Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kesän kunniaksi voikin sitten kirjoitella avausta tulevaa kautta silmällä pitäen.

Mennyt kausi karahti kiville jälleen play-offien ensimmäisellä kierroksella, mutta eipä tuo Jetsin hyvyydestä ja Wildin loukkaantumishuolista johtuen yllättänyt. Mitä siis tehdä tulevalla kaudella erilailla joukkueen rungolla, joka on menestynyt runkosarjassa verrattain kiitettävästi jo jonkin aikaa, mutta pudotuspelien tullen on lähtenyt kesälomille odotuksiin nähden liian aikaisin?

Suurin muutos tulevaa kautta silmällä pitäen joukkueelle on varmasti Paul Fentonin pestaaminen uudeksi GM:ksi. Fentonin edellinen pesti on ollut toimia Predatorsin apulais GM:nä ja samanaikaisesti manageroida AHL:n Milwaukee Admiralsia. Samasta organisaatiosta tuli kevään/alkukesän aikana Wildiin myös Dean Evason valmennuspuolen avuksi. Nyt sitten jännityksellä seuraamaan mitä Fenton saa aikaan. Omistaja Leipoldin mukaan mitään rebuildia ei ole vaihdoksen myötä luvassa, vaan tarkoituksena olisi lehdistölle annettujen lausuntojen mukaan "hienosäätää" joukkue menestymään runkosarjan lisäksi myös play-offeissa. Kuulostaa omaan korvaan hieman helpommalta sanottuna kuin tehtynä. Pientä jännitystä tämä kaikki muutos teettää, sillä uusi GM on allekirjoittaneelle täysin tuntematon.

Draftissa varaillaan juhannuksen kieppeillä kierroksilla 1, 3 (kolme varausvuoroa), 5, 6 ja 7. Ensimmäisen kierroksen varausvuoro on numerolla 24. ja itse näkisin, että sentteriähän me tarvitsisimme tulevaisuutta silmällä pitäen. Puolustukseenkin tarvetta olisi, mutta joku joka tuntee näitä varauksia paremmin voisi kertoa, minkälaista hakua tuolta ensimmäiseltä kierrokselta voisi lähteä hakemaan.

Sitten itse joukkueeseen.

Sopimuksen alaiset pelaajat: (Viime kaudella yli kolme ottelua Wildin puolella pelanneet)
Hyökkääjät:
Zach Parise 7,538,462 / UFA 2025
Mikael Granlund 5,750,000 / UFA 2020
Mikko Koivu 5,500,000 / UFA 2020
Nino Niederreiter 5,250,000 / UFA 2022
Tyler Ennis 4,600,000 / UFA 2019
Eric Staal 3,500,000 / UFA 2019
Charlie Coyle 3,200,000 / UFA 2020
Marcus Foligno 2,875,000 / UFA 2021
Luke Kunin 925,000 / RFA 2020 (kaksisuuntainen sopimus)
Jordan Greenway 916,666 / RFA 2020 (kaksisuuntainen sopimus)
Joel Eriksson Ek 894,167 / RFA 2019 (kaksisuuntainen sopimus)

Puolustajat:
Ryan Suter 7,538,462 / UFA 2025
Jared Spurgeon 5,187,500 / UFA 2020
Jonas Brodin 4,166,667 / UFA 2021
Soucy Carson 925,000 / RFA 2019 (kaksisuuntainen sopimus)
Gustav Olofsson 725,000 / RFA 2019
Nate Prosser 625,000 / UFA 2019 (kaksisuuntainen sopimus)

Maalivahdit:
Devan Dubnyk 4,333,333 / UFA 2021
Alex Stalock 650,000 / UFA 2019 (kaksisuuntainen sopimus)

(Lähde: CapFriendly)

Tätä listausta kun katsoo niin sieltä löytyy lähinnä joko tyydyttäviä tai karmeita sopimuksia. Parise syö palkkakattoa vielä pitkään ja tuskinpa ehjää kautta tullaan mieheltä enää näkemään. Ennis puolestaan pelaa kohtuuttoman isolla lapulla rooliin nähden. Pieni, taitava ja tavallaan viihdyttävä pelaaja, mutta ei vain riitä tulosyksiköihin NHL:ssä. Ulososto jos palkkakatto vaatii..? Voisin hyvin nähdä kauden tai kahden päästä tekemässä tuhojaan KHL:ssä, koska ottajia tuskin enää NHL:stä löytyy. Folignolla melkein kolme miljoonaa lapussa ja mukiinmenevää peliä aika-ajoin, mutta hintaa sopimuksessa liikaa. Nino ja Coyle voisivat molemmat saada ehjän kauden alle ja nostaa tasoaan sinne mihin se kuuluu sekä taitojen että sopimuksen pohjalta. Nuorisoon (Greenway, Kunin, Eriksson-Ek) kohdistuu paljon odotuksia, kun palkkakatossa ei ilman pakan isompaa räjäytystä ole hirveästi tilaa saada tuoreita tulosyksiköiden pelaajia. Puolustuksen top-4 oli viime kaudella hyvä ja erittäin tehokas, mutta jos sieltä loukkaantuu kärkipari, niin siinä kohdassa puolustus jää todella ohueksi.

Sopimus katkolla: (Viime kaudella yli kolme ottelua Wildin puolella pelanneet)
Matt Cullen (UFA)
Jason Zucker (RFA)
Daniel Winnik (UFA)
Matt Dumba (RFA)
Nick Seeler (RFA)
Ryan Murphy (RFA)

Cullen taitaa eläköityä, mutta muilta osin näkisin kaikki näistä sopimuksen arvoisina, mikäli palkkakatossa riittää tilaa. Zucker ja Dumba lunastivat kuluneella kaudella odotuksia, joita heidän kehitykselleen on asetettu ja molemmille tiedossa isot palkankorotukset. Dumban soppari menee todennäköisesti suuruusluokassaan tuonne Suterin ja Spurgeonin väliin ja Zuckerinkin sopimus tulee olemaan viiden miljoonan yläpuolella. Winnik oli roolissaan erinomainen ja hinta-laatu -suhteeltaan loistava haku. Toivotaan hänelle jatkoa saman suuruusluokan sopimuksella. Seeler ja Murphy ovat hieman eri profiilin hakuja tuonne kolmanteen pakkipariin, mutta heidän näytöillään halvat kiinnitykset tulevat jos on tullakseen.

Kuten aiemmin oli puhe löytyy joukkueesta sekä uutta että vanhaa. Vanhat taitavat olla palstaa seuraaville varsin tuttuja, joten kirjoitetaan muutama ajatus uusista.

Eriksson-Ek on nyt ehtinyt parilla kaudella esiintyä Wildin paidassa ja hieman on kehitys tuntunut viime kaudella sakkaavan tuolla kolmos-neloskentän akselilla. Toissa kaudella vielä haaveilin miehestä Koivulle manttelinperijää, mutta nyt en oikein ole varma minkä profiilin pelaaja miehestä on kehittymässä. Tunnollinen pelaaja hän on ehdottomasti molempiin suuntiin ja kiekon suojaamisessa, muun muassa laitakahinoissa joukkueen parhaita pelaajia, joten toivotaan että kehityskäyrä jatkaisi tulevalla kaudella jyrkemmin ylöspäin. Offensiivisuutta ja tehoja kyllä ehdottomasti kaipaisi hänelle. (Seitsemää ottelua vaille täydelle kaudelle 6+10 on varsin maltillista pistesarakkeessa.)

Kuninille olisi myös tarjolla isoa roolia ja näkisin, että häntä varmaankin lähdetään kokeilemaan tuonne 2-3 kentän laitaan tulevalla kaudella. Monipuolinen yleispelaaja laitaan, mutta on myös sentterinä pelannut. Sitten päästäänkin siihen pelaajaan, joka näytti todella lupaavalta play-offeissa - Jordan Greenway. Tässä oli kyllä juuri sen profiilin vauhdikas, rohkea ja vahva laituri, jollaista ollaan kaipailtu joukkueeseen. Kylmiltään sisään play-offeihin ja sinnehän se mies joukkueeseen solahti. Marcus Foligno 2.0, joka on varustettu myös käsillä ja päällä (paitsi isompi!). Ehkä hypetys lähtee hieman lapasesta, mutta omaan silmääni Greenway näyttää juuri siltä, minkälaista pelaajaa BB ja Fletcher näyttivät kaipaavaan joukkueeseen parin edellisen kauden aikana. Kiekollisesti taitava voimahyökkääjä. Sitten vielä offensiiviselle puolelle voi haaveille Novokutznetskin pojasta, Kirill Kaprizovista jos tai kun jonain päivänä venäläinen maaliruisku kiinnostuu maailman kovimmasta liigasta ja TsSKA päästää pojan NHL:n puolelle. Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten.

Tässä koottu sekamelska ajatuksista ja jotain faktoja (lähinnä sopimuspuolelle) tulevaa kautta ajatellen. Lähdetäänpä palstaveljet spekuloimaan!

[EDIT. Tosiaan huolimattomuutta alkuperäisestä viestistä unohtui, että sekä Prosserilla että Stalockilla on kaksisuuntaiset sopimukset.]
 
Viimeksi muokattu:

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Minnesota Wild on jo jokusen vuoden ollut kannattajalle - ja Fletcherille - hankalassa tilanteessa. Joukkueen rutiini ja taso riittää kausi kaudelta pudotuspelipaikkaan, mutta pudotuspeleissä on tullut noutaja melko aikaisin ja tietyt puutteet ovat korostuneet tuskallisen selkeästi joka kevät. Joukkueen ikärakenne on hankala ja pelaajien taso näennäisen hyvä. Uudella managerilla on melkoinen haaste saada joukkue menestymään hyvin rajallisilla resursseilla ja keinoilla. Tietyistä sopimuksista ei pääse eroon ja toisaalta taas on pelaajia, joita Fentonin on pakko yrittää kaupitella. Rebuild ei kuitenkaan käy kyseeseen.

Maalivahtiosastolla Devan Dubnyk putoaa juuri tuohon näennäisen hyvän määritelmään. Tilastot ovat ihan hyvät ja useimmissa otteluissa Dubs on mies paikallaan. Sitten sattuu noita hetkiä, jotka pahimmillaan katkaisevat takaa-ajon tai kääntävät momentumin. En hyvälläkään tahdolla saa Dubnykista NHL:n top15 ykkösmaalivahtia. Sopimus jatkuu kevääseen 2021 yli nelosen palkkakattorasituksella. Vaikea uskoa 32-vuotiaan veräjänvartijan yhtäkkiä saavan vaadittavaa terävyyttä ja tasaisuutta otteisiinsa. Takaa tulevista lähinnä Kaapo Kähkösellä saattaa olla sanansa sanottavana Wildin maalivahtihierarkiassa, mutta ei vielä ensi kaudella. Jos ei ihmeitä tapahdu, niin Dubnykilla mennään. Tämä ei ole ns deal breaker Wildin mestaruushaaveiden kannalta, mutta pieni epävarmuustekijä yhtä kaikki.

Puolustuksessa nähtiin melkoista upporikasta ja rutiköyhää pudotuspeleissä, kun ELC-soppareilla luutineet Nick Seeler ja Carson Soucy iskettiin isohkoihin saappaisiin keskelle kevään vauhdikkainta kiekkoa. Mielestäni molemmat hoitivat ruutunsa yllättävän hyvin, mutta eivät tietenkään kyenneet nostamaan joukkuetta sille seuraavalle tasolle, joka olisi vaadittu Jetsin voittamiseen. Joukkueella on kova kärkinelikko Ryan Suter, Jared Spurgeon, Jonas Brodin ja Matt Dumba, mutta saadaanko kaikki pidettyä joukkueessa? Yhdenkin poistuminen jättäisi armottoman loven takalinjoille. Taustalla mainitut Soucy ja Seeler kamppailevat kolmosparin vastuusta yhdessä veteraanin Nate Prosserin ja nuorten Gustav Olofssonin ja Louie Belpedion kanssa. Yhdestäkään näistä ei ole ensi kaudella top4-minuuteille. AHL:sta ja junnuista ei myöskään apuja ole tulossa. Mielestäni olisi siis tärkeää saada sorvattua Dumballe jatkosopimus, vaikka se tarkoittaisi yhdestä tai kahdesta hyökkääjästä luopumista. Silloin tilanne ei olisi kestämätön. Nostetaan esille vielä edellä mainittu Louie Belpedio. Hyvin liikkuva, älykäs ja isolla sydämellä taisteleva amerikkalainen pelasi viime kaudella ensimmäiset ammattilaisottelunsa AHL:ssa ja pääsi myös avaamaan NHL-uransa tehden heti ensimmäisessä pelissään Sharksia vastaan tehot 0+2, +1. Belpedio tulee todennäköisesti kiekkoilemaan suurimman osan ensi kaudesta Iowassa, mutta haluaisin nähdä nuorukaiselle tarjottavan aitoa mahdollisuutta raivata tiensä Minnesotan kolmospariin.

Hyökkäyksessä onkin sitten arvoituksia, liikkuvia osia ja ongelmallisia sopimuksia. Onko mahdollista, että 33-vuotias Eric Staal jatkaa nähdyllä järjettömän kovalla tasolla? Mies oli ennen kulunutta kautta tehnyt 40 maalia viimeksi kymmenen vuotta sitten. Staalin lisäksi joukkueen avainpalasia ovat Mikael Granlund ja Jason Zucker. Zucker on RFA ja saamassa melkoisen korotuksen tuohon 2 miljoonan lappuunsa. 33 maalia on vahva työnäyte. Muut ovat enemmän tai vähemmän liikuteltavissa oikeaa korvausta vasten. Toki Mikko Koivun ja Zach Parisen sopimukset estävät oikeastaan minkäänlaiset siirrot ja molemmat ovat oikeassa roolissa vielä ihan käyttökelpoisia pelaajia. Koivu osaa edelleen pimentää vastustajan parhaat ja Parise on terveenä pysyessään armoton taistelija ja edelleen kova maalintekijä. Viime kausi meni Zachilla piloille loukkaantumisen takia ja viime vuosille noita haavereita on tullut vähän liian tiuhaan tahtiin.

Nino Niederreiter saattaa jopa olla isoja palasia kaupparintamalla. Kausi oli sveitsiläiseltä pienoinen pettymys, mutta potentiaalia sinne varmaksi 50-60 pisteen voimalaituriksi löytyy. Saa myös nähdä, mitä Fenton keksii Charlie Coylen pään menoksi. Coylen kauteen sopivat oikeastaan täysin samat kommentit, kuin edellä mainittuun Niederreiteriin. Kolmas palanen on sitten Tyler Ennis, joka ei tietenkään aivan täysin samoissa keskusteluissa ole, kuin kaksi edellä mainittua kaveria. Saisikohan noista kolmesta rakenneltua pakettia, joka toisi Wildiin kärkiketjujen sentterin? Sellainen olisi hakusessa, jotta Mikko voidaan tiputtaa kolmoseen ns. erikoistilannepelaajan rooliin. En siis todellakaan halvalla lähtisi etenkään Niederreiteria kauppaamaan, mutta keskelle on pakko jollakin tavalla saada vahvistusta. Granlundia tai Coylea siihen on enää turha lähteä mallaamaan. Santapaperiosastolla löytyy Daniel Winnikia ja Marcus Folignoa. Winnikille olisin siis itsekin valmis antamaan maltillista jatkolappua. Katsellaanpa sitten, miten hyökkäyskokoonpano alkaa muodostua:

Zucker - Staal - Granlund
Parise - Koivu - Niederreiter
Ennis/Foligno - Eriksson Ek - Coyle
Foligno/Winnik - Kunin - Greenway

Nuoriso-osastolta ei enempää apuja ole tulossa - ellei Kirill Kaprizov yllätä ja loikkaa - ja AHL:ssakin on melko hiljaista. Mielelläni tosiaan näkisin tuosta Koivun yhtä askelta alempana ja Luke Kuninin sitä myöten laiturina. Jos jollakin yhdistelmällä (Coyle/Ennis/Niederreiter…) se kakkossentteri saadaan, niin laidoilla olisi luotettava Kuninin ja Jordan Greenwayn kehitykseen. Greenway oli kyllä kieltämättä pirteä ilmestys pudotuspeleissä ja mielenkiinnolla odotan nuorukaisen otteita ensi kaudella. Myös Joel Eriksson Ek on nyt toisen kauden kirouksensa kärsinyt ja toivottavasti nostaa tasoaan sinne 30+ pistesaldon tietämille. Kuten jo avauksessa mainittu, kulmissahan ruotsalainen pärjää jo nyt ikäisekseen hyvin. Kaprizov näyttää tosiaan olevan kiintynyt Äiti Venäjän maankamaraan, mutta seurataan kuinka maanmies Dmitri Sokolov aloittaa ammattilaisuransa. Ihan komeaa peliä venäläiseltä viime kaudella OHL:ssa. Oli Barrie Coltsissa paremmassa pistetahdissa, kuin yksi kesän varaustilaisuuden kovimmista nimistä Andrei Svechnikov.
 
"I start to think, and then I sink into the paper like I was ink. When I'm writing, I'm trapped in between the lines. I escape when I finish the rhyme."

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nino Niederreiter saattaa jopa olla isoja palasia kaupparintamalla. Kausi oli sveitsiläiseltä pienoinen pettymys, mutta potentiaalia sinne varmaksi 50-60 pisteen voimalaituriksi löytyy. Saa myös nähdä, mitä Fenton keksii Charlie Coylen pään menoksi. Coylen kauteen sopivat oikeastaan täysin samat kommentit, kuin edellä mainittuun Niederreiteriin. Kolmas palanen on sitten Tyler Ennis, joka ei tietenkään aivan täysin samoissa keskusteluissa ole, kuin kaksi edellä mainittua kaveria. Saisikohan noista kolmesta rakenneltua pakettia, joka toisi Wildiin kärkiketjujen sentterin?
Siis että kun laittaa tarpeeksi ylihintaisia vähän heikon kauden (palkkaansa nähden) pelanneita samaan pakettiin niin sillä vois saada kärkiketjujen sentterin? Toki jos Jason Spezza tai Frans Nielsen on hakusessa. Siitäkin kuormasta varmaan pitää karsia Ennis, kun äärimmäisen vaikea kuvitella, että kaveri joka on tehnyt viimeisellä kolmella kaudella yhteensä 46 pistettä ja palkka on vain 4,6 miljoonaa, kiinnostaa oikein muussa tapauksessa kuin vaihdossa David Clarksoniin. Jason Pominvilleäkään sillä tuskin enää saa, kun Pominvillekin teki tuplamäärän maaleja Ennisiin verrattuna.

Nino ja Coyle tekivät vain vähän päälle 30 pinnaa, mutta he voivat siitä huolimatta herättää vähän kiinnostusta. Potentiaalia on kummassakin, vaikka toki ikääkin alkaa kertymään mittariin. Väittäisin, että Ennis omaa vahvasti negatiivisen treidiarvon, joten jos häntä laitetaan kauppaan mukaan niin Ninon/Coylen lisäksi pitää laittaa jotain oikeaa herkkuakin, mikäli tavoitteena on kärkiketjujen sentteri. Muukin kuin mainittu Spezza.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
lgw
Ninoja Coyle tekivät vain vähän päälle 30 pinnaa, mutta he voivat siitä huolimatta herättää vähän kiinnostusta. Potentiaalia on kummassakin, vaikka toki ikääkin alkaa kertymään mittariin. Väittäisin, että Ennis omaa vahvasti negatiivisen treidiarvon, joten jos häntä laitetaan kauppaan mukaan niin Ninon/Coylen lisäksi pitää laittaa jotain oikeaa herkkuakin, mikäli tavoitteena on kärkiketjujen sentteri. Muukin kuin mainittu Spezza.
Täysin samaa mieltä yllä olevasta, vaikka pahalta se tuntuukin myöntää.
Tässä on nyt pari kautta odotettu sitä Ninon ja Coylen breikkiä, mutta ei ole ainakaan itseäni vielä vakuuttanut muutamia välähdyksiä lukuunottamatta. Oikeastaan kolme nimeä (edellä mainitut ja Dumba) on ollut mielessä, joissa olen itse nähnyt potentiaalia ja odottanut sitä breikkiä. Ainoa tässä mielestäni onnistunut on Dumba kuluneella kaudella.

Henkilökohtaisesti toivon, että treidejä nähtäisiin ja palasina olisivat juuri Nino, Coyle ja Ennis. Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan...
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Hyvää pohdiskelua ja hieno avaus Wunder-Penalta.

@Stark pohdiskeluun sen verran vain totean, että Dumban jatkosopimus on 100%:n varma asia. Halutuimman pelipaikan (oikea käsi alhaalla pelaava pakki) pelaaja, joka breikkasi melkein kaikilla mittareilla viime kaudella ja josta Wild maksoi Haulan ja Tuchin, jotta sai pitää miehen joukkueessaan.

Ennisin sopparin ulosostoa pidän todennäköisempänä, kuin minkään block buster traden virittelemistä, missä Wild joutuisi väkisinkin häviäjän rooliin. Niin negatiivinen on Ennisin treidiarvo.

Dumba ja Zucker tulevat olemaan Wildin kesänäytelmän pääosan esittäjät.

Toki voi olla hyvinkin mahdollista, että esimerkiksi Zucker liikahtaa kesällä, onhan hänen arvonsa tällä hetkellä (mielestäni) korkeampi kuin esimerkiksi yllämainittujen Niederreiterin ja Coylen. Puolustajan en usko lähtevän, koska Suterin loukkaantumisesta täysin ennalleen toipuminen on epävarmaa. Puolustus oli Wildin viime kauden valopilkku, sekä suurin yksittäinen syy (top 4:n osalta) miksi Wild pudotuspeleihin pääsi. Uskon, että siihen tuskin halutaan liiaksi kajota ja täten sotkea toimivaa osaa joukkueessa. Toki tilanne muuttuu täysin jos jalkavammainen Suter "taantuu" 15-20 minuutin pelaajaksi, joka ei ehdikään kompensoimaan jo valmiiksi hieman tönkköä liikkumistaan hyvällä pelisilmällään. Tämä on toki vain spekulaatiota.
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Siis että kun laittaa tarpeeksi ylihintaisia vähän heikon kauden (palkkaansa nähden) pelanneita samaan pakettiin niin sillä vois saada kärkiketjujen sentterin?
Tyler Ennis nyt on spekulaatioissa mukana vain sen takia, että miehen hintavasta sopimuksesta olisi päästävä eroon, jotta palkkakatossa ylipäätään on tilaa minkäänlaisille vahvistuksille. Itsekään en sentään niin paljon pelejä jättänyt viime kaudella katsomatta, että näkisin Ennisillä positiivista vaihtoarvoa. Niederreiter tai Coyle puolestaan sopivilla lisäherkuilla saattaisi tuoda takaisin kakkossentterin saappaat täyttävän pelaajan. Lähinnä tätä tarkoitin tuolla paketilla - en suinkaan sitä että Coyle, Nino ja Ennis vaihtuisi Evgeni Malkiniin.

Toki @palle mainitsema ulososto on myös yksi vaihtoehto. Sillä saisi käsitykseni mukaan reilusti puolet pois Ennisin kattorasitteesta. Saattaa olla jopa pakollinen liike, jotta Zuckerille ja Dumballe saadaan arvoisensa sopparit sorvailtua.
 
"I start to think, and then I sink into the paper like I was ink. When I'm writing, I'm trapped in between the lines. I escape when I finish the rhyme."

Robu

Jäsen
Kuten @palle hyvin sanoi, Zuckerin arvo on nyt korkealla. Tietenkin Wild haluaa treidata huonommin suorittaneita, mutta Ninon arvon on esimerkiksi nyt varmaan jopa alimmillaan, jolloin ei pelaajaa kannata vaihtaa pois. Ei tässä tilanne kuitenkaan niin epätoivoinen ole.

Itse lähden tulevaan kauteen eri tunnelmissa kuin muutamaan edelliseen. En haihattele TOP 4 sijoitusta. Odotukset on alhaalla ellei rosterissa tapahdu suurehkoja muutoksia. Tuntuu, ettei kannata odottaa liikaa ennen kuin tällaista tapahtuisi. Kaprizovissa pyörii ajatukset lähes joka kerta, kun Wildia mietin, mutta jos jätän haihattelun niin tämäkin pitäisi jättää. Tapahtuu, kun/jos tapahtuu.

VGK näytti kyllä, että millä vain rosterilla ja tuurilla (jep) VOI mennä pitkälle. Mielenkiintoinen kausi tulossa joka tapauksessa.
 
Show me a good goalie and I'll show you a good coach.

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Hieman ajatuksia palstaveljien kommenttien perusteella. Uskoisin, että ensi kausi mennään vielä kärkisenttereillä Staal-Koivu. Pätevää päivitystä kärkisentterin paikalle ei löydy UFA-markkinoilta (poislukien Tavares, mutta hintalappu tulee olemaan liian korkea, Stastnyt & Plekanecit yms. eivät toisi parannusta tuohon kärkikaksikkoon.) ja treidiin tuskin riittää palaset, ellei sitten tiskiin laiteta isoja panoksia ja varauksia kylkiäisiksi (Dumba+pickiä, tms.).

Coyle
voisi olla kauppatavaraa sillä viime kausi oli näytöiltään odotuksiin nähden heikompi, mutta joku voisi nähdä potentiaalia miehen kohtuullisella sopimuksella. Toisaalta eipä tuo Wildille ole mahdoton hinta kolmossentteristä. Mitähän vastaavaa tuolla 3,2 miljoonan sopparilla saisi? Ninolle on sorvattu juuri viime kesänä uusi lappu ja kolmekymmentä maalia toissakaudella rikottu, joten uskoisin, että miehestä pidetään kiinni. Ennis on sellainen riippakivi tuolla sopimuksella (4,6 miljoonaa dollaria vielä vuoden verran), että tuota tuskin kukaan ottaa, ellei kylkiäisenä laiteta prospectia/pickiä ja/tai vastaan oteta jonkin toisen seuran ylihintaista roskaa. Ulososto saattanee tulla eteen, mikä tarkoittaisi caphitissä seuraavia summia kahden seuraavan kauden ajan (2018-19: $2,166,666; 2019-20: $1,216,666). Sillä saisi kattoon ensi kaudelle tilaa melkein 2,5 miljoonaa, mutta seuraava kausi makseltaisiin sitten 1,2 miljoonan "penaltya".

Puolustuksesta ei ole juurikaan varaa päästää pois miehiä top-4:sta, sillä eipä sieltä (ainakaan allekirjottaneen silmään) kahteen kärkipariin ole vielä nousemassa ketään saappaat täyttäviä pelaajia.

Eli summa summarum: kunhan tuo Ennis saadaan tuolla sopimuksella ulos, niin se on loisi jonkinlaisia edellytyksiä kehittää joukkuetta/kiinnittää Dumba ja Zucker tulevalle kaudelle (ellei Zucker toimi sitten kauppatavarana huippukauden hintalapulla?).

Tämänhetkisillä pelaajilla ilman kauppoja näkisin jotain seuraavaa:

Zucker - Staal - Granlund
Parise/Kunin - Koivu - Niederreiter
Kunin/Parise - Eriksson Ek/Coyle - Greenway*
Foligno - Coyle/Eriksson Ek - Winnik*

*(Liekö sitten konkreettisia "kolmos" ja "nelos"-ketjuja vai pelaavatko kutakuinkin samanlaisia minuutteja, hieman ottelusta riippuen. Haluaisin kyllä nähdä "junnuketjun", jossa tärkeät tulevaisuuden palaset Kunin, Eriksson Ek ja Greenway yhdessä rakentamassa kemioita. Uskoisin heidän pärjäävän ihan passelisti, sillä ainakin kaksi ensimmäiseksi mainittua pelaavat kahteen suuntaan hyvin. Greenwaysta en vielä lyhyellä otannalla osaa sanoa. Jos nämä kundit ottavat sitä kehitysaskelta, jota potentiaali antaa olettaa, niin tällaisilla paloillahan voi joukkue ottaa jo kehitysaskelta.)

Suter - Dumba (Tämä olisi varmaan tulevaisuudessa se ykköspari, vaikka Spurgeon on tähän saakka tässä aiemmin vahvemmin esiintynyt.)
Spurgeon - Brodin
Prosser/Seeler/Soucy-Oloffson

Maalivahdit edellisen kauden kaltaiset. Sitten vain katsotaan painaako tuore GM liipaisinta varaustilaisuudessa, sillä se todennäköisesti on se ajankohta kun treidejä nähdään.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kesäistä väliaikatietoa joukkueen sopimustilanteesta.

Kaksi Minnesotan ja Iowan välillä liikkunutta pelaajaa on kiinnitetty kahden vuoden kahdensuuntaisiin sopimuksiin. Puolustaja Ryan Murphy, jota nähtiin näistä kahdesta enemmän, jatkaa seuraavat kaksi kautta 650 000$ vuosipalkkiolla (ylhäällä pelatessaan) ja hyökkääjä Kyle Rau, joka stunttasi muutaman ottelun viime kaudella Wildin puolella, jatkaa vastaavanlaisella 700 000$ (ylhäällä pelatessaan) sopimuksella.

Hyviä ja cap-helppoja syvyyskiinnityksiä, kun ottaa huomioon, että helppo peluuttaa kummassa vain sarjassa. Murphy varsinkin hyvä kiinnitys, jos puolustuksesta alkaa tippumaan kaveria. Molemmat kuluttavat todennäköisesti kuitenkin enemmän aikaansa AHL:ssä kuin NHL:ssä.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Wild kiinnitti Dumban 5 (vuoden) x 6 (miljoonan) sopimukseen.

Kesän tärkein sopimus tehty ja näkisin, että hyvä sopimus saatiin. Tulee olemaan halpa hinta (viime kauden näytöillä ja potentiaalilla kehittyä entisestään) seuraavina vuosina, eikä toisaalta kesto sido joukkuetta liian pitkään kun rebuild seurassa lähitulevaisuudessa toteutetaan. (Jos totaalisessa nollauksessa mies tuntuu kauppatavaralta varausvuoroihin tms.)
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
lgw
Wild kiinnitti Dumban 5 (vuoden) x 6 (miljoonan) sopimukseen.

Kesän tärkein sopimus tehty ja näkisin, että hyvä sopimus saatiin. Tulee olemaan halpa hinta (viime kauden näytöillä ja potentiaalilla kehittyä entisestään) seuraavina vuosina, eikä toisaalta kesto sido joukkuetta liian pitkään kun rebuild seurassa lähitulevaisuudessa toteutetaan. (Jos totaalisessa nollauksessa mies tuntuu kauppatavaralta varausvuoroihin tms.)
Loistava uutinen!

Paljon saanut kuraa niskaan mm. Wildin twitterissä, mutta mielestäni Dumballa on vielä potentiaalia vaikka millä mitalla.
Puolustus peli tulee varmasti parantumaan aikanaan ja en usko että 50p/kausi on kaverin maksimit.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Loistava uutinen!

Paljon saanut kuraa niskaan mm. Wildin twitterissä, mutta mielestäni Dumballa on vielä potentiaalia vaikka millä mitalla.
Puolustus peli tulee varmasti parantumaan aikanaan ja en usko että 50p/kausi on kaverin maksimit.
Minkään joukkueen sosiaaliseen mediaan tuleville kommenteille ei kannata antaa mitään painoarvoa. Sieltä löytyvät nimittäin aina ne idiooteimmat "kannattajat", eikä Minnesota ole siinä poikkeus.

Dumban sopimus oli odotetunlainen. Henk. koht. olisin toivonut vuoden tai pari pidempää sopparia, mutta jo nykyiselläänkin kyseessä on oikein mainio sopimus. Dumballa on varaa kasvaa vielä paljon, etenkin puolustussuuntaan.

Seuraavana olisi vuorossa Zuckerin uusi sopimus, joka julkistettaneen lähipäivinä.
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Zucker kiinnitetty viiden vuoden ja 5,5 miljoonan dollarin vuosipaperilla. Asiallinen sopimus ja linjassa MG:n ja Ninon soppareiden kanssa. Sitten olisi tilaa palkkakatossa 1,77 miljoonaa. Eipä sillä ihmeitä tehdä ja periaatteessa ensi kaudelle on joukkue koossa ellei jotain syvyyspelaajaa haeta vielä vaikka sieltä onkin jo tullut Fehr, Hendricks ja J.T. Brown. Lähtisikö Winnik vielä vuodeksi vääntämään pienellä pahvilla? Kaveri pelasi nelosessa mukiinmenevästi ja itselle jäi hyvä kuva miehestä.

Vai vetäisikö Fenton jonkun treidin vielä hatusta?
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Zucker kiinnitetty viiden vuoden ja 5,5 miljoonan dollarin vuosipaperilla. Asiallinen sopimus ja linjassa MG:n ja Ninon soppareiden kanssa. Sitten olisi tilaa palkkakatossa 1,77 miljoonaa. Eipä sillä ihmeitä tehdä ja periaatteessa ensi kaudelle on joukkue koossa ellei jotain syvyyspelaajaa haeta vielä vaikka sieltä onkin jo tullut Fehr, Hendricks ja J.T. Brown. Lähtisikö Winnik vielä vuodeksi vääntämään pienellä pahvilla? Kaveri pelasi nelosessa mukiinmenevästi ja itselle jäi hyvä kuva miehestä.

Vai vetäisikö Fenton jonkun treidin vielä hatusta?
En usko, että mitään enää ennen trade deadlinea tapahtuu. Russo on spekuloinut, sekä selvitellyt Fentonin mietteitä pitkin kesää ja pelaajien signaus näyttäisi tällä erää olevan tässä.

Tuo pieni 1,77 miljoonan tila pitää huolen siitä, että loukkaantumisten varalle pystytään nostamaan pelaajia, eli tuskin palkkakattoa on tarkoitus täyttää tappiin asti.

Se mitä Wild kipeästi kaipaisi, olisi sentteri, mieluiten top 6. Ne ei halvalla irtoa ja vaatisi puolustuksen top 4:n räjäyttämistä, sekä potentiaalista lisäkikkailua palkkakaton suhteen. Puolustukseen ei ole järkeä tässä vaiheessa koskea, koska Suterin kuntoutuminen 100% kauden avaukseen - saati ikinä (tarkoittaen, että palautuuko jalka ikinä täysin samalle tasolle kuin ennen) - ei ole täyttä takuuta.
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
Loistava uutinen!

Paljon saanut kuraa niskaan mm. Wildin twitterissä, mutta mielestäni Dumballa on vielä potentiaalia vaikka millä mitalla.
Puolustus peli tulee varmasti parantumaan aikanaan ja en usko että 50p/kausi on kaverin maksimit.
Twitterit sun muut somepohjat ovat aivan kuraa lätkäkeskustelulle. HFBoardsilla sopparia kehuttiin riittämiin.
 
Numero ysi kattoon! -kampanjan vetäjä vuodesta 2013.
#1 #5 #7 #9 #17 #20 #22 #23 #35

Seuraavat jäädytettävät suomalaisten NHL-pelinumerot: #9 #35

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Wildin kauden avauspäivän rosteri: Wild announces 23-man roster

Zucker-Staal-Granlund
Parise-Koivu-Niederreiter
Eriksson-Ek-Greenway-Coyle
Foligno-Fehr-Hendricks

Suter-Dumba
Brodin-Spurgeon
Seeler-Pateryn

Dubnyk
Stalock

Ylimääräiset: Brown, Prosser
Waivers: Olofsson
IR: Kunin

Greenwayta ollaan koko leirin ajan istutettu kolmossentterin paikalle, ehkä alkuun jopa yllättäen. Kuitenkin Eriksson-Ekillä ja jopa Coylella enemmän kokemusta sentterinä pelaamisesta. Tuossa kolmoskentässä on kuitenkin hyvin kokoa, vauhtia ja taitoa - mielenkiintoinen koostumus kaiken kaikkiaan.

Fehriltä raporttien perusteella hyvä leiri ja alusta saakka ollut lukittuna nelossentterin paikalle.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
Vähän on tuo harjoituskauden trendi jatkunut, että hyökkäysvoimaa uupuu. Trendihän on pikemminkin useamman kauden mittainen, mutta organisaatio haluaa, että menestys tulee nyt. Mielenkiintoista vain todeta näin kuitenkin penkkiurheilijan näkökulmasta, että tuo rosteri ei tule voittamaan mitään muuta kuin korkeintaan sen perinteeksi muodostuneen ensimmäisen kierroksen ehkä. Prospect pool on kuraa, niin nyt ehkä kannattaisi alkaa jo panostaa niihin korkeisiin varausvuoroihin. Alkaa muistuttamaan Detroitia, mutta huomattavasti surkeammalla menestyksellä.
 
Numero ysi kattoon! -kampanjan vetäjä vuodesta 2013.
#1 #5 #7 #9 #17 #20 #22 #23 #35

Seuraavat jäädytettävät suomalaisten NHL-pelinumerot: #9 #35

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Nostellaas ihan snadisti tätä ketjua. Summa summarum viime yöltä: annettiin ekassa erässä kaverille kaksi maalia eteen löysällä pelaamisella ja sitten ajettiin takaa kaksi erää. Yllättäen kuitenkin viimeisellä minuutilla tultiin kuin tultiinkin tasoihin ja päästiin sitten hakemaan lisäpistettä jatkoerästä. Zucker sitten haki sen lisäpisteen Wardin puikoista.

Zucker oli ehdottomasti ottelun pelaaja kaikessa mitä jäällä teki. Pidetään peukut pystyssä, että mies jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Greenwaylle myös peukkua. Nuori kaveri ja on kyllä minun silmääni vastannut huutoon, vaikka ei vielä ole yhtä syöttöä enempää tehoja tehtaillut. Miehellä on iso kroppa, nopeutta riittävästi, sopivasti pelisilmää ja hyvät kädet. Nuorista kavereista ehdottomasti se, joka on säväyttänyt ja osoittanut, että paikka on kärkikentissä. On semmoista sopivaa nälkää miehellä tuolla jäällä. Muutenkin pieni kenttien sekoitus oli tehnyt hyvää. Toivottavasti jatkossakin ruletti pyörii, jos joku ei saa pelin juonesta kiinni. Toivottavasti kuntouduttuaan Kunin toisi hieman lisää kilpailua tuonne top-9 osastolle, jotta Nino ei voi ainoastaan höntyillä jäällä vanhoilla näytöillä.

Lauantaina hurrikaani iskee sitten St. Pauliin. Pidetään peukkuja, että alkaisi pikkuhiljaa maalihanat aukeamaan, sillä vähän tahmeaa on alku ollut hyökkäyspäässä.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
Hurricanes -matsi on todennäköisesti erittäin viihdyttävä ja mahdollisesti erittäin runsaslukuinen, jos puolustus jää puolivillaiseksi. Mukava nähdä Parisen piristyneen, vaikka edelleen pidän hänen sopimustaan liigan huonoimpien joukossa, ellei jopa huonoimpana. Tällä kaudella on hyvin aikaa todistaa näkemykseni vääräksi. Voittohan maistuu aina.
 
Numero ysi kattoon! -kampanjan vetäjä vuodesta 2013.
#1 #5 #7 #9 #17 #20 #22 #23 #35

Seuraavat jäädytettävät suomalaisten NHL-pelinumerot: #9 #35

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Hurricanes -matsi on todennäköisesti erittäin viihdyttävä ja mahdollisesti erittäin runsaslukuinen, jos puolustus jää puolivillaiseksi. Mukava nähdä Parisen piristyneen, vaikka edelleen pidän hänen sopimustaan liigan huonoimpien joukossa, ellei jopa huonoimpana. Tällä kaudella on hyvin aikaa todistaa näkemykseni vääräksi. Voittohan maistuu aina.
Viesti herätti oman mielenkiintoni asian tiimoilta ja uhrasin hetkisen aikaa tutkiakseni nimenomaan huonoja sopimuksia. En ole nähnyt Parisen pelejä juurikaan, mutta uskaltaisin väittää ettei se aivan liigan huonoin sopimus kuitenkaan ole. Ehtojahan siihen on lätkitty ja pituus on hirvittävä, mutta Parise kuitenkin on edelleen verrattain tuottelias pelaaja 34-vuotiaana eikä ulkopuolisen silmin mikään estäisi häntä tekemästä ericstaaleja jos vaan sattuisi pysymään läjässä. Mielikuvani on, että ei Parise kuitenkaan bobbyryan -huono ole kunhan vain tosiaan terveenä pysyisi. Viimeistään siinä vaiheessa kun Bobby Ryanin ja vaikkapa Loui Erikssonin sopimukset päättyvät Parisen lappu on takuulla yksi huonoimmista, mutta vielä toistaiseksi antaisin tittelit muille.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
Viesti herätti oman mielenkiintoni asian tiimoilta ja uhrasin hetkisen aikaa tutkiakseni nimenomaan huonoja sopimuksia. En ole nähnyt Parisen pelejä juurikaan, mutta uskaltaisin väittää ettei se aivan liigan huonoin sopimus kuitenkaan ole. Ehtojahan siihen on lätkitty ja pituus on hirvittävä, mutta Parise kuitenkin on edelleen verrattain tuottelias pelaaja 34-vuotiaana eikä ulkopuolisen silmin mikään estäisi häntä tekemästä ericstaaleja jos vaan sattuisi pysymään läjässä. Mielikuvani on, että ei Parise kuitenkaan bobbyryan -huono ole kunhan vain tosiaan terveenä pysyisi. Viimeistään siinä vaiheessa kun Bobby Ryanin ja vaikkapa Loui Erikssonin sopimukset päättyvät Parisen lappu on takuulla yksi huonoimmista, mutta vielä toistaiseksi antaisin tittelit muille.
Ongelmaksi lähinnä on muodostunut hänen edellisten kausien noteeraukset ja yli 40-vuotiaaksi asti 7,5 miljoonaa tuolloin erittäin todennäköisesti uudelleen rakentavassa joukkueessa, niin kyllä se sitä ainakin omasta mielestäni on. Siinä kilpailee hyvin Toewsin, Pricen ja Seabrookin kanssa huonoimmista diileistä. Mutta on totta, että Ryan ja Eriksson ovat ehdottomasti Parisen kanssa kilpailemassa tuosta himoitusta tittelistä.

Diilinsä jälkeen keskimäärin alle 30 maalia ja alle PPG -tahtia pelaten ei mielestäni ole vastannut mitenkään sopimuksen arvoa. Joka kausi ollut klesana vähää väliä, niin kyllä se paljon joukkuetta seuranneena on melko pohjanoteeraus ollut vähintäänkin. Suter on sitten eri tarina, koska on edelleen kovin puolustaja.
 
Numero ysi kattoon! -kampanjan vetäjä vuodesta 2013.
#1 #5 #7 #9 #17 #20 #22 #23 #35

Seuraavat jäädytettävät suomalaisten NHL-pelinumerot: #9 #35

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ongelmaksi lähinnä on muodostunut hänen edellisten kausien noteeraukset ja yli 40-vuotiaaksi asti 7,5 miljoonaa tuolloin erittäin todennäköisesti uudelleen rakentavassa joukkueessa, niin kyllä se sitä ainakin omasta mielestäni on.
Tähän tartun, koska eihän uudelleenrakentavalle joukkueelle iso sopimus ole mikään ongelma, päinvastoin. Arizonakin on haalinut pakon edessä noita huonoja soppareita, jotta saavuttaisi palkkakaton. Eli enemmänkin näkisin tuon sopimuksen olevan hyvä sopimus noina vuosina, varsinkin jos joukkueessa on paljon nuoria. Parise veteraanina tuo silloin joukkueelle paljon muutakin kuin tuloksen kentällä.
 

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
Tähän tartun, koska eihän uudelleenrakentavalle joukkueelle iso sopimus ole mikään ongelma, päinvastoin. Arizonakin on haalinut pakon edessä noita huonoja soppareita, jotta saavuttaisi palkkakaton. Eli enemmänkin näkisin tuon sopimuksen olevan hyvä sopimus noina vuosina, varsinkin jos joukkueessa on paljon nuoria. Parise veteraanina tuo silloin joukkueelle paljon muutakin kuin tuloksen kentällä.
Näinhän tietysti sopii toivoa. Toivottavasti hänestä on vielä hyötyä Wildille ja saa käännettyä munkin asenteen. Hän on vaan apukipparina päässyt helpolla silloin, kun joukkue ei menesty ts. Koivu on sylkykuppi ja C pitäisi antaa Pariselle. Eipä tuota mieltään kukaan enää ole, mutta muistan vielä viisi-kuusi vuotta takaperin tuohtuneet Wild -kannattajat ja median.
 
Numero ysi kattoon! -kampanjan vetäjä vuodesta 2013.
#1 #5 #7 #9 #17 #20 #22 #23 #35

Seuraavat jäädytettävät suomalaisten NHL-pelinumerot: #9 #35

Binisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Minnesota Wild, Real Madrid C.F.
Oli lievästi sanottuna järkyttävää katsoa Dubnykin yksin pitämässä joukkuetta pystyssä, kun muut ovat jonoksi asti boksissa. Liian helposti annettiin tulla pelin tasoihin ja lopulta Sepehän sitten lopetti illan neljänteen pisteeseensä. Järkyttävää.
 
Numero ysi kattoon! -kampanjan vetäjä vuodesta 2013.
#1 #5 #7 #9 #17 #20 #22 #23 #35

Seuraavat jäädytettävät suomalaisten NHL-pelinumerot: #9 #35

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Olipahan järkyttävä show tuomareilta. Ei tässä mitään syväanalyysia jaksa kirjoittaa, mutta ei olisi ehkä enempää voinut raitapaitaisilta kusipäiltä peli mennä vihkoon. Säännöt eivät todellakaan olleet samat molemmille ja tuomareita sopii kiittäminen siitä, että Hurricanes ylipäätään sai pelin tasoihin. Yllättäen jatkoajallakin Carolinan miehet saivat hakata mailalla minkä kerkesivät, kun Wild pääsi ainokaiseen maalipaikkaansa ja heti jatkotilanteessa, ennen Ahon maalia, tuomarit olivatkin passittamassa kotijengin taas alivoimalle.
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy