollenkaan, pelaajat jäivät pelin ulkopuolelle "pidettäviksi" ja kiekollisen syöttösuunnat menivät kiinni.

On tuossa työtä vielä jäljellä, mutta potkupuheet kesken turnauksen ovat täyttä fanipuhetta. Suomi parantaa peliään ja ennen kaikkea yksilöt parantavat.

Vetäkää henkeä.
 

Tadu

Jäsen
Veskaria on Suomessa legendaarisen helppo syyttää. Joo, neljä uunia on liikaa. Miettikää nyt niitä maaleja.
Samaa mieltä. Ei millään tavalla veskan maaleja yksikään noista. Läpiajon olisi voinut ottaa, mutta ne nyt on fifty-sixty.
 

Barnes

Jäsen
En tiedä mitä muut ajattelee, mutta olisikohan tämän Marjamäen jälkeen Suomessa aika siirtyä projektityyppiseen valmentamiseen? Eli valitaan Euroopan kausien jälkeen koutsi seurajoukkueesta, mieluiten sellaisesta joka on menestynyt?
Ideana ihan mielenkiintoinen, ei vaan sovellu eurooppalaiseen kiekkoon, jossa hiotaan pelitapaa ympäri kauden EHT-peleissä. Eli ei minulta, mutta kuten totesin, hyvä väläytys.

Mitä tulee tämänpäiväiseen tappioon, niin kyllä, minä nostin sen ketjuun "Maajoukkueen noloimmat tappiot 2000-luvulla". En kuitenkaan ymmärrä tätä mentaliteettia siitä, että Ranskalle ei saisi hävitä. Miksei? Ovathan muutkin isommat kiekkomaat ottaneet turpaan pienemmiltä mailta. Nähdynkaltaisin lukemin tokikaan ei saisi hävitä millekään maalle.
 

MM

Jäsen
Miksi Puljujärvi istuu 5 erää vaihtopenkillä, vaikka on niitä harvoja kiekollisesti oivaltavia pelaajia tuossa porukassa ja samalla myös niitä harvoja, jotka oikeasti vielä pääsevät urallaan johonkin?

Puljun peluuttaminen ei aukea. Ensin viisi erää viltissä ja sen jälkeen yhdessä erässä kenties eniten peliaikaa - pelasi siinä erikoistilanteessakin ykköspelaajien kanssa.

Tällainen pelaajan roolin muuttaminen on yllättävää siinä mielessä, mitä Marjamäki muistaakseni puhui ennen turnausta: Pulju saa kyllä näyttöpaikan. Nyt nuorukainen sai kolmanteen erään ansaitusti vastuullisen roolin, ei pelkästään näyttöpaikkaa.
 
Häpeäpaalua kauppatorille? Siihen voidaan sitten kisojen jälkeen näillä näkymin sitoa yksi jos toinenkin. Marjamäen saldo maajoukkueen peräsimessä historiallisen karua katsottavaa.

Tänään kaaduttiin mielestäni siihen, että joukkuepeli ei toiminut yhtään. Silloin käy niin, että se joukkue, jolla on paremmat yksilöt, voittaa. Tänään Ranskalla, kyllä RANSKALLA oli paremmat yksilöt kentällä! varsinkin Roussel.

Iso tahra suomalaisen jääkiekon historiaan jäi tästä päivästä. Alkaako tässä oikeasti käydä se, mitä mm. profeetta ika lehkonen on jo vuosia saarnannut? Suomalaisen jääkiekon taso ei ole enää läheskään niin paljon edellä näitä pikkumaita mitä tähän asti on totuttu näkemään. Tänäänkin tuntui että ranskikset luisteli ihan hiton paljon paremmin kuin suurin osa suomalaisista, tästäkö se joutsenlaulu alkaa?
MM-kisoissa voi alkaakin, mikäli NHL:stä jää myös jatkossa pari kentällistä parhaita pelaajia saapumatta; KHL-Jokeri-pelaajien ja lassekukkosten varaan rakennetulla A-maajoukkueella on yksinkertaisesti hankalaa pärjätä arvokisoissa, joissa jopa Ranskan tapaisilla "lilliputtimailla" todella on joka pelipaikalla Suomea paremmat kärkiyksilöt ja nappiin hiottu, joukkueen säntillisesti noudattama pelisysteemi.
 
Ranskahan lähetti Suomelle signaalin, että pelikirjat ja muut vitun meidän ja heidän pelit voi tunkea sinne mihin aurinko ei paista. Patongeilta muutamat skouttaukset Suomen pelistä sekä tuolle peliryhmälle idioottimaisen simppeli ja uhrautuva taktiikka, joka toimi kuon junan vessa + mieletön taistelutahto. Samaan aikaan tämän meidän älykkö peluuttaa sitä yhteistyöpelleilyä vailla tunnetta puskien päätä seinään. Sitten kun ollaan ylimielisinä noilla khl-koohottajilla ilman huippuveskaria ja maalintekijää, niin tässä on tulos. Vituttaa, että tuo Marjamäen toinen assistentti tuo tuon akateemisen pedanttilätkän Tepsiin ensi kaudeksi. Mulla on jotenkin sellainen tunne ollut koko ajan Marjamäen aikakauden aikana, että ei ole tuosta uuden sukupolven valmentajasuuruudesta ja nerosta turnausvalmentajaksi, jossa joukkueen mentaalinen käsittely on jopa tärkeämpää kuin ne professuuritaktiikat. Osasiko joku Curre aikanaan ohjata edes viisikkohakua, en usko, mutta hän oli omassa luokassaan turnauksissa käsittelemään joukkuetta psyykkisen voimavaran kautta.
 
Mikä on tämä Marjamäen fetissi peluuttaa Pihlströmiä keskellä? Mies on niin umpilaituri, kun vaan voi olla. Peliäly, saati syöttötaidot eivät ole sillä tasolla, että voi pelata keskellä kansainvälisissä peleissä. Pihlströmin paikka on polkea laidalla täysiä ja tuoda energiaa, ei pelata keskushyökkääjänä tulosketjussa.
Marjamäen pelikirjassa sentteriltä vaaditaan ennenkaikkea helvetisti jalkanopeutta, joten siinä syy miksi Pihlström on keskellä. Samasta syystä World Cupissa Jori Lehterä pelasi laiturina, koska ei ole Marjamäen mielestä liian nopea sentteripeliin. Ehkä tuossa voisi olla pientä päivittämisen paikkaa pelikirjan suhteen, en tiedä...
 

joceri

Jäsen
Mitä umpisurkean kauden pelannut Topi Jaakola tekee joukkueessa, jos jokainen vähänkin tämän pelejä tällä kaudella nähnyt on tuumannut, että Topia ei pitäisi päästää lähellekkään joukkuetta?

Jaakolan urakkaa ei ainakaan helpota, että joutuu pelamaan kävelevän katastrofin, eli Lajusen Villen parina. Jokereissakin Jaakola petrasi playoffseissa, kun pääsi tästä riippakivestä eroon.

Kukkosen loukkaantuminen aiheuttaa hankalan tilanteen, koska Lajusta ei voi kukaan täysijärkinen enää kentälle päästää. Eli Järvisen passi on pakko leimata.

Toinen valtava ongelma on Antti Pihlström. Menisi erinomaisena nelosketjun energialaiturina, mutta kaikki muu on aivan liikaa. Koska Miro Aaltonen on täysi tuhnu, niin Aho pitää siirtää sentteriksi ja mennä nelikolla Aho-Filppula-Kemppainen-Lajunen.
 
Marjamäen pelikirjassa sentteriltä vaaditaan ennenkaikkea helvetisti jalkanopeutta, joten siinä syy miksi Pihlström on keskellä. Samasta syystä World Cupissa Jori Lehterä pelasi laiturina, koska ei ole Marjamäen mielestä liian nopea sentteripeliin. Ehkä tuossa voisi olla pientä päivittämisen paikkaa pelikirjan suhteen, en tiedä...
Tulee mieleen Miro Aaltosen peluuttaminen sentterinä Kärpissä, mikä ei todellakaan ollut Aaltosen parasta osaamista. Eihän se Ahokaan mikään maailmanluokan sentteri ole mutta kannattaisi ehkä kokeilla ketjua Pulju-Aho-Rantanen.
 
Ei kellään ois heittää Karrin puhelinnumeroa Lehtisen Jerelle?
 

Tornados

Jäsen
Sanoin jo World cupin jälkeen, että Suomen materiaali ei ole parhaimpiin maihin verrattuna noin paljon huonompi kuin mitä peli ja tulokset antoivat ymmärtää. Valinnoissa ja peluutuksessa, pelikirjassa sekä asenteessa olisi ainakin paljon parannettavaa. Luulen, että World cupilla oli paljon vaikutusta lukuisiin kieltäytymisiin. Toinen syy on varmaan se, että huonosti menestyvä joukkue teilataan aika rajusti mediassa sekä somessa.
 

joceri

Jäsen
Marjamäen pelikirjassa sentteriltä vaaditaan ennenkaikkea helvetisti jalkanopeutta, joten siinä syy miksi Pihlström on keskellä. Samasta syystä World Cupissa Jori Lehterä pelasi laiturina, koska ei ole Marjamäen mielestä liian nopea sentteripeliin. Ehkä tuossa voisi olla pientä päivittämisen paikkaa pelikirjan suhteen, en tiedä...

Tässähän Marjamäki ehtisi vielä leimata Poutalan Mikan ja Koskelan Pekan kisapassit ja sentteriongelma olisi ratkaistu.
 
Toivottavasti tämä luuserijengi jää alkulohkoon. Tänä vuonna jännään mielummin vaikka Euroviisuja.

Eikö kannattaisi lopettaa pelien katsomisen jo nyt, niin ei tarvii jännätä niitä vaan voit alkaa jo odottamaan Euroviisuja. Mitä iloa niistä jatkopeleistä edes olisi sinulle kun kuitenkin toivot, että jatkopeleihin ei päästä? Eli ihan hyvin voit lopettaa katsomisen jo nyt.
 
Marjamäen pelikirjassa sentteriltä vaaditaan ennenkaikkea helvetisti jalkanopeutta, joten siinä syy miksi Pihlström on keskellä. Samasta syystä World Cupissa Jori Lehterä pelasi laiturina, koska ei ole Marjamäen mielestä liian nopea sentteripeliin. Ehkä tuossa voisi olla pientä päivittämisen paikkaa pelikirjan suhteen, en tiedä...

World Cupissa pelikirjallahan saatiikin sitten ihan hunajaiset tulokset eli historiaan jäävät nöyryytykset ja perseraiskaukset vailla vertaa.

Pelikirjassa ei liene sitten mitään vikaa, vaan vika on pelaajissa? Ok.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös