flintstone
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Analyytikko_
Siiten ihan muuten tähän asiaan liittyen. Flint mainitsi johtajien "ahneudesta". Heitetääs pieni vastakysymys: haluatko sinä vuosien opiskelun ja useiden työvuosien jälkeen tehdä mahdollisimman hyvää tulosta yrityksessä/kansainvälisessä yrityksessä, joka näkyy myös omassa tilipussissa vai onko tärkeämpää tyytyä perusratkaisuihin, jotka ovat toimineet vuosien ajan?
Tottakai haluan ja tottakai korkean koulutuksen pitää näkyä palkkapussissa. Kysyisin kuitenkin missä menee kohtuullisuuden raja johtajien palkoissa? Vai eikö sellaista rajaa edes ole? Kun on kyse vain muutaman ihmisen palkasta niin silloin palkan korotuksissa ei tarvitse olla maltillinen?
Viestin lähetti Analyytikko_
Ihmeellistä kuvitella, että varsinkin suuryritysten johtajat olisivat jossakin "paineettomassa tilassa", jossa ulkopuolisten sidosryhmien (osakkeen omistajat, työntekijät, yrityksen hallitus) eivät asettaisi "paineita" toimitusjohtajan työskentelylle. Peli on raakaa, jos ei tulosta synny. Rehellisesti sanoen: tulos tai ulos.
Nämä huippujohtajat taitavat kylläkin olla tilastollisesti katsoen niitä joita jotka eivät ihan heti pihalle joudu kun menee huonommin. Ja eikös noita tavallisia työntekijöitäkin potkita pihalle kun firmalla ei mene hyvin?
Viestin lähetti Analyytikko_
Ei ole varmaan vaikea ymmärtää, miksi johtaja päättää siirtää tehtaan Kiinaan, jos siitä syntyy monien miljoonien säästöt. Tästä murto-osa saattaa tulla bonuksena johtajalle, mutta kukas tästä yleensä eniten hyötyy? Firma ja osakkeenomistajat.
Jos kaikki länsimaiset kalliit työntekijät potkitaan pihalle ja työt siirretään Kiinaan niin kukas niitä firman tuotteita silloin ostaa? Johtajat itse huippupalkkoineen vai ne kiinalaiset 90 euron kuukausipalkoillaan?
Viestin lähetti Analyytikko_
Tottakai johtajat ovat ahneita, mutta kuka viitsii nähdä vaivaa opiskelujen eteen, jos se "ikuinen lukeminen" ei koskaan kanna hedelmää esim. palkan muodossa.
Koulutus tuppaan näkymään kaikissa työoloissa. Vai väitätkö jotain muuta? Ja kyllä se koulutus näkyy yleensä myös palkoissa, vaikka esimerkiksi sairaanhoitajat ja opettajat ovatkin koulutukseensa nähden alipalkattuja.
Edit: Miksiköhän muuten täällä kalliissa pohjolassa menee hyvinvointi mittareilla mitattuna niin perkeleen hyvin ja tuota työntekijöiden unelmavaltiota Kiinaa ei näissä listoissa ole liiemmälti näkynyt kärkipäässä?
Viimeksi muokattu: