Eikö tuo korkeahko kiinnityshinta syö käytännössä kokonaan pörssisähkön idean ja samaan lopputulokseen päästään koko vuoden kiinteällä 8,xx senttisellä.
Jäin miettimään tätä ja tein pienen Excel- harjoituksen.
Vuoden 2023 kulutustiedoilla kulutukseni jakaantuu seuraavasti näillä uuden sopimukseni mukaisilla jaksoilla.
Talvikauden 5kk kulutus on ollut 6819 kwh ja kesäkauden 7kk jaksolla 4762 kwh. Tässä on siis huomioitu myös aurinkopaneelien tuotto. Prosentteina talvikausi 59 ja kesäkausi 41.
Mikäli talvikaudella oma spot- keskihintani olisi sama kuin vuonna 2023 keskimääräinen spot- hinta oli, eli 9 snt/kwh ja kesäkaudella sama kuin vuonna 2023, eli 4 snt/kwh, niin minulle tulisi tällä nykyisellä sopimuksella tappiota 114 euroa vuodessa.
Mikäli minulla taas olisi näillä kulutustiedoilla koko vuoden 8,19 snt/kwh- sopimus (ilmeisesti Oomin viikonlopputarjous), niin häviäisin nykyiseen kausisopimukseen verrattuna 30 euroa.
Vedenjakaja vuoden 2023 toteutuneilla spot- hinnoilla vs. kiinteä sopimus näyttäisi olevan hieman alle 7 snt/kwh, jolloin se menisi aikalailla samoihin.
Ei tässä varmaankaan isoa erotusta tule mihinkään suuntaan, mutta itselleni kuitenkin hieman järkevämpi olo, kun ei tarvitse talvella seurata maanisesti pörssisähkön hintaa. Kesäkaudella taas, kun aurinkopaneelit hyrrää on henkisesti helpompaa, kun saa kalliin sähkön aikana edes jotain tuottoa eikä ainakaan tarvitse maksaa sähköstä sen myyntihintaa enempää. Se olisi kamalaa.