Kallishan mies oli, mutten välttämättä Kesleriin vertaisi. Pitäisi mieluummin verrata ykkössenttereitä keskenään koska nämä pelaavat eniten samoja, usein parhaiten puolustavia pakkipareja vastaan. Tässä mielessä johonkin Datsuyk/Getzlaf/Thornton sopimuksiin vertailun voisin niellä paremmin.
Vaikeahan Kesleria ja Koivua on verrata keskenään, kun pelaavat eri joukkueissa ja hieman eri rooliakin. Koivu kantaa Minnesotassa melkein kaiken vastuun hyökkäyksessä, Kesler on Vancouverissa "vain" kakkossentteri. Koivu pelaa usein vastustajan parhaita pakkipareja vastaan, Kesler saa vastaansa noita vähän harvemmin. Kesler pelaa usein vastustajan parhaita hyökkääjiä vastaan, Koivukin melko paljon. Koivu on Minnesotalle organisaation kasvot, Kesler Vancouverille vain yksi niistä neljästä kasvosta (Luongo ja Sedinit ovat ne muut), joiden ympärille joukkue pääasiassa rakentaa. Koivu pelaa ykkösylivoimaa, Kesler kakkosylivoimaa.
Toisaalta Keslerin ja Koivun vertaaminen toisiinsa osuu ainakin jotenkin. Molemmat ovat suunnilleen saman ikäisiä, he ovat molemmat isokokoisia senttereitä, he ovat monipuolisia ja tekevät hyvin tehoja samalla puolustusta unohtamatta, heidät tunnetaan johtajina ja he ovat tehneet juuri pitkät jatkosopimukset. Kaiken lisäksi he pelaavat vielä samassa divisioonassa ja saavat toisiansa vastaan melko usein, joten taistelutilanne on useinkin päällä kentällä.
Ymmärrän Koivun sopimuksen, vaikka siinä olikin enemmän dollareita mitä olisin itse odottanut (uskoin Koivun sopimuksen olevan noin kuusi miljoonaa). Koivu on kuitenkin minulle koko NHL:stä niitä pelaajia, joita arvostan korkealle. Hän on organisaation kasvot, edelleen myös tulevaisuus ja johtaja sekä kentällä, että sen ulkopuolella, joten sopimuksessa maksettiin kokonaisuudesta. Ja ennemmin minä monipuoliselle Koivulle maksaisin isoja rahoja kuin jollekin mahdollisesti vähän tehokkaammalle, mutta ei niin monipuoliselle pelaajalle.
Squit kirjoitti:
Mitä taas tulee Keslerin Selke ehdokkuuteen, niin ihan yhtä hyvin olisin nähnyt Koivun ehdokkaana.
Sinä olisit varmaan nähnyt ja uskon, että monet suomalaiset ja Wild-fanit olisivat halunneet nähdä myös. Ikävä kyllä Koivua ei tuossa äänestyksessä kuitenkaan nähty (häntä pidettiin suunnilleen yhtä hyvänä puolustavana hyökkääjänä kuin Vancouverin Alex Burrowsia - Koivun Selke-äänestyksen sijoitus oli 11., mikä on hyvä sekin, mutta ei ihan parhaita). Kesler oli sen sijaan ehdolla tuohon toisen kerran peräkkäin ja jäi tänä vuonna todella niukasti kakkoseksi Datsyukin taakse, vaikka esimerkiksi monet Detroit-fanitkin olisivat antaneet Selken Keslerille.
Squit kirjoitti:
Mikäs on Keslerin pelatessa, kun pääsee naputtamaan ylivoimalle Sedinien kanssa ja tasakentällisin ei tarvitse niin hyökkäyspaineita ottaa.
Niinpä... Ainoastaan vain pelaaminen Sedinin kaksosten kanssa ylivoimilla puuttuu. Vancouverista Kaksosten kanssa pelasivat eniten peleihin nähden Samuelsson, Bernier ja Burrows. Kesleria sen sijaan säästeltiin tasakenttävaihtoihin vastustajan parhaita pelaajia vastaan ja alivoimiin. Ylivoimaa Kesler pelasi NHL-hyökkääjistä vasta 112. eniten, eli hän sai kakkosylivoiman minuutteja. Ja mitä tulee tuohon tasakenttäpeliin, niin kyllä Keslerilta isoja tuloksia odotetaan myös hyökkäyspäähän nykyään sen lisäksi, että hänen toinen iso tehtävä on pelata vastustajan tähtiä vastaan. Eihän Vancouver'kaan yhdellä hyökkäävällä ketjulla pääse mihinkään.
Uskon Kesleria paljon seuranneena, että hänestä olisi jo ykkössentteriksikin jossain toisessa joukkueessa. Vancouverissa Sedineille lohkeaa jatkossakin suurin hyökkäysvastuu, mutta joukkueen arvokkaimman pelaajan/hyökkääjän tittelistä käydään tasainen taistelu jatkossakin. Kesler'han tuon tittelin voittajaksi äänestettiin jo toissa kaudella, vaikka hän teki kolmos- ja kakkosketjuista 23 pistettä vähemmän kuin Sedinit - tuokin kertoi miehen monipuolisuudesta. Viime kaudella tuossa ei sitten ollut sijaa, kun Henrik voitti koko NHL:n arvokkaimman pelaajan palkinnon.
Kokenut Sundin sanoi toissa kaudella kaudella Keslerista, että heti kun hän tuli Vancouveriin, hän huomasi kuka on joukkueen hyökkäyksen pelillinen johtaja. Ja noihin sanoihin oli helppo yhtyä, vaikka Kesler pelasi vielä tuolloin peräti kolmosketjussa alivoiman lisäksi. Tuolla kaudella näkyi myös hyvin Keslerin paljon puhuttu merkitys ketjunsa peliin - hänen työmääränsä ja kahden suunnan pelinsä paransi heti Sundinin'kin peliä parilla pykälällä ja jopa flegmaattinen Demitra alkoi näyttää ihan kelvolliselta kakkosketjun pelaajalta, kun hän sai vierelleen nopean ja kovaa töitä tekevän pelaajan.
Tuolla kaudella Kesler nousi ensimmäistä kertaa urallaan kakkoseen, mikä tarkoitti ensimmäistä kertaa hänen urallaan samalla hyökkäysvastuun kasvua. Tuolla kaudella 2008-09 hän sai ketjuunsa edes kohtalaiset hyökkäyspään pelaajat loppukaudeksi, vaikka Sundin ja Demitra eivät enää olleetkaan lähellekään parhaiden pelivuosien tasoa, ja teki noin 30 loppukauden pelissä noin piste/ottelu -tahdilla pisteitä melko pienellä ylivoimavastuulla.
Viime kaudella Kesler pelasi sitten ensimmäistä kertaa koko kauden kakkosessa kahden suunnan sentterinä ja hyökkäystehoja piti jo tulla enemmän. Tuloksena oli 75 pisteen kausi ja samalla Mason Raymondista (jota pidettiin yleisesti ennen viime kautta noin 20-30 pisteen hyökkääjänä) kehittyi 25 maalin ja yli 50 pisteen hyökkääjä - vaikka Raymond eteenpäin menikin, viimekin kaudella näkyi edelliskauden tavoin hyvin tuo Keslerin merkitys ketjukavereiden peliin.
Mutta se Keslerista. Tarkoitukseni ei ole verrata Koivua Kesleriin sen enempää, mutta en vaan yhdy siihen väitteeseen, että Keslerilla olisi jotenkin helppo paikka pelata Sedinien kanssa ylivoimaa (kun tuota ei juuri tapahdu) ja tasakenttäpelissä olisi ihan sama miten se menee hyökkäyspäähän. Keslerin roolina kun on kahden suunnan peli ja se tarkoittaa myös tuota hyökkäysvastuuta. Toki Sedinin kaksosten vastustajilta saama huomio helpottaa Keslerin hyökkäyspäätä, mutta toisaalta sitä vaikeuttaa aika paljonkin tuo rooli ylivoiman jämäminuuteilla ja vastustajan tähtiä vastaan pelaavana pelaajana. Harvemmin sitä noilla yv-minuuteilla 75 pistettä tehdään, kun saadaan samalla myös kantaa tuota päällystakkiroolia.