Mitä tänään syötäisiin?

  • 421 846
  • 3 703

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Tänään oli ohjelmassa hirvenpaistilihasta tehdyt pippuripihvit, lisukkeena pääosin voilla, dijon-sinapilla ja hunajalla maustettu kastike, keitetyt perunat, herukkahyytelöä ja vihreät herneet. Juomana parinkymmenen vuoden kuluessa kelvoksi todettua Sangre de Toroa - hyvä normaali punaviini, joka sopii riistalle.
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
Tänään oli ohjelmassa hirvenpaistilihasta tehdyt pippuripihvit, lisukkeena pääosin voilla, dijon-sinapilla ja hunajalla maustettu kastike, keitetyt perunat, herukkahyytelöä ja vihreät herneet. Juomana parinkymmenen vuoden kuluessa kelvoksi todettua Sangre de Toroa - hyvä normaali punaviini, joka sopii riistalle.

Laitahan mullekin lautanen, otan kohta yhteyttä yv:llä ja tulen syömään.

Ja oikeastihan tänään on makaroonilaatikkoa, tykkään.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Tänään oli ohjelmassa hirvenpaistilihasta tehdyt pippuripihvit, lisukkeena pääosin voilla, dijon-sinapilla ja hunajalla maustettu kastike, keitetyt perunat, herukkahyytelöä ja vihreät herneet. Juomana parinkymmenen vuoden kuluessa kelvoksi todettua Sangre de Toroa - hyvä normaali punaviini, joka sopii riistalle.


Ja et sitten kutsunut kylään.

Tänään taloudessamme tullaan syömään kipparikallejuustolla ja kinkulla täytettyjä ohueksi nujittuja porsaanfileitä paistinperunoilla. Juomana taitaa olla talouden isännällä kolpakollinen tummaa laadukasta olutta, muu talous pysynee vesilinjalla.

Salaattiosastolla lautasen reunalla ehdolle itseään laittaa perinteinen parsa, porkkana ja kukkakaaliviritys.
 

rosba70150

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itse ajattelin kohta mennä sillan toiselle puolelle Kallioon katsomaan mitä ravintolapäivä tarjoaa.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Perkele kun sulamassa ollut hirvenpaisti oli vain 850 g. Jäi siittä ylitte puoltoista kunnon kokosta pihviä kun kolmen kesken jakoi, vähän jäähtyneitä ovat jo. Perunoita jäi yksi, kastiketta vielä voi sanoa olevan, kun teen aina sen verta että varmaks riittää.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Männäpäivänä tuli väännettyä lohisoppaa, oikein kermaista ja runsassipulista, sellainen reippaankokoinen kattilallinen. Sitä on lämmitelty jo tänäänkin. Maukasta on, ja kun leipää nakkaa huiviin siinä kyljessä niin pötsi huutaa jo pian hoosiannaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Klassista nötköttiä söin purkillisen, veitsellä suoraan purkista, kuten mökkiolosuhteissa kuuluu tehdä. Illalla syönen nakkeja, suoraan paketista, kuten mökkiolosuhteissa kuuluu tehdä.
 

cortez

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jokipojat, Wild #9
Kunhan iltapäivälle aikataulutetut mallaspirtelöt on alas huuhdottu, olisi vuorossa chilituorejuustolla ja pekonilla vuorattuja kanafileitä, fetasalaattia ja ehkäpä riisit kylkeen. Oma bravuuri ja humble brag; silkkaa täydellisyyttä!
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lounaan kuittasin munakkaalla, kun osa jengistä pakeni paikalta. Illaksi teen kohta herkkusieni-pekonipiirakkaa ja avokado-katkissalaattia. Huomenna sitten lohta kahdella tapaa kera kasvisten.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tänään kokeillaan uutta pizzakiveä. Mukana tuli italialaista pizzajauhoa, josta tein äsken taikinan ja nyt annan sen vielä tunnin verran nousta ja sitten tekemään pizzaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tänään oli lyhyt päivä ja olen pitkästä aikaa kämpillä syömässä lounasta. Päätin sitten askarrella edes hieman normaalia fiksumpaa evästä ja mun bravuuri tommosessa nopeessa, yksinkertasessa ja silti vähän keskimäärästä paremmassa ois kanafileet korvasienitäytteellä. Eli kaikessa yksinkertasuuessaan sulatetaan eka pannulla pakastetut korvasienet (ja samalla voi viiltää ne fileet halki pitkittäin et siihen tulee tasku). Kun sienet on sulanu, ni täytetään niillä fileet. Päälle myllystä merisuolaa ja voissa paistumaa pannulle. Nopeet paistot ja niskaan vielä myllystä mustapippuria ja sit lautaselle vetäytyy ja suola+pippurimaustetut paistorasvat päälle kastikkeeks.

Viel ku jaksais jotai höystöö noille säätää, menee muuten kaikki 4 filettä lounaalla...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Yrttitäytettyä siikaa, voisulaa tilillä sekä sitruunapottuja. Käy hyvin sitruunankuori ja -mehu perunoiden mausteeksi varsinkin kalan kanssa. Raikas maku. Öljyä, suolaa ja pippuria sitten tietysti koko safkan päälle ja sitä voisulaa.

Jälkkäriksi banaani-mangopirtelö kookosmaitoon sotkettuna.

Huomenna itseväkerrettyjä hampurilaisia ja jälkkäriksi suklaafondant vaniljajäätelön kera.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Yrttitäytettyä siikaa, voisulaa tilillä sekä sitruunapottuja. Käy hyvin sitruunankuori ja -mehu perunoiden mausteeksi varsinkin kalan kanssa. Raikas maku. Öljyä, suolaa ja pippuria sitten tietysti koko safkan päälle ja sitä voisulaa.

Pakko heittää kysymystä, kun kuulostaa mun korvaan vähän omituiselta, että siian maku "raiskataan" yrteillä. Eli miksi täytät sen ja millä yrteillä? Miksi et vain hiillosta sitä ja laita yrttejä muussin sekaan?

Muuten kuulostaa loistavalta setiltä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Lampaan karetta pitäisi syödä... Pian pääsee kypsentämään. Toivottavasti tuo marinadi onnistui, mutta voiko se nyt toisaalta kauheasti epäonnistuakaan.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Yrttitäytettyä siikaa, voisulaa tilillä sekä sitruunapottuja. Käy hyvin sitruunankuori ja -mehu perunoiden mausteeksi varsinkin kalan kanssa. Raikas maku. Öljyä, suolaa ja pippuria sitten tietysti koko safkan päälle ja sitä voisulaa.

Jälkkäriksi banaani-mangopirtelö kookosmaitoon sotkettuna.

Huomenna itseväkerrettyjä hampurilaisia ja jälkkäriksi suklaafondant vaniljajäätelön kera.

Kuulostaa hyvältä. Käytän itse sitruunamehua jopa kalapuikkojen kanssa.

Itsetehtyihin hampurilaispihveihin voi käyttää valmista sipulikeittoainesta, mutta ei ole pakko. Epäilin aineksen toimivuutta minäkin, mutta sitten otin ja kokeilin. Sillä saa aikaan kuohkeita pihvejä. Aromisuolapussista sitten vielä natriumglutamaatit päälle, niin jo maistuu. Oikein juustoisen kokemuksen voi varmistaa cheddar-viipaleella, joka lasketaan tirisevän jauhelihapihvin päälle, jolloin cheddar sulaa valuvaksi. Sämpylänpuolikkaat dipataan sulassa voissa. Oijoi.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pakko heittää kysymystä, kun kuulostaa mun korvaan vähän omituiselta, että siian maku "raiskataan" yrteillä. Eli miksi täytät sen ja millä yrteillä? Miksi et vain hiillosta sitä ja laita yrttejä muussin sekaan?

Muuten kuulostaa loistavalta setiltä.
Ei mitään erityisen vahvoja yrttejä, lähinnä tilliä. Pari lehteä basilikaa rusensin sekaan sekä kevätsipulia. Ei se maku peittynyt juuri ollenkaan, vaan kivasti tuli pientä sävyä mukaan.

Muussia en tehnyt, vaan ihan keitinperunoiden päälle lutrasin öljyä, suolaa, pippuria ynnä sitruunankuorta ja -mehua. Toiminee uusien pottujen kanssa vielä paremmin, ja siihen kylkeen sitten grillisiikaa. Hiilosta en osaa kerrostaloon väsätä silleen luvallisesti.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Ei mitään erityisen vahvoja yrttejä, lähinnä tilliä. Pari lehteä basilikaa rusensin sekaan sekä kevätsipulia. Ei se maku peittynyt juuri ollenkaan, vaan kivasti tuli pientä sävyä mukaan.

Ok, näähän on tietty makuasioita. Eikä tuo nyt pöllömmältä kuulosta, en tosin suostu tilliä laittamaan oikeastaan muuhun kuin keitinveteen.

Muussia en tehnyt, vaan ihan keitinperunoiden päälle lutrasin öljyä, suolaa, pippuria ynnä sitruunankuorta ja -mehua. Toiminee uusien pottujen kanssa vielä paremmin, ja siihen kylkeen sitten grillisiikaa. Hiilosta en osaa kerrostaloon väsätä silleen luvallisesti.

Sori, en osaa näköjään lukea. Siihen nähden kirjoittaminen luonnistuu kohtuullisesti.

Hiillostaminen kotona, on siis sitä, että tunget pannulle suolaa ja paistat kalat siinä. Tässä yksi resepti http://kotonatehtya.blogspot.fi/2010/02/hiillostettua-lohta.html(ei oma).
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Juuri nostin sangen kookkaan lasagnevuoan uunista vetäytymään. Oikein hyvä sunnuntairuoka, ipanat tykkää. Vaimon tekemää erinomaista salaattia kylkeen ja pikkuisen patonkia messiin myös. Juomaksi lapsille maitoa, vaimolle vettä ja minä taidan tyytyä olueeseen.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Syötiin juuri laatimiani uunibroilerinfileitä, kyydissä vuoassa myös sipulirenkaita, ananasta (tuoreesta ananaksesta porattu, ei mitään säilykemoskaa), tomaattia ja kerma-juustoraasteseos. Kylkeen basmatiriisiä, niin jopa ol hyvvee.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Poika 7 vuotta kävi hakemassa kaapista etanapannut ja vihjaisi josko näitä vielä käytettäisiin tänään. Juniori on täysin hurahtanut etanoihin. Kai noita voisi välillä laittaa, pyyntö on suht kohtuullinen.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
And today I've mostly been eating yogur. t. Ja nyt teen kotitekoisia subway-settejä, jonkinlaista italialaistyyppistä pepperoni- ja broilerleikettä, aurajuustoa kurkkua, punaista chiliä, tomaattia ja jotakin jääkaapista löytyvää hampurilaiskastiketta, joka menee kohta pilalle. Esipaistetuilla patongeilla, tietysti paahdettuna. Toimii ihan hyvin eikä ole Subwayn hinnoissa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Useamman tunnin on muhinut possu-pata uunissa pienellä lämmöllä. Mukana valkosipulia, sipulia, paprika-koskenlaskijaa, beef-fondia, lihaliemikuutiota ja tietysti kermaa perkeleesti. Riisiä ja salaattia höystteksi. Nyt syömään!

edit: Vitun hyvää tuli, vaikka itse tehty ruoka maistuu yleensä paskalle. Liha oli kyllä hautunut hienosti, ei tullut purkkalihaa ei...:)
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Tein tänään kalakeiton seuraavasti:

Kattilaan voita, sipulia, valkosipulia, pilkotut peruna, keittokasvikset ja kalapalat. Sitten niitä siinä ruskistelin tovin. Perään merisuolaa ja mustapippuria. Kun seos oli saanut kivasti väriä pintaan, täräytin joukkoon pari desiä valkoviiniä ja hyvän määrän vettä. Sitten annoin keiton kiehua siihen vaiheeseen, että perunat olivat kypsyneet. Lopuksi joukkoon tilliä, kermaa ja maitoa. Nopea kiehautus.

Tuli muuten hyvää. Valkoviinillä sai kivan säväyksen perinteiseen kalakeittoon.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Poika 7 vuotta kävi hakemassa kaapista etanapannut ja vihjaisi josko näitä vielä käytettäisiin tänään. Juniori on täysin hurahtanut etanoihin. Kai noita voisi välillä laittaa, pyyntö on suht kohtuullinen.

Onko hyvää reseptiä heittää etanoille? Itte tein eilen ihan persiljalla, valkosipulilla ja sinihomejuustolla. Olis kiva kokeilla jotain uutta ton perinteisen lähestymistavan sijaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Meinasin jo avata grillikauden anoppilassa, mutta en sitten jaksanut lähteä raijaamaan kamoja yksin varastosta. Tiedä edes, onko niitä puhdistettu. Olin talovahtina lämmittelemässä kämppää ja mukana oli aamupäivällä uunissa kypsennetyt possun ribsit. Tein kastikkeen lihan liemistä ja otin pinnan uunin grillivastuksilla. Kyllä tuli vain hyvää! Ihan jo kutkuttaa grillikauden avaaminen. Possun kaveriksi porkkanalla ja kevätsipulilla terästetty riisi sekä salaatti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös