Mitä tänään syötäisiin?

  • 377 855
  • 3 356

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oksennusta. No sellainen tuli suuhun ja nielaisin takas kun ei tossa voinut mihinkään pyklätä. Jotain puolukkaa siinä ainakin oli, maitorahkassa kun söin. Ja ehkä vähän sitä jotain Lidlissä tarjouksessa ollutta kalapuikkojuttua.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Lihakeittoa on syöty nyt toista päivää, kun paikallisessa oli paahtopaisti alta kympin kilo => ostin vajaan kilon palan ja tein siitä "saavillisen" lihakeittoa
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Leivinuunia lämmitettiin tänään. Siellä on nyt kypsymässä perunalaatikko, kanankoivet ja riisipuuro. Eli ei ole vaikea arvata mitä meillä tänään syödään.
Lisäksi viikkoa varten on kypsymässä myös lohikiusaus. Ja varmaan laitan noiden muiden valmistuttua muhimaan ruispuolukkapuuroa. Se kun tykkää pitkästä haudutuksesta miedommalla lämmöllä.
 

Glove

Jäsen
Perjantaina jo aloitin lasagnen tekemisen ja väänsin soosit valmiiksi. Lauantaina tein sitten valmiiksi asti ja riittäähään tuota vielä tälle päivälle ja huomiselle.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Toinen, reilu kilon pala paahtopaistia odottelee paistinpannua ja uunia - jätän lihan n. 55-57 asteiseksi eli semmoinen medium-kypsyys. Lihalle kaveriksi perunoista jotakin... hunajaporkkanoita ja salaattia.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Ellisiä jämiä eli broileritortilloja. Pitkästä aikaa tein, broilerisoosi jopa onnistui. Ja noita tortilloja jää sina yli näin yhdelle kun tekee, syödään sitten toinenkin päivä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Liitteet

  • 37D7656F-E85E-446C-A7CD-01357078F564.jpeg
    37D7656F-E85E-446C-A7CD-01357078F564.jpeg
    140,5 KB · kertaa luettu: 95
  • F48198F1-26C0-450B-AD0A-39A3991B5373.jpeg
    F48198F1-26C0-450B-AD0A-39A3991B5373.jpeg
    215,8 KB · kertaa luettu: 80

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tänään itsenäisyyspäivän kunniaksi oikein suomalaista ja perinteistä ruokaa eli perunamuusia ja tomaattista uunimakkaraa. Uunimakkara oli tai on vieläkin (sitä on jäljellä yhä) oikein HK:n sinistä.

Yleensä tehnyt vain uunimakkaran pelkällä juustoraasteella mutta nyt oli makkaran alla tuollainen tomaattimurskasta, paprikoista sekä sipulista ja valkosipulista tehty "petikin".
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Meillä oli tänään ruokavieraita. Tarjosin lohimedaljonkeja, lohkoperunoita, vihreää salaattia ja kermaviilikastiketta - hyvin näytti kelpaavan...
Juomana oli omatekoista raparperi-omenaviiniä, joka on pullotettu elo-syyskuun taitteessa. Nyt tuon maku alkaa olla jo aika kohdillaan, sopi hyvin lohen kanssa.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Poika tuli saunomaan joten piti hieman satsata taas tarjoiluihin. Menyyssä tänään:

Naudan paistirullaa vuohenjuusto täytteellä, aurajuustolla täytettyjä paneroituja naudan ulkofilee leikkeitä, peruna gratiini, bataattilohkot ja raitajuurisipsit. Paria eri salaattia vielä lisäksi.
 

Glove

Jäsen
Nälkä tuli ja piti improvisoida jotakin kaapeissa olleista aineksista. Oli keitettyä riisiä niin minä päätin vielä paistaa sen. Sekaan sipulia, valkosipulia, pari kananmunaa ja mausteita. Hyvää ja nopeaa, ravintoarvoista en osaa sanoa kun en viitsi niitä alkaa laskemaan. Eikä tuo tainnut kovin kallistakaan olla.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Eilen tekemääni soija-kasvislasagnea tässä lämmitellään.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään mentiin eilisellä pottumuusilla ja Tapolan mustamakkaralla. Siihen puolukkasurvosta kaveriksi niin kyllä kelpasi...

Mulla on paha fiksaatio mustaanmakkaraan, kun mummu aikoinaan asui Osmonmäellä ihan Tammelantorin kupeessa ja mummun kanssa jo pikku poikana kävin hakemassa torilta mm. mustaamakkaraa.

Voin muuten kertoa, että pikkuisen ovat paikat ja tavat muuttuneet 60-luvun alkupuolelta tuolla torillakin. Poissa ovat hevoset, heinäkasat, rehusuojat ja hevospuomit sekä piiiiiitkät matalat myyntipöydät, joilla mm. mustaamakkaraa puulaatikoista myytiin. Poissa ovat myös rähisevät juopuneet miesporukat sekä vähemmistökansallisuuden edustajat, jotka viinanmyyntiä edellisille ja hevoskauppaa "tarvitseville" torin liepeillä harrastivat.
Näkymät ja haju- ja äänimaailmat olivat pienelle miehenalulle niin mieleenpainuvat, että tuskin niitä koskaan unohdan... <nyyh>
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Tänään "kanakeittoa" kylmään keliin. Kaksi purkkia Mutti- tomaattimurskaa, 3 porkkanaa, pari perunaa, tölkki mustapapuja, kaksi sipulia, 5 valkosipulin kynttä, 1,5 l vahvaa kanalientä, 400 g broileria, 200g chorizoa, mustapippuria, jeeraa ja chiliä. Keitellään tuolla kokoonpanolla kypsäksi ja tarkastetaan suola. Olen tehnyt lukemattomia kertoja hyvällä menestyksellä.
 
Suosikkijoukkue
HPK
New York timesin klassikko The Stew, eli kikhernemuhennos tuli pyöräytettyä eilen. Reilumpi satsi niin riittää useamalle päivälle. Kylkeen riisiä ja jugurttia.
 
Viimeksi muokattu:

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Pakkaskeleissä mennään ja senpä vuoksi lämmitin leivinuunia eilen, toki aika varovasti, ei turhan kuumaksi, tuossa päivällä oli enää n. 130 astetta. Tänään sitten kaupassa iskin silmäni pienehköihin (3-4 kg) luuttomiin kinkkuihin ja mm. yhden semmoisen kanssa lopulta kotiuduin. Kinkku on vielä leivinuunissa paistomittarin kanssa, mutta kohta otan ulos ja pienen jäähdyttelyn jälkeen maistamaan. Otin samalla pikku lanttu- ja porkkanalaatikot sekä rosollia kinkulle kaveriksi.
En nyt ihan tältä istumalta muista, milloin olisin ostanut viimeksi em. laatikoita; niin kauan kuin muistan, olen ne(kin) itse tehnyt. Nyt kuitenkin, kun emme vietä Joulua täällä kotona, voin tehdä poikkeuksen...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
... Kinkku on vielä leivinuunissa paistomittarin kanssa, mutta kohta otan ulos ja pienen jäähdyttelyn jälkeen maistamaan. Otin samalla pikku lanttu- ja porkkanalaatikot sekä rosollia kinkulle kaveriksi.
En nyt ihan tältä istumalta muista, milloin olisin ostanut viimeksi em. laatikoita; niin kauan kuin muistan, olen ne(kin) itse tehnyt. Nyt kuitenkin, kun emme vietä Joulua täällä kotona, voin tehdä poikkeuksen...
Nonnih - kinkku kypsyi, oli hyvää ja mikä parasta, sitä on vieläkin ihan syödä asti.
Rosollikin oli ihan... noh, rosollin makuista ja tuntuista, mutta laatikot sen sijaan olivat pettymys, varsinkin porkkanalaatikko, joka jäi meiltä molemmilta syömättä. Se maistui niin omituiselle, etten kyennyt kuin maistamaan, joten koirat saavat tuota lusikallisen kerrallaan papanoittensa sekaan - jospa se niin menisi. Lanttulaatikko kelpasi, muttei sekään, etenkään koostumuksensa (liimamainen) ja näkönsä (harmaa) puolesta, mitään hurraa-huutoja ansainnut - maku oli kuitenkin ihan kohtuullinen.

Niiin... mitä tänään syötäisiin?
Noh, keitin perunat, tein ruskeakastikkeen, leikkasin kinkkua ja kaveriksi näille rosollia, puolukkasurvosta yms. sinapit - siinä se!
 
Lämppäreitä jäi yli eiliseltä. Kauraleipiä joiden päälle srirachaa, jauhelihaa jossa reilusti sipulia ja muutenkin hyvin maustettu, päälle kipparijuustoa. Toimii muuten kippari hyvin, miten ei oo ennen tullut kokeiltua.
 

Glove

Jäsen
Tätä kai monet tekee joulun jälkeen kinkun jämistä, mutta minä teen tänään. Kinkkukiusaus siis uunissa. Hassuja nuo ohjeet netissä kun niissä on tyyliin kilo pottuja ja 150-200 grammaa kinkkua. Voiko tuommoista edes kinkkukiusaukseksi sanoa? Kyllä kinkkukiusauksessa pitää olla reilusti kinkkua.

Ihan yleiselläkin tasolla ärsyttää sellaiset ruokaohjeet, joissa on jotain ei niin pitkään säilyvää tuotetta eri määrä kuin mitä on kaupassa myytävän pakkauksen koko. Otetaan fiktiivinen esimerkki ja makaroonilaatikko, johon laitetaan ohjeen mukaan vaikkapa 250 g jauhelihaa. Tuommoista pakkausta ei ainakaan minun lähikaupasta löydy, eikä siellä ole lihatiskiäkään mistä pyytää tasan 250 g. Koska se jauheliha ei säily kovin pitkään, niin pitäisi keksiä toinen ruoka, johon käytetään 150 g jauhelihaa. Joo toki ohjetta voisi soveltaa ja laittaa sen 400 g ruokaan tai sen jämän voi pakastimeen laittaa ja unohtaa sen sinne. Tekisivät ne ohjeensa niin, että kaikki tulee käytettyä eikä hävikkiä synny.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös