Mitä tänään syötäisiin?

  • 421 962
  • 3 703

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Tänään melko luonnonmukainen keräilijän ateria. Toissa päivänä löysin metsälenkillä litran kantarelleja, joista sååsi, kera oman pihan sipulien. Eilen taasen kävin vuoksella kalassa. Lippoamalla sain muikkuja, joita paistelin. Omalta pihalta vielä perunat seuralaisiksi.

Tällä kertaa ei juustoja! @Glove
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Liitteet

  • 32B5C820-AA95-412F-98F0-4F4F272F385F.jpeg
    32B5C820-AA95-412F-98F0-4F4F272F385F.jpeg
    311,8 KB · kertaa luettu: 165
  • 7E8EDB7B-322A-4D0A-8697-D76A1564DFAB.jpeg
    7E8EDB7B-322A-4D0A-8697-D76A1564DFAB.jpeg
    237,6 KB · kertaa luettu: 174

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Tänään laitan taas kaiken peliin. Jo aikuiset lapseni tulevat syömään ja tarjolla laitan papan lihapullat kermakastikkeessa, keitetyt perunat, höyrytettyä kukkakaalia, silliä, tomaatti-feta-salaattia ja muita tykötarpeita. Odotan maistamisen jälkeen muutamia sanoja; tulee ihan lapsuus mieleen josta itselle nousee pala kurkkuun, onnistuin kuten niin monta kertaa aiemminkin. Ai helvata, että tää on aina yhtä ihanaa.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Taas on mullakin asiaa tähän ketjuun, kun huvittaa tehdä ruokaakin, kun on taas kelle tehdä...

Joo - tänään oikein kesäruokaa... tai sitten ei, mutta mulla on uunissa iso köntsä porsaan niskaa eli kasleria, jonka paistan kokonaisena. Liha saa olla uunivuoassa folion alla ainakin 5-6 tuntia, jonka jälkeen annan sen hieman levätä ja teen liemestä kastikkeen lihalle.
Kaveriksi lihalle teen hölskypottuja ja vihersalaatin osaksi oman maan tuotteista - tomaatit eivät ole vielä kypsiä, joten ne kaupasta.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Grilliruokaa. Kerrankin hyvä ilma parvekkeella grillailla kun ei aurinko paista tähän suoraan, mutta silti ihan lämmintä.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Uusia pottuja ja Hälsans Kökin ballseja.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Eiliseltä jäi yli siinä määrin keitettyjä perunoita, että tänään ne muuttavat muotoaan sipulin kera pannulla paistetuiksi. Ja ettei menisi taas perinteiseksi pyttipannuiluksi, nerokkaasti pakasteesta löytyy Finduksen kalapuikkoja kyytipojaksi. Muutama keitetty uusi porkkana lisäksi lautasen reunalle aisteja herkistämään ja ravintola-annoksen tunnelmaa antamaan.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Eilen syötiin itsetehtyjä hampurilaisia, ihan kohtuu hyviä tuli vaikka itse sanonkin. Tänään olisi tarjolla nachopeltiä. Ensi viikolla sitten vähän kevennetään.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään eiliseltä jääneitä ruokia eli kylmää possunniskaa siivutettuna, kuumaa paistiliemestä tehtyä kastiketta ja paistettuja perunoita, johon silppusin päälle paljon sipulinvarsia sekä feta-sipuli-salaatinlehti-tomaattisalaattia.
 

Glove

Jäsen
Ota uunipelti. Laita uuni lämpenemään 200 asteenseen. Laita pellille leivinpaperi. Pilko mitä haluat, minä käytin bataattia, perunoita, porkkanoita ja sipulia. Mausta pilkkomasi kasvikset haluamallasi tavalla. Kaada kasvikset uunipellille. Lisää päälle paketillinen tunkiolinnunjalkoja aka broilerinkoipia. Laita uuniin, odota tunti.

Tunnin päästä voin kertoa oliko hyvää vai ei.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Tunnin päästä voin kertoa oliko hyvää vai ei.
No, ei tuosta nyt ainakaan huonoa voi tulla (imho).

Meillä on tarjolla uusia perunoita voilla, silliä ja vihersalaattia. Perunat olivat niin "tuoreita", että ne mitättömät kuoret lähtivät ihan vain altaassa pyörittelemällä eli puhtoiset perunat...
Huomaan, että heti, kun vähänkin lämpenee (ilma), ei tarvitse niin voimallisia ruokia; tällainen suht' kevyt illallinen on ihan hyvä.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Varhaiskaalia misovoilla uunissa. Risto Mikkolan ohje kuulosti hyvältä. Toivottavasti myös maistuu.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Maksakastikkeen tässä meinasin tehdä. Maksa viipaleiksi, viipaleille suolaa ja pippuria. Kevyt paisto (pintaan väriä kuitenkin). Muutama minuutti haudutusta vedessä. Vedestä suurustetaan sitten kastike. Tarjoillaan keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa. Puolukkasurvosta unohtamatta.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Itse tehtyä jäätelöä mansikasta ja mustikasta. Kylmää mutta oikein hyvän makuista ja raikasta...
 

Glove

Jäsen
Kalaa pitäisi uusien suositusten mukaan syödä 300-450 grammaa viikossa. Voin sanoa, etten pääse lähellekään tuota ja syynä on yksistään kalan hinta. Tykkään kyllä kalasta ja voisin vaikka syödä sitä ainoana proteiinin lähteenä, mutta ei vaan anna lompakko myöten. Tuosta joestakaan ei taida saada muuta kuin haukea. Sinänsä hyvä kala, mutta ne ruodot. Tänään kuitenkin löysin punalappuisen lohen palasen ja nautin sen sushin muodossa.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kalaa pitäisi uusien suositusten mukaan syödä 300-450 grammaa viikossa. Voin sanoa, etten pääse lähellekään tuota ja syynä on yksistään kalan hinta. Tykkään kyllä kalasta ja voisin vaikka syödä sitä ainoana proteiinin lähteenä, mutta ei vaan anna lompakko myöten. Tuosta joestakaan ei taida saada muuta kuin haukea. Sinänsä hyvä kala, mutta ne ruodot. Tänään kuitenkin löysin punalappuisen lohen palasen ja nautin sen sushin muodossa.
Itse ostan äärimmäisen harvoin kalaa kaupasta. Lähinnä muikkuja, taikka kylmäsavustettua lohta. Vaikka muuten laputettuja tuotteita ostelenkin, niin laputettu kala jäisi kyllä hyllyyn, mikäli kalaa kaupasta ostaisin.

Tänään hauduttelin pitkään tomaatti-kasvis raguuta. Tortelliinit sitten kylkeen.

Pari rouvan kaveria tulossa istumaan iltaa, joten jotain grillattavaa pitäisi taikoa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kalaa pitäisi uusien suositusten mukaan syödä 300-450 grammaa viikossa. Voin sanoa, etten pääse lähellekään tuota ja syynä on yksistään kalan hinta. Tykkään kyllä kalasta ja voisin vaikka syödä sitä ainoana proteiinin lähteenä, mutta ei vaan anna lompakko myöten. Tuosta joestakaan ei taida saada muuta kuin haukea. Sinänsä hyvä kala, mutta ne ruodot. Tänään kuitenkin löysin punalappuisen lohen palasen ja nautin sen sushin muodossa.

Hauen ruotoihin auttaa lihamylly.

Hauki fileiksi ja myllyn läpi. Haukipihvit on todella hyviä ja vahva suositus niille. Jos ei itse halua soveltaa, niin googlaamalla esim. Vornasen haukipihvit tulee ihan perus hyvä ja helppo ohje.

Mä otan huomenna sulamaan parin kilon kimpaleen hirvenlihaa. Ei nyt ihan huomiselle ehdi, mutta viikonloppuna olisi tarkoitus syödä pitoja joihin päätäytteenä nyhtöhirveä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Jotain tofu-vihannes-nuudelihässäkkää wokkipannussa tehtynä. Pakasteesta wok-vihannes pussi, vähän pilkottua punasipulia, porkkanaa ja parsakaalin varsi. Mukavasti mausteita (esim. chili, currytahna, sitruunaruohojauhe), kalakastiketta ja kookosmaitoa. Vielä pari pientä pussia nuudeleita. Sellaista pikaruokaa joka on kiva tehdä siivouksen jälkeen niin pääsee syömään.
Edit. Ei pidä unohtaa tofua. Sehän on tämän ruuan proteiini.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös