Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 422 714
  • 3 713

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Lohikeittoa tein ison kattilallisen. Sitä on helppo lämmittää talkoiden keskellä. Lisäksi sitten sämpylöitä, ruisleipää, leikkeleitä& juustoa.

eikö lisukkeista löydy puolukkahilloa?
Kyllä löytyi ja myös (itse tehtyä) kurkkusalaattia... Ei sitä aina tule kaikkea lueteltuja.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Suunnitelmissa on tehdä perunamuusia, lihapullia ja kastiketta. Jotain rehuja myös lautaselle. Ei taida tosin olla kaapissa kuin tomaattia ja kurkkua. No, jospa kävisi vielä kaupassa ennen kokkailuja.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Jälkiruoaksi kakkua ja kahvia...
 

Liitteet

  • IMG_20241005_121933_HDR.jpg
    IMG_20241005_121933_HDR.jpg
    933,9 KB · kertaa luettu: 49

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Lauantaina oli lähikaupassa sadonkorjuu juuresämpäri 5 euroa sisältäen hienon ämpärin. Porkkanoita, perunoita, lanttua, kaalia ja punajuuria. Punnitsin kotona niin 8,2 kg painoi.

Sunnuntaina tehtiin uunijuureksia ja possun sisäfilettä. Ihan sairaan hyviä nuo uunijuurekset, halpoja ja terveellisiä.

Äsken tein sitten kaalilaatikon. Jauheliha on vaan nykyään tolkuttoman kallista. Just pyöri somessa 20 vuoden takainen video jossa nautasikajauhelihapaketti 400 g maksoi 0,89 euroa. Juhla Mokka taisi olla myös 0,89 euroa. No nyt kyllä tein naudan jauhelihasta, jotain 13 euroa kilo.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kaikista puutarhastarhan vielä löytyneistä kasviksista ja purkki kuoritusta tomaateista keiteltyä kastiketta ja spaghettia. Pestolla täytettyä itse tehtyä patonkia kylkeen.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jaahas...
Huomenna tai torstaina on nuorin tyttäreni tulossa tänne ja kun hän on vannoutunut vegaani, se aiheuttaa ehkä pieniä haasteita viikonlopun ruokatarjontaan.
Suunnitelmissani on ainakin soffritton valmistaminen, josta voi helposti tehdä vege-pastabolognesen tai vaikka sienirisoton. Myös falafel-pihvit ovat suunnitelmissa ja niille kastikkeeksi vaikka tzatziki soijajugurttista.
Mutta - jos mikään muu ei nappaa, kokkia/syöjiä, varastossa on aina varma enchillada, jonka vegetäytteessä kaytän vaikka papuja proteiinin lähteenä. Siinä samalla niitä voi tehdä itselleenkin, täyte vaikka jauhelihalla höystettynä.
Katsotaan...
 

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kolmen voiton Lukko
TänäänKIN syötiin pari palaa varsinaista syysherkkua, eli sunnuntaina tekemääni sipulipiirasta. Tässä on kyllä mielestäni sellainen ruoka, jossa nöyristä raaka-aineista saadaan ihan käsittämättömän maukas kokonaisuus.

Eli tosiaan sunnuntaina siivutin kilon ihan perinteistä keltasipulia ja laitoin voinokareen sekä reilun suolahyppysellisen kanssa kattilaan karamellisoitumaan miedolla lämmöllä. Annoin niiden muhia kaikessa rauhassa välillä hieman käännellen pari tuntia, kunnes lopputuloksena oli ihanaa tummaa ja makeata mössöä. Tämän sitten viimeistelin vielä punaviinietikalla, mustapippurilla ja Provencen yrteillä.

Kun tavara oli jäähtynyt, niin sekoitin joukkoon kahden desin tölkin kermaa, kolme kananmunaa ja ehkä 2/3 noin 300 grammasta raastamaani juustoa. Juustoksi tähän kävisi hyvin varmaan joku Mustaleima-emmental, sveitsiläinen juusto mallia gruyere, kipakka cheddar tai miksei pitkään kypsytetty gouda - kunhan maku on vahva niin homma toimii. Mulla oli käytössä tuollainen uusi löytö, ruotsalainen pirun hyvä ja voimakas juusto kuin svarta änkan.

Eipä siinä sitten enää kuin kaulitaan voitaikina uunipellin levyiseksi, siihen täyte ja loput juustoraasteet ja olikohan tuo nyt ~25 minuuttia 225 asteessa. Perinteisestihän tällaiset taidetaan tehdä piirakkavuoassa, jolloin tuloksena on hiukan tuhdimpi lusikalla syötävä versio, mutta itse tykkään hemmetisti tuollaisesti ohkaisemmasta peltipiirakkatyylistä. Aivan loistavaa tavaraa, varsinkin kun ottaa kylkeen vaikka kupillisen vahvaa ja makeata mustaa teetä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Sadepäivän ratoksi tein pellillisen omenapiirakkaa. Reseptiä olen pari kertaa kokeillut ja on nopea ja helpohko.
Tällä kertaa lisäsin vielä kourallisen mantelilastuja.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Tänään löytyi perattuja muikkuja 5,99€ /kilo. Joten tänään meillä on paistettuja muikkuja ja perunamuussia.
Nyt on aika halpaa.
Täällä joskus ollut samoja hintoja mutta perkaamattomia.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Nyt on aika halpaa.
Olivat kyllä varmaan viimeisen myyntipäivän muikkuja. Ostin silti kun syötiin heti tänään. Aistinvarhaisesta kalat arvioin (ennen paistoa) kunnon kamaksi. Ihan syötäviä olivat vaikka pikkusen saattoi "vanhuus" maistua. Ei häiritsevästi mutta...
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Olivat kyllä varmaan viimeisen myyntipäivän muikkuja. Ostin silti kun syötiin heti tänään. Aistinvarhaisesta kalat arvioin (ennen paistoa) kunnon kamaksi. Ihan syötäviä olivat vaikka pikkusen saattoi "vanhuus" maistua. Ei häiritsevästi mutta...
Täälläkin lähikaupassa on nyt perattuja 6.99€/kg, tarttee ostaa äidilleni.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään on paistettua naudan maksaa, keitettyjä perunoita, lihaliemessä haudutettua sipulia, osterikastikkeessa haudutettua kesäkurpitsaa, porkkanaraastetta, puolukkahilloa ja kurkkurouhetta.

Perunat, porkkanat, sipulit, kesäkurpitsa, kurkut (kurkkurouheeseen) oli omaa tuotantoa. Ja puolukat on itse kerättyjä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tänään oli aika askeettinen päivällinen: voissa höyrytettyä ruusukaalia ja bratwursteja.
Ohjeessa neuvottiin höyryttämään ruusukaalia 4-5 minuuttia, mutta kyllä niitä piti höyryttää liki 20 minuuttia, ja ihan napakoina pysyivät silti.
Bratwurstien höysteeksi sinappia.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Hmmm.... punnitsin mielessäni eri vaihtoehtoja ja lähden grillille hakemaan makkaraperunat.
Täälläkin on hyvä, kun tuossa vähän matkan päässä on se entinen, oliko Oopperan Grilli, joka on sittemmin löytänyt uuden kodin Kurvista, Helsingin Sörnäisistä. Kyllä se hyvät makkaraperunat paistaa. Ei aina kaikki ole pitsaa ja kebua. Mitäs tulee mausteita ja lisukkeita?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös