Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 651 250
  • 5 563

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Luin Iida Rauman Hävityksen, rankka kirja kiusaamisesta, jota oli välillä raskas lukea, eikä sitä helpoksi oltu tarkoitettukaan.
Siitä on kirjoitettu paljon ansiokkaita kritiikkejä, joten totean vain, että paska nakki koulukiusaajien, niin oppilaiden kuin opettajankin kannalta, että kiusattu päättää kirjoittaa kokemuksistaan autofiktiota, josta ihmiset ovat käsittääkseni Kaarinassa tunnistettavissa. Ja kirja vielä voittaa Finlandia-palkinnon eli saa maksimaalisen määrän julkisuutta.
No, jos kirja suunnilleen pitää paikkaansa, ja miksi ei pitäisi, niin kostoa voi pitää oikeutettuna.

Mahdollisuus, että kiusattu kirjoittaa asiasta kirjan tai muuten saa asialleen näkyvyyttä on varmasti minimaalinen, mutta mahdollisuus on olemassa. Ikävää. Todella ikävää. NOT.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Luin Iida Rauman Hävityksen, rankka kirja kiusaamisesta, jota oli välillä raskas lukea, eikä sitä helpoksi oltu tarkoitettukaan.
Siitä on kirjoitettu paljon ansiokkaita kritiikkejä, joten totean vain, että paska nakki koulukiusaajien, niin oppilaiden kuin opettajankin kannalta, että kiusattu päättää kirjoittaa kokemuksistaan autofiktiota, josta ihmiset ovat käsittääkseni Kaarinassa tunnistettavissa. Ja kirja vielä voittaa Finlandia-palkinnon eli saa maksimaalisen määrän julkisuutta.
No, jos kirja suunnilleen pitää paikkaansa, ja miksi ei pitäisi, niin kostoa voi pitää oikeutettuna.
Hyvä kirja tämä oli, tosiaan välillä varsin raskasta matskua, ei kirjoitustyylin vaan aiheensa takia. Moni lukija voi varmaan samaistua tarinaan vaikkei noin rankkoja kokemuksia olisikaan, itsekin hieman kun ei ollut välit kaikkein lämpimimmät jonkun opettajan kanssa, hieman silmätikkumainen osa oli meikäläisellä joskus, välillä ihan syyttä. Tässähän musiikinopettaja oli täysi kusipää idiootti.

Ettei pelkkää murhetta ja synkkyyttä kirjassa, niin Turun historiaa kerrottiin hienosti opettaja Nordinin toimesta joka oli muutenkin hieno mies, erityisesti murteensa riemastuttavaa luettavaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eilen sain loppuun Matthew Perryn elämäkerran. Mielenkiintoinen kirja, mies ei kyllä kamalasti kaunistele tekemisiään ja kertoi hyvinkin suoraan siitä miten paha päihdekoukku oli. Onhan tuossa tiettyjä asioita jotka on jopa hieman hyytäviä kun tietää miehen kohtalon. Lisäksi miehellä oli kirjan mukaan kuitenkin elämänasenne kunnossa ja suhtautui tulevaisuuteen valoisasti.

Äsken aloin lukemaan Harri Moision elämäkertaa Minä ja Radio. Mielenkiintoiselta vaikuttaa tämäkin.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jos harrastat tai olet kiinnostunut vaeltamisesta, tai seikkailut ovat sun juttu, niin vahva suositus Halki Kanadan erämaiden kirjaa.
Kaveri vaeltaa kirjaimellisesti halki Kanadan!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
C.J. Sansomin Shardlake-sarjan seitsemäs osa "Kapinalliset". Menee historiallisista dekkareista kiinnostuneille ja Shardlake-sarjaa aiemmin lukeneille , mutta tuskin iskee muille.

Pertti Rönkkö: "Viidennen valtakunnan vieraana" . Tämä kirja olisi vaatinut ennen julkaisemistaan oikolukijaa/kustannustoimittajaa. Liikaa toistoa ja jopa kirjoitusvirheitä. Kannessa on eri teksti kuin nimiösivulla. Itselleni melkoinen pettymys, sillä odotin ammattitoimittajalta muutakin kuin lähinnä yksittäisten fb-postausten kokoamista kirjan kansien väliin.

Seuraavaksi Herbertin "Dyynin Messias". Ensimmäisen kerran luettu joskus 1980-luvulla, mutta elokuvan katsomisen jälkeen luetaan nyt uudestaan tämäkin kirja.
 

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sinclair McKayn kirja Berliini. Elää ja kuolla maailmanhistorian pyörteissä.

Kattava kuvaus Weimarin tasavallan perustamisesta aina Berliinin muurin murtumiseen asti. Kirjassa käydään läpi mm miten Berliinistä tuli ensimmäisen maailmansodan jälkeen niin tieteen kuin kulttuurinkin suurkaupunki jossa oli erittäin vapaamielinen ja avoin suhtautuminen seksuaalisuuteen.
Tämä muuttui tietysti täysin kansallissosialismin noustessa. Toinen maailmansota on luonnollisesti erittäin kattavasti kirjassa esillä. Aina Juutalaisvainoista, liittoutuneiden massiivisiin pommituksiin ja puna-armeijan asteittaiseen Berliinin valtaamiseen.
Tähän päälle vielä kylmäsota ja lopuksi muurin murtuminen.

Kirjassa sivutaan myös miten lähellä ja toisaalta kaukana natsit olivat ihmeasettaan.
Johtavat saksalaiset fyysikot perustivat jo vuonna 1940 hankeen jonka nimesivät uraanikerhoksi ja olivat perillä atomin halkaisun avaamista mahdollisuuksista. Toki monta mutkaa varsinaisen aseen kehittämiseen vielä oli. Mutta natseilta ei tutkimukselle juuri resursseja liiennyt ja se vähäkin oli sirpaleista. Suurin syy tähän oli natsien asenteessa sillä teoreettista fysiikkaa pidettiin juutalaisena tieteenä.
Liittoutuneet niin lännessä kuin idässäkin ymmärsivät atomin fissiolla saadun tuhovoiman joten molempien yksi tärkeimmistä tavoitteista olikin saksalaisten fyysikoiden saaminen omalle puolelleen.

Kirjan karumpaa luettavaa on puna-armeijan suorittama Berliinin valtaus joka oli silkkaa väkivaltaa ja pahuutta. Naisten kokemat kohtalot olivat todella koskettavaa luettavaa.
Vuonna 1945 Berliinissä arvioitiin olleen noin 1,4 miljoonaa naista ja raiskattujen määrän arvioidaan olleen noin puolisen miljoonaa.

Muutenkin siinä missä amerikkalaiset toivat Berliiniin swing musiikin, purukumin, hampurilaisen ja aidon vapauden, kuten eräs aikalainen kuvasi. Neuvostoliitto toi pahuutta ja pelko. Joten ei tarvitse ihmetellä miksi suurin osa teki kaikkensa päästäkseen antautumaan amerikkalaisille ja briteille.

Isossa kuvassa kirja ei tuo juuri uutta, mutta se että tapahtumat tuodaan esiin kirjeenvaihtojen, päiväkirjamerkintöjen ja aikalaisten, tapahtumat itse kokeneiden kautta, tuo se nuo kohtalot ja tapahtumat todella lähelle.
Kirjassa on kattavasti tietoa ja teksti soljuu vaivattomasti, sivuja hieman alle 500 joten ei tätä kerralla lueta, tai siis itseltäni se ei ainakaan onnistuisi. Mutta pala silloin ja toinen tällöin. Erinomainen kirja.
 

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tietokirjallisuuden Finlandiaehdokkaana oleva Antti Järven Minne katosi Antti Järvi? meni isänpäivälahjana tänään.

Hieno kertomus yhdestä vaietusta aiheesta, laajemminkin juurien tuntemisen ja asioiden käsittelyn tarpeesta.

Uskallan suositella kaikille Suomen lähihistoriasta, sukupolvisesti elämään vaikuttaneista traumoista tai ihan vaan ihmisyydestä kiinnostuneille.
Huomasin kirjoituksesi vasta nyt, joten pienellä viiveellä oma vistini asiasta. Todellakin erinomainen kirja ja täysin oikeutetusti myös palkintoehdokkaana.

Itse tarina Antti Järvestä on mielenkiintoinen ja koskettava. Tarinaa lukiessa tulee taas kerran mieleen ajatus, miten monenlaisia ihmiskohtaloja maailma onkaan päällään kantanut.
Itse teksti on suorastaan mestarillisesti kirjoitettu. Vaikka kyseessä onkin tietokirja etenee se paikoitellen kuin jännitysromaani joka pitää tiukasti otteessaan.

Kirjassa käydään myös läpi itse kirjaan tekoon liittyvää prosessia ja se ei todellakaan ole ollut helppoa. Kirjailija Antti Järvi on tehnyt todella suuren historiallisen jäljittämistyön tämän kirjan syntymisen eteen. Eikä vain kirjan, vaan myös itsensä ja sukunsa vuoksi, kaikilla suuri kiinnostus tietää mitä Antille lopuksi tapahtui.
Kyllä, kirjailijalla ja kirjan päähenkilöllä on sama nimi. Kadonnut Antti Järvi oli kirjailijan isoisänisä
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Ulf Kvensler - Erämaa

Ruotsissa näitä laadukkaita kirjailijoita riittää. Kvenslerin esikoisteos on psykologinen trilleri, joka sijoittuu... no, erämaahan. Hauska miljöö, kun ns. suljettu tila onkin tällä kertaa käännetty nurinniskoin avoimeksi. Hyvin rytmitetty tarina, tempaisi ainakin mut täysin mukaansa. Vahva lukusuositus lajityypin ystäville.
Tämän viestin innoittamana joku aika sitten latasin ko. kirjan ja täytyy kiittää @Leon tästä suosituksesta. Eipä ole pitkään aikaan tullut luettua kirjaa, joka noin hyvin vie mukanaan. Vahva suositus täältäkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Leon

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Puolivuotisen katsauksen jatkoksi loppuvuoden luetut, koko vuoden saldo. Onhan siinä monenmoista, mukana useampi kirja "rakkaasta" itänaapurista ja jokaisen kohdalle olen vihkoon kirjoittanut vähemmän ihailevia kommentteja, en niitä tohdi tähän kirjata kun napsahtaisi törkeästä kielenkäytöstä penalttia. Osa meni helposti alas ja harmitti kun loppui, joidenkin kanssa piti painia väkisin, muutama uuvutti kesken urakan.

Kirjaston valikoimista:

Cormac McCarthy - Veren ääriin (Teidän on nukuttava, mutta minun pitää tanssia)
Janis Jonevs - Doom 94
Johanna Venho - Martti Suosalon tähänastinen elämä
Lasse Lindqvist - Eric Perrin - Lavalin leijona
Andy Weir - Ave Maria
Ben MacIntyre - Kaksoisagentit
Olli Jalonen - Stalker-vuodet
Witold Szablowski - Tanssivat karhut
Anna Reid - Leningrad
Stephen F. Cohen - Gulagista selvinneet
Otto Henning - Panssaritiedustelija
Svetlana Aleksejevits - Sinkkipojat
(alkoi toistumaan samanlaiset tarinat, en jaksanut loppuun saakka)
Antony Beevor - Kohtalokas silta
Mika Waltari - Turms, kuolematon
(oli niin raskassoutuista että voimat loppui)
David Mitchell - Utopia Avenue
David Mitchell - Jacob de Zoetin tuhat syksyä
Chris Hadfield - Apollo-murhat
Sakari Fen - Avoimien ikkunoiden kaupunki
(Ei kerro Venäjästä vaan Amsterdamista)
Douglas Stuart - Shuggie Bain
Keigo Higashino - Namiyan puodin ihmeet
Jiri Keronen - Pekka Siitoin teoriassa ja käytännössä
(1/3 jaksoin keskittyä, sitten riitti häröily)
Georges Perec - Häviäminen
Joni Skiftesvik - Bestseller jouluksiJens Andersen - LEGO
Keir Giles - Venäjän sota jokaista vastaan
Seela Vuolle - Tiedustelijan päiväkirja
Dan Kronqvist & Wenzel Hagelstam - Antiikkikauppiaan muistelmat
Patrik Berghäll - Päämajan kaukopartiomies
René Nyberg - Patriarkkoja ja oligarkkeja
Juan Jacinto Munoz Rengell - Luulosairas palkkamurhaaja
Heikki Hietala - Viisto valo
Mihail Bulgakov - Morfiini ja muita kertomuksia
Jari Tervo - Loiri
Pierre Bayard - Miten puhua kirjoista joita en ole lukenut
(tähän loppui kiinnostus ennen kuin alkoikaan)
Risto Isomäki - Viiden meren kansa
Peter England - Marraskuu 1942
Julian Phillips - Kadonnut maa
Osmo Soininvaara - Fillarilla Nizzaan
Slawomir Mrozek - Elämää aloittelijoille
Primo Levi - Tällainenko on ihminen
Patrik Svensson - Meren kutsu
Hannah Arendt - Eichmann Jerusalemissa
Michael Bar-Zohar & Nissim Mishal - Mossad
Ilja Leonard Pfeijffer - Grand Hotel Europa
Charles Jackson - Tuhlattuja päiviä
Greg Graffin & Steve Olson - Anarkia = Evoluutio
Anthony Doerr - Taivaanranna taa
Joonatan Tola - Punainen planeetta
Joonatan Tola - Hullut ihanat linnut
Robert Walser - Kävelyretki ja muita kertomuksia
Steve Newhouse - Roudari - Iron Maidenkin kyydissä 1978 -1984
Juhani Brander - Amerikka
Juhani Brander - Silta yli vuosien
Erno Paasilinna & Antti Tuuri - Isoa Inaria kiertämässä
Erno Paasilinna - Tosikertomuksia
Matti Salminen - Erno Paasilinnan kirjallinen elämä
Laurent Binet - Heydrichin salamurhan jäljillä
Timo Rossi - Lapinlahden Linnut
Anneli Aunola & Kauko Röyhkä - Tanssipartneri
Anneli Aunola & Kauko Röyhkä - Tappajatohtori
Haruki Murakami - Ensimmäinen persoona
Iida Rauma - Hävitys
Helena Immonen - Punainen kettu
Helena Immonen - Operaatio Aavikkokettu
Ben MacIntyre - Colditzin vangit
Paul Sexton - Charlie Watts - Rolling Stonesin sydän
Tauno Kaukonen - Ken surmais suuren linnun


Omat e-kirjat:

Asko Sahlberg - Pilatus
Adrian Harte - Faith No More
Colton Whitehead - Maanalainen rautatie
Satu Rämö - Hildur
Satu Rämö - Rosa & Björk
Juha Hernesniemi - Aivokirurgin muistelmat
Heikki Mansikka - Hornet-lentäjä
Sue Black - Kaikki mitä jää jäljelle jää
Anne Applebaum - Gulag - Vankileirien saariston historia
Miki Liukkonen - Hiljaisuuden mestari
Mihail Šiškin - Sota vai rauha - kirjoituksia Venäjästä ja lännestä
Neil DeGrasse Tyson - Tähtitiedettä kiireisille
Stefan Ahnhem - Motiivi X
Stefan Ahnhem - X tapaa kuolla
Stefan Ahnhem - Viimeinen naula


Omasta hyllystä:

Mika Rättö - Se jokin (tämä jäi kesken, liian tajunnanvirtaa. Vein kirjaston kierrätyskärryyn)
Antohy Beevor - Berliini 1945
Karl Ove Knausgård - Ikuisuuden sudet
Albert Camus - Rutto
Juha Seppälä - Routavuosi
Cormac McCarthy - Matkustaja
Cormac McCarthy - Stella Maris
Shlomo Venezia - Sonderkommando
Tommi Liimatta - Manse
Anneli Aunola & Kauko Röyhkä - Liian lempeä mies
Harri Larjosto - Kuva ihollani
Antti Tuomainen - Tapahtuu huomenna
Ari Väntänen - Stam1na - Muistipalatsi
Veikko Huovinen - Havukka-ahon ajattelija
Veikko Huovinen - Kontan Pylkkerö
Veikko Huovinen - Konsta Pylkkänen etsii kortteeria
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Uusi Helmet-lukuhaaste julkaistiin pari päivää sitten. Jotenkin tuntuu, että se on aiempina vuosina ollut inspiroivampikin, mutta eiköhän sen 4-5 kuukaudessa saa kasaan sopivasti soveltaen. Muutama kohta vaatii täsmälukemista, kuten lasten runokirja, mutta toisaalta se on tarkoituskin, että luetaan omien genreiden ulkopuoleltakin.
Tänä vuonna näkyy silti selvästi, että kyseessä on naisten ehdotuksista naisille kasattu lista. Seurailen satunnaisesti Helmet fb-keskustelua, eikä siellä juuri miehiä ole ainakaan keskustelemassa. Ehkä koska fb.
 

Spire

Jäsen
Sota vai Rauha - Kirjoituksia Venäjästä ja Lännesta

Luin kirjan koska halusin ymmärtää paremmin Venäjää ja venäläisiä. Teos oli hyvin kirjoitettu ja mielestäni se myös toimi tavoitteessaan koska mielestäni ymmärrän nyt pikkiriikkisen paremmin ns. rivivenäläisen sielunmaisemaa. En toki sillä tavalla että hyväksyisin heidän tai valtionsa toimintamallia, vaan niin että näen miksi tuo itäinen paskakasa on muovautunut sellaiseksi kuin se on.

Suosittelen jos aihe kiinnostaa. Varmaan kattavampia ja parempia teoksia löytyy, mutta tämä oli helppo tapa pureutua aiheeseen.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Luen Karina Sainz Borgon kirjaa Caracasissa on vielä yö.
Kirja kuvaa Venezuelaa kaaoksen partaalla sekä naista, joka joutuu jättämään oman elämänsä ja pakenemaan maasta, jossa ainoat kaikkia koskevat asiat ovat väkivalta, nälkä ja röyhkeys.

Mielenkiintoinen lukukokemus sekasortoisesta maasta. Joskus kirjoja lukiessa tekee mieli vierailla itsekin tapahtumapaikoilla, mutta tässä kohtaa ei todellakaan.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Asetin tavoitteeksi lukea vuoden 2023 aikana 60 kirjaa, vähän siitä jäin, kun lopputulema oli 52 kirjaa. Täältä sai kyllä erinomaisia tärppejä omalle listalle. Tänä vuonna lite bättre eli taas se 60 kirjan tavoite.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suosittelen Nguyen Phan Que Main kirjaa Vuorten laulu. Kertoo Vietnamin sodan ajoista (ja aiemmistakin) Vietnamilaisen perheen näkökulmasta. Kova on maan historia ja repinyt kyllä monen sukupolven elämät hajalle. Silti kirja on mielestäni lämmin ja puhuu ihmisyyden puolesta.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Sain juuri päätökseen Martti J. Karin & Antero Holmilan "Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii". Vaikka suhtautuminen Venäjään on ollut jo aiemmin jotain skeptisen, negatiivisen ja vihan väliltä, niin silti kirja onnistui avaamaan silmiä entisestään, miten läpeensä sairas tuo maa on. Ja miten tuolla maalla ja sen kansalla ei vaan yksinkertaisesti ole tulevsisuutta.

Heti perään aloittelin vaimolta saatua joululahjaa, eli Esko Valtaojan kolumnikokoelmaa "Kuukävely ja kuusi voileipää".
 

aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, änärin suomalaiset
Ystävän suosituksesta aloitettu Robert Galbraithin Käen kutsu. Arvasi oikein. Pidän ja hymähtelen. Unohdin mainita hänelle Mick Herronin mainiosta Jackson Lamb -sarjasta. Pitäisi muistaa.
Aloitin sun vinkin johdosta lukemaan tuota Käen kutsua ja totesin muutaman sivun jälkeen, että tämähän tuli kuunneltua jo pari vuotta sitten, ihan hyvä dekkari oli. Tästä innostuneena sekasin sitten kirjailijan muita teoksia ja Strike näyttää saaneen kokonaisen sarjan osakseen. Luin ja kuuntelin joulun aikana Kuoleman kintereillä ja hyvin pysyin koukussa loppuun asti. Kirja tuli välillä uniin asti, sen verran vauhdikas ja osin ahdistava tarina oli.

Jossain vaiheessa piti kuukeloida tuota Galbraithia ja sehän on salanimi. Nimimerkin takaa löytyy varsin kuuluisa kirjailija ja sen paljastuminen muutti hieman lukukokemusta:

JK Rowling
 

Rick Rother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kärpät
Aloitin sun vinkin johdosta lukemaan tuota Käen kutsua ja totesin muutaman sivun jälkeen, että tämähän tuli kuunneltua jo pari vuotta sitten, ihan hyvä dekkari oli. Tästä innostuneena sekasin sitten kirjailijan muita teoksia ja Strike näyttää saaneen kokonaisen sarjan osakseen. Luin ja kuuntelin joulun aikana Kuoleman kintereillä ja hyvin pysyin koukussa loppuun asti. Kirja tuli välillä uniin asti, sen verran vauhdikas ja osin ahdistava tarina oli.

Jossain vaiheessa piti kuukeloida tuota Galbraithia ja sehän on salanimi. Nimimerkin takaa löytyy varsin kuuluisa kirjailija ja sen paljastuminen muutti hieman lukukokemusta:

JK Rowling
Tuo jäi mainitsematta. Olen asian tiennyt ja sen takia Galbraithit ovat olleet jo varmaan vuosia listoilla. Aina on ollut kuitenkin jotain tärkeämpää. Nyt sitten suosituksesta kiilasin sopivaan väliin ja samaan syssyyn meni sitten sarjan toinen osa Silkkiäistoukka.

Päätalon ”uusin” menossa äänikirjana Storytelistä eli Liekkejä laulumailla. Lukulaitteessa C.J. Sansomin Luostarin varjot.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Cormac McCarthy - Veren ääriin

Koittanut etsiä tätä, mutta ei löydy mistään. Täytynee kirjastoon suunnata. Useimmiten tykkään ostaa kirjat omaksi, niin ei tule painetta lukemisnopeudesta.

Tuli luettua McCarthyn Matkustaja. Pidin tästä. Loppu oli erilainen mitä kuvittelin. Tällehän on sisarteos Stella Maris, täytyy katsoa milloin tähän ehtii tutustumaan. Ei ehkä ihan heti perään.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Koittanut etsiä tätä, mutta ei löydy mistään. Täytynee kirjastoon suunnata. Useimmiten tykkään ostaa kirjat omaksi, niin ei tule painetta lukemisnopeudesta.

Tuli luettua McCarthyn Matkustaja. Pidin tästä. Loppu oli erilainen mitä kuvittelin. Tällehän on sisarteos Stella Maris, täytyy katsoa milloin tähän ehtii tutustumaan. Ei ehkä ihan heti perään.
Veren ääriin on ollut itselläkin etsinnässä. Vaikka sen omaksi haluaisin, en minäkään täysi idiootti ole vaikka semmoiselta näytän, meinaan Huuto.netissä on kaksi kappaletta myynnissä ja hintapyynnöt on veret seisauttavia, 100€ (pokkari) ja 170€ (kovakantinen).

Matkustaja & Stella Maris on aika erikoinen kaksikko, ei helpoimpia luettavia.

 
Suosikkijoukkue
HPK
Veren ääriin on ollut itselläkin etsinnässä. Vaikka sen omaksi haluaisin, en minäkään täysi idiootti ole vaikka semmoiselta näytän, meinaan Huuto.netissä on kaksi kappaletta myynnissä ja hintapyynnöt on veret seisauttavia, 100€ (pokkari) ja 170€ (kovakantinen).

Kovat on hinnat. Halvemmalla saa kun lainaa kirjastosta ja ilmoittaa kirjan kadonneen. En toki ketään kannusta tällaiseen alhaiseen toimintaan.

Matkustaja & Stella Maris on aika erikoinen kaksikko, ei helpoimpia luettavia.

Joo, varmaan olisi saanut enemmän irti jos olisi tohtorinhattu fysiikasta tai matematiikasta. Siltikin Dialogit olivat Matkustajan vahvuus. Hauskaa sanailua.
 

Zaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pahan Matkassa- Kuinka soluttauduin prosenttijengiin. Ken Croke ja Dave Wedge.

Ken Croke on eläkkeelle jäänyt ATF:n agentti joka on ilmeisesti edelleen ainut lainvalvoja joka on pystynyt soluttautumaan Pagan´s MC- moottoripyöräkerhoon. Toki voihan tälläkin hetkellä jokin agentti olla soluttautuneena kyseiseen kerhoon, mutta siitä ei paljon julkisuuteen huudella. Eikä yhtään tarvitse miettiä miksi, kun kirjaa lukee käy hyvin selväksi että ollaan tekemisissä vähän pahempien poikien kanssa.
Vahvasti valkoista ylivaltaa kannattava Pagan´s MC on äärimmäistä vakivaltaa käyttävä prosenttijengi joka tekee rahaa mm huume- ja asekaupalla. Kirjassa käydään hyvin läpi jengin sisäistä rakennetta, hierarkiaa ja suhteita muihin jengeihin. Enemmän tai vähemmän samalla puolella oleviin, sekä vihollisiin joista se suurin on Helvetin enkelit. Mielenkiintoista on myös kun kirjassa käydään läpi yksittäisiä jäseniä. Joukossa on suht normaalejakin tapauksia, mutta sitten en näitä jotka ovat totaalisen fuck up. Yhdelläkin kaverilla oli tapana imeskellä naisten käytettyjä tamponeja.

Tuohon kaikkeen Ken Croke vaihtaa rauhallisen lähiöelämänsä, johon kuuluu kaunis koti, rakastava vaimo ja kolme lasta. Sekä mukavat harrastukset, kuten esimerkiksi junnujen jääkiekon valmentaminen.
Kahden vuoden soluttautuminen jonka aikana Croke nousee prospektista asekersantiksi. Joutuu todistamaan rajua väkivaltaa ja rikoksia, sekä myös itse osallistumaan niihin. Monta läheltä piti-tilannetta paljastumisen suhteen. Kyllähän tuo kaikki muuttaa miestä ja tätä puolta käsitellään myös kirjassa.

Kirja on vauhdikkaasti kirjoitettu eikä suvantokohtia juuri ole. Kyllä tätä ainakin true crime- faneille voi suositella.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Joo, varmaan olisi saanut enemmän irti jos olisi tohtorinhattu fysiikasta tai matematiikasta. Siltikin Dialogit olivat Matkustajan vahvuus. Hauskaa sanailua.
Stella Mariksessa on Esko Valtaoja asiantuntijana apuna suomentajalle, kertoo siitä mitä tuleman pitää.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Pahan Matkassa- Kuinka soluttauduin prosenttijengiin. Ken Croke ja Dave Wedge.

Ken Croke on eläkkeelle jäänyt ATF:n agentti joka on ilmeisesti edelleen ainut lainvalvoja joka on pystynyt soluttautumaan Pagan´s MC- moottoripyöräkerhoon. Toki voihan tälläkin hetkellä jokin agentti olla soluttautuneena kyseiseen kerhoon, mutta siitä ei paljon julkisuuteen huudella. Eikä yhtään tarvitse miettiä miksi, kun kirjaa lukee käy hyvin selväksi että ollaan tekemisissä vähän pahempien poikien kanssa.
Vahvasti valkoista ylivaltaa kannattava Pagan´s MC on äärimmäistä vakivaltaa käyttävä prosenttijengi joka tekee rahaa mm huume- ja asekaupalla. Kirjassa käydään hyvin läpi jengin sisäistä rakennetta, hierarkiaa ja suhteita muihin jengeihin. Enemmän tai vähemmän samalla puolella oleviin, sekä vihollisiin joista se suurin on Helvetin enkelit. Mielenkiintoista on myös kun kirjassa käydään läpi yksittäisiä jäseniä. Joukossa on suht normaalejakin tapauksia, mutta sitten en näitä jotka ovat totaalisen fuck up. Yhdelläkin kaverilla oli tapana imeskellä naisten käytettyjä tamponeja.

Tuohon kaikkeen Ken Croke vaihtaa rauhallisen lähiöelämänsä, johon kuuluu kaunis koti, rakastava vaimo ja kolme lasta. Sekä mukavat harrastukset, kuten esimerkiksi junnujen jääkiekon valmentaminen.
Kahden vuoden soluttautuminen jonka aikana Croke nousee prospektista asekersantiksi. Joutuu todistamaan rajua väkivaltaa ja rikoksia, sekä myös itse osallistumaan niihin. Monta läheltä piti-tilannetta paljastumisen suhteen. Kyllähän tuo kaikki muuttaa miestä ja tätä puolta käsitellään myös kirjassa.

Kirja on vauhdikkaasti kirjoitettu eikä suvantokohtia juuri ole. Kyllä tätä ainakin true crime- faneille voi suositella.
Mopomeiningeistä olen lukenut Hunter S. Thompsonin Helvetin Enkelit, gonzon isän jutuista ei oikein tiennyt onko niistä edes toinen puoli totta.

Tämä vaikuttaa sen verran kiintoisalta että laitoin kirjastosta varaukseen.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
@Zaster ylempänä ansiokkaasti perkasi Pahan matkassa kirjaa, eipä tuohon lisättävää ole. Olihan se melkoinen tarina, monenlaista hapen tuhlaajaa sitä onkin. Ei voi kuin ihastella kaverin kylmäpäisyyttä, ehdottomasti suosittelen.

Samasta genrestä tuli luettua ensin Shaun Attwood - Kasvokkain gangsterin kanssa. Ei päässyt Crogen tarinan kanssa samalle tasolle. Se oli haastattelukirja jossa itsekin huumeiden salakuljetuksesta lusinut Attwood jutusteli rikollisten kanssa. Tulihan tuota lukiessa mieleen millainen paletti tusseja on ollut käytössä, saattoi olla jonkin verran lisäväriä jutuissa mukana. Monenlaisia ilkeyksiä ja koiruuksia oli jannut toki tehnyt ja todistanut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös