Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Mitä tänään syötäisiin?

  • 430 341
  • 3 775
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Spaghetti aglio e olio
Valkosipuli/chiliöljyssä nopeasti paistettuja jättikatkarapuja
Fetasalaattia
Jäätelöä
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse laitan kohta uuniin satsin, josta riittää toivottavasti ainakin pariksi päiväksi. Tällä kertaa vuoassa jauhelihakiusaus, johon sekaan mustapekkajuustoa, sipulia, pari valkosipulinkynttä, kermaa, runsaasti pippuria ja paprikaa. Kylkeen jäävuorisalaattia, punasipulia, kurkkua, tomaattia ja fetajuustoa sisältävää salaattia sekä höyrytettyä broccolia.

Normia kotisafkaa.
 
Viimeksi muokattu:

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Broilerfileet leikkasin taskuiksi ja tungin täyteen vuohenjuustoa. Oliiviöljyssä ruskistus ja mausteet pintaan. Pannulle sherryä sekä kermaa ja pannu (valurautainen) uuniin 175 astetta ja 25 min kypsytys. Toimii mukavasti itse tehdyn paholaisenhillon ja pilahviriisin kanssa.


Typo korjattu
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Puoliso pisti eilen tehden niinkin perinteistä ruokaa kun lindströminpihvejä, kermakastiketta, perunamuussia ja ihan normaalia kreikkalaista salaattia. Kyseinen setti kapuaa melko lähelle omaa suosikkiruokaa joita voisin syödä viikoittain, helposti. Ei malttaisi nytkään jaksaa odottaa, että lounasaika lähestyy..

Aiheutti ihmetystä kun saimme vieraita jotka eivät olleet koskaan syöneet lindströminpihvejä. Mietin vain, että onko se punajuuri joka karkoittaa ihmiset pois tästä herkun äärestä? Kuulin samassa aika huvittavan luulon kun ko. vieraat elivät uskossa, että ne pihvit tehdään pelkästään punajuuresta. Maistettuaan toki söivät sanansa (ja ruokansa) sekä kehuivat illan kokkia hyvästä ja maistuvasta ruoasta mitä osasinkin kyllä ounastella. Totesivat vielä luullakseni rehellisesti tekevänsä samaa ruokaa joskus kotonaankin. Mikä iloisinta tässä on, että ruoka maistui vieraiden nirsommalle osapuolelle joka tuntuu olevan todella tarkka syömisistään.

Jos tätä palstaa ja ketjua sattuu lukemaan joku skeptisesti lindströminpihveihin suhtautuva ihminen niin kehoitan kokeilemaan rohkeasti niitä. Uskon aika monien tykkäävän niistä, vaikka saattaakin kuulostaa vähän normaalista poikkeavalta(?).
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Jos tätä palstaa ja ketjua sattuu lukemaan joku skeptisesti lindströminpihveihin suhtautuva ihminen niin kehoitan kokeilemaan rohkeasti niitä. Uskon aika monien tykkäävän niistä, vaikka saattaakin kuulostaa vähän normaalista poikkeavalta(?).
Olen tsajarin lailla ihmetellyt ihmisten nyrpeää suhtautumista lindströminpihveihin. Olisiko inhoon taas kerran syynä kokemukset joko kouluruoasta tai pula-aikojen muonasta. Jokin ankea einespihvi voi ollakin ikävä esitys, sellainen mauton jauhoinen lätkä. Ei sellaisia tietysti kannata syödäkään, mutta jos jengi muodostaa käsityksensä lindströminpihveistä suojakaasuun pakatun matonpalasen perusteella, niin ei ihme jos on ennakkoluuloja. Joka tapauksessa lindströminpihvit ovat monen muun lailla kelpo ruokaa aterialle kuin aterialle, eikä hyvän lindströminpihvin laittaminen ole edes millään lailla vaikeaa.

Sama juttu tillilihan kanssa. En ole ikinä syönyt tarinoista tuttua yrjöt ylöstuovaa tillilihaa, ainoastaan hyvälihaista ja maistuvaa. Mihin kauhujen keittiöihin ihmiset ovat joutuneetkaan.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mietin vain, että onko se punajuuri joka karkoittaa ihmiset pois tästä herkun äärestä?
No se. Punajuurta ei pitäisi sotkea minkään muun ruoka-aineksen kanssa. Erikseen tarjolle sitten jos joku ihan välttämättä sitä haluaa syödä. Kaikkein käsittämättömimpiä ovat ruuat, joissa herkullinen aurajuusto on pilattu yhdistämällä se punajuuren kanssa. Ei näin.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tätä palstaa ja ketjua sattuu lukemaan joku skeptisesti lindströminpihveihin suhtautuva ihminen niin kehoitan kokeilemaan rohkeasti niitä. Uskon aika monien tykkäävän niistä, vaikka saattaakin kuulostaa vähän normaalista poikkeavalta(?).

Lindströminpihvit ovat kyllä aika kultainen ruoka, ei siitä mihinkään pääse. Totta on myös se, että nirsot karttavat tällaista vähän eksoottisempaa ruokaa kuin ruttoa, ja jäävät paljosta paitsi. Avopuolisoni kuuluu tähän kategoriaan, josta syystä ei liiemmin tule ikinä moista lajia valmistettua. Mutsini tekee erittäin hyviä lindströminpihvejä ja siellä joskus tulee niitä syötyä. Mainitsemasi lisukkeet kylkeen ja se on siinä. Perinteistä ja yksinkertaista, silti erilaista kotisapuskaa. Mielenkiintoinen kuriositeetti on, että mikäli alkuperätiedot ovat edes jollain tapaa uskottavia niin näitä on syöty Suomessa jo toistasataa vuotta.

Kateellinen olen lounaallesi, pakko myöntää. Täällä mennään tänään vielä edellispäivänä valmistamallani jauhelihakiusauksella. Oli onnistunut toteutus, vaikka itse sanonkin.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Sen verran vettä "punajuurimyllyyn", että ajattelin tänään taikoa piirakan johon laitan yrteillä, oliiviöljyllä ja balsamicolla marinoitua punajuurta. Siihen kun tyrkkää reilusti vuohenjuustoa niin toimii järjettömän hyvin.

Kukaan ei elä pelkästään porsaankyljellä, kokeiltu on.

Edit: Typo
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänään syödään Tepsin business clubilla buffetmättöä. Ei tietoa mitä on tarjolla. Aitiossa sitten sitä mitä on paitsi alkoholia. Päivällä, ennen matsireissua tonnikala/raejuustosalaattia ja hedelmiä.

Paska juttu vaan, että kuudesta vieraastamme neljä perui tulonsa eilen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
No se. Punajuurta ei pitäisi sotkea minkään muun ruoka-aineksen kanssa. Erikseen tarjolle sitten jos joku ihan välttämättä sitä haluaa syödä. Kaikkein käsittämättömimpiä ovat ruuat, joissa herkullinen aurajuusto on pilattu yhdistämällä se punajuuren kanssa. Ei näin.
Punajuuren ja juuston yhdistäminen on klassinen yhdistelmä. Sille ei tietysti mahda mitään jos punajuuri ei maistu, mutta tästä herkusta ymmärtäville punajuuren ja juustojen liitto tarjoaa mukavan temmellyskentän kokeiluja varten.

Viimeksi joulunpyhinä nautiskelimme kotosalla uunipunajuurista vuohenjuuston kera. Valmistaminen on mitä yksinkertaisin toimitus. Kuoritaan sopiva määrä punajuuria (ei säilyke-) ja pilkotaan ne pieniksi lohkareiksi. Lohkot kulhoon ja sekaan hieman öljyä, balsamiviinietikkaa ja esimerkiksi timjamia. Sekoitetaan kipenen jotta öljy ja mausteet hakevat paikkansa, jonka jälkeen kaadetaan kulhon sisältö tilavaan uunivuokaan. Leikataan omatunnon mukainen määrä vuohenjuustoa, mielellään enemmän kuin vähemmän, ja asetellaan juusto päällimmäiseksi. Jotkut tykkäävät laittaa juuston sekaan eikä juuri päälle, mutta tämä on mielestäni makuasia. Paistetaan uunissa 200 asteessa rapiat puoli tuntia.

Tuollaiset onnistuvat myös kiireiseltä ja epävarmalta kokilta aika pomminvarmasti.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Anoppi tekee tosi herkullista punajuurilaatikkoa, johon hän aina välillä laittaa myös sinihomejuustoa. Silloin se vasta extrahyvää onkin. Lindströmin pihveistä pidän myös, tosin niitä ei ole tullut laitettua vuosikausiin. Syynä on varmaan punajuuren käsittelyn kuviteltu vaiva.

Ketjun aiheeseen palatakseni. Meillä syödään tänään fajitaksia paputäytteellä. Mies tekee oikein hyvää täytettä ja erinomaisen hyvää guacamolea. Parempaa saa harvoin!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lämmitin aamupalaksi Oululaisen Reissumies -ruissämpylän mikrossa. Heitin väliin Heinzin ketsuppia, majoneesia, cheddar-juustoviipaleen, etikkakurkkuviipaleita sekä pari kinkkuleikkelesiivua. Köyhän miehen kotihampurilainen, tai mikä lämmin leipä nyt lieneekään.

Palanpainikkeeksi Pepsi Maxia pari desiä, siihen päälle kolme Jaffa-suklaakeksiä sekä kourallinen suklaarusinoita sekä pari suolakala-snacksia. Muuta en ole tänään vielä syönytkään paitsi tämän aamiaisen. Pitäisi varmaan jossain välissä syödä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Punajuuri on herkkua kaikissa muodoissaa, myös Lindströmin pihveissä ja kuten kokit sanovat "punajuuri ja vuohenjuusto on match made in heaven" eli toimii.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Punajuuri on herkkua kaikissa muodoissaa, myös Lindströmin pihveissä ja kuten kokit sanovat "punajuuri ja vuohenjuusto on match made in heaven" eli toimii.

Kyl se näi o. Uunissa paahdetut punajuurekset ovat herkkua kuten Lindstöömin pihvilöt. Paljon kun noita heittää ääntä kohti niin pissa on aamulla suht punaista.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Anoppi tekee tosi herkullista punajuurilaatikkoa, johon hän aina välillä laittaa myös sinihomejuustoa.

Tämä on kyllä loistava ruoka/lisuke. Useamman kerran vuodessa tulee laitettua tätä. Suosittelen vahvasti jos ei ole asennevammaa punajuurta tai sinihomejuustoa kohtaan.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Kun kulunut viikko meni taas terveellisistä elämäntavoista intoillen pitää lauantain kunniaksi vähän höllätä.

Tässä aamukahvin juonnin lomassa on talous tullut siihen tulokseen, että tänään valmistetaan aurajuustokermaperunoita ja pekonipihvejä.

Pekonipihvit ovat ihan normaaleja itse tehtyjä jauhelihapihvejä joiden ympärille kääritään pekonisuikale tai parhaimmillaan kaksi. Ruskistetaan paistinpannulla ja laitetaan vielä hetkeksi uuniin kypsymään. Ja voin kertoa, että pekonipihvit, jos yli jää, ovat erinomaisia myös kylmänä leivän päällä. Eli kannattaa tehdä vähän reilummin.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä ketjusta sain idean, joten.tänään syön vuohenjuustopunajuuria lohen kanssa. Aika lähelle maailmanhistorian parasta ruokaa.
 

jäämies-70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Die Mannschaft
Vähän samantapainen ruoka kuin Jari66:lla oli täälläkin tulilla.
Värkkäsin pekonibroileria, perusriisiä ja vihreä salaatti siihen kylkeen.
Maustamattomat br-fileet kääritään peksuun, paistellaan pannulla väri pintaan.
Siirretään uunivuokaan odottamaan kun samalla pannulla tehdään soosi kermasta, balsamiviinietikasta, puristetusta valkosipulista ja kanaliemikuutiosta.
Soosi kiehautetaan ja kipataan peksubroilerien päälle ja 225ºC uuniin vartiksi muhimaan.

Hyvää oli, kelpas koko perheelle.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Tästä ketjusta sain idean, joten.tänään syön vuohenjuustopunajuuria lohen kanssa. Aika lähelle maailmanhistorian parasta ruokaa.

Kokeile joskus vuohenjuusto punajuuri risottoa, kunnolla tehtynä niin olet askeleen lähemäpä taivasta.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Tänään katkarapusalaatti ilman kastiketta sekä pähkinöitä, rasvatonta rahkaa ja ananasta, oli aika kiire päivä.

Huomiseksi hauduttelin juuri munakoisoa sekä tähteitä eli sipulia, tomaattia ja purkin kikherneitä. Hieman turhan hiilaripitoinen lounas tulee, joten pitää aamulla, välipalaksi ja illalla syödä päivän rasvat ja proteiinit - munaa, rahkaa ja pähkinöitä siis tiedossa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Possun ulkofilettä. Väri pintaan, päälle hunajasinapista huntu ja rosmariinia, suolaa sekä pippuria. Uunissa reilun tunnin, sen jälkeen paistonesteistä kastike lihaliemen, mausteiden ja kerman kera. Vähän oikasin ja suurustin kastikkeen maizenalla. Lisäkkeeksi perunamuusi jonne meni mausteeksi sekaan aiolin jämät. Aika hyvää tuli, possu meni vähän yli, kattelin matsia enkä tsekannut paistomittaria ajoissa niin sisälämpö pääsi kahdeksaankymppiin, lähempänä 70 astetta olisi ollut parempi. Kastike oli tuollaiseksi pikahuitaisuksi aika pirun hyvä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Aamiaiseksi vedin suklaasoijajuoman ja banaanin, lounaaksi mikropaska-kanakeiton. Sitten kotona jääkaapin jämiksi jääneen nuudeli-lihapullasekoituksen sekä yhden pienen palan Dr. Oetkerin salamipizzaa, joka oli jäänyt jemmaan. Kaapissa oli vielä vähäsen salaattia (vuohenjuustokuutioita, kanakuutioita, perusvihreitä ainesosia jne), senkin söin.

Äsken totesin, että liian kevyellä syömisellä on menty ja lämmitin mikrossa hodarin kahdella nakilla, kurkkusalaatilla, sinapilla ja ketsupilla. Siihen päälle muutama irtolihapulla ja kolme jaffakeksiä. Äsken avasin naposteluhengessä Dumle-pussin, söin Dumle-karkkeja vajaa kymmenkunta.

Palanpainikkeeksi aamulla, alkuillasta ja nyt Pepsi Maxia, sekä äsken lasi suklaamaitoa ("se on Valio Plus", kuiskaisi Teemu Selännekin).

Kaipa tämä kattaa kaikki ravintoympyrän lohkot jo vähitellen. Leipää en syönyt tänään yhtään, en jaksanut voidella tuorejuustolevitettä ruisleivän päälle.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Normikeskiviikko, eli itsetehtyä pizzaa. Tällä kertaa hulahti liikaa jauhoja taikinaan, joten seurauksena oli kovahko möykky. Täytteiksi paiskoin chipotlesalsalla maustettua jauhelihaa ja jotain Lidlin salamintapaista. Muutenhan tuosta hyvä tuli, mutta reunat olivat luultavasti sen taikinan vuoksi kovaksi paistuneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös