Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 660 405
  • 5 602

tony

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Southampton, Deutsches Afrika Korps
Viimeksi: Toista kertaa mutta kuitenkin, Matti Lukkarin Lauri Sutela, Puolustusvoimain komentaja (oi niitä ryssiä, kyllä se on aina ollut koomista porukkaa)

Nyt: Charles Bukowskin Naisia (kaunis nainen muuten kannessa)
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
William L. Shirer : Kolmannen valtakunnan nousu ja tuho

Suosittelen kaikille. Yhdistetään valheita ja propagandaa ja saadaan aikaiseksi kaikki vastaan saksa skaba.

Iso ihme että englantilaiset ja patonkikansa ei tehnyt mitään kun niillä ois ollut mahis estää kaikki alkuunsa (Ruhr-36).
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Näin sairaslomapäivänä on mukava uppoutua lukemaan jotain kevyttä joten kädessä on Robert Loven kirja Linux Kernel Development (2nd ed). Oikein mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu kirja.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Näin kesäaikaan saa lukea luvan kanssa jotain muuta kuin koulukirjoja, se o hauskaa! Kirjastossa/kirjakaupassa en ole kuitenkaan kerennyt käymään, joten unilääkkeeksi on toistaiseksi kelvannut Harry Potterit, jotka lojuu kirjahyllyssä. Toinen tarina menossa. On jänniä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Menossa Carl Hiaasen -putki. 'Koirankuria' on kalkkiviivoilla, enkä uskalla sitä enää bussissa lukea. Eilen aamulla sain kohtuullisen vaivautuneita katseita pyyhkiessäni kyyneleitä, hinkuessani ja vinkuessani avuttomasti tämän verbaalisen neron kynsissä - mitään noin hauskaa en ole lukenut sitten edellisen Hiaasenin. Ja kyseessä oli kuolinkohtaus :)
Seuraavana jonossa odottaa 'Native Tongue'.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Koko Mauri Kunnaksen tuotanto. Joudun ottamaan tyttäreni mukaan kirjastoon, jotta kehtaan mennä tappelemaan niistä lastenosastolle. Olen oppinut mm. Suomen historiasta näistä kirjoista aika paljon uutta ja Seitsemän Veljestä ja Kalevalakin on tavallaan tullut luettua.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Pelsumuistio

Eilen kotoa-kotoa lähtiessäni pyysin jotain lukemista äiteen suht laajasta kirjakokoelmasta mukaan. Grishamin Pelsumuistio lähti seurakseni junaan. Tiedän kyllä Grishamin, kukapa nyt ei, mutta tuotantoonsa en ole perehtynyt. Mainstream-kirjailijoiden jonkinlainen karttaminen on ollut huomaamattomana tapanani, mutta koska olen lukenut jo pari Varestakin tälle vuodelle, niin menkööt.

Luin kirjasta puolet öisellä junataipaleella, joka oli pienoinen virhe kuudelta alkavaa aamuvuoroa ajatellen. Mutta koska tykkään lukea lukemalla, enkä "sivu illassa ennen nukkumaanmenoa" -tyyliin, ratkaisu oli jokseenkin luonteva. Ja kukapa sitä nyt haluaisi liskojen yönä nukkua?

Kirja on osoittautunut mielenkiintoiseksi. Kirjallisista ansioista en tiedä, mutta se on onnistunut viihdyttämään minua. Henkilöhahmot voisivat olla syvemmin kuvattuja, mutta oikeastaan minua vain harmittaa juopottelevan valtio-opin proffan uhraaminen autopommiin. Vareksissa ihastuin kännäämisen ja darran kuvaamiseen, joten Grishamin jättäessä aiheen vähemmälle petyin hieman. Toki vain hieman, sillä kirja on hyvin kirjoitettu, laadun kyllä huomaa. Kirja on viihdyttävä, enkä osaa yhtään arvata, mitä seuraavaksi tapahtuu. Toki en luekaan kirjaa yrittäen koko ajan päätellä syyllisiä tms., haluan vain viihtyä sen parissa. Wanna-be-Watsonit ovat erikseen.

Edellinen kokonaan lukemani kirja oli Mario Puzon Kummisetä, joka pystyi olemaan loisteliasta elokuvasaagaa vielä piirun verran parempi. Kaikille ko. elokuvien ystäville vilpitön suosittelu - kirja on mestariteos. Saman herran romaani Sisilialainen jäi valitettavasti kesken yhden aukean puuttumisen takia. Haluan lukea kirjan kokonaan, ja yhden luvun alun puuttuminen häiritsi liikaa.

Nyt voisin taas tarttua Pelicansmuistioon. Hieman vaatimattoman tasoinen suomennus häiritsee aavistuksen verran, mutta muuten kyseessä on kelpo tekele.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilen sain Henning Mankellin ensimmäisen Kurt Wallander -kirjan luettua.
"Kasvoton kuolema" on siis kirjan nimi.
Oikeinkin mainio teos, ja koska hyllystäni löytyy myös toinen osa (riian verikoirat) tästä Wallander sarjasta, niin taitaa se tulla sitten seuraavana luettavaksi..

Viktor Hugon "pariisin notre-dam" pitäisi kanssa lukea joskus loppuun, mutta ei sitä kokoajan jaksa kirja kädessä olla :)
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
10 pientä nee... tummaihoista poikaa

Kun nyt kerran alettiin suosittelemaan, niin jatkanpa vielä hieman. Agatha Christien bestseller-klassikko 10 pientä neekeripoikaa on mielestäni sellainen kirja, jota voi suositella kaikille. Itse en ole mikään dekkarifani, suosikkikirjailijani on Kari Hotakainen, mutta 10PNP iski vanhojen korkkarien tapaan kuin miljoona volttia. En olisi ikinä uskonut suoraan sanottuna pelkääväni keskellä kirkasta päivää julkisessa kulkuneuvossa kirjan takia, mutta niin siinä vain kävi. Kirjahan oli pakko lukea kerralla, koska en voinut lopettaa. Briljantti, nerokas teos, jonka tunnelma on käsinkosketeltava. Kirja pitää otteessaan, ja jää pyörimään mieleen viimeisen sivun jälkeen vielä pitkäksi aikaa.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
No jos ei pääsykoekirjoja oteta mukaan, niin viimeksi meni Kunderaa, Olemisen sietämätön keveys, ja nyt on sitten vähän kevyempää (heh, joo) kamaa Colin Dexterin Morse-mysteeri A Way Through the Woods. Morseja suosittelen kaikille, varsinkin jos arvostaa englannin kieltä ja sen pedantin tarkkaa käyttöä. Mahtava mies, pervo, juoppo, ilkeä ja älykäs.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tuomas Vimma - Helsinki 12

En tiedä, mitä tämän kirjan kirjoittajan sielunelämälle kuuluu. Koko romaani on kuin ala-asteikäisen pikkupojan sairasta fantasiaa, johon kuuluu myös sukurutsaus ja aivan kipeitä kuvitelmia. Kirjassa porukka "fedexaa" gourmet-eväitä Stokkan herkust landel ja landel juodaan jotain Dom Perignonia vm. 1930 samalla kun odotellaan että pikkusisko, joka on ollut Hugh Hefnerin luona asumassa 3 kuukautta avaruudessa laittaa isobroidil valkoselkätikoilla täytettyä latimeriaa. Kun on syöty 6 tuntia ja siinä sivussa juotu 5 pulloa 200 vuotta vanhaa haaksirikkoutuneesta aluksesta pelastettua viskiä ja Etelä-Amerikasta varta vasten NATO:n häivehävittäjillä lennätettyä alpakanmaitoa lähdetään ajamaan 06' Maybachilla 350 km/h Turkuun. Turussa käydään nussimassa paria Miss Suomea/Fröken Sverigeä ja roiskitaan mällit naamalle, kun nainen sitä väkisin haluaa. Ninjasilla ollaan usein ja satunnaisesti nussitaan copywriteria mainostoimistossa. .
 
Joe McGinnis: The Miracle of Castel di Sangro

Kertoo tositarinan 5000:n asukkaan kylän jalkapallojoukkueesta, joka nousi SerieB-tasolle. Kolmannes opuksesta takana - lupaavalta vaikuttaa.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti bisnesman
Onko kukaan lukenut Dan Brownin tuoreinta suomennosta?
Enkelit ja Demonit on ainakin omalla lukulistallani heti kun loma alkaa..

Tuskin jaksan odottaa lomaan asti, taidan ottaa ohjelmistoon juhannuksena. Aika jännä juttu, että suomalaisessa kirjakaupassa ko. opus oli 35 euroa ja Akateemisessa 19,90.

Näin kesällä ei jaksa lukea mitään vakavaa kirjallisuutta, joten olen pitäytynyt dekkareissa. Investoin muutamaan Donna Leonin pokkariin ja olivat hintansa väärttejä. Mielenkiintoinen tuttavuus, olen tainnut joskus aiemminkin tähän ketjuun hänestä kirjoittaa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
KISS - Maskin takaa tällä hetkellä luettavana.
 

mikkojii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Viestin lähetti bisnesman
Onko kukaan lukenut Dan Brownin tuoreinta suomennosta?
Enkelit ja Demonit on ainakin omalla lukulistallani heti kun loma alkaa..

On lukaistu. Viime yönä meni kahteen asti, mutta Brownin uusin (tai siis suomennetuista uusin) on lukaistu. Samaa kamaa kuin Da Vinci -koodi. Simppeliä, vauhdikasta, hyvin kirjoitettu dekkari. Yksioikoiset päähenkilöt, ilkeä rosmojoukko ja sitä rataa. Mutta se Roomassa ympäriinsä venkoilu on kiva historian ja taiteen pikaoppituni. Kesälukemista isolla K:lla.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti mikkojii
On lukaistu. Viime yönä meni kahteen asti, mutta Brownin uusin (tai siis suomennetuista uusin) on lukaistu.

Mitäs niitä muita on suomennettu? Yritin paristakin verkkokaupasta vaklailla, mutta siellä on niin paljon kaikkea muuta seassa.
 

mikkojii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Viestin lähetti dude
Mitäs niitä muita on suomennettu? Yritin paristakin verkkokaupasta vaklailla, mutta siellä on niin paljon kaikkea muuta seassa.

Siis ainoastaan tämä Da Vinci -koodi ja nyt Angelit ja Demonit. Digital F. tulee sitten ensi kesänä.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti dude
Tuskin jaksan odottaa lomaan asti, taidan ottaa ohjelmistoon juhannuksena.

Ja paskat. Eilen aamulla aloitin, luin 50 sivua ja tänään luin yhdeltä istumalta loput.

Ihan hyvä, mutta jopa DVK:ta utopistisempi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tällä hetkellä lukuelämyksen tarjoaa Lundin yliopiston professorin Klas-Göran Karlssonin teos "Vaino ja vaikeneminen", joka käsittelee pääasiassa Stalinin kauden Neuvostoliitossa harjoitettua julmaa terroria omia kansalaisia kohtaan.

Kirja käsittelee mielestäni varsin objektiivisesti vainon taustoja ja seurauksia, suositeltavaa lukemista siis kaikille joita Neuvostoliiton (ja samalla kommunismin) historia kiinnostaa.

vlad.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viime viikolla tuli vihdoin hankittua itselle tuo Da Vinci -koodi. Tänään sitten aloitin sen lukemisen. About 70 sivua tuli luettua ja varsin kiinnostavalta tuo kirja kyllä vaikutti. Saisihan tuon helposti luettua parissakin päivässä läpi, mutta en taida ahnehtia. Jos nuo hyvät ilmat nyt jatkuvat, niin tuohon läheiseen puistoon voi hyvin mennä istumaan iltaa kirjan parissa.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sami Helenius-seitsemäs puolustaja. Erittäin hyvä teos, jossa ei turhaan asioita kaunistella.
 

Tep

Jäsen
Viimeksi lukemani kirjat rajoittuvat kahden kirjoittajan tuotoksiin, eli Sherlock Holmesin ja Jason Bournen/David Webbin/mikäliekkään seikkailuihin.

Arthur Conan Doylen legendaarisen hahmon, Sherlock Holmesin, seikkailuja tuli luettua, nyt vielä jäljellä "pikkukirjat", eli esim. 'Neljän merkki' ja 'Viimeinen tervehdys'.

Lisäksi Robert Ludlumin kirjat Medusan isku ja Medusan verkko tuli tässä "kevätkaudella" luettua, tällä hetkellä tuossa yöpöydällä odottaa kirjastosta lainattu Medusan sinetti. Ludlum osaa kirjoittaa minua miellyttävällä tavalla. Tuon jälkeen pitänee lukuaista myös ko. herran Imperiumi -teos.
 

Mitchner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tällä hetkellä menossa: Harri Rinne: Juice on/Juice off. Seuraavana taidankin aloittaa Tony Fletcherin Keith Moon-elämänkerran.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös