En kyllä olisi valmis luopumaan lomarahoista, ellei se sitten kompensoitaisi muuten palkassa. Suomessa asiantuntijoiden käteen jäävät tulot kun on kilpailijamaihin verrattuna kohtalaisen surkeat.
Parempi kysymys olisi, että kuinka isosta prosentista bruttotulojasi olisit valmis luopumaan?
Sama ongelma on lomarahoissa ym. jotka käytetään useimmiten kulutukseen.Vastauksiin sitten perustelut miten tämä tulojen pienentäminen auttaisi hyvinvointivaltion jatkuvuuden turvaamisessa tuleville sukupolville.
@Heitinga Kirjoituksesi loppupuolella puhut kodin ja työpaikan välisestä matkasta ja siitä saatavasta matkavähennyksestä.
Kilometrikorvaus viittaa enemmän työmatkoihin yms. työhön liittyviin liikkumisiin.
Minä en saa kumpaakaan, mutta pohdin aina, mitä kukin kirjoittaja tai puhuja kulloinkin tarkoittaa. Avasit asian kuitenkin hyvin niin asian sisältö ei jäänyt epäselväksi.
Englannin malli, jossa joka vuosi on kiinteä määrä arkipyhiä (ja pääsääntöisesti maanantaisin) olisi se mihin Suomessakin pitäisi siirtyä.Helpointa olisi jos nämä pyhät muutettaisiin vain lomapäiviksi joita olisi kiinteä määrä joka vuosi. Nyt näiden ylimääräisten vapaiden määrä vaihtelee sen mukaan, että kuinka ne osuvat viikonlopulle.
Vientialoilla: Halvemmat palkat mahdollistavat yrityksille paremman kilpailukyvynVastauksiin sitten perustelut miten tämä tulojen pienentäminen auttaisi hyvinvointivaltion jatkuvuuden turvaamisessa tuleville sukupolville.
Mä olisin myös henkilökohtaisesti valmis lapsilisistä luopumaan, mutta heikon syntyvyyden takia en ole varma, olisiko tuo yleisesti hyvä peliliike, että rajattaisiin.Olisin valmis luopumaan esimerkiksi lomarahoista, nykyisentasoisista kilometrikorvauksista ja ateriakorvauksista sekä lapsilisistä sitten joskus jos niitä saan. Esim. mun lapsilisät voisi hyvin kohdentaa niiden lasten vanhemmille, joilla on niille paljon enemmän tarvetta.
Vientialoilla: Halvemmat palkat mahdollistavat yrityksille paremman kilpailukyvyn
Julkishallinto: Valtio ei velkaannu yhtä nopeasti kun palkat ovat matalammat
Muilla aloilla ei niin suurta suoraa vaikutusta, mutta välillisiä vaikutuksia toki.
Edelleen mua vaivaa tämä kokonaisansion pilkkominen osiin, joista voisi luopua. Palkan osalta olisi selkeämpää puhua siitä, kuinka suuresta osasta bruttopalkkaa olisi valmis luopumaan. Luulen, että tätä @Tadu :kin tuossa hieman aiemmin tarkoitti. Jollain kun ei ole lomarahaa, joillain ei erilaisia lisiä, joillain ei tulospalkkioita, joillain ei bonuksia, joillain ei pekkasia jne.
Joo ei tämä helppoa ole. En mä itsekään lähtisi palkkoja laskemaan jos diktaattori olisin, vaan leikkaisin työeläkkeitä sekä valtion kuluja painottuen niihin kuluihin, jotka eivät ole yhteiskunnalle kriittisiä toimintoja.Tottakai palkkojen laskeminen parantaa kilpailukykyä, mutta juuri niitä välillisiä vaikutuksia huomioiden en näe miten se palkkojen laskeminen erityisesti mahdollistaisi hyvinvointi yhteiskunnan jatkumisen. Julkisella puolella toki olisi paikka tarkastaa kulurakennetta, kun epäilemättä siellä on paljon kaikenlaista turhaakin, mutta hyvinvointi yhteiskunnan kannalta siellä taitaa olla myös aika paljon väkeä, kenen palkan pitäisi mennä ylös eikä alas, ja lisäksi näihin hommiin tarvittaisiin lisää tekijöitä.
Mikä se alkuperäinen tarkoitus mielestäsi on? Äläkä ainakaan esitä sellaiseksi sitä, että maksettiin töihin palaaville lomaltapaluu- raha, että saataisiin työväki takaisin sorvin ääreen. Omalla alallani syy ei ole koskaan ollut tuo. Sen sijaan se on vakiintunut palkanosa, jonka suuruus on takuuvarmasti otettu huomioon palkkaehdoista sovittaessa. Se ei siis ole mikään ylimääräinen bonus tekemättömästä työstä oikeasti ollut koko urani aikana.Mutta esimerkiksi lomaraha ei ole mielestäni enää perusteltu lisä, koska se ei palvele enää sen alkuperäistä tarkoitusta. Tai sitten on kilometrikorvaukset, joiden tarkoituksena on korvata oman auton käytöstä aiheutuneet kustsnnukset, mutta mielestäni niiden taso on noussut aivan liian korkeaksi.
Paikkansa on siis varmasti tarkastella lisiä ja etuuksia ihan yksitellenkin.
Minulle tuo sopisi oikein hyvin henkilökohtaisesti, mutta yhteiskunnallisesti on ihan perusteltua, että nuo vapaat vietetään samana päivänä (esim. päivähoito ym. järjestelyt).Helpointa olisi jos nämä pyhät muutettaisiin vain lomapäiviksi joita olisi kiinteä määrä joka vuosi. Nyt näiden ylimääräisten vapaiden määrä vaihtelee sen mukaan, että kuinka ne osuvat viikonlopulle.
Joo ei tämä helppoa ole. En mä itsekään lähtisi palkkoja laskemaan jos diktaattori olisin, vaan leikkaisin työeläkkeitä sekä valtion kuluja painottuen niihin kuluihin, jotka eivät ole yhteiskunnalle kriittisiä toimintoja.
Suomessa on myös ihmeellisiä verohelpotuksia, esimerkiksi asuntovaunujen ja autojen verovapaus, minkä takia valtiolta jää kahdeksannumeroinen summa verotuloja saamatta. Syynä tälle on, että Kepun kannattajissa on paljon karavaanareita...
Varmaan useimmat olisivat ultimaattisen kriisin aikana valmiit tekemään töitä ilmaiseksi, jopa menettämään henkensä(asepalvelus), mutta tässä kai nyt haettiin vähän softimpaa tilannetta kuitenkin, taantuma/lama- olosuhteita esimerkiksi.Mistä saavutetuista eduista olisin valmis luopumaan yhteisen hyvän edessä? Kaikesta, paitsi mulle rakkaista ihmisistä ja eläimistä. He/ne tekevät onnellisuuteni, eikä mitkään rahalliset edut tai käytännön edut. Jos yhteinen hyvä sitä vaatisi, tekisin töitä lähes palkatta. Nostaisin palkkaa vain sen verran, että on jonkinnäköinen katto pään päällä ja avovaimolle sekä kissoille ruokaa.
Juu. Kyse oli vain esimerkistä, joka tuli mieleen. Lainsäädännöllisesti asuntoautot ovat yhtälailla autojakin kuin henkilöautot, ja niitä pitäisi koskea samanlainen verotus, mutta ei koske. Tällöin kyse on mielestäni verohelpotuksesta.En ole perehtynyt karavaanarien kaluston verotukseen, niin en osaa kommentoida juuri sitä, mutta yleisesti vierastan ajatusta, että kaikki sellainen mitä ei erikseen jollain omalla verolla veroteta nauttisi verohelpotuksista. Jos valtio nyt alkaisi kerätä kahdeksannumeroisen summan lisää vaikka karavaanareilta, niin suurin osa siitä summasta olisi pois jostain muusta verokertymästä.
Mikä se alkuperäinen tarkoitus mielestäsi on? Äläkä ainakaan esitä sellaiseksi sitä, että maksettiin töihin palaaville lomaltapaluu- raha, että saataisiin työväki takaisin sorvin ääreen. Omalla alallani syy ei ole koskaan ollut tuo. Sen sijaan se on vakiintunut palkanosa, jonka suuruus on takuuvarmasti otettu huomioon palkkaehdoista sovittaessa. Se ei siis ole mikään ylimääräinen bonus tekemättömästä työstä oikeasti ollut koko urani aikana.