Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 423 837
  • 3 717

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Helmisen SaiPalle sympatiat
Tein makaronilaatikkoa, hyvää oli ja tuli syötyä liikaa. Eiköhän sitä hetken päästä jaksa ottaa jälkkäriksi hieman mango-meloni jäätelöä.
 

Glove

Jäsen
Ajatus olisi tehdä lihapulkat, muusi ja soosi. Mut just nyt tuntuu siltä, etten jaksa tehdä yhtään mitään.
Nälkä on kummallinen motivaattori. Ruoka tosin yksikertaistui keitettyihin perunoihin, jauhalihakastikkeeseen ja raastettuun porkkanaan. Mutta nyt on sitten huomiselle ruokaa, ei tarvi kuin lämmittää. Se onnistuu helposti väsyneenäkin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Helpon kautta mentiin täälläkin. Muikkuja ruisjauhoissa pyöriteltyinä. Pari pannullista paistelin. Rouva teki vihersalaatin.
Muikkuja minäkin paistelin reilun puoli kiloa. Jauhotin ruisjauhoilla, sekaan rouhin valkopippuria ja suolaa ja muovipussissa hölskyttelin ennen paistamista. Lisänä keitettyjä perunoita ja voisulaa, jossa oli murskattua valkosipulia ja vähän suolaa. Siihen vielä kylkeen vihreää ja erilaisia omia syksyn säilykkeitä.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Nostelin maasta loputkin Bataatit. Joitain perunoitakin löytyi samalla.

Perunat ohuiksi viipaleiksi ja pannulle kera sipulin, valkosipulin ja eleplantin. Hetken tiristely ja bataatti siivut sekaan. Taas hetki tiristelyä ja kaurakerma päälle. Itse vielä lisäsin valmiiseen tuotteeseen aurajuustoa. Broileria paistelin myös. Tämä kruunattiin tymäkällä paholaisen hillerolla.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
No, tommosta tällä kertaa...
Kävin eilen läheisessä kaupungissa lihakauppiaalla ja osin moiset mokkulat syötäväksi.
Potkat olivat suolavedessä (n. 7%) yli yön ja uunissa pienellä lämmöllä (125 astetta) kuutisen tuntia. Jossain vaiheessa lisäsin vuokaan pikkusipuleita, valkosipulia, porkkanalohkoja ja kokonaisia perunoita, liemenä oli pikkupurkki tummaa kaljaa. Lopuksi vielä yritin grillivastuksilla saada nahkaan vähön väriä ja rapeutta. Ostin vielä potkille perinteiseksi kyytipojaksi pakkauksen hapankaalia, jonka kuumensin ennen tarjoilua. Ruokajuomana oli niinikään tumma kalja, saksalaista nahkahousuhumppaa en löytänyt ruokailuhetkeen, mutta kuuntelimme sen sijaan klassista pianomusiikkia.
Eihän tuo mitään kevytruokaa ole, mutta joskus on kiva tehdä tämmöisiäkin, kun sattuu löytämään esim. noita potkia.
 

Liitteet

  • 20240927_170141 (1).jpg
    20240927_170141 (1).jpg
    1 005,1 KB · kertaa luettu: 112

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Eihän sitä reissusta äidin kotipaikalle selviä ilman lihapaistia (a.k.a karjalanpaisti). Siihen sitten lisäksi keitettyä perunaa, kukkakaalia ja kananmunaa. Lisukkeeksi joku salaatti (jonka tätini tekee).
Illalla sitten varmaan (sähkögrillillä) grillattua makkaraa ja jotain salaatteja. Ihan en vielä tiedä mitä kun käydään vasta iltapäivällä kaupoilla kirkolla. Varmaan ainakin joku makaronisalaatti (itse tehty) ja kaupasta italiansalaatti... Katsellaan nyt mitä tuleman pitää.
Niin perinteistä settiä tämä että melkein arvaa jo ennen tänne tuloa mitä on tarjolla.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
"Schnitzel" naudan ulkofileestä, rapsakat bataattilohkot uunissa, chilimajoneesia ja hedelmäinen vihersalaatti. Jälkkäriksi ahvenanmaan pannukakkua, vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Jos miniäehdokas ei sula tähän, niin petyn. (en tietysti pety).
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Perinteisellä linjalla jatketaan joten tänään on piknikpaistia. Ei kyllä kuulu minun lempilihatuotteisiin. Lisäksi sitten keitettyjä perunoita ja porkkanoita sekä kanttarellikastiketta (kun niitä kanttarelleja nyt on löytynyt).
 

Glove

Jäsen
Tapolan mustaamakkaraa ja puolukkahilloa. Ilmeisesti se pitäisi nauttia maidon kanssa, mutta kun en muutenkaan juo maitoa niin saa mennä veden kera.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Iltavuorosta kotiuduttu, uuni päällä ja kohta syödään Backenin salami-nduja pizzaa. Tunnin päästä alkaa Starsin peli ja huomennakin oon iltavuorossa, joten ei täs oo mikää kiire viel nukkumaan.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iltavuorosta kotiuduttu, uuni päällä ja kohta syödään Backenin salami-nduja pizzaa. Tunnin päästä alkaa Starsin peli ja huomennakin oon iltavuorossa, joten ei täs oo mikää kiire viel nukkumaan.


Pizza on kyllä hyvää, niin voisi itsekin joskus taas tehdä, kun ei ole tullut itselläni aikoihin tehtyä. Oma lempparini on tonnikalapizza, johon laitan täytteeksi erilaisia juustoja.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yksi menee viikossa. Pitää sitä kerran viikossa olla pizzapäivä (tai viime aikoina ennemminkin yö).
Katsoin ihan huvikseen tuon sinun tykkäämäsi Backenin salamipizzan ravintoarvoja. Sehän on lähes terveystuote varrattuna kilpailijoiden (Grandiossa, Dr. Oetker) vastaaviin. Kaloreita ja rasvaa vähemmän mitä noissa kilpailijoiden vastaavissa per 100g. Toki täytyy samalla mainita, että Backenin pizzat painaa sen 470g kun kilpailijoiden pienimmät pizzat n.350g.

Mutta pizza viikossa ei tee kenestäkään epätervettä, jos ruokavalio muuten kunnossa.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
"Schnitzel" naudan ulkofileestä, rapsakat bataattilohkot uunissa, chilimajoneesia ja hedelmäinen vihersalaatti. Jälkkäriksi ahvenanmaan pannukakkua, vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Jos miniäehdokas ei sula tähän, niin petyn. (en tietysti pety).
Onnistuuko noi siis ihan bataateista itse työstämällä vai käytätkö jotain valmiita pakaste-bataattilohkoja? Itse muutamia kertoja tehnyt ranuja/lohkoja bataatista ja hankaluus on saada pintaan rapeutta. Kaupan pakasteilla tietty onnistuu helpommin mutta haluaisin syödä vähän terveellisemmin itse tehtyä.

Viimeksi kun tehtiin niin taisi olla "ranu malliset" bataatin palat kyseessä, liotus vedessä, kuivaus ja perunajauhoa+mausteet pintaan ja öljyä myös. Nämä sit kiertoilmassa jotain 25min (220c ?) kerran kääntäen. Ihan hyvää tuli mutta vielä rapeampaa saisi olla. Öljykeitintä tai airfryeria ei ole, noilla voisi päästä parempaan lopputulokseen ehkä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Uunissa on kypsymässä kalakiusaus. Perunaa, kevyesti savustettua lohta, tonnikalaa. Mausteena tilliä ja suolaa. Nesteeksi sitruuna&pippuri- ruokakermaa (& vähän maitoa).
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Lohikeittoa tein ison kattilallisen. Sitä on helppo lämmittää talkoiden keskellä. Lisäksi sitten sämpylöitä, ruisleipää, leikkeleitä& juustoa.

eikö lisukkeista löydy puolukkahilloa?
Kyllä löytyi ja myös (itse tehtyä) kurkkusalaattia... Ei sitä aina tule kaikkea lueteltuja.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Suunnitelmissa on tehdä perunamuusia, lihapullia ja kastiketta. Jotain rehuja myös lautaselle. Ei taida tosin olla kaapissa kuin tomaattia ja kurkkua. No, jospa kävisi vielä kaupassa ennen kokkailuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös