Mitä tänään syötäisiin?

  • 377 028
  • 3 353

Glove

Jäsen
Riisiä keittelin ja yritin tehdä jotain kauas itään viittaavaa kanakastiketta. Ei tuota voisi minkään kiinalaisen ravintolan listoille laittaa, mutta kyllä se oli jonkin verran sinnepäin. Mutta hyvää omaan makuun.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Riisiä keittelin ja yritin tehdä jotain kauas itään viittaavaa kanakastiketta. Ei tuota voisi minkään kiinalaisen ravintolan listoille laittaa, mutta kyllä se oli jonkin verran sinnepäin. Mutta hyvää omaan makuun.
No ei varmaan mennyt pakki sekaisin?
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Sulatin just tuolta pakkasesta härkäruukun soosin. Riisin valmistumista odotellessa. Jep, mä ”unohdun” tohon koneelle kun kukaan ei valvo kuinka paljon mä teen duunia syömättä. Työsopparissa se pakkotauko on, mut en mä sitä aina himapäivinä muista.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Vaimolla kun on nykyisin ruokatauko jo 10:30 (puoli tuntia), etätöitä kun tekee, niin olemme tuolloin syöneet pääsääntöisesti joko kaurahiutale- tai kauramannapuuroa vain, kuten tänäänkin, kun ei silloin kummallakaan ole vielä mikään kiljuva nälkä.
Tein tuossa puuron jälkeen pitkästä aikaa ison satsin Paholaisen hilloa ja nyt mietin, miten sitä voisi hyödyntää iltaruuan valmistuksessa - kysymys kuuluu, edelleen: Mitä tänään syötäisiin illalla?

Mulla olis kyllä kanan rintaleikkeitä pari pakettia, josko niistä tekisi vähän tulisemman version tällä kertaa. Jos vaikka pikkuisen nuijisi fileitä "tasaiseksi", marinoisi/maustaisi em. hillolla, leivittäisi munalla ja korppujauholla ja paistaisi. Siihen kaveriksi voimakkaasti maustettua kermaviilikastiketta ja jotain lisäkettä kuten vaikka kuskus...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Karjalanpaistia, pottumuusia sekä puolukkasurvosta - mitäpä se ihminen muuta kaipaisi...
Piti aamulla kahdeksalta pistää pata tulille, mutta venähti, sattuneesta syystä, yhdeksään eli nyt sitten syödään vasta yhden kieppeissä, koska mun karjalanpaistin kuuluu kypsyä vähintään neljä tuntia.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Runebergin torttuja, tietenkin. Tein ne ihan itse, tietenkin.
 

Glove

Jäsen
Lohta ja monenlaisia rehuja valmistin uunissa. Oli tarkoitus tehdä perunamuusikin, mutta en sitten jaksanut alkaa kuorimaan niitä pottuja. Mutta jäipähän joku hiiliydraatti saamatta.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Eilen oli mudan makuista nieriää (aina ei voi voittaa) ja porkkanaperuna survos.
Nyt tein lounaaksi Pil Pil rapuja. Illalla vegekuutio-rapu-kaaliwokkia.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tein tänään makaronilaatikkoa pikkuisella aurajuusto-twistillä. Tosin, aurajuusto ei juurikaan maistunut, kun tein laatikkoa niin suuren annoksen. Mutta joo - ihan syötävän makuista ja suoraan uunista pöytään tuotuna ihanan pehmeää - kaverina puolukkasurvosta ja/tai paholaisen hilloa...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Lapapataa minä tässä keittelen. Ensin possunlavanpalat saa muhia reilun tunnin timjamilla ja salvialla maistetussa liemessä ja sen jälkeen lisään vielä juurekset (porkkana, selleri, lanttu ja palsternakka). Ja pata saa kiehua vielä tunnin verran.

Edit. Iltaruuaksi on sitten kalakeittoa jonka pohjana on (perkeistä) keittämäni lohiliemi. Perunaa, purjoa, kermaa ja sei-kuutioita mukaan. Ja pinnalle ehkä tillisilppua päälle (jos muistaa).
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Enchilladoja vaihteen vuoksi, tällä kertaa hieman tulinen versio eli pistän jauhelihakastikkeeseen chiliä muiden mausteiden lisäksi.
Btw - en ole käyttänyt näitä valmiita taco-mausteseoksia ollenkaan, vaan teen tacojen/enchilladojen täytteen jauhelihasta, sipulista, valkosipulista, tomaattimurskasta, maissista ja mausteista. Kahdeksaan keskikokoiseen enchilladaan riittää mainiosti 400 grammaa jauhelihaa, iso sipuli, purkki tomaattimurskaa, ym. ja kastiketta jää vielä ylikin. Kastike voi olla löysähköä enchilladoissa, mutta jos haluaa tacoille kiinteämpää, antaa nesteen vain haihtua pidempään pannulla...
 

Glove

Jäsen
Fritti, scampi e chianti, calamari,
Ecco la per me Zuppa Romana.
Makkaroita, piirakoita, päälle voita,
Sitten kaikille: nakit ja muusi

Ton viimeksi mainitun söin.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ryynimakkara on muuten hemmetin hyvää, jos en ole vielä sanonut. Ja se on kevyempää kuin nakit tai grillimakkara, taitaa olla lihapulliakin kevyempää.

Ryynimakkara kunniaan! Nämä vanhan liiton ruuat ovat todella hyviä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ryynimakkara on muuten hemmetin hyvää, jos en ole vielä sanonut. Ja se on kevyempää kuin nakit tai grillimakkara, taitaa olla lihapulliakin kevyempää.

Ryynimakkara kunniaan! Nämä vanhan liiton ruuat ovat todella hyviä.
"Tässä huoneistossa alkoholin nauttiminen on sallittua vain liharuokien kanssa. Liharuoiksi lasketaan kaikki muut ruoat paitsi ryynimakkara.
Mikäli mitään muuta ruokaa kuin ryynimakkara ei ole tarjolla, lasketaan sekin siinä tapauksessa liharuoaksi."
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Työpäivän jälkeen helppo ja herkullinen Jalostajan hernekeitto, johon lisäksi reilusti jauhelihaa, sipulia ja tottakai sinappia. Kylkeen vielä meetvurstilla päällystetty voikkuleipä, ai että maistuu. Ruokajuomana tietenkin kylymä maito.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös