Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 428 354
  • 3 753

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ny rillataan, niin kun Juti sanoo.
Tai no ei ihan vielä, mutta valmistelut on jo hyvällä mallilla. Porsaan ribsit maustettu ja kääritty folioon, saavat nyt kypsyä uunissa miedolla lämmöllä, odotellessa on hyvä aika tehdä marinadin. Alkuillasta sitten tulta grilliin ja loppukypsennyt ja väriä pintaa.

Näin kun kesän eka grillaus, niin ei mennä sotkemaan tähän nyt mitään rehuja sun muita lisukkeita, vaan keskitytään ihan siihen olennaiseen.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Tänä talvena musta on tullu todellinen veriappelsiinien ystävä, syön noita jopa ehkä vähän liikaa. Mitä tulee ruokaan niin perus pastakanat tai riisikanat syön ehkä 4 päivää viikossa ja kuten kaikki tietää niin pikku ananas purkista siihen on ihan hyvä, mutta persikka vasta onkin hyvä, siis ylivoimasen hyvä. Huomenna menee kokeiluun kanapasta veriappelsiinilla ja ennen kun edes kokeilen niin uskallan sanoo että on hyvä.
Veriappelsiinien ystävälle suosittelen lämpimästi tätä:


Olen muutaman kerran laittanut, ja törkeän hyvää on ollut.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Uunissa on hautumassa lihapaisti porsaasta, naudasta ja paikallisesta hirvestä. Lisäksi tulee hautopottuja (kuorineen keitetyt), kukkakaali-parsakaalipaistosta ja porkkaraastetta.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Eilinen lammaskaali oli vaan totaalinen täysosuma - hautui seitsemän tuntia hellalla niin miedossa lämmössä kuin mahdollista, liha irtosi luusta pelkällä katseella: mureaa, pehmeää ja maukasta. Ja maustettu oli intialaisittain: kaneli, kardemumma, curry, jeera, garam masala, chilijauhe jne. Fuusiokeittiötä!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Jauhettiin tänään kaikki pakastimesta löytyneet haukifileet tädin kanssa ja tein niistä sitten haukipihvejä. Oli käytössä ihan käsin veivattava mylly eikä mitään konehärpäkkeitä. Lisäksi sitten pottua&porkkanaa, kanttarellikastiketta ja vähän salaatteja...
 

Glove

Jäsen
Eilinen lammaskaali oli vaan totaalinen täysosuma - hautui seitsemän tuntia hellalla niin miedossa lämmössä kuin mahdollista, liha irtosi luusta pelkällä katseella: mureaa, pehmeää ja maukasta. Ja maustettu oli intialaisittain: kaneli, kardemumma, curry, jeera, garam masala, chilijauhe jne. Fuusiokeittiötä!
Kaneli ja kardemumma on lihan mausteena semmoisia, etten ole saanut niitä yrityksistä huolimatta toimimaan. Tai sitten makuaistini ei vaan tykkää niistä lihan mausteena. Kyllä minä kanelia ja kardemummaa käytän mm. leivonnassa, mutta ei toimi minulla lihan kanssa syystä tai toisesta. Pitää varmaan taas joskus kokeilla.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Oolannin ranskalaiset ja uunilenkkiä.
 

Glove

Jäsen
Kaikkihan tietää, että tuorejuustolla täytetyt pekoniin käärityt herkkusienet ovat aivan oivallisia grillattuna Ja hyviä niistä tulee uunissakin. Koska tämä on niin toimiva combo, päätin tehdä niistä kastikkeen. Pekonia, herkkusieniä ja savuporotuorejuustoa sekä pieninä bonuksina yksi sipuli ja purkki pippurikermaa. Nälkä siirtyi taas muutaman tunnin ja olihan tuo kyllä hyvääkin.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tänään voisi pitkästä aikaa herkutella hernekeitolla höystettynä "sopivalla" määrällä jauhelihaa. Edellisestä kerrasta kun on vierähtänyt jo useampi kuukausi aikaa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Laitoin uuniin makkara-perunavuuan.
Ihan vain perunaa ja (ruotsalaista) krakovanmakkaraa viipaleina, vähän suolaa ja pippuria ja nesteeksi kippari-kerma. Saa olla uunissa (~200°C) n. 1,5 h että tulee kunnolla kypsää.
 

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ensimmäisiä uuden satokauden tuotteita mitä itse odotan on tankoparsa. Kotimaan mullasta tätä herkkua nousee vasta toukokuun puolenvälin paikkeilla, mutta ranskalaista on jo kaupoissa.

Näin ensimmäisellä kerralla voi unohtaa bearnaisekastikkeet sun muu ja keskittyä itse pääasiaan.
Itse valmistan parsat kuumalla pannulla reilussa voissa paistaen. Sopivasti paistopintaa, mutta sisältä saa jäädä napakasi, paiston lopuksi vielä suolaa ja pippuria päälle.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Tein tuossa joku hetki sitten makaroonilaatikkoa ja tuli todella hyvää. Oli kyllä maustehiakin ihan nokko.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Possunlavasta pata laittelen...
Lihaa, sipulia, porkkanaa, juuriselleriä ja lanttua sekä sitten salviaa ja tinjamia mausteeksi (suolaa tietenkin). Pannulla ruskistetut lihan palat (myös luut mukaan) ja kuullotetut sipulit saa kiehua vedessä lähes kaksi tuntia sitten lisätään pilkotut juurekset ja keitetään reilu puolisen tuntia.
Lisäksi sitten kuorineen keitetyt perunat ja porkka-lantturaaste (joss on myös rusinoita ja appelsiinin palasia).
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Taimen keittoa keittelin aluksi. Kuten yleensäkin, niin kotona kun kokkailen, niin aina tekee mieli tehdä lisää sapuskaa. Kaapin perukoilta löytyi kiinakaupasta ostettu tempura jauhopussukka. Friteerasin erinäisiä kasviksia ja possua vielä lisäksi.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tein chirizopastaa...
Chorizoa, herkkusieniä, savupaprikajauhetta, pippurikermaa ja suolaa tuli kastikkeeseen. Kastike tarjoiltiin fusillipastaan sekoitettuna ja lisäkkeenä oli vielä vihreäsalaatti (jääsalaatti, tomaatti, kurkku, viinirypäle) ja salaattijuusto. Ihan hyvää oli ja täyttävää.

Ruoka oli mukaelma tästä reseptistä...
 

Glove

Jäsen
Tein chirizopastaa...
Chorizoa, herkkusieniä, savupaprikajauhetta, pippurikermaa ja suolaa tuli kastikkeeseen. Kastike tarjoiltiin fusillipastaan sekoitettuna ja lisäkkeenä oli vielä vihreäsalaatti (jääsalaatti, tomaatti, kurkku, viinirypäle) ja salaattijuusto. Ihan hyvää oli ja täyttävää.

Ruoka oli mukaelma tästä reseptistä...
Taisi olla sama ohje mitä itse käytin olikohan viime kuussa. Hyväähän siitä tuli.

Omalle lautaselle tulee tänään pasta bolognese.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös