Mainos

Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 696 919
  • 5 763

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Juuri sain käännettyä viimeisen sivun Sam Harrisin teoksesta Uskon loppu - uskonto, terrori ja järjen tulevaisuus.

Suosittelen tutustumaan Christopher Hitchensin God is not greatiin. Ja kyllähän paljon puhuttu Richard Dawkinsin Jumalharha on käypä teos alallaan. Daniel Dennetin tuotantoon kannattaa myös paneutua.

Itsellä menossa Conn Igguldenin Tsingis-saagan kolmas osa. Loistavia historiallisia romaaneja. Sen jälkeen onkin vuorossa Suomalaiset loitsurunot- ja Pakanallinen jumalanpalvelus-kirjat.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Pakko tunnustaa, että silkasta mielenkiinnosta tuli tutustuttua Tove Janssonin Muumi-tuotantoon yhden kirjan verran: Muumipappa ja meri. Itseasiassa yllätyin suursti luettuani kirjan, vaikka se on lapsille suunnattu niin kyllä aikuisetkin sen voivat lukea - eikä välttämättä tarvitse edes pelätä leimautuvansa lapsenmieliseksi.

Tällä hetkellä luettavana on Fedor Dostojevskin Muistelmia kuolleesta talosta. Tosin olen vasta alkutaipaleella mutta tietty muistikuva kirjasta jo on koska olen lukenut sen kymmenisen vuotta sitten. Tarjouksesta kun löysin niin olihan se ostettava "kokoelmiini" ja luettava nyt ensitilassa.

vlad.
 

Taklaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Huomasin tuossa, että joululahjaksi saamani Remeksen Pahan perimä on saanut kerta toisensa jälkeen väistyä muiden opusten tieltä. Viime viikolla päätin tuon aloittaa, niin tulee ainakin luettua ennen seuraavaa joulua. En odota mitään järisyttävää lukukokemusta, mutta ainakin alun asetelma natsiteemoineen on vaikuttanut ihan mielenkiintoiselta. Saa nähdä mihin päädytään.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Viimeksi saatu luettua:
- Lauri Jäntti: Kannaksen Suurtaisteluissa Kesällä 1944
- Michael White: Luciferin Liittolainen
- Tapio Hiisivaara: Saksan Voitto Lännessä 1940
- Kalevi Heino: Yes - Jatkuvan Muutokset Portaat

Nyt ovat menossa seuraavat:
- Poliisi Kertoo-sarja, 70-luvun alun teokset (joissa autenttisia kuvia esitutkintapöytäkirjoista)
- Reino Lehväslaiho: Sotkalla Sodassa
- Veikko Ennala: Kolme Kummallista Romaania (luettu ennenkin useampaan kertaan)
- Adolf Galland: Die Ersten Und Die Letzten - Die Jagflieger im zweitem Weltkrieg
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Sharon Lawrencen Hendrix-elämäkerta on meneillään. Tervon uusin odottaa vuoroaan.
 

tutzba

Jäsen
Tess Gerritsenin vuonna 2001 ilmestyneen Kirurgin sain luettua eilen. En sitten tiedä onko tämä enemmänkin suunnattu naisille, mutta itse ainakin tykkäsin. Sarjamurhaajia ja kidutusta, mitä muuta voi kirjalta pyytää?

Suosittelen!
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Loppuunkäsiteltyjä

Juha Vuorinen - Nokimusta seikkailu
Meikäläisen tämä jätti vähän kylmäksi. Joitakin ihan hauskoja kohtia, mutta kuitenkin meni turhan överiksi minulle. Lisäksi, Pulkkisen sanoin "eikö me Sauli susta puhuta vähän liikaa paskasta, perseestä ja pillusta." Ei mitään mieleenpainuvaa.

Rosa Meriläinen & Matti Säteri (toim.) - Seksibisnes
Muutaman kymmenen sivun läpykkä, jonka lukasin opintoihin löyhästi liittyen. Noin kymmenen sivun kirjoituksia aiheesta eri näkökulmista, ihan avartava tekele.

Johanna Kantola & Johanna Valenius - Toinen maailmanpolitiikka
Tämäkin kuului opintoihin, käsittelee maailmanpolitiikkaa feministisestä näkökulmasta. Kymmenen akateemikkojen kirjoittamaa esseetä aiheesta. Tuhtia asiaa, mutta en allekirjoita läheskään kaikkea. Ei tätä oikein voi tiivistää, vaatisi laajempaa keskustelua jo muissa ketjuissa.

Työn alla

Chris Brown - Understanding International Relations
Realistista koulukuntaa edustava tutkailu kansainvälisiin suhteisiin. Vielä tuhdimpi kuin tuo Toinen maailmanpolitiikka, ja yllättävän hidaslukuinen.

Thomas Keneally - Schindlerin lista
Pari kuukautta sitten tuli käytyä herra Schindlerin mystisellä tehtaalla Krakovassa, mistä kiinnostus kirjaan alkoi sitten kummuta. Elokuvaa en ole nähnyt, ehkä sekin sitten joskus pitää luuppailla.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Leif GW Persson : Putoaa hitaasti kuin unessa

Romaani Olof Palmen murhasta tai oikeastaan fiktiivinen kuvaus tapauksen mahdollisesta kulusta romaanin muodossa.

Hurja määrä faktaa tapauksesta ja viheliäinen "mitä oikeasti tapahtui" fiilis.
Muutama hieno henkilöhahmo ja sujuvaa kerrontaa.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Pakko tunnustaa, että silkasta mielenkiinnosta tuli tutustuttua Tove Janssonin Muumi-tuotantoon yhden kirjan verran: Muumipappa ja meri. Itseasiassa yllätyin suursti luettuani kirjan, vaikka se on lapsille suunnattu niin kyllä aikuisetkin sen voivat lukea - eikä välttämättä tarvitse edes pelätä leimautuvansa lapsenmieliseksi.

Näin vähän sitä ihminen ymmärtää: olin vladin kirjoitushistorian perusteella pitänyt itsestään selvänä, että hän pitää Muumi-kirjoista — siis nimenomaan Tove Janssonin alkuperäisistä kirjoista, ei esimerkiksi näistä laimeista japanilaisista animaatioista, joissa ei ole jäljellä enää juuri mitään Janssonin humaanista anarkismista. Alkuperäiset Muumi-kirjat ovat nimittäin aikamoisen vahvaa kamaa, joiden visiot ovat kyllä ns. aikuisten tavaraa.

Tällä hetkellä on menossa, kuten niin usein, rinnan useampi kirja. Yöpöydällä ovat luettavissa just nyt kulloisenkin fiiliksen mukaan divarista löydetty "Brecht — As They Knew Him" (Seven Seas 1974), jossa kirjailijaklassikon tunteneet ihmiset kertovat muistojaan ja näkemyksiään. Ei mitään yllättävää, mutta hienoja ajankuvia.

Toinen mielenkiintoinen menossa oleva on Sakari Luoman "Poket — miehiä ovella 1955-2008" (Johnny Kniga 2008), jossa suomalaisten ravintoloiden portsarit kertovat tarinoita duunistaan. Mikrohistoriaa parhaimmillaan, ja tarjoaa monelle jatkislaiselle ihanteellisen yhdistelmän alkoholista ja väkivallasta.

Kolmantena unikirjana on menossa esseekokoelma "Katkos ja kytkös — modernismin ja postmodernismin suhde traditioon" (SKS 2004), joka on paikoin (hieman kirjoittajasta riippuen) aivan rasittavan akateeminen ja viisasteleva tai itsestäänselvyyksiä alleviivaava, mutta parhaimmillaan mielenkiintoisia oivalluksia tarjoava.

Yksikään näistä teoksista ei kyllä voita Tove Janssonin Muumi-kirjoja. Unohtakaa televisioanimaatiot, aito tavara on aito tavara, ja Tove Jansson parhaimmillaan raivokkaampi tyyppi kuin moni ns. nuori vihainen mies.
 

Sir von Aulis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Vares - Kolmastoista yö luvussa parhaillaan, armeija-aikana joskus sen lukenut, ja nyt sitten uudestaan. Hyvältä vaikuttaa, en nimittäin aiemmalta lukukerralta muista siitä yhtään mitään :D

Seuraavaksi ois tarkoitus taas verestää muistoja, ja hakea kirjastosta lainalle Paraatimarssi Suomeen - talvisota venäläisten silmin. Huikea kirja, mikäli oikein muistan ja tuota myös muillekin historiasta kiinnostuneilla suosittelen.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paraatimarssi Suomeen - talvisota venäläisten silmin.

Tuon lukeneena pitää todeta, että ei ollut itänaapurin sotilaillakaan helppoa. Hyvä kirja kyllä.

Ja ettei mene ihan ohi aiheen, niin eilen illalla lueskelin Sam Harrisin Uskon Loppua.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Viimeksi lopetin Alice Cooperin Golfhirviö-elämäkerran. Pätkissä luen teosta Standing in two circles - the collected works of Boyd Rice. Pöydällä lisäksi hieman Hemingwaytä, Peter Levendan Unholy Alliance - A History of Nazi Involvement with the Occult sekä muutama yhteiskuntapolitiikkaa käsittelevä teos.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Jo Nesbo on mestarillinen tarinankertoja. Vaikka teokset ovat dekkareiksi "raskaita", niin niiden kanssa aika kuitenkin sujuu huomaamatta.

Ketjun aiheeseen liittyen tuli luettua äskettäin Nesbøn Lumiukko. Kaikki herran kirjat takana (headhunteria lukuunottamatta, jota ei kai ole suomennettu) ja paremmaksi vain muuttuu. Suosittelen erittäin lämpimästi ja kehoitan samalla lukemaan kirjat ilmestymisjärjestyksessä, jotta Harry Holen tarina pääsee oikeuksiinsa.
 

Mogly

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juha Vuorinen - Juoppohullun päiväkirja

Oli kyllä minun mielestäni todella hauska ja hyvä kirja, moneen kertaan kirjan tapahtumia luettuaan olisi voinut luulla että kirjailija on joutunut itse käymään tämän kaiken läpi kirjoittaakseen "näin hyvin paskaa".

Kirja oikeastaan sopii kaikille vähänkään huonommasta huumorista pitäville, vaikka moni jo täältäkin on varmaan em kirjan lukenut.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Wayne Gretzky & Rick Reilly: Wayne Gretzky - Omaelämäkerta.

Vähän vanhempi opus divarista halvalla, tilastot loppuu 89-90 kauteen, urahan jatkui vielä hyvän tovin. Ihan hauska lukea tämmöistä vanhempaa teosta, varmasti parempiakin on tehty, aika kepeää luettavaa joskaan ei huono. Saa jonkinlaista kuvaa millaista NHL oli siihen aikaan, silloin oli hyvin harvinaista että oma lentokone pelimatkoille, toisin taitaa olla nykyään. Hauskoja nämä sällien iät, parikymppiset Edmontonin nulikat hallitsee NHL:ää. Onko siitä niin kauan :)
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Petri Tamminen - Enon opetukset

Sillä tyylillä miesten kirja, että lukemisprojekti kestää n. 2 tuntia, jos tarttuu tähän "Enon opetukset"-kirjaan. Lukemisen jälkeen tuli harmoninen olo, ihan kuin näkisi maalikoosteen Detroitin voittamasta NHL-pelistä, jossa tekeminen on osaavaa ja vaivatonta, lähes tylsyyteen asti pienillä eleillä, mutta kokonaisuus hipoo täydellisyyttä.

Löytyy kirjastosta ja varmaan myös kirjakaupoista.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Ei ole ennen musiikkikirjan lukeminen kestänyt näin pitkää aikaa, eikä ole vielä edes lopussa, olisi sata sivua jäljellä. Kyseessä on Everett True: Nirvana - Tositarina.
Kirjanpidon mukaan aloitin 1.10 ja merkintöinä kirjattu että olisi voinut tiivistää. Edelleen itseni kanssa samaa mieltä, olisi voinut tiivistää todella reippaasti. Tuntuu sille, että kirjoittaja on ollut liian lähellä bändiä, kiertänyt bändin kanssa, läheiset välit Kurtin ja Courtneyn kanssa. Onneksi tuli saatua halvalla alesta, täysi hinta tästä olisi hieman kiroiluttanut. Jos bändi tai Cobain itsessään kiinnostaa, parempaa löytyy varmasti. Ei minun makuun.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Everett True: Nirvana - Tositarina.
Ärsyttävä kirja, lähinnä siksi, että True saarnaa koko ajan ja hänellä on pakkomielle kommentoida (negatiivisesti) kaikkea, mikä ei liity Nirvanan tarinaan ollenkaan. Tosin ne Guns n' Roses -vihat olivat herkullisia.

Lukukokemus oli aika huono, mutta toisaalta kirja auttoi minua ymmärtämään miksi Nirvana teki minuun niin kovan vaikutuksen. Ymmärsin ymmärtäneeni Nirvanan "filosofian", vaikka en sellaisesta mitään tiennytkään. Musiikki välitti sitä.

Viimeksi loppuun saattamani kirja on Michel De Montaignen Esseet II. Montaigne kirjoitti nämä esseet 1500-luvulla. Ennen häntä ei kukaan ollut esseitä tehnytkään.

Kirjan äärellä ymmärtää hyvin, että 500 vuodessa mikään ei muutu. Voisi luulla, että aatelismihellä, joka spekuloi kannattaako isännän jäädä eläkepäivikseen asumaan pääkartanoon vai vetäytyäkö johonkin syrjäisemmistä linnoistaan, ei ole juuri annettavaa tavalliselle ihmiselle. Ei kannata luulla. Epäluuloisesti itsekin tartuin tähän 700-sivuisen tiiliskiveen, mutta heti ensimmäinen essee "Tekojemme horjuvuudesta" vapautti epäilyistä. Montaigne pohtii ihan samoja asioita kuin minä.

Esseet II on hyvä osoitus siitä, että sanaa "klassikko" ei kannata pelätä. Pitäisi nyt vain lukea tuo osa I ja osottaa varmaankin viisi vuotta, kunnes osa III on toimitettu suomeksi. Hyvästä toimitustyöstä erityiskiitokset, viitteet tuli luettua, koska niissä selitettiin paljon asioita.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Juha Valsteen kirjan Apinasta ihmiseksi luin tässä joku aika sitten. Kirja siis kertoo ihmisen evoluutiosta. Ihan mielenkiintoinen, joskin kuvitus koostui vain viivapiirroksista. Värikuvia olisin kaivannut kirjaan myös. Ja enemmän kuvia ylipäätäänkin.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Pitkän tauon jälkeen tuli jatkettua John Grishamin kirjaa Syytön ja sain sen päätökseen tuossa eilisiltana.

Kirja siis perustuu tositapahtumiin, ja on muutenkin poikkeava kirjoista joita normaalisti (ja harvoin) luen. Tarina oli kuitenkin erittäin kiehtova ja varsinkin laaja kuvaus Ron Williamsonin elämästä ennen vankilaa oli mielenkiintoinen. Välillä homma meni vähän toistoksi, kun vähän väliä kerrottiin kuinka Ron vain sekoilee eri vankiloissa, mutta eipä tuo hirveästi haitannut. Viihdyttävä paketti!

Tarinana ihan leffatavaraa, ja taidetaanpa tuosta leffa joskus pyöräyttää:

Wikipedia kirjoitti:
Future Film

Warner Independent Pictures and Smoke House partners, George Clooney and Grant Heslov, have optioned the book. Though specifics about the deal are still being worked out, at this stage it appears that Clooney and Sloven are the sole producers.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Molka Josef: Sota minun muistoissani

Taivalkoskella kenttärataa rakentamassa olleen puolalaisen työvelvollisen omiin kokemuksiin pohjaava kirja.

Melko tylsähkö, mutta lisävaloa antava teos pakkotyöläisistä.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Siirrytty heikohkosta Nirvana-opuksesta kotoiseen legendaan. Luvussa on Yrjö Varpion Väinö Linnan elämä, olen alkupäästä tykännyt kovasti. Linnan lapsuus ja nuoruus mentiin nopeasti yli, nyt ollaan sodassa. Hauskaa miten paljon Pohjantähti trilogiassa on ihmisiä ja paikkoja lapsuuden ajoilta, ei ihan yksi yhteen toki mutta esikuvina. Sama pätee tietysti Tuntemattomaan ja sodassa tavattuihin ihmisiin ja sen tapahtumiin, paljon on päätynyt kansien väliin. Honkajoella on oikea esikuva, kaaripyssyä on kannettu :)
 

Tiityy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Habs, D Team + Maajoukkue
En muista ulkoa kirjailijaa, mutta ostin pehmeäkantisena kirjan Men who built Rome. Käsittelee Rooman menestyneimpiä "kenraaleita" ja heidän elämäänsä ja uraansa. Mielenkiintoista. Olen usein ajatellut millaisista lähtökohdista ja miksi Rooma oli niin ylivoimainen sodissaan niin kauan. Kyllähän se sieltä selviää ja muutamia hienoja kuvauksia miehistä jotka antoivat elämänsä Kotkalle. "Olen ollut sotilas 16-vuotiaasta, En tunne Platonia enkä Kantia, mutta tunnen Marsin kovat lait. Sinä puhut ihaillen Rooman kulttuurista, mutta minä tunnen ne miehet jotka pelasivat noppaa Jeesuksen ristin juurella Hänen vaipastaan." (mukaeltu Sven Hasselilta).

Kirjassa käydään läpi legioonien rakenne ja muutos ajan myötä, samoin kuin muutos kaupunkivaltiosta imperiumiksi. Samaan aikaan valaiseva ja helppolukuinen, hyvä yleisteos, josta pystyy poimimaan itseään kiinnostavia kohtia, joihin voi sitten tutustua tarkemmin. Itse ajattelin tutustua Pompeiukseen ja hänen eläämäänsä vähän tarkemmin, jos joku tietää hyvän teoksen hänestä ja hänen elämästään, vinkkiä otetaan vastaan.
 

Oglethorpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sabres, IFK
En muista ulkoa kirjailijaa, mutta ostin pehmeäkantisena kirjan Men who built Rome.

Itse ajattelin tutustua Pompeiukseen ja hänen eläämäänsä vähän tarkemmin, jos joku tietää hyvän teoksen hänestä ja hänen elämästään, vinkkiä otetaan vastaan.

Itsekkin hurahdin pari vuotta sitten Rooma-aiheiseen kirjallisuuteen. Vastaan ei ole vielä tullut yhtään kirjaa, joka keskittyisi kertomaan itse Pompeiuksesta. Julius Caesar aiheisia kirjoja löytyy vaikka millä mitoin, ja niissä yleensä käsitellään Pompeiustakin hyvin tarkasti, mutta valitettavasti niistä on yleensä vaikea saada hänestä täysin puolueetonta kuvaa, ainakaan kansalaissodan ajalta. Mutta suosittelisin tutustumaan Adrian Goldsworthyn Caesar teokseen (saattaa olla sama kirjailija kehen viittasit, vaikka muistaakseni hänen kirjansa nimi oli The Men Who Won the Rome), jossa kerrotaan Caesarin elämänkerta suht koht neutraalissa valossa. Hieman fiktiivisemmassa Robert Harrisin Imperium kirjassa perehdytään Ciceron elämään, joten siitä saa Pompeiuksesta hyvän vastakohdan Caesar myönteisiin kirjoihin verrattuna. Molemmat näistä kirjoista löytyy suomennettuina suurimmista kirjakaupoista.

Akateemisen Kirjakaupan sivuja selatessa törmäsin tämän näköiseen kirjaan, joka saataisi kiinnostaa jos pidit yllä kuvailemastasi kirjasta. Muutenkin tuolta Akateemisen kautta saa tilattua laajaalla valikoimalla englanninkielistä Rooma kirjallisuutta, jos vain on valmis maksamaan hieman enemmän. Mutta kannattaa kysyä, jos joku tuttu on lähdössä Britteihin, sillä saarivaltakunnassa ko aihe on todella suosittu, ja kirjakaupat pursuaa alan teoksia.

Tällä hetkellä työn alla Charles Bukowskin Pystyssä kaiken aikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös