Mainos

Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 693 379
  • 5 755

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Valtakunnan hitaimpana luin juuri Jukka Suutarin kirjan Sami Helenius-Seitsemäs puolustaja.
Helenius oli kirjassa kaikin tavoin parempi, kuin Ilveksen paidassa.
Väärä liiga Samille.

Kirjana mielenkiintoinen ja "silmiä avaava" tappelukulttuurille.

Perusosastona menossa toinen lukukierros Kalle Päätalon Iijoki-sarjasta, joka ohimennen sanottuna on laatua jonka kommentoimiseen vaaditaan vähintäin muutaman keskeisen teoksen lukeminen.

Iijoki-sarjan välilukemisena olen lukenut myös uuden Ilkka Remeksen, joka oli "ihan hyvä" eli jotain puuttuu tuotannon alkupäähän nähden.
Tamperelaisten dekkarikirjailijoiden Vexi Korhosen ja Sappo Jokisen kirjoja olen lukenut molemmilta vasta yhden, mutta olen kyllä pitänyt lukemastani siinä määrin että palaan herrojen kirjojen pariin tulevaisuudessa.
 

Alkiolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue ja Jokerit
Viiden vuoden yksinäisyys

Tuli tuossa viime viikolla luettua parissa päivässä tämä Sauli Niinistön muistelmiksi mainittu, mutta vaalikirjaksikin tituleerattu opus. Ihan mukavaa luettavaa, jossa huumorillakin oli oma osansa. Mielenkiinnoilla luin myös ne pätkät, joissa kuvattiin muita poliitikkoja (mm. Lipponen ja Ahtisaari) ja sateenkaarihallitusten arkea. Ei se aina niin paraatimarssia näyttänyt olleenkaan, mitä julkisuudessa - ainakin minun mielestäni - annettiin tuolloin ymmärtää.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen tässä lueskellut Harri Tapperin kirjaa Näin syntyvä revontulet. Aivan perkeleen hyvää kuvausta maailmasta ja ajoista, joita ei enää ole.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jeff Longin Helvetin Piirit on iltalukemistona, maan alla möyritään siihen malliin ettei maltaa lopettaa lukemista. Hadaalit tulevat jo uniin...
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Klassikoiden aika menossa.
Tuntematon sotilas meni viimeksi, nyt menossa Papillon.
Iltaisin tulee luettua yleensä joku 30-45 minuuttia sängyssä, saa unen päästä hyvin kiinni.
 

tonderi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä ole liiemmilti tullut kirjoja luettua viime vuosina. Edellinen tosin jopa tältä vuosituhannelta. Se oli juoppohullun päiväkirjan osa neljä vaippaihottumaa. Nyt pitäisi aloittaa Dan Brownin Da Vinci-koodi.
 
Suosikkijoukkue
Espoon Tennisseura, Fc Könsikäs
Jääkuutio kirjoitti:
Luin Kotler&Kellerin Marketing Managementin. Ei ollut hyvä.
Näin sivumääräisesti isoista kirjoista puhuttaessa on usein vaikea sanoa onko kirja oikeasti huono vai vituttaako muuten vaan asian lukeminen. Tiedän tunteen, tosin en tiedä olemmeko oikeassa.

Harold Weisberg, Selections from Whitewash.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Olen lueskellut viimeisen kuukauden HÄIJYJEN AJATUSTEN SANAKIRJAA. Pikku hiljaa etenen, jotta osaisin käyttää ajatukset hyödykseni. Sain kirjan lahjaksi ja saatesanat lämmittävät mieltäni ikuisesti.

"Suurta kunnioitusta ja ikuista kiitollisuutta David Krokett Ry:n hengessä tuntien". -Vitun Kerhomulkut-

Kiitos ystävät kirjasta, tulette vielä huomaamaan, että olen hyvä opiskelija.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Milhouse Nixon kirjoitti:
Näin sivumääräisesti isoista kirjoista puhuttaessa on usein vaikea sanoa onko kirja oikeasti huono vai vituttaako muuten vaan asian lukeminen.

Tarkoitinkin lähinnä sen lukemisen aiheuttamaa suurta tuskan määrää. Kaipa tuo ko. aiheen teoksena pätevä on, mutta noissa jenkkiteoksissa on todella ärsyttävää tuo ihmeellinen kiertely ja kaartelu. Tästäkin teoksesta olisi helposti tiivistänyt puolet pois. Omalla tavalla lukeminen on helpompaa tosin kun faktaa ei tykitä faktan perään järjetöntä vauhtia, mutta rajallisella ajalla tuollaisen ympäripyöreyden lukeminen on hieman ärsyttävää.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Viimeksi luin Reino Lehväslaihon Röhön korpitaistelun. Taattua Lehväslaihoa!
Nyt tyydyn kipeänä ollessa vanhoihin hyvän ajan Aku Ankkoihin..
 
Suosikkijoukkue
Newcastle United, Duane Allman, LP-levyt
Al Frankenin The Truth(with jokes) taattua Frankenia ja Bush ja Rove etc saavat tuutin täydeltä.

Hyvää poliittista kirjoittelua jenkkilän meiningistä.
 

Lerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Mib, Jortikka, Hanson brothers
puuha-pete kirjoitti:
Viimeksi luin Reino Lehväslaihon Röhön korpitaistelun. Taattua Lehväslaihoa!

Jokaisen Suomen taistelijan tulisi lukea yksi Lehväslaihon opus!Minuun henkilökohtaisesti eniten on iskenyt Lehväslaihon "Tuntsan Sota" koska opuksessa seikkaillaan niillä main missä itse olen lapsuuteni viettänyt...poislukien ne maat jotka jäivät Venäjän maalle.
Kaikki Lehväslaihon sissiromaanit ovat lukemisen arvoisia.Pentti H Tikkasella on myös järjettömän hyviä opuksia.Mm. Salamapartio Kantalahteen.
Oikeestaan ei voi muuta sanoa kuin, että testakkaapa poijaat.
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Lukion äidinkielen 5. kurssin tiimoilta pakko lukea pari kirjaa, päädyin seuraaviin:

Charles de Montesquieu: Persialaisia kirjeitä
Franz Kafka: Oikeusjuttu

Lukeminen vielä täysin alkutekijöissään, voi olla, että palailen tänne, kun lisää kirjoittamisen arvoista ilmenee.
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Nännimäinen kirjoitti:
Tuota koitin joskus yrittää, mutta kesken jäi. Aika raskasta tavaraa.

Pitää olla aika raskasta jos jäi jo "yrittämisen koittamisen" vaiheelle, hehe.

Tarkoituksena oli nimenomaan lukea modernistinen kirja, ja eikös Kafkaa yleensä pidetä modernistisen suuntauksen tyyppiesimerkkinä kirjallisuuden saralla. Sen verran olen pläräillyt, että päähenkilö lienee nimeltään "M"? Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
 

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Tinke-80 kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta aloitin Orwellin Vuonna 1984.

- tinke-80

Pari kuukautta sitten tuli luettua, ja tuolloinkin tässä ketjussa asiasta mainitsin. Ihan mielenkiintoinen teos, ja yllättävän ajankohtainen vieläkin.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Viimeksi luin seuraavat teokset

Huonemiehen poika
Tammettu virta
Kunnan jauhot
Täysi tuntiraha
Nuoruuden savotat
Loimujen aikaan
Ahdistettu maa
Miinoitettu rauha
Ukkosen ääni
Liekkejä laulumailla
Tuulessa ja tuiskussa
Tammerkosken sillalla
Pohjalta ponnistaen
Nuorikkoa näyttämässä

Nyt luen teosta Nouseva maa.

Eli Kalle Päätalon Iijoki-sarjasta on tietenkin kysymys.

Aloitin Iijoki-sarjan lukemisen syyskuun alussa, ja nyt on jo muutama osa luettuna. Lukeminen meinasi katketa opuksen Tammerkosken sillalla -romaaniin koska Kalle alkoi vaikuttaa aika etovalta tyypiltä. Pidin kuukauden tauon ja aloin lukea uudestaan. Kirjan Nuorikkoa näyttämässä luin 17 tunnissa.

Tuossa Nouseva maa -romaanissa lipsuu Kallella välillä ote. Yhdyssanavirheitä ja suoranaisia muistamattomuusvirheitä on siellä täällä. Onko syynä sitten paine saada mölläri joulumarkkinoille?

Koukkuun tuohon jää, oli virheitä eli ei...
 
Viimeksi muokattu:

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tinke-80 kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta aloitin Orwellin Vuonna 1984.

- tinke-80

En tiedä kuinka hyvin edesmenneen Neuvostoliiton historiaa tunnet, mutta sen voin vakuuttaa, että mitä paremmin sitä tunnet, sitä enemmän saat tuosta teoksesta irti.

Muutenkin George Orwellin teoksia voi aina ja kaikkialla suositella kenelle tahansa. Hakipa sitten poliittisesti orientoituneita dystopioita (1984, Eläinten vallankumous) tai yksilöpsykologisia kuvauksia (Eläköön tuonenkielo!, Puilla paljailla), saa sen aina muodollisesti ja rakenteellisesti suhteellisen helpossa muodossa, mutta sisältö on täyttä dynamiittia!

Pro George Orwell.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Uleåborgir kirjoitti:
Huonemiehen poika
Aloitin Iijoki-sarjan lukemisen syyskuun alussa, ja nyt on jo muutama osa luettuna. Lukeminen meinasi katketa opuksen Tammerkosken sillalla -romaaniin koska Kalle alkoi vaikuttaa aika etovalta tyypiltä. Pidin kuukauden tauon ja aloin lukea uudestaan. Kirjan Nuorikkoa näyttämässä luin 17 tunnissa.

Sama vika pysäytti minunkin Kalle-lukuni. Päätalosta tuli armeijassa vastenmielinen iljetys, jonka toimia ei aina jaksanut sympata, vaikka välillä se korvenpojan puhdas luonto tulikin esiin. Tampereelle muuttanut aikamies Kalle jatkoi samaa menoa. Niin se maailma kovettaa maalikyliin lähteneen kaunosielunkin.

No, nyt on taas vähän Kalle-kiinnostusta. Ei kai se nyt ihan pilalle mennyt, kova työmies, ujo, taittovikainen ja ärrää päristävä vahvaruppinen runoltaja. En ole Tampere-kuvauksia pitkälle lukenut, mutta tiedän mitä tapahtuu. Pelkään että menee sosiaalierot.. kun sosiaalipornoksi.

Ja vielä Kafkasta: Oikeusjutussa on äärimmäisen painostava tunnelma. Vastaa raskaudeltaan montaa tavallistä mölläriä, mutta palkitsee kyllä. Ja ahistaa.
 

Norsu

Jäsen
Veikko Huovisen Lyhyet erikoiset. Varsinkin ensimmäinen, Efialtes manifestator - pantomiimi edistykselliselle teatterille sekä Tarzan ja Suomi ovat hulvattomia.
 

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Tuli luettua:

Tuomas Vimma: "Toinen". Helsinki12 kirjasta tuttu tyyli jatkuu mutta punainen lanka on pahasti hukassa. Päähenkilö skitsoilee siivouksen kanssa ja raha on valtaa fantasiat karkaavat käsistä big time. Tämä ei ollut yhtä viilattu kuin esikoinen. Lupaan lukea seuraavankin Vimman mutta muutosta pitää tulla - pettymys.

Työn alla:

Irvine Welsh: "Paska". Sama genre Vimman kanssa, härski jätkä Skotlannista raapii pallejaan ja tekee niin kuin itse haluaa. On sivussa poliisina mutta Damin reissu kiinnostaa enemmän kuin murhatutkimus. Sika jätkä, sairaan hyvää läppää, olisi varmasti alkukielellä luettuna vielä parempi, varsinainen kääntäjän painajainen. Huikea. Antaa hyvää vastapainoa jouluun.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Muutaman kirjan kerkesi lukemaan joulupyhinä..

Lamppu Laamanen: Pelle Miljoona-Matkalla Tuntemattomaan

- Pelle Miljoonan uraa muistellaan muiden silmin,äänessä ovat mm: Tumppi Varonen, Stefan P, Rubberduck Jones, Dave Lindholm ym..

Mitään uutta ja ihmeelliistä kirja ei vanhalle Pelle diggarille tarjoa, mutta aika kuluu rattoisasti helppolukuisen kirjan parissa ja hei mukana paljon kuvia..

James Pattersson: Ei Toista Tilaisuutta

- Taas on julma sarjamurhaaja liikkeellä. Aluksi ei koulun pihalle ammutun pikkutytön ja pyykkituvasta hirtettynä löydetyn vanhan naisen kuolemilla ole mitään yhteistä, mutta mutta uhreja tulee lisää ja kaikilla uhreilla on tietty yhteys.. katkera kostaja on liikkeellä.Pattersonin dekkarit tulee aina luettua lähes yhtä kyytiä ja herran Alex Cross romaaneja on myös viety valkokankaalle, Crossina loistava Morgan Freeman.

Juha Numminen: Tulikoura

- Nummisen kirjoihin tulee aina palattua uudelleen paremman puutteessa. Tulikoura on vuodelta 1996, siinä Suomen kovin kyttä Kippo Kemppainen tutkii Porissa raakaa kaksoismurhaa, uhrina pelätty alamaailman kunkku vaimonsa kanssa. Samaan aikaan Helsingissä katkera ex-poliisi räjäyttää mm Stadionin tornin ja Paavo Nurmen sekä Lasse Virenin patsaat ja lisää on tulossa..Mutta onneksi Kippo Kemppainen on kova jätkä ja pistää kaikki rautoihin..
 

scholl

Jäsen
Kerouac kirjoitti:
En tiedä kuinka hyvin edesmenneen Neuvostoliiton historiaa tunnet, mutta sen voin vakuuttaa, että mitä paremmin sitä tunnet, sitä enemmän saat tuosta teoksesta irti.

Niin tai erityisesti DDR:ää. Itse luin tuon 1984 kirjan joskus kouluaikana. En muista oliko yläasteella ja täytyy sanoa, että oli hyvä kirja.

Suosittelen myöskin kirjaa Wolf - Kasvoton mies.

EDIT: Kirjat jotka luin juuri ennen joulua tai joulun aikana:

Lois Jones: easyJet - The Story of Britain's Biggest Low-Cost Airline
Siobhán Creaton: Ryanair - How a Small Irish Airline Conquared Europe
Barbara S. Peterson: Blue Streak - Inside jetBlue, the Upstart That Rocked an Industry
James Wynbrandt: Flying High - How JetBlue Founder and CEO David Neeleman Beats the Competition... Even in the World's Most Turbulent Industry
Paul Orfalea & Ann Marsh: Copy This!

Kaikki helppoa, mielenkiintoista ja mukavaa lomalukemista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös