Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 424 376
  • 3 720

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Viikonloppuna ajattelin taas tehdä yhtä uutta suosikkiani eli Pastel de Chocloa.
Ihan loistavaa tehdä vähän enemmän ja pakastaa. Eikä maku ja rakennu juuri kärsi.
Toinen uudempi suosikki on Baekoffe eli Alsacelainen lihapata valkoviinissä perunoiden kera. Aika suuritöinen ja lihat, kasvikset ja yrtit pitää marinoida vuorokauden ennen valmistusta, mutta tuota kun tekee 6,8L padan verran, riittää mukavasti syötävää.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Meillä kuoripotut ja jauhelihakastiketta - (uus-)perinneruokaa, sano...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Tein huomiselle perunasalaattia ylläolevalla reseptillä. Mitä vähän maistoin niin hyvää tuli.
Meillä rouva teki perunasalaatin (perinteisesti) ja minä grillaan "nakkeja pekonivaipalla" - eka kertaa kokeilen eli ans' kattoo...
 

Leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho

Tein huomiselle perunasalaattia ylläolevalla reseptillä. Mitä vähän maistoin niin hyvää tuli.
Kerran olen tehnyt tuolla reseptillä ja oli kyllä ihan saatanan hyvää.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Munkkeja tietenkin (ihan itte tein). Ja juomaksi simaa (ihan itte tein).
 

Liitteet

  • IMG_20220430_110335_HDR.jpg
    IMG_20220430_110335_HDR.jpg
    456,4 KB · kertaa luettu: 70

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Syön silakkaa ja keitettyjä perunoita. Yksinkertainen kalan ja perunan yhdistelmä toimii aina, siinä ei muuta tarvita. Korkeintaan salaatti.

Silakka on aivan liian aliarvostettu kala, se on oikeasti hyvää. Edullistakin se on. Muutenkin ihmisten pitäisi syödä enemmän kalaa. Esimerkiksi meillä työpaikan lounasravintolassa on käytännössä joka päivä kalavaihtoehto, ja yleensä otan sen. Kala on myös kanaakin kevyempää, punaisesta lihasta nyt puhumattakaan. Kalasta saa myös paljon terveellisiä pehmeitä rasvoja, joita ei kanasta tai lihasta juurikaan saa.

Olisi paljon järkevämpää kannustaa ihmisiä kalansyöntiin kuin pakottaa vegeilyyn.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@nummenkallio
Kala on hyvää, tosin silakalla ei niin väliä.
Savustimessa on tällä hetkellä lohta, perunat kiehuu. Salaatti tehty. Pöytä katettu.
Kyllä kelpaa ihmisen olla.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Ja lohen kävit nostamassa ite? Oliko iso? Tappeliko kauan vastaan? :)
Ihan itse noudettu. Tosin Jukka tais nostaa, vissiin se on tuon kauppiaan nimi. Merestä varmaan joku jens.
 

Glove

Jäsen
Vanhin lapsistani on tulossa bändinsä kanssa käymään ja aikoivat tehdä ruokaakin. Tyttö vaan kysyi, onko riisiä? On on. Saa nähdä mitä sen kanssa tarjoillaan. Raportoin illalla.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Itse kotia tullessa hetken pähkäilin, että tehdäkö munkkeja ja liha/vege piirakoita. Kaupassa olisi tarvinnut käydä hakemassa gluteenittomia jauhoja, joten annoin olla.

Nopean wokin tein tälle päivälle. Pannuun hippusen sichuanpippuriöljyä, soijakastiketta, pala kaalia, pari porkkanaa, paprika, sipulia, valkosipulia ja inkivääriä. Noiden hento kypsennys. Lopuksi sekaan riisinuudelit, maissi, katkaravut ja korianteria.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vanhin lapsistani on tulossa bändinsä kanssa käymään ja aikoivat tehdä ruokaakin. Tyttö vaan kysyi, onko riisiä? On on. Saa nähdä mitä sen kanssa tarjoillaan. Raportoin illalla.
No pyydä nyt sitä bändiä esiintymäänkin. Ei ole tarkoitus sen enempää arvostella, mutta minua ei kiinnostaisi lainkaan porukan kokkaustaidot, jos ne voisivat soittaakin. Laitahan videota tapahtuneesta.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Äsken tein vappuaaton herkuksi niin hienoa ruokaa että hädin tuskin osaan kirjoittaa ruoan nimen oikein ilman lunttia. Eli tein Enchiladaa jauhelihatäytteellä.

Enchilada on meksikolainen ruoka ja tortillan lähisukulainen. Eli ei tuossa nyt ole nyt niinkään muuta hienoa kuin tuo nimi. Ensin tehtiin se täyte, sitten tortillalätyt täytettiin tuolla täytteellä. Ne koottiin uunivuokaan ja päälle kaadettiin ruokakermaa ja ripoteltiin juustoraastetta. Sitten annettiin olla hetken aikaa uunissa.

Tykkäsin itse asiassa näistä enchiladoista enemmän kuin tortilloista. Tuo kuorrute teki sen ja sen että oli nämä kosteampia. Kyytipojaksi tein Tex mex salaattia.

Äsken söin ja tulinpas ähkyyn. Nyt vedän hetken aikaa lepiä ja katson sitten josko tuon lautaselliseni jaksaisin edes tyhjäksi syödä. Tässäpä tämä vappuaatto meneekin, suurimmaksi osaksi levätessä ja jos jaksaa niin katselee Suomen pikkuleijonien välieräpelin.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Grillikausi avattu (perinteiset kasslerit, maissit ja parsat). Hyvää oli, nyt sulattelemaan - viimeisiä lumia ja jäitä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Laitoin juuri n. kilon kimpaleen naudan paahtopaistia uuniin. Miedolla lämmöllä, 125°C, kimpale saa kypsyä hitaasti ja kun paistomittari näyttää 60°C, otetaan paisti lepäämään folion sisään n. tunniksi. Sitten liha poikkisyin ohuenohuiksi siivuiksi ja tarjolle. Paistin kaveriksi parsaa kevyesti grillattuna, perunasalaattia, vihreätäkin salaattia ja ruokajuomaksi vettä ja/tai (laihaa) mehua.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Syön silakkaa ja keitettyjä perunoita. Yksinkertainen kalan ja perunan yhdistelmä toimii aina, siinä ei muuta tarvita. Korkeintaan salaatti.

Silakka on aivan liian aliarvostettu kala, se on oikeasti hyvää. Edullistakin se on. Muutenkin ihmisten pitäisi syödä enemmän kalaa. Esimerkiksi meillä työpaikan lounasravintolassa on käytännössä joka päivä kalavaihtoehto, ja yleensä otan sen. Kala on myös kanaakin kevyempää, punaisesta lihasta nyt puhumattakaan. Kalasta saa myös paljon terveellisiä pehmeitä rasvoja, joita ei kanasta tai lihasta juurikaan saa.

Olisi paljon järkevämpää kannustaa ihmisiä kalansyöntiin kuin pakottaa vegeilyyn.
Silakasta pidän, nosta itse kuten muutkin kalat, mutta silakkalaatikkoa en kykene syömään. Samoin mielestäni todella aliarvostettu on Norssi, joka on keväällä ja myöhään syksyllä hyvää. Kesällä ei niinkään. Hakkaa paistettuna mielestäni silakankin maussa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
... Samoin mielestäni todella aliarvostettu on Norssi, joka on keväällä ja myöhään syksyllä hyvää. Kesällä ei niinkään. Hakkaa paistettuna mielestäni silakankin maussa.
Mulla oli aikoinaan työkaveri Haukiputaalta, jolla joka kevät oli tapana pyytää norssia ja toi niitä sitten paistettuna evääksi. Hyviä olivat kuin mikä, mutta tuoksu (haju) oli kyllä tosi voimakas.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Mulla oli aikoinaan työkaveri Haukiputaalta, jolla joka kevät oli tapana pyytää norssia ja toi niitä sitten paistettuna evääksi. Hyviä olivat kuin mikä, mutta tuoksu (haju) oli kyllä tosi voimakas.
Outoa. Kun nostaa niin tuoreena haisevat kurkulle, mutta kun paistaa niin ei mitään sivutuoksua. Tosin olen tarkka että huuhtelen veret yms pois ja paistan aina nostoa seuraavana päivänä (liha vähän kiinteämpää).
Olen huomannut että jos kala on jääkaapissa yön yli ja vähäähän nestettä/verta lautasella niin tulee tuoksuja.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tällainen setti tuli laitettua uuniin. Laitoin kyllä siihen kesäkurpitsan lisäksi paprikaa ja porkkanaa että tulee väriä. Lisäksi korvasin juustokastikkeen juustokermalla koska meillä ei ollut juustokastiketta kotona.

Kana-riisivuoka
300 g (1 pkt) kanan fileesuikaleita
3 dl täysjyväriisiä
140 g (1 prk) ananaspaloja mehussa
2 dl (1 prk) ruokakermaa 15 %
2 rkl sitruunanmehua
100 g kevätsipulia tai 1 pieni purjo
1 kpl pieni kesäkurpitsa
1 rkl rypsiöljyä
250 g (1 prk) juustokastiketta (esim. koskenlaskija cheddar)
4 dl vettä
1 kpl kana-annosfondi

Mittaa öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 3 l) raaka riisi, ananaspalat mehuineen, ruokakerma ja sitruunanmehu. Huuhtele ja hienonna sipulit tai purjo. Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää kanasuikaleet ja paista 3–4 minuuttia sekoitellen. Lisää sipuli ja kesäkurpitsa, kääntele kunnes ne pehmenevät. Sekoita juustokastike joukkoon ja siirrä seos uunivuokaan. Liota fondi kuumaan veteen. Sekoita liemi kana-riisiseokseen. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun vuoka on ollut uunissa 50 minuuttia, voit lisätä sen pinnalle juustoraastetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös