Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Minnesota Wild 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Wunder-Pena, 07.06.2018 klo 11.36.

 1. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ainakin Russon mukaan uudessa sopimuksessa on modifioitu NTC.
   
  aessi tykkää tästä.
 2. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Karmea diili Minnesotalta. Olisi eri jos Fiala olisi joku varma nouseva supertähti, mutta viime kaudella 0,6ppg ja tällä kaudella 0,5ppg ja päikseen tasonsa todistanutta 70 pisteen kaveria vastaan, niin en ymmärrä alkuunkaan.
   
 3. HockeyForLife Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild
  Lainaus:
  Ei se Granlund sen kovempia tehoja samanikäisenä tehnyt eikä mikään anna olettaa etteikö samanlaisiin tehoihin Fiala pystyisi myös muutaman vuoden päästä. Siinä mielessä aika samanlaista kehityskaarta luvassa Fialalla kuin Granlundillakin aikanaan. Voi olla, että ei kehity yhtä paljon/nopeasti mutta voi olla, että kehittyy paremmaksi pelaajaksi. Tämän(kin) treidin voittaja julistetaan joskus myöhemmin.
   
  Robu tykkää tästä.
 4. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Mielestäni Niederreiterin vaihtaminen Raskiin oli karmea diili Minnesotalta. Sen sijaan Coylen vaihtaminen Donatoon ja Granlundin Fialaan ovat olleet ihan ymmärrettäviä kauppoja, sillä molemmissa tapauksissa joukkue vaihtoi nyt parhaita pelivuosiaan pelaavat pelaajat useita vuosia nuorempiin pelaajiin. Samalla joukkue säästää aika paljon dollareita ja saa pidettyä uudet pelaajat useiden vuosien ajan varmuudella joukkueessa. Jonkun varausvuoron olisin tosin ehkä odottanut Granlundin ja Fialan väliseen diiliin.

  Kauppaan vaikutti epäilemättä se, että Minnesota ei ole nostamassa pyttyä parin-kolmen kauden aikana. Näin ollen Coylen, Granlundin ja Niederreiterin parhaat pelivuodet olisivat menneet vähän hukkaan pelkkää pudotuspelipaikkaa jahdattaessa ja sitten kun kannujahti alkaisi olla kunnolla käynnissä, nämä pelaisivat jo kalliilla UFA-sopimuksilla, eivätkä enää välttämättä edes yhtä hyvin kuin tällä hetkellä. Kun siihen päälle heittää jo Suterin, Parisen, Koivun jne. sopparit, joista ei pääse NTC:n takia eroon, niin siinä on aika vaikeaa GM:n lähteä vahvistamaan joukkuetta enempää. Nykyinen tilanne on kuitenkin näyttänyt, että tällä "corella" ei menestystä tule. Jotain piti siis tehdä.

  Epäilenkin edellä mainittujen syiden takia, että Fenton ei ollut halukas käyttämään ensi kauden jälkeen Granlundiin noin kahdeksaa (?) miljoonaa dollaria vuotta kohti ja että hän käyttää jatkosopimuksesta säästyneet rahat mieluummin muihin pelaajiin esimerkiksi UFA-markkinoilla. Eri asia toki on, löytyykö sieltä pelaajia, jotka haluavat pelata Minnesotassa.

  Kumpi sitten on parempi, re-tool vai rebuild? Vaikea sanoa. Minnesota on valinnut ekan vaihtoehdon, jossa joukkuetta nuorennetaan ja tehdään tilaa palkkakattoon myöhempiä hankintoja varten. Raskin hankinta tosin ei merkittävästi muuttanut näiltä osin joukkueen tilannetta, minkä vuoksi en tosiaan ymmärtänyt kauppaa ollenkaan. Ehkä Fenton ajatteli, että Raskille käy Minnesotassa samoin kuin Lindholmille Calgaryssa.

  Hieman mietityttää myös se, olisiko Minnesota saanut Granlundista ja Niederreiterista kauden jälkeen kovemman vastineen, kun silloin useammat joukkueet tunnetusti pystyvät osallistumaan pelaajakauppoihin mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2019 klo 16.04
  Jay79 ja Robu tykkäävät tästä.
 5. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Ei tuo Granlundin kehityskaari mikään tyypillinen ole. Ihan selkeä pettymys nuo hänen ensimmäiset vuotensa ovat olleet ja hyppäys oli melkoinen: n. 40 pisteen pelaajasta lähes 70 pisteen pelaajaksi. Jos Fiala pystyy samanlaisen hyppäyksen tekemään niin hieno homma, mutta ei sellaisen varaan voi kauppoja tehdessä laskea.

  Tuo juuri nimenomaan on se ongelma: voi olla ja jos. Juuri noiden epävarmuustekijöiden takia Fiala ei ole saman arvoinen pelaaja kuin Granlund. Juuri sen takia tasonsa jo osoittanutta, lähes eliittitason laituria ei vaihdeta mihinkään nuoreen, potentiaaliseen mutta hieman pelinsä kanssa tuskailevaan pelaajaan ilman varausvuoroja kylkiäisenä.

  Minä en saa tästä treidistä onnistunutta, en sitten millään. "Hauska" vielä tuo Fentonin lehdistötilaisuus. Mies höpisee jostain pudotuspeleistä tällä kaudella ja että halusi tehdä joukkueesta nopeamman. Pitää myös Fialaa ominaisuuksiensa puolesta vahvistuksena, koska mies omaa niin hyvän pelikäsityksen, syöttötaidon yms. yms. Hassu juttu vain oli se, että mies keneen hän kyseisen pelaajan vaihtoi omasi samat ominaisuudet, ainoastaan huomattavasti paremmin.

  Tuo pudotuspelipaikasta ja voittamisesta höpiseminen näyttäytyy erityisen typerässä valossa vielä senkin takia, että Granlund vaihdettiin saman divisoonan jengiin. Siis jengiin, minkä Wild kohtaa kahdesti ensi viikolla ja vielä kertaalleen maaliskuussa. Montakohan pistettä Wildin on realistista odottaa kyseisistä matseista?

  Nuo Fentonin harhaiset höpinät vielä joukkueen saamisesta nopeammaksi on ihan höpinää. Ei joukkue sillä nopeudu, että jo nopeahkoja pelaajia vaihdetaan marginaalisesti nopeampiin pelaajiin - jos ollenkaan. Se tapahtuu niin, että hidasjalkaiset kaupataan pois ja nopeita otetaan tilalle. Väitän, että Wild ainoastaan nuoreni näiden vaihtojen myötä, mutta jalkoja ei tullut pätkääkään lisää.
   
  Kapellimestari, LostHorizon, WildThing ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 6. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tässäkin oli vähän sellainen homma, että Granlund siirtyi sentterin tontilta laitaan ja peli alkoi kulkemaan. Fialalle tällainen moovi ei ole oikein mahdollinen. Plus tietty se, että Granlund on aika määrätietoisesti kehittänyt puutteitaan.
   
  palle tykkää tästä.
 7. Viljami84 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
  Lainaus:
  Allekirjoitan tekstin täysin ja samaa mieltä kaikesta mitä sanoit.

  Se, että jos nopeutta halutaan ei takaa mitenkään joukkueen tasonnostoa, esim. Floridan Greco taisi olla nopeampi AHL all star tauolla mitä muut NHL puolella McDavidia lukuunottamatta.

  Lisäksi juuri tuo, että Granlundin arvo on nyt valmis top 6 hyökkääjä, vielä paremmasta päästä ja Fiala ei ole lähelläkään tuota tasoa, no potentiaalia on ja yhtälailla voisi jossitella, että kyllä kakkoskierrokselta on varattu Ahoa, Kucherovia ja muita kovia pelimiehiä, eli kakkoskierros olisi pitänyt Granlundista riittää, koska JOS sieltä tulee seuraava Kucherov. Eli tämä karrikoiden siitä, että silloin jos jonkun kehitys ei ole varmaa tai varausvuorolla jonkun tietyn potentiaalisen pelaajan nappaaminen ei ole varmaa, niin silloin niitä arpalappuja täytyy olla enemmän... siten mielestäni Niederreiterin arvo olisi pitänyt olla enemmän kuin Rask, samoin Coylen ja Granlundin kohdalla arvo oli enemmän mitä heistä maksettiin ja heidät oikein kiireellä ulostettiin, joka erikoista kun heidän sopimuksensa ei taida olla kenelläkään katkolla.
   
 8. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Eikai Fialan mitään hyppäystä 40 pisteen pelaajasta suoraan 70 pisteen pelaajaksi tarvitse tehdä tai että sellaista odotettaisiinkaan. Oletushan tässä on se, että Fiala jatkaa kehittymistään ja sitä myötä kohentaa kausi kaudelta pistesaldojaan. Fialahan teki jo ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan lähes 50 (tarkalleen 48) pistettä. Tälläkin kaudella matkalla yli 40 pisteeseen. Siitä sitten kausi kaudelta eteenpäin.
   
 9. Mediakuutio Jäsen

  Lainaus:
  Eikö tuo ole ole vähän ristiriidassa, kun oletus on kerran se, että kausi kaudelta kohentaa pisteitään ja on kuitenkin jo nyt jäämässä viime kauden saldosta. Selvennykseksi, että en kuitenkaan tarkoita sitä etteikö Fiala tuosta vielä voisi kehittyä.
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  No ei minusta. Isoa kuvaa kun katsotaan niin kehitystä tapahtuu. Ei tietenkään niin, että joka kausi täytyy tulla x määrä pisteitä lisää edelliskauteen. Eikä tuosta nyt paljoa tarvitse loppukaudella petrata, niin pääsee viime kauden lukemiin.

  Ja siis tarkoitin tietenkin ennusteena tuon pistekehityksen. Faktaa ei voi olla kellään kun tosiaan pelaa vasta toista täytyä kauttaan.

  Eli eli, on todennäköisempää, että Fialan pistemäärät jatkavat kasvuaan kuin että jäisi tasaisesti jonnekin alle 50 pinnan mieheksi.
   
 11. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Toki se on hyvin mahdollista ja Wildin kannalta erittäin toivottavaa. Fakta on kuitenkin se, että Fiala ei ole mikään prospect enää, vaan kesällä 23-vuotta täyttävä ja hieman alakuloista kautta pelaava pelaaja. Ei ole mitään takeita, että nuo pistemäärät kohentuisivat tasaisesti vuosi vuodelta, varsinkin kun tällä kaudella ollaan jäämässä huonompaan tulokseen kuin edellisellä. Ehkä hän tuosta piristyy ja räjäyttää pankin. Ehkä ei. Joka tapauksessa tämän tyyppisessä treidissä ei pitäisi miettiä enää pelaajan potentiaalia samalla tavalla kuin noin kaksikymppisen pelaajan kohdalla. Granlund on merkittävästi parempi pelaaja kuin Fiala ja vaihtokaupassa olisi ehdottomasti pitänyt siirtyä muutakin Wildin suuntaan.

  Minulla ei ole mitään Granlundin treidaamista vastaan, eikä minulla ole mitään sitäkään vastaan, että Kevin Fiala on se pääpalanen, joka matkaa kotiin. Kauppa ei vain mennyt tasan, eikä ole minkäänlaisia takeita, että tätä kauppaa voitaisiin muutaman vuoden päästä katsoa tasan menneeksi.
   
 12. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Kolmen vuoden päästä voidaan katsoa että jengissä on Fiala versus että ei ole kumpaakaan.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Sisäpiiritietoako ettei Mikke olisi jatkospimusta Minnesotaan tehnyt?
   
 14. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Edelleenkään ei tarkoita sitä, että vastine oli oikea. Mitä jos kolmen vuoden päästä Fiala on taantunut kolmoskenttäläiseksi tehden n. 40 pistettä per kausi ja Granlund jatkaa siitä mihin Wildissa jäi?
   
 15. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Sitä ei voi tietää mutta nyt myytiin jo edellisellä treidirajalla kuin odotettiin rentaliksi tuloa. Mutta ainakin jo nykyisen sopimuksen julkaisuaikoina, viitaten sopimuksen pituuteen, spekuloitiin kovasti ettei mies aio Minnyssä loppu-uraansa pelata.
  Lainaus:
  Tai jos Granlund nyt saa tällin päähän ja ura on siinä? Kyse on siitä että Wildin gm halusi valmiin pelaajan pickien ja prospectien sijaan. Jos haluat viisi vuotta nuoremman pelaajan joudut antamaan paremman pelaajan tai samantasoisen pelaajan ja jotain lisukkeita.
   
 16. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Fiala ei ole valmista pelaajaa nähnytkään. Olisi ollut täysin oikeutettua vaatia tuohon vielä 1-2 vuoron varausta.
   
 17. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Mielestäni kakkosketjun NHL-mies on valmis pelaaja. Valmis pelaaja ei siis tarkoita uransa huipulla olevaa pelaajaa.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä me ollaan pääpiirteittäin ihan samaa mieltä näistä. Puhutaan vain vähän eri asioista.

  Yhtä kaikki, ei Fialan kehittymisestä mitään takeita tietenkään ole, vaan kenenpä olisi? Ainahan se niin menee, että kun vaihdetaan oma pelaaja muutaman vuoden nuorempaan (tässä tapauksessa 27-vuotias 22-vuotiaaseen), niin noilla potentiaaleilla ja ennustuksilla joudutaan pelaamaan. Aika näyttää kumpi tämän kaupan voitti. Vähän sama kuin Coylen treidaaminen Donatoon. Mitään takeita Donaton potentiaalin lunastamisesta ei ole ja aika näyttää miten käy.
   
 19. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Näinhän se menee.
   
 20. Binisteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
  Mutta hei. Retoolissa oleva ja kytkintä nostaneena Wildilla on jo neljän ottelun voittoputki. Eipä onnistunut vanhalla rungolla vielä tammikuun puolella heh heh.
   
 21. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Donatolta ainakin pisteiden valossa aika hyvä sisääntulo: 4GP 1+5=6. Coyle jäänyt sen sijaan nollille molemmissa peleissään.
   
  Binisteri tykkää tästä.
 22. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Vastoin kaikkia odotuksia joukkue painaa viiden ottelun voittoputkessa ja ei aio päästää tuosta wc-paikasta irti. En ole vielä Fialan pelejä nähnyt niin kysytään täältä että miltä pojan peli on näyttänyt? Pelannut näköjään Kuninin kanssa kakkosessa ja laidoilla käyneet Parise ja Read.

  Donatoa muutaman ottelun verran nähnyt ja tykkään kyllä pojasta. On tarpeeksi suoraviivainen ja löytänyt JEE :n kanssa jo pientä kemiaa ja tehojakin hienosti 2+5 viidessä pelatussa ottelussa.
   
 23. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Voittoputki on jo päässyt katkeamaan, mutta pisteputki ei. Viime yönä kaatui liigan ylivoimaisesti paras joukkue ja vielä vieraissa 3-0.

  Zuckerille hattutemppu ja Dubnykille nollapeli. Ihmeiden aika ei ole ohi. Ja mikä parasta, joukkue pelaa tällä hetkellä hyvin. Wild oli nopea Lightningia vastaan pysyen kuitenkin uskollisena omalle keskialueen trap -identiteetilleen. Ei se aina kaunista ole, mutta vittuako sillä väliä jos jengi pelaa voittavaa lätkää.

  En lähde Fentonia ja hänen siirtojaan vielä hehkuttamaan, mutta jotain tässä jengissä on muuttunut sen jälkeen, kun ydintä rukattiin uuteen uskoon. Voi kun meillä olisi vielä Dumba elävien kirjoissa. Brodin pelaa muuten elämänsä jääkiekkoa. Kaveri ei edelleenkään ole mikään offensiivinen juggernautti, mutta ukko pelaa Norris-tason lätkää omissa tällä hetkellä.

  Huh! Saa nähdä mitä tästä vielä tulee, kun kevättä kohti mennään.
   
  Binisteri, Anthoon, Leitti ja yksi muu tykkäävät tästä.
 24. Binisteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
  Lainaus:
  Joo vielä en hyväksyttyä arvosanaa Fentonille anna tästä, mutta on ainakin ollut uskalias. Floridaa vastaan Sasha pisti pienet ilotulitteet ja laittoi koko joukkueen nippuun. Lightning -ottelu oli todella iloinen yllätys, mutta siinä kyllä oikeasti haiskahti, että Wild voisi haastaa ihan kunnolla Lightningin. Flow vastaan takki auki -asetelma osui.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2019 klo 10.34
 25. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Lainaus:
  Onhan Fenton ainakin tehnyt mitä lupasi, eli tuulettaa vanhaa runkoa. Onhan se jo heti näkynyt ainakin jollain tasolla joukkueen tekemisessä, mutta saa nähdä kuinka kauan kuherruskuukausi kestää ja onko muutos pysyvää. Ja vaikka olisi, niin paljon on vielä tviikattavaa, että tästä jengistä saadaan salonkikelpoinen Stanley Cupista pelaava orkesteri. En ole aivan vakuuttunut, että onko se ylipäätään mahdollista ilman, että pääsee varaamaan korkealta, tai vähintäänkin niin, että prospect pooliin saadaan reilusti täytettä.
   
  Binisteri tykkää tästä.