Onko kukaan duunannut hukkuneita merimiehiä? Oli lapsuudessa mun lempiruokaa kun mummo vainaa väänsi leivinuunissa. Oli kait naudan halvimpia osia (rintaa?), mutta mureita syödessä. Niitä kaipaisin edelleen itsetehttyjen karjalanpiirakoiden kanssa,
Vierailin perjantaina Varkauden uudessa Prismassa, jossa oli suureksi ilokseni jäämeren lohi ale kuuden euron kilo ja sitä tuli sitten hamstrattua - eli lohta olisi täälläkin suunnitteilla illaksi. Taidan tehdä lohimedaljonkeja, koska vaimo voi ottaa sellaisen kylmänä salaatin kanssa evääksi töihin huomenna. Kaveriksi teen lohelle kylmän kermaviilikastikkeen, lohkoperunoita uunissa (jälleen) ja vihreää salaattia, lisukkeena myös aiemmin mainitsemaani paholaisenhilloa, joka koukutti meidät välittömästi.... Sen kanssa varmaan paistan lohta (uunissa tai pannulla).
Marinadiksi Poppamiehen Smoky apple BBQ kastiketta.
... kohti kalan pyrstöä. <nus nus>... Sallitaan asteen parin ylitys kun mennään kohti eläimen häntää.
Kaljaa, eikö. Illaksi jotain, kaljaa. Toimii aina.Jääkaapissa on yksi Saarioisten pizza, sen syön lounaaksi ja sen jälkeen käyn kaupassa hakemassa illaksi jotain.
Ei kun minä en juo K-alkuisia juomia. En kaljaa, en kahvia, en kolajuomia, enkä edes koffia.Kaljaa, eikö. Illaksi jotain, kaljaa. Toimii aina.
Pastaa pukkaa täälläkin - tarkemmin sanottuna: spagettia jauhelihakastikkeella.
Kastikkeen jauheliha on Ylämaan karjasta tehtyä, joka on voimakkaan makuista ja sopii hyvin Bolognese-kastikkeen lihaksi. Mukaan tulee myös, lähes poikkeuksetta, inkivääriraastetta ja chilipalko, jotka valkosipulin ohella antavat kastikkeelle oman voimakkaan makunsa. Yrteistä tuore tai pakastettu basilika kuuluu myös vakiokalustukseen, muut, varsinkaan kuivatut, eivät niinkään. Aika useat suomalaiset ohjeet tarjoavat kastikkeen yhdeksi komponentiksi porkkanaraastetta, millä sitä saa toki mukavasti "jatkettua" - välillä lisään, sitten taas en.