Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 423 881
  • 3 717

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään syödään kinkkukiusausta. Lisätwistinä seassa on purjo-kaali-porkkanamix, sekä pekonisuikaleita. Hyvää tulee!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Porsas-sienirullia, pinaattimuusia, rakuunaporkkanoita, punaviinikastia ja porkkanaraastetta& tomaatti-kurkkusalaattia. Ostin viikolla ystäväni kautta kymmenen kiloa II-laadun porkkanoita vitoselle... Nyt riittää porkkanaa. Huomenna meinasin tehdä uunijuureksia (porkkanaa, punajuurta, lanttua ja perunaa kera yrttien. Sen kanssa varmaan paistan lohta (uunissa tai pannulla).
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
... Sen kanssa varmaan paistan lohta (uunissa tai pannulla).
Vierailin perjantaina Varkauden uudessa Prismassa, jossa oli suureksi ilokseni jäämeren lohi ale kuuden euron kilo ja sitä tuli sitten hamstrattua - eli lohta olisi täälläkin suunnitteilla illaksi. Taidan tehdä lohimedaljonkeja, koska vaimo voi ottaa sellaisen kylmänä salaatin kanssa evääksi töihin huomenna. Kaveriksi teen lohelle kylmän kermaviilikastikkeen, lohkoperunoita uunissa (jälleen) ja vihreää salaattia, lisukkeena myös aiemmin mainitsemaani paholaisenhilloa, joka koukutti meidät välittömästi.
 

Glove

Jäsen
Lohikeittoa olen syönyt kolme päivää. Nyt se loppui. Tämä yhdelle ihmiselle kokkaaminen on siitä ikävää, että joutuu syömään samaa ruokaa päivätolkulla. Tietysti voisi pakastaa sitä valmista ruokaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Possun lapaa laitoin juuri uuniin. Marinadiksi Poppamiehen Smoky apple BBQ kastiketta. Perunoita pitäisi mennä ostamaan kaupasta niin voi keittää ne seuraksi.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Marinadiksi Poppamiehen Smoky apple BBQ kastiketta.

Tuo on kyllä hieno tuote. Tai, kun tarkemmin ajattelee, niin en ole vielä törmännyt yhteenkään huonoon Poppamiehen tuotteeseen...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Pannupihvejä, perunamuusia, haudutettua sipulia, keitettyjä porkkanoita ja kaalipuolukka salaattia.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kepsua tuli tehtyä pitkästä aikaa, puolet lammasta ja puolet nautaa. Paljon parempaa on itse tehtynä kuin suurin osa karvakäsien tekemistä, mutta helpommalla toki saa kun menee vaan tiskille. Kastikkeiksi Pimeä pullo sinappikastike, kermaviili-valkosipuli ja tomaattimurskasta ja chilistä keitelty punainen.

Hirven jauhelihaa on vielä pakkasessa. Pitäisi varmaan kokeilla, minkälainen kebab siitä tulisi. Kai se hirvi on halal?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tänään voisi taas syödä uunilohta ja perunaa, vähän suolaa ei tarvitse muuta. Kypsyys 42 astetta. Sallitaan asteen parin ylitys kun mennään kohti eläimen häntää.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jääkaapissa on yksi Saarioisten pizza, sen syön lounaaksi ja sen jälkeen käyn kaupassa hakemassa illaksi jotain.
Kaljaa, eikö. Illaksi jotain, kaljaa. Toimii aina.
About 20v sitten itselläni oli villitys että kaksi Saarioisten jauhelihapitsaa päällekkäin, vastakkain. Väliin ehkä jotain bonusta ja uuniin. Sitten kun uunista niin päälle kevyt loraus chiliöljyä. Kaikkea sitä on tullut kiireessä syötyä ja pidin tuosta niin paljon että oli ohjelmistossa ainakin vuoden pari silloin tällöin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään on aina yhtä epätrendikästä ja niin tuiki tavallista jauhelihakeittoa ja erinomaista ruislimppua iltaruuaksi. Keittokin on jo pari päivää sitten tehty, mutta kun "ämpärillisen" tekee, niin siitä kaksi aikuistakin useasti syö...
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Lohikeittoa alkoi tekemään mieli, joten pakko on huomenna sellaista tehdä ja rinnalle jotain hyvää leipää.
Pitää tonkia joistain hyvä lohikeiton ohje.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Vaikka on vielä perjantai niin mietin jo viikonlopun ruokia. Lohta ja perunamuusia huomenna. Ehkä kinkku-jauhelihapitsaa illalla. Sunnuntaina hirven paahtopaistia ja uuniperunaa.
 

Glove

Jäsen
Hotelliaamiaisella oli hyvä aloittaa päivä. Pekonia, munakokkeli, prinssinakkeja, karjalanpiirakoita ja mitä kaikkea sitä tulikaan syötyä. Ei kuitenkaan liikaa vaan juuri sopivasti.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Tänään ohjelmassa on paljon, ja viikolla syöty jääkaappi tyhjäksi.
Jos tykkää pasta-ruuista, ja aikaa ei ole ylimääräistä:

Täytetty tuorepasta kaupasta, tortellini/ravioli tms. (Keitä 1 min. vähemmän mitä ohjeessa)
Kermakastike, silppua ruohosipuli (+rouhittu m.pippuri)
Yhdistä pasta ja soosi

Päälle:
Parmesan (/vast.) raaste
Päälle ruukkolat (pyörittele kulhossa hetki HYVÄN oliiviöljyn kanssa)
”Viimeistele”annos sormisuolalla

Eines-pohjalta, mutta toimii.
valmistusaika ~10 min.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Kohta laitetaan 1,3kg sian niskaa paistopussissa uuniin. Raz-el-hanoutia, siirappia ja tuoretta chiliä mukaan. Annan olla 120C uunissa lepäilemässä viisi tuntia. Kait tämä on sitä inflaation kärsinyttä pulledporkia, mutta hyvää se on kun vääntää pitaleivät kylkeen. Niin ja oma salsa tietenkin!
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Pastaa pukkaa täälläkin - tarkemmin sanottuna: spagettia jauhelihakastikkeella.
Kastikkeen jauheliha on Ylämaan karjasta tehtyä, joka on voimakkaan makuista ja sopii hyvin Bolognese-kastikkeen lihaksi. Mukaan tulee myös, lähes poikkeuksetta, inkivääriraastetta ja chilipalko, jotka valkosipulin ohella antavat kastikkeelle oman voimakkaan makunsa. Yrteistä tuore tai pakastettu basilika kuuluu myös vakiokalustukseen, muut, varsinkaan kuivatut, eivät niinkään. Aika useat suomalaiset ohjeet tarjoavat kastikkeen yhdeksi komponentiksi porkkanaraastetta, millä sitä saa toki mukavasti "jatkettua" - välillä lisään, sitten taas en.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Pastaa pukkaa täälläkin - tarkemmin sanottuna: spagettia jauhelihakastikkeella.
Kastikkeen jauheliha on Ylämaan karjasta tehtyä, joka on voimakkaan makuista ja sopii hyvin Bolognese-kastikkeen lihaksi. Mukaan tulee myös, lähes poikkeuksetta, inkivääriraastetta ja chilipalko, jotka valkosipulin ohella antavat kastikkeelle oman voimakkaan makunsa. Yrteistä tuore tai pakastettu basilika kuuluu myös vakiokalustukseen, muut, varsinkaan kuivatut, eivät niinkään. Aika useat suomalaiset ohjeet tarjoavat kastikkeen yhdeksi komponentiksi porkkanaraastetta, millä sitä saa toki mukavasti "jatkettua" - välillä lisään, sitten taas en.

Hereford on kyllä hyvää, jopa riistainen maku omalla tavalla. Oletko kokeillut laittaa maustamisen jälkeen maizenaa tai ihan vehnäjauhoja vähän? Tulee paljon mukavempi viskositeetti kastikkeeseen. Suosittelen myös plöräystä HB-kastiketta, mikä muuten ei ole suosikkini millään tavalla.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Hereford on kyllä hyvää, jopa riistainen maku omalla tavalla. Oletko kokeillut laittaa maustamisen jälkeen maizenaa tai ihan vehnäjauhoja vähän? Tulee paljon mukavempi viskositeetti kastikkeeseen. Suosittelen myös plöräystä HB-kastiketta, mikä muuten ei ole suosikkini millään tavalla.
Kyllä, kyllä - maizenaa, vehnäjauhoja tai jopa perunajauhoja "paksuuden säätämiseen", HB:tä en ole kokeillut, mutta pannaan korvan taa....
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pastaa pukkaa täälläkin - tarkemmin sanottuna: spagettia jauhelihakastikkeella.
Kastikkeen jauheliha on Ylämaan karjasta tehtyä, joka on voimakkaan makuista ja sopii hyvin Bolognese-kastikkeen lihaksi. Mukaan tulee myös, lähes poikkeuksetta, inkivääriraastetta ja chilipalko, jotka valkosipulin ohella antavat kastikkeelle oman voimakkaan makunsa. Yrteistä tuore tai pakastettu basilika kuuluu myös vakiokalustukseen, muut, varsinkaan kuivatut, eivät niinkään. Aika useat suomalaiset ohjeet tarjoavat kastikkeen yhdeksi komponentiksi porkkanaraastetta, millä sitä saa toki mukavasti "jatkettua" - välillä lisään, sitten taas en.

Bolognesea täälläkin.
Tuore basilika, punaviini, valkosipuli, chili, sipuli ja spesiaalina hunajaa. Sokeria ei erikseen tarvitse tällöin laittaa. Niin ja hieman pekonia myös.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Sain kyliltä vähän hirvenlihaa. Joten tänään laitetaan hirvenpaahtopaistia. Uuniin painuu myös yrttisiä uunijuureksia. Kastikkeen väsään varmaan punaviinistä ja paistin liemestä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös