Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 423 797
  • 3 717

L. Öysä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valioliiga
Tänään syötiin lihaperunasoselaatikkoa ja punajuuria. Käytin siihen eilisen muusin jämät kun tein ehkä kymmenen vuoden tauon jälkeen uunimakkaraa ja olihan sille muusi tekaistava kaveriksi.

Huomenna kaiketi quesadillat.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Halpaa ja hyvää eli kaupan lihapullat a la Czescku: 2 pakettia lihapullia (99snt paketti), pilkotaan lihapullat neljään osaan ja ruskistetaan pannulla. Samaan aikaan valmistuu kermakastike valmispussista (olisiko jotain 60-70snt) tupla nestemäärällä (3dl maitoa ja saman verran vettä, ohjeissa puolet tuosta). Lihapullat kastikkeen kanssa uuniin puoleksi tunniksi 180 asteeseen ja sillä aikaa voi keittää makaroonit (29snt oli Lidlissä tarjouksessa viime viikolla). Maistuu isille ja lapsille (kyllä rouvakin söi, mutta aiemmin keitettyjen perunoiden kanssa).
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ihan täysin kokeilumielessä ja hiljalleen kovenevan nälän pakottamana lähdin kokeilemaan spaghetin tekemistä. Todella harvoin eli vain pari kertaa vuodessa tulee tehtyä spaghettia ja vieläpä bolognese-kastikkeen kanssa, mutta nyt, kun on aikaa, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Jauhelihan korvaan sikanautasäilykkeellä ja tuo kastikekin on kaupasta ostettua pussitavaraa, joten näillä mennään.

EDIT. Ei mennyt ihan putkeen, koska laitoin kastikkeeseen liikaa vettä. Noh, tulipahan kokeiltua.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Salaatin perusta oli ihan vihervasemmistoa, salaattia, kurkkua, tomaattia, punaista paprikaa ja punasipulia. Höystin sitä kuitenkin kanalla ja aurajuustomuruilla niin sain siihen vähän muitakin värejä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Pitsaa olisi iltapalaksi... Jauheliha, herkkusieni, aurajuusto täytteellä
 

Liitteet

  • pitsa.jpg
    pitsa.jpg
    995,2 KB · kertaa luettu: 83
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Yöpalaksi tarttui Alepasta Indian cube tikka masalaa jasminriisillä.
 
Tänään syödään pihlajanmarjoista tehtyä vispipuuroa kookos-vaniljakastikkeella.
Ihan muina kaskelotteina vyöryin tontin reunalle poimimaan pihlajanmarjoja 2 asteen lämpötilassa, helvetillisessä tuulessa ja vesisateessa. Tomerana tuumasin, että äkkiähän tuosta napsii vaikka parikin litraa kulhoon, niin riittää useammaksi kerraksi.
Ja vitut. Sydän verta vuotaen, sormet aivan umpijäässä luovutin siinä vartin kohdalla, lopputuloksena 3 desiä marjoja. Olis vissiin kannattanut kerätä jo kuukausi sitten. Hain sitten pakastimesta puolukoita lantringiksi.
Ja siis ainoastaan nössöt lukee ohjeet etukäteen raaka-aineita lukuun ottamatta. Keittelin ohjeen mukaan marjat, lisäsin mausteet sun muut, mannaryynitkin ja keittelin puuron valmiiksi. Jäähdyttelin ja kappas, ”vispaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi”. Siis millä? Sähkövatkaimella? Onko niitä oikeasti saanut jostain sitten 60-luvun? ”Aikaa tähän kuluu n. 20 minuuttia”. Just. Eli käsin vispaamalla neljä tuntia. No ei muuta kuin sauvasekoittimella sotkemaan. Ei tullut kuohkeaa, mutta tuli kyllä aivan taivaallisen hyvää. Ja on hapanta. Ikenet irvistää pelkästä ajatuksesta. Onneksi kastikkeesta tuli niin öklömakeaa, että tasapainottaa kivasti.

Mukavahan se on kokeilla tällaista lapsuuden herkkua tällain yli nelikymppisenä valmistaa ensimmäistä kertaa. Ja vaikka kaikki meni kuin arvata saattoi, niin lopputulos oli oikein onnistunut.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Sellaista sovellettua jambalayaa olisi tänään tarjolla. Riisiä, kanaa, tomaattimurskaa, mausteita, vihanneksia ja katkarapuja....

No, nyt tuli tehtyä tätä jambalayaa. Chilijauheen korvasin omalla chilillä, joskaan en enää muistanut, mitä lajiketta tuo oli ja sen seurauksena sain hieman "HOT Jambalayaaaa!" (feat. Mrs. Doubtfire alias Robin Williams) . Kana oli maustamattomien rintaleikkeiden muodossa, joista sitten tein suikaleita ja maustoin, mutta muuten tuo meni aika lähelle reseptiä. Kaiken kaikkiaan hyvää tuli ja yllättävän runsaasti eli ainakin kahdelle aterialle.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kaiken kaikkiaan hyvää tuli ja yllättävän runsaasti eli ainakin kahdelle aterialle.
Kyllähän minutkin yllätti (en ollut vähään aikaan tehnyt) miten paljon tuota tuli kun varsinkin riisi tuli mitattua vähän sinne päin. Ei olisi kannattanut koska riisi turpoaa varsin hyvin...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kyllähän minutkin yllätti (en ollut vähään aikaan tehnyt) miten paljon tuota tuli kun varsinkin riisi tuli mitattua vähän sinne päin. Ei olisi kannattanut koska riisi turpoaa varsin hyvin...
Tuota riisin määrää minäkin hieman oudoksuin heti alkuun ja laitoinkin sitten vain noin 2,5 desiä, jottei tulisi yli kasarin reunoilta sitten turvonneena.
Mutta joo - menee jatkoon mun repertuaarissani: on todella nopea ja yksinkertainen valmistaa, helppo varioida ja ennenkaikkea hyvänmakuinen.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Vissiin laitoin vähän turhan tulista chliä.
Sama taisi käydä @Surukukulle kun tuota ohjetta kokeili... Itse olen jokseenkin varovainen chilin kanssa mutta silti olen laittanut ohjetta enemmän chilimauste. Maun mukkaan...

Edit. Minulla siis käytössä tällä kertaa chilimauste (chiliä puolet, loppu paprikaa, valko- ja mustapippuria).
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Näkkärin päällä graavilohta. Jos lohi olisi halvempaa niin en minä mitään leikkeleitä tarvisi kun niitä ei enää HS:n mukaan saisi syödä. Graavilohta vaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös