Mitä tänään syötäisiin?

  • 421 965
  • 3 703

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Joka puolelta saa makkaraa. Ensin torilta ja sitten kapakasta. Kyllä se on joka toinen päivä hyvä syödä jotain. Tai joka kolmas. Ei se ole niin tarkkaa.
90-luvulla kun join vitusti ja olin työtön ja painoin ehkä jotain 55 kiloa niin oikeasti söin ehkä joka kolmas päivä. Joskus meni viikkokin ilman kiinteää. Meni aika rokkielämässä ja juopotellessa. Ei ollut tosin edes nälkä. Tatuointia en onneksi ottanut. Sellaista kuvaa ei ole keksitty, joka ei jossain vaiheessa alkaisi peilissä kaduttaa.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
90-luvulla kun join vitusti ja olin työtön ja painoin ehkä jotain 55 kiloa niin oikeasti söin ehkä joka kolmas päivä. Joskus meni viikkokin ilman kiinteää. Meni aika rokkielämässä ja juopotellessa. Ei ollut tosin edes nälkä. Tatuointia en onneksi ottanut. Sellaista kuvaa ei ole keksitty, joka ei jossain vaiheessa alkaisi peilissä kaduttaa.
Ekaa kertaa ikinä olin katkolla ja ei se ehkä enää vaikuta, mutta jotenkin nollasi täysin kehon.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Jauhelihapihvejä ja makkaraa "tulella" lämmitettynä. Lisäksi sitten perunasalaattia, punajuuri salaattia ja vihreää salaattia.
 

Liitteet

  • IMG_20230521_131211_HDR.jpg
    IMG_20230521_131211_HDR.jpg
    642,9 KB · kertaa luettu: 135

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kevään ensimmäinen raparperikiisseli!
Siihen kaveriksi rantasaunan jälkeen vain jotain grillimakkaraa, leipää, leikkelettä ja salaatinlehtiä - ei jaksa muuta, kun on niin lämmintä...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Löysin eilen kaupasta parin kilon possunlavan, valmiiksi suolatun - siitäpä sitten ruokaa laittamaan...
Löysin sopivankokoisen uunivuoan, johon laitoin lihaköntsän lisäksi pilkottuna pari porkkanaa ja ison sipulin sekä joitakin valkosipulinkynsiä. Nesteeksi tuli purkki alkotonta tummaa olutta ja mausteeksi lihan pintaan hierottuna rouhittua mustapippuria ja nesteeseen pari laakerinlehteä sekä (pikku)kourallinen maustepippureita.
Liha on ollut uunissa ensin folion alla kolmisen tuntia 150 asteessa ja tunti sitten otin folion pois ja vielä saa olla jonkin aikaa. Tuoksut ovat olleet kyllä herkulliset jo pidemmän aikaa - meinaavat koiratkin hermostua moisesta kidutuksesta..
Kaveriksi tuolle teen pitkästä aikaa pottumuusia, jota piristän tuoreella pieneksi hakatulla uudensadon sipulisilpulla - tulee väriä ja makua. Vaimo lupasi tehdä vielä vihreän salaatin ja juomaksi käy mainiosti alkoton olut.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kerta ei parina edellispäivänä ollut ahti antelias, piti ottaa viimeiset kalat pakkasesta. Muikkuja paistelin. Perunasose, oman pihan yrteillä ja sitruunankuorella maustettu kermaviilisås. Uunijuurekset. Gongorzolalla täytettyjä herkkusieniä tein kanssa iltapalaksi kiuasmakkaroisten kyytipojaksi Pari vuokaleipää tekaisin kanssa. Toinen tummaan olut pohjaan tehty rukiinen ja vaalea, johon laitoin yrttejä ja porkkanaa.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Metsäpalovaroitus loppunut täällä Etelä-karjalan alueella. Hiiligrilli siten tulille jossain vaiheessa.

Pintasavustettua kassleria, parsaa, herkkusieniä ja varhaiskaalia päätyy ainakin grilliin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Hei, kaalisoppaa, kaalisoppaa, kaalisoppaa hei!
Ostinpa varhaiskaalta pari päätä ja niistä sitten kaalisoppaa väsäsin. Sekaan tuli Mualimannavasta (Kuopion tori) ostettua varhaisperunaa, Annabelleä Ahvenanmaalta. Olivat niiiin hyvännäköisiä ja -kokoisia, että oli pakko ostaa ja kylkeen vielä oikein viimeisen päälle komeita varhaissipuleita, naatit niin, että vaikka saunavastan olisi tehnyt. Lisäksi keittoon vielä porkkanaa, valkosipulia ja höysteeksi käristettyä jauhelihaa sekä mausteiksi tutut maustepippurit ja laakerinlehdet. Olipa taas pirun hyvää pitkästä aikaa...
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Eilistä makaronilaatikkoa lämmitetään.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kasvissapuskalla mennään jokunen päivä. Alla olevalla ohjeella on tullut välillä kaalilaatikkoa tehtyä ja olen tykännyt. Vähän pienemmän satsin tein kuin ohjeessa. Varhaiskaali on kyllä mainio raaka-aine:

 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
@-FNM- varhaiskaali on kyllä ruoka-aineiden kuningas, jos minulta kysytään.

Mitä omaan syömiseen tulee, niin sen verran ohkainen oli lohi, että emme tee medaljongeja vaan ihan palasina nahka päällä paistelemme ne.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Eilen saadut kalat meinasin paistella yrtti/ piparjuurivoissa. Ruotsalaiset uudet perunat siihen kylkeen.

Joku päivä meinasin tehdä kesäkurpitsa risottoa myöskin. Tarpeet ja teko ohjeet tässä:
3l laatikko valkoviiniä
Sopivasti Risottoriisiä, puuroriisikin käy
3 kesäkurpitsaa
Sipuli
Sitruuna
Valkosipulia maun mukaan
Parmesaania
Suolaa
Olutta
Paketti lenkkiä

Aloitetaanpa kokkaus testaamalla viini. Nautitaan pirlaidoilleen täytetty lasillinen. Lasketaan toinen lasillinen viiniä. Haetaan kaiutin keittiöön ja laitetaan Tauskin niin minä sinulle kuulun soimaan. Otetaan 2 kesäkurppaa. Todetaan, että onpahan hyvä biisi ja laitetaan uudestaan soimaan, toki muistetaan samalla nauttia sitä viintä. Tämä erittäin tärkeää onnistumisen kannalta! Pilkotaan vähän kesäkurpitsoita ja sipulia. Valkosipulin kynnet kuoritaan. Lasketaan lisää viiniä. Tässä vaiheessa voikin jo vaihtaa Tauskin Teuvo Lomanin tuotantoon... Laitetaan pilkotut raaka aineet kattilaan. Hieman öljyä ja suolaa voi lisätä kyllä. Levy päälle ja annetaan hautua välillä sekoitellen. Otetaan jäljelle jäänyt kesäkurpitsa ja suikaloidaan pieneksi. Raastetaan sitruunan kuori joukkoon ja puristellaan mehut kanssa, hieman suolaa ja sokeria sekaan. Jätetään marinoitumaan. Muistetaan viinin nauttiminen, vaikkakin tässä vaiheessa onnistunee luonnostaan. Riisit kiehumaan. Kun kesä kurpat kattilassa on pehmenneet vaihdetaan musiikkia. Antti Tuiskua soimaan. Lauletaan jo mukana.. Ei lauleta että mun on pakko twerkkaa, että saisin fyrkkaa, vaan vaihdetaan twerkkaa kohta kokkaa sanoiksi.. Muista viini. Pyllyäkin voi jo hieman pyöritellä kokkauksen tahtiin. Porataan sileäksi kattilassa hautuneet kurpitsat ja sipulit. Riisi onkin jo al dente. Maltillinen loraus viiniä joukkoon. Todetaan, että onneksi jäi viiniä nautittavaksikin. Lisätään porattu kurppa/sipuliseos riisin joukkoon, kuten myös marinoidut suikaleet. Viimeistellään parmesaanilla. Huomataan, että tekeekin mieli jotain jämäkämpää ruokaa. Otetaan lenkki jääkaapista ja laitetaan uuniin. Kirjoitellaan jatkoaikaan jokunen spämmi viesti odotellessa. Otetaan makkarat uunista. Viinipönikkä onkin jo tyhjillään, mutta eipä hätää olut sopiikin paljon paremmin makkaran kanssa. Syötyä alkaakin jo ramaisemaan, joten ummistetaan silmiä sohvalla.. Aamulla ihmetellään, että mikä sotku tossa liedellä onkaan ja laitetaan bioastiaan....
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tekaisin sovelletut uuniperunat, grillattua parsaa, possun ulkofilepihviä sekä kermaviilipohjaisen kastikkeen.
Perunat (jauhoisia) pestään ja halkaistaan (kuorineen), viillellään kevyesti ruutukuvioon ja maustetaan kulhossa pyörittelemällä oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Siitä perunat uunipellille kuvio ylöspäin ja uuniin 200 asteeseen, kunnes kuvio on hieman auennut ja perunat saaneet väriä. Kypsiä perunoita voi helposti maustaa vielä esim. valkosipulilla ja/tai tuoreella rosmariinilla voisulaan sekoitettuna, joka valellaan perunoiden päälle - helppoa ja herkullista...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Punalappuinen jauhemaksapaketti näytti kaupan hyllyllä niin yksinäiseltä, että ostin sen. Jauhemaksapihvejä siis luvassa. Perunoita, haudutettua sipulia ja puolukkasurvosta mukaan.
Tuo kattaus on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan hillittömän herkullinen.

Minä menin jo tiistaina ostamaan punalappuisia possun ulkofilepihvejä muutaman laatikon, à 3kpl, joten myös tänään oli possua tarjolla.
Eilen tein niitä leivittämällä ja tänään sitten kääryleitä eli nuijitaan taas ensin ohuiksi, maustetaan (suola, pippuri), laitetaan lihan päälle "jotain täytettä", tänään palvikinkkua ja mozzarellaa, pyöritellään kääröksi siten, että reunat saa taitettua sisään eli kääryleen päät sulkeutuvat ja tikulla kiinni. Väriä pintaan suht' kovalla lämmöllä pyöritellen ja sitten erikseen tehtyyn kastikkeeseen muhimaan kypsäksi. Kannattaa huomioida, että juusto kyllä häipyy sisältä, jos noita hauduttelee liian kauan eli matala lämpö ja vartti riittänee.
Kastikkeeksi tekaisin vanhan kunnon ruskeakastikkeen pohjaksi, jota sitten kermalla, sipulisilpulla ja mausteilla tuunasin. Tuohon vielä keitetyt perunat, niin ateria valmis.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Nainen jolla ei ole mitään karjalaisia sukujuuria haluaa tehdä karjalaiselle miehelle eli minulle karjalanpaistia. Mikäpä siinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös