Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Minnesota Wild 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Wunder-Pena, 07.06.2018 klo 11.36.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Itseä kummastuttaa ettei Wild saanut Niederreitterin ja Granlundin kauppaamisessa yhtään varausvuoroa sisään tulleiden pelaajien kylkiäisenä. Bruinsista tuli edes jokin vitoskieppi tms. mutta kyllä Raskin kanssa olisi hyvin voinut joku kakkoskieppi tulla ja samoin Fialan kanssa. Kyllä rebuild joukkueella on hyvä olla arpalippuja drafteihin aina.
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Kyllä tuo kauppa vaikutti täysin jonkinlaiselta palvelukselta Poilelle.
   
  nuarikukko ja WildThing tykkäävät tästä.
 3. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Lainaus:
  No ei tuota muulla voi selittää. Palvelus tai Fenton on täysi ääliö. Et sinä nyt herranen aika myy pelaajaa, joka on tehnyt kahtena viime kautena lähes 70 pistettä kaudessa suoraan päikseen Kevin Fialaan, joka on parhaalla kaudellaan viime vuonna tehnyt huimat 48 pistettä. Esimerkiksi Dzingel pelaa nyt uransa parasta kautta ja tehnyt 57 pelissä 44 pistettä ja hänestä saatiin kaksi kakkoskiekan varausta ja Duclair.

  Kyllä Granlundista olisi voinut saada oikealla GM-työllä helposti pelkkää Fialaa paremman vastineen. Kyllä tuohon olisi voinut saada joltain pickejä ja prospekteja kaveriksi, mikä olisi aika oleellista, jos meinataan rebuildia tehdä. Nyt lähinnä näyttää, että joukkueen tasoa kyllä lasketaan alas, mutta ei hankita pickejä joilla rakentaa tulevaa.
   
 4. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Lainaus:

  Onhan se ollut jo pidempää selvää, että Minnesotassa pitää jotain muutoksia tehdä, kun tällä nykysapluunalla ei vain kyvyt riitä pudotuspelitaistelua pidemmälle. Mutta kyllähän tästä primeiässä olevasta coresta olisi pitänyt parempaa vastinetta saada. Elleivät nyt Fiala ja Donato täysin puhkea kukkaan, niin vaikea nähdä Wildissä mitään hirmuista contenderia ihan lähitulevaisuudessakaan.

  Nyt tarjosivat lähinnä vain muille niitä palasia menestykseen...
   
 5. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Joo, kauppaa voi kyllä ihmetellä, mutta itse pidän kyllä Fialaa helposti parempana vastineena kuin kahta kakkoskierroksen varausta ja Duclairia.
   
 6. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
 7. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Lainaus:
  Onhan se parempi vastine, mutta enemmän pitäisi irti saada. Rebuildissa etenkin olisi tärkeää saada paljon pickejä, jotta todennäköisemmin saa niitä tulevia runkopelaajia. Grannylla niitä olisi kyllä irronnut.
   
 8. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild
  Lainaus:
  Olisihan Granlundista saanut pickejä, jos oltais haluttu ihan alusta rakentaa, mutta silloin olisi jäänyt Fiala saamatta. Onhan Fiala kuitenkin sen tason lupaus edelleen, että contenderin 1. kierroksen varausvuorolla yhtä hyvän pelaajan saaminen on epätodennäköistä.

  Nyt Fenton halusi tehdä hockey tradeja eli vaihtaa pelaajia päikseen ja säilyttää myös osittain nykyistä iskukykyä, mutta toki nuo treidit tehtiin seuraavia vuosia silmälläpitäen. Eli ihan täysin rebuildiin ei lähdetty, vaan parin vuoden sisään yritetään tulla heti takaisin. Jos mietitään parin kauden päähän niin onhan siinä jo kovia kavereita kokoonpanossa, kun kentällä jauhaa kokeneiden Parisen ja Suterin kanssa viimeistä kauttaan Staal ja Koivu sekä nuoret Greenway, Kunin, Eriksson Ek, Donato, Fiala ja Kaprizov ! Zuckerin uskon vaihtavan maisemaa ennen sitä.

  Staalin maltillisille jatkolle peukku.
   
 9. Nelone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lgw
  Plääh! Yön yli nukuttu ja kyllä tämä viimeinen kuukausi edelleen korpeaa... Kuukausi sitten joukkueessa oli vielä 3kpl vuoden 2010 draftin ykkösvarauksia, ei ole enää. Vastineena olisi näistä toivonut hieman enemmän ja etenkin pickejä tulevan kesän laadukkaaseen draftiin. Coyle treidi mielestäni ok, mutta Raskin ja Fialan ohelle olisi toivonut enemmän, vaikka Fialasta ihan odottavaiset fiilikset onkin.

  Tuntuu pahalta sanoa, mutta kyllä sitä toivoisi että nyt käytäisiin hakemassa tuolta pohjalta vauhtia. Ei tällä rungolla tulla menestymään, lisäksi Parisen ja Suterin pitkät kalliit sopimukset sitoo käsiä vaan enemmän. Tuntuu että tämä koko organisaatio on ihan sekaisin, jokainen huutelee vuorotellen että playoffeihin mennään, mutta peliliikkeet taistelevat isosti tätä ajatusmaailmaa vastaan.

  #Minnesota mäkin itken
   
 10. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
  Jotenkin sitä on aavistellut että joukkuetta aletaan kasaamaan uudelleen, mutta on tämä aika shokeeraavaa. En tiedä aikaistiko Koivun loukkaantuminen tätä, mutta sanattomaksi vetää ja melkeen hautajaistunnelmat.
  Mitä vittua oikeasti?
   
 11. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Samaa mieltä @Toby Dammit kanssa. Ihan mitä vain todennäköisyyksiä tuijottamalla on helppo todeta, että todennäköisemmin Fialasta tulee "tuleva runkopelaaja", kun kahdella kakkoskiepillä varatuista jätkistä. Tätä pickejen yliarvostusta on melko paljon puitu viime päivinä noissa treidispekulaatio-ketjuissa, ja mielestäni pickien määrän tärkeänä pitäminen on juuri sitä. Noissa hommissa määrä ei todellakaan korvaa laatua.
   
 12. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Ei toki, mutta kyllähän se auttaa joka tapauksessa tulevaisuuden kasaamisessa, kun saadaan niitä pickejä takaisin päin. Granlundista olisi voinut hyvin kuvitella saavan Fialan tasoisen pelaajan sekä ykköskierroksen varauksen. Fenton ei vain selkeästi kertonut kenellekään muulle kuin Poilelle, että mies on kaupan. Olen 100% varma, että todella moni jengi olisi heittämällä tarjonnut paremman vastineen, jos olisivat päässeet tarjouskilpaan mukaan. Vähän sama tilanne kuin Raskin kanssa. Fenton halusi nimenomaan Raskin ja oli valmis vaihtamaan paremman pelaajan päittäin mieheen. Väitän, että Ninosta saatava vastine olisi ollut kertaluokkaa parempaa, jos Fenton olisi pantannut Ninon kauppaamista lähemmäksi deadlinea ja pistänyt myös hänestä tarjouskilvan pystyyn.

  Coylesta saatu vastine oli mielestäni jo lähtökohtaisesti ihan hyvä ja Donaton vahva alku Wild-nutussa lämmittää entisestään.
   
  Merovingi tykkää tästä.
 13. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Eihän Minnesotan kohdalla voi vielä puhua mistään rebuildista. Enemminkin re-tooling, kun kaikki nämä Fentonin tekemät treidit ovat puhtaita hockey-tradeja eli pelaaja pelaajasta, eikä ole lähdetty tankkaamaan draft-vuoroja. Coyle ja Granlund vastineet ovat molemmat hyviä ja ennen kaikkea muutaman vuoden nuorempia pelaajia, joiden prime time on vasta tulollaan. Lisäksi selvä ominaisuus näiden kaikkien neljän viimeksi tulleen pelaajan (Rask, Åberg, Donato, Fiala) kohdalla on se, että kaikki ovat aivan helvetin nopeita luistelijoita. Fenton siis rakentaa nopeaa joukkuetta, jollaisella on tapana ollut pärjätä nykypäivän NHL:ssä.

  Rebuildia vastaan puhuu myös se, että Staalin, 34v kanssa tehtiin kahden vuoden jatko. Joukkueen kärkihyökkääjät Staal, Parise ja Koivu ovat kaikki 33-35 vuotiaita, eikä Wildilla ole mahdollisuutta alkaa räjäyttämään pakkaa niin kauan kuin nämä herrat joukkueessa hääräävät. Ei vaan voi.

  Ensi kesänä kun NHL:n cap hit nousee, niin Wildilla on lähes 20M tilaa kattoon. Sillä rahalla poimii pois jo ihan pätevän UFA-pelaajan markkinoilta. Eriksson Ek, Donato ja Fiala ovat RFA ja saavat jonkinlaiset palkankorotukset, mutta kukaan noista tuskin tulee tienaamaan vielä yli 3M kaudesta.
   
 14. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Rask, Åberg ja Donato eivät todellakaan ole helvetin nopeita luistelijoita. Donaton ja Raskin kohdalla itse asiassa mentiin sillä saralla huonompaan suuntaan, eikä Fialakaan mikään todellinen tajunnanräjäyttäjä Granlundiin nähden ole sillä saralla. Åberg on muutenkin hieman irrallinen tapaus, koska miehellä ei nyt meinaa millään lähteä NHL-ura nousuun ja ikääkin tulee jo tuo 26-vuotta täyteen. Mies on ollut täysi turhake, eikä edes parhaan kaverinsa tuominen seuraan (mikä taisi olla iso taka-ajatus tuossa Rask <-> Niederreiter kaupassa) ole herättänyt Pontusta minkäänlaiseen lentoon.

  Re-toolia tässä jengissä on harrastettu jo vuosia ja se polku vaan ei tule tuottamaan yhtään mitään. Myös tuo Staalin jatko vähän sotii sitä "nopean joukkueen" ajatusta vastaan, puhumattakaan Fentonin mainitsemasta nuorennuksesta.

  Tila palkkakatossa on ihan mukavaa, mutta ei se mikään itseisarvo ole. Kun joukkue on tällainen pudotuspeliviivalla rimpuilija, joka lähtee lauluun ensimmäisellä kierroksella, kuka ison profiilin UFA haluaa tulla joukkueeseen? Varsinkin kun prospect pool humisee tyhjyyttään, eikä uraansa käynnistelevällä nuoriso-osastolla ole Kaprizovia lukuunottamatta yhtään eliittiluokan talenttia.

  Kyllä rebuildin voi käynnistää, vaikka vanhukset ovat edelleen palkkalistoilla. Staalin ja Koivun sopparit eivät kauaa vanhene. Suter ja Parise toki ovat ongelmallisia, mutta toistaiseksi molemmat pelaavat edelleen hyvällä tasolla ja etenkin Parisen uudelleen herääminen miellyttää. Suter, vaikka onkin jo askeleen menettänyt, todennäköisesti pysyy käyttökelpoisena pelityylinsä johdosta aina sinne nelikymppiseksi asti. Eikä sitä tiedä, vaikka uuden CBA:n myötä päästäisiin ulosostohommiin - fyrkkaahan Wildin omistajalla on. Joten nyt nimenomaan pakka kokonaan uusiksi ja varausvuoroja, sekä prospecteja sisään saatana. Tälläiset 1on1 swapit ovat ihan täyttä paskaa ja kertoo Fentonista GM:nä jo valitettavan paljon; mies rakastuu pelaajiin ja maksaa ylihintaa saadakseen ne. Samall varmaan takaraivossa kummittelee päästä nopeasti eroon vanhan GM:n kasaamasta rungosta.
   
  Merovingi tykkää tästä.
 15. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Miksi mulle tulee väkisin mieleen että Fenton ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä ja nää treidit ja sopimukset on ristiriidassa keskenään. Tai se on varmaa että hän halusi ja haluaa tehdä joukkueestaan oman näköisen mutta miten..? Kauppaamalla ’92-syntyneet muualle mutta lyömällä kuitenkin Staalille jatkon käteen. Siis tehdäänkö tässä rebuildia vai mitä?


  En tyrmännyt Ninon ja Raskin treidiä suorilta koska en ollut nähnyt Raskin pelaavan ja Ninon esitykset olivat ailahdelleet turhan paljon.


  Seuraavana ollut Coylen treidi kuitenkin kertoi että tulevaisuuteen halutaan palasia ja joukkuetta nuorentaa ja Donaton hankkiminen tuntui ja tuntuu edelleen hyvältä. Samalla sitten heräsikin jo kysymys että miksei Ninon kanssa tehty samaa vai mikä siinä oli taka-ajatuksena? Vuoden nuorempi ja kuitenkin heikompi pelaaja tähän rosteriin, ei käy enää järkeen.


  Kysymysmerkit ilmassa ja eiliseltä odotin että jos sitä nuorennusleikkausta tehtäisiin sitten urakalla ja edes osasta veteraaniosastosta päästäisiin eroon, etunenässä Staalista. Noh joukkueen hyökkäyksen tärkein palanen vaihdettiin Fialaan. Ja vain Fialaan. En sano että Fiala on huono pelaaja mutta jos Fenton vaihtaa Fialan päittäin Granlundin kanssa ei multa löydy kyllä luottoa mieheen jatkossakaan.


  Vaikeita aikoja eletään eikä tulevaisuus tällä hetkellä näytä juuri valoisalta. Granlund oli itselle se syy jonka takia aloin Wildia seuraamaan. Kuulun kai näihin vääriin kannattajiin kun yhden pelaajan takia joukkuetta aloin seuraamaan mutta sen myötä joukkueesta on tullut todella läheinen eikä tämän takia leiriä vaihdeta. Toki sympatiat Nashvillen suuntaan kasvoivat kertaheitolla ja voin vain toivoa kaikkea hyvää Mikelle jatkossa. Hienoa että mies pääsi oikeaan contenderiin.
   
 16. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Näin jälkikäteen mietittynä, olisiko joukkueen kannattanut vetää tämä kevät mieluummin all-in, kuten Columbus ja laittaa hulinaksi vasta kesällä, jos ei olisi päästy pitkälle taaskaan. Tietysti Dumban ja Koivun loukkaantumiset muuttivat tilannetta paljon, mutta nyt kun Parisekin on ollut kunnossa, niin olisihan tuolla nipulla voinut olla mahdollisuutta pidemmälle. Jonkun Coylen, Zuckerin tms. olisi voinut antaa vaihdossa Stoneen, Ducheneen plus noita pickejä.

  Ehkä se olisi ollut katastrofi tulevia kausia ajatellen, jos olisi pitänyt ykkösvarauksia antaa plus mahdollisesti jotain prospecteja (onko niitä juuri edes?).

  Edit: Kentälliset olisi voinut näyttää vaikkapa suurinpiirtein tältä:
  Stone - Duchene - Granlund
  Parise - Staal - Niederreiter
  Greenway - Koivu/Eriksson Ek - Kunin
  Foligno - Fehr/Eriksson Ek - Brown

  Coyle ja Zucker siis olisivat lähteneet Senatorsiin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2019 klo 11.42
 17. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  No Raskin kohdalla taisin hieman liiotella, mutta kyllähän nuo kolme muuta ovat reilusti keskiarvoa vikkelämpiä pelaajia. Varsinkin Fiala ja Åberg. Pontuksella on kyllä potentiaalia olla pirun taitava kiekkoilija, mutta jostain syystä ei ole lähtenyt käyntiin täydellä höyryllä. Onko kyseessä asenneongelma vai mikä. Vain mies itse tietää. Pehmeähkö pelaaja Åberg ainakin on.

  Fentonia nyt ei kannata vielä kiikkuun laittaa, kun mies on ensimmäistä kautta ykköspallilla. Vuosikausia NHL:n parhaan GM:n Poilen opissa ja oli viime kevään halutuin vapaa GM jonka Minnesota sai neuvoteltua itselleen. Varmasti ottaa aikansa muokata joukkueesta sellainen kuin sen haluaa olla. Samaan aikaan pitäisi sekä menestyä että rakentaa tulevaisuutta. Fentonin vika ei luonnollisesti ole Wildin paska prospektiosasto. Pleijareihin pääsy ekalla kaudella on varmasti pirun tärkeä asia Fentonille - sekä BB:lle. Suurta pleijarimenestystä tosin ei juurikaan voi tältä porukalta odottaa.
   
 18. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
  On ymmärrettävää yrittää räjäyttää tämä keskinkertainen tönö (joka on todella hankala homma Suterin ja Parisen takia) päreiksi, mutta ne tärkeimmät eli draft pickit ovat unohtuneet tradeista kokonaan. Ainakin Carolinasta ja Nashvillestä olisi pitänyt saada varausvuoroja matkaan.

  Lyhyesti summaten: Fenton on tunaroinut rankasti.
   
 19. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tästä onkin jo ehditty keskustella täällä aamupäivän aikana, mutta heitetään vielä itsekin muutama ajatus. Ei Wild ole menossa mihinkään täydelliseen rebuildiin. Kyllä nuo tällä kaudella tehdyt treidit kertovat siitä, että joukkueelle haetaan uutta suuntaa, vaihdetaan sitä ydintä vähän nuorempaan ja kokeillaan hieman uutta reittiä kehittyä organisaationa. Aivan takuulla niin Ninosta, Coylesta kuin Granlundistakin olisi saatu takaisin vaikka pelkkiä vuoroja jos sille tielle olisi haluttu lähteä. Se olisi tarkoittanut todellista useamman vuoden rebuildia.

  Tuosta Wildin hyökkäyksen coresta jäi nyt vain Zucker kauppaamatta ja hänenkin osalta oli treidi jo sovittuna (Pierre LeBrunin mukaan) Calgaryn kanssa, mikä sitten syystä tai toisesta meni puihin.

  Varausvuorojen perään haikailun sijaan pitää ajatella, että nyt saadut vastineet Fiala, Donato ja jopa Rask ovat niitä tulevia runkopelaajia yhdessä ikämiesosaston kanssa. Tai näin ainakin Fenton ajattelee. Itsekin ajattelen ihan samoin, tosin Raskin osalta en ole niin varma, mutta ei hänkään menetetty tapaus ole.

  Tulevana kesänä voisin kuvitella Fentonin olevan aktiivisesti useamman kalan perässä UFA-markkinoilla vahvistaakseen tätä uutta runkoa. Aika näyttää.
   
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Itse asiassa tuo on saattunut olla jopa suunnitelmissa, mutta kuten itsekin totesit, Dumban ja Koivun loukkaantumiset muuttivat tämän suunnitelman.
   
 21. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  aessi ja VT tykkäävät tästä.
 22. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Turha tuosta nyt on Fentonia ainakaan syytttää, jos "työt" ei maistu niin kyllä Mikke voi myös jäädä kotiin palkatta istumaan ja Poile nyt oli.näköjään aika ymmäetäväinen asian suhteen. Ei tuo voi Granlundeille ylätyksenä muutenkaan tulla, en sano etteikö perhettä saisi uran aikana perustaa, mutta kyllä nyt jokainen pelaaja on tietoinen alansa realiteeteista.
   
  WildThing tykkää tästä.
 23. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Staalin signaaminen ei kuitenkaan maksa käytännössä mitään. Kun Staal haluaa Minnesotasaa jatkaa, niin mikä järki hänet olisi vapaille päästää?
   
 24. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Ja tälläisten Staalin kaltaisten pelaajien olemassaolo on elintärkeää nuorille pelaajille, jos Wild niitä nyt jostain haalii. Ymmärrän kyllä, että tilanne näyttää ja tuntuu ristiriitaiselta, mutta Staal nähdään tärkeänä leaderina rebuildin sisäänajossa. Wild saa itseasiassa olla tyytyväinen, että Staal on tuollaiseen tilanteeseen tyytyväinen eikä haikaile contenderiin. Cap hit maltillinen, varmasti tarvittaessa menee kaupaksikin. Siirron estäviä pykäliä ei taida olla tulevassa sopimuksessa.

  Ja kuten aessi tuossa totesikin UFA-pelaajan signaaminenhan toi vain lisää nappuloita tulevia treidejä varten. Capfriendlyn mukaan nykyisessä sopimuksessa oli siirron rajoittavia tekijöitä kun tulevassa ei tosiaan ollut. Ehkä Wildissa pelataan sen varaan, että Staalista saadaan kuin saadaankin ensi kaudella isompi vastine.
   
 25. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  @tsajari Staal ei tosiaan treidiin edes suostunut. Outoa, ettei sitten tuota samaa ehtoa vaatinut uuteen sopimukseen.