Minkä kirjan luit viimeksi / mitä luet nyt?

  • 659 363
  • 5 599

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vimes kirjoitti:
Terry Pratchettin Discworld - sarja, ja mieluiten vielä suomentamattomana. Käännöksessä häviää paljon huumorin kukkasia. Saman miekkosen Hyviä enteitä on myös loistava.

ks. Allekirjoitus

Pratchettin kirjoja on minulle kehuttu. Lainasin kerran yhden (ei ollut Good Omens, jota etsiskelin) eikä ainakaan se oikein napannut. Kesken jäi. Tuon Good Omens aion lukea, koska se äänestettiin joskus jossain maailman hauskimmaksi kirjaksi heti linnunradan liftarin jälkeen.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Sainpa tässä pari päivää sitten luettua Pelén omaelämänkerran (Pele:Jalkapallo - elämäni). Oli melko huikea kirja. Olen lukenut noista "Brasilian kultaisen sukupolven" peleistä ennenkin, mutta oli mielenkiintoista saada lukea huippuhetkistä läsnäolleen henkilön kertomana.

Avoimesti Pelé kuvasi elämänsä vaiheita ihan lapsuudesta kirjoittamishetkeen saakka. Piiloon eivät jääneet myöskään kaksi melkein-konkurssia, jotka tulivat silkasta tyhmyydestä. Jokaisen jalkapallofanin tulisi lukea tämä kirja.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Dan Brownin 'Deception Point' tuli juuri saatua luettua. Kuten aiemmassa viestissäni mainitsin, kirjaa ei ole käännetty suomeksi. Tästä johtuen piti lukea se tällä lontoon murteella. Kyllähän se meni ihan helposti...

Kirja oli kyllä aikas heikko. Juoni oli aika lailla scifi-mäinen, mutta ei mitenkään niin monisäikeinen, kuin DaVinci-koodissa. Sanotaan näin, että kirjan hyvät ominaisuudet eivät yllä lähellekään DaVinci -koodia. Huonot ominaisuudet, kuten turhan yllättävät ja utopistiset juonenkäänteet toistuvat taas tässäkin.

Niin, kirja siis kertoo yhdysvaltalaisista presidentinvaaleja edeltävästä ajasta, vastakkain istuva presidentti ja hänen haastajansa. Haastaja tahtoo voimakkaasti leikata NASAn rahoitusta. Istuva presidentti puolestaan vastustaa tätä. Haastajan tytär on tarinan päähenkilö. Hän työskentelee varsin tärkeässä asemassa ja on ikään kuin istuvan presidentin alaisia. Eikä tule toimeen isänsä kanssa. NASA tekee varsin mullistavan löydön vaalien kriittisimmässä vaiheessa. Tästä alkaa sitten tapahtumasarja, jossa useampi henkilö menettää henkensä. Salaliittoa, valehtelua ja erikoisia juonenkäänteitä on luvassa...

Seuraavaksi luen taas jotain kotimaista, lainasin kirjastosta Hannu Salaman 'Siinä näkijä, missä tekijä'-teoksen.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Työn alla on Kalle Päätalon tuotanto.
Iijoki - ja Koillismaa sarjat olen jo lukenut. Nyt on vuorossa irtoromaanit.
Parhaillaan luen kirjaa "Mustan lumperin raito".

Päätalojen lukemisen ohessa olen uudelleen lukenut Niilo Lauttamuksen tuotantoa. Näistä ehdottomasti parasta antia ovat miehen omaa SS-kokemusta hyödyntävät kirjat "Vieraan kypärän alla,Viikinkidivisioona ja Rautasaappaat".
 

julijussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jack "matkalla" Kerouac
Hetken mielijohteesta ostin ja luin Kyösti Pietiläisen - Legoioonalainen Petersin. Kyseessä siis elämänkerta suomipojan elämästä Ranskan muukalaislegioonassa. Kirja oli kokolailla mielenkiintoinen, mutta jotenkin häiriintynyt kuva kaverista jäi.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Post-Marxist Conspiracy Theory

Öh juu, Noam Chomskyn "Mediakontrollia" tuossa käyn läpi. Sammakon julkaisu ja käännös melko kamala. Myös itse sisältö tökkii salaliittoteorioineen paikka paikoin melko vahvasti. Chomsky on toki hyvä ja iskevä kertoja, em. ehdoin toki. Tätä settiä mieluiten alkuperäiskielellä, sanoisin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Kolme päivää luin yhteen putkeen ja kun pääsin loppuun, oli lievästi sanottuna tyhjä olo. En suosittele kenellekkään vastaavaa yhteen putkeen lukemista, tulee lievästi sanottuna hiukan sekava olo, mikäs tässä nyt sitten olikaan sitä omaa oikeaa elämää?

Mutta itse kirja oli yhtä hyvä kuin edellisetkin. Tosin melko erilainen. Niin hemmetin synkkä. Aika hiljaiseksi veti kun oli viimeisetkin sanat lukenut. Aika selvästihän siinä petailtiin asemia viimeistä kirjaa varten. Aika perseestä koittaa nyt odotella kaksi vuotta viimestä kirjaa. Puolen vuoden päästä tulee tämä kutonen suomeksi, se tietenkin luetaan, mutta sitten sellanen 1,5 vuotta venaillaan seiskaa. No kai mä jotenkin selviin.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Paraikaa luen kesän seitsemättä kirjaa, Linnunradan käsikirja liftareille.

Pirun hauska opus, musta huumori ja absurdius uppoaa minuun kyllä.

Muutenkin mukavaa, kun on aikaa lukea kaunokirjallisuutta, eikä kirjan pitäminen käsissä okseta niin paljoa vapaa-ajalla kuin opiskelujen ollessa vauhdissa..
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Äskettäin luin juuri Leena Lehtolaisen uusimman Maria Kallio-dekkarin. Oli taattua ja hyväksi havaittua Lehtolaista.

Luettua tuli myös Johan Nordbergin Globaalin kapitalismin puolustus sekä Lee Iaoccan muistelmat, jotka venyivät yllättävän pitkälle. Välissä tuli lueskeltua kaikenlaista muuta höttöä (Sarasvuon Diili-kirja), paskaa kaunokirjallisuutta ja dekkareita (Cornwelliä, varmisin vain, että tältä naiselta kannattaa lukea vain Scarpetat + tietysti Viiltäjä-Jack-kirja)

Seuraavaksi vuorossa on varmaankin Mauno Koiviston kaksiosainen muistelma/kirjoituskokoelma.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jalkapalloilijoiden elämänkerrat saivat jatkoa, hiljattain saattelin loppuun Olli Hakalan teoksen Sami Hyypiä - Voikkaalta Valioliigaan. Oli ihan mielenkiintoa ylläpitävää kerrontaa yhdestä Suomen parhaasta topparista. Jäi sellainen kuva Samista, että aika tukevasti jalat ovat pysyneet maanpinnalla huolimatta kuitenkin suomalaisten mittapuussa melkoisesta menestyksestä. Ei hassumpi lukukokemus ollenkaan.
 

Redalert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Ozzy Osbourne,Black Sabbath
Noh, kun tuo Stephen Kingin Se 1 tuli luettua, niin nyt sitten loogisesti luen Se 2:sta. Todella hyviä, kuten miehen kirjat aina.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Stephen Kingin Tukikohdan lyhentämätön laitos saatiin loppuun eilen. On se vaan mahtava kirja ja kestää monta lukukertaa. Saisivatpa pian Mustan Tornin uusimmat osat suomennettua.

Seuraavana lienee vuorossa Ben Eltonin kirjoittama Vauvahorkka. Popcorn ja Tappavan kuuluisa tuolta samalta kirjailijalta kolahtivat.
 

raipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vesa kirjoitti:
Työn alla on Kalle Päätalon tuotanto.
Iijoki - ja Koillismaa sarjat olen jo lukenut. Nyt on vuorossa irtoromaanit.
Parhaillaan luen kirjaa "Mustan lumperin raito".

Päätalojen lukemisen ohessa olen uudelleen lukenut Niilo Lauttamuksen tuotantoa. Näistä ehdottomasti parasta antia ovat miehen omaa SS-kokemusta hyödyntävät kirjat "Vieraan kypärän alla,Viikinkidivisioona ja Rautasaappaat".


Katoppas vaan. Olenkin pitkään miettinyt, löytyykö täältä ketään muuta Kallen lukijaa. Itse olen myös lukenut molemmat sarjaan alusta loppuun, Koillismaan jopa kahteen kertaan, samoin parhaita Iijokia. Lisäksi näitä irtokirjoja, mutta muutama taitaa silti puuttua.

On se Kalle ollut kova jätkä koko elämänsä. Ei ollut helppoa elämäntaipaleensa ja sieltä se nousi menestyväksi kirjailijaksi. Kalle ansaitsisi ehdottomasti vielä suuremman arvostuksen mitä on saanut.

Onhan toki totta, että Kallen kieli ei ole parasta mahdollista ja kerronta on välillä vähän tönkköä. Mutta hänen suurimmat ansionsa ovatkin muualla. Kerronnan rehellisyys, dokumentaarisuus ja koskettavuus on omaa luokkaansa suomalaisessa kirjallisuudessa. Kallen ansiosta meillä on mahdollisuus nähdä koko 1900 - luvun elämä Syrjä-Suomessa ja muuallakin tarkasti kuvattuna.

Minulla oli paljon ennakkoluuloja kun joskus vuosia sitten tartuin ensimmäiseen Päätaloon. Taistelin jonkun matkaa eteenpäin ja sitten kerronta vei mukanaan. Toki on selvää, että Päätalon lukemiseen tarvitaan riittävä lukunopeus, muuten se käy liian rankaksi.

Mutta lukemisen arvoista, ilman muuta.

Toinen merkittävä kirja oli myös tällä samalla sivulla hyvin analysoituna. Steinbeck on suuri suosikkini ja Vihan hedelmät niitä ihan ykkösiä. Jos ken ei ole sitä vielä lukenut, niin mars kirjastoon.

Tällä hetkellä työn alla ( myös jo toiseen kertaan ) Turusen Hupeli- sarja ja siitä Mustarinnan lapset vuorossa. Myös Turusen dokumentaarisuus onerinomaista. Kieli tuottaa vähän vaikeuksia mutta siihen tottuu. Huumori on parasta Turusessa, niin maanläheistä kuin voi.
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
raipe kirjoitti:
Katoppas vaan. Olenkin pitkään miettinyt, löytyykö täältä ketään muuta Kallen lukijaa.

Tottakai! (Puhummekohan nyt samasta Kallesta?)
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Tanskalaisen eksistentialifilosofi Sören Kierkegaardin Pelko ja Vavistus. Aabraham-pohdiskelua ja niinpäinpois. Kiehtovan järjenvastaista.
 

raipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
tilliliha kirjoitti:
Tottakai! (Puhummekohan nyt samasta Kallesta?)


Varmasti puhutaan. Kieli on vähän tönkköä mutta hyvin dokumentaarista.

Valitettavasti nämä molemmat Kallet ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen.
 

St. Pat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NUFC, Les Canadiens
Löysin kesällä Vammalan Vanhan kirjallisuuden päiviltä Adolf Gallandin Ensimmäiset ja viimeiset. Nyt vasta oli aikaa aloittaa se. Äkkiseltään tuntuisi miellyttävämmältä kuin Koalan juuri kustantama elämäkerta.
 

Redalert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Ozzy Osbourne,Black Sabbath
Nyt sitten saatu luetuksi Stephen Kingin Se 1 ja 2 ja olen juuri aloittanut Tom Wolfe: Turhuuksien rovio-kirjan. Myös se on elokuvaksikin tehty, tosin en sitä juurikaan muista... Mutta hyvältä luettavalta tämäkin vaikuttaa ja on myös paksu, melkein 700 sivua. Eikun lukemaan... ->
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Adrian Goldsworthy: Rooman sotilasmahti

Tämä kirja on juuri nyt luettavana. Kirja kertoo roomalaisten sotilaiden elämästä ja palveluksesta, Rooman armeijan taisteluista ja saavutuksista, kurista ja koulutuksesta, varusteista ja taistelutavoista. Ihan mielenkiintoista luettavaa, vaikka osa kirjasta onkin jo kertauksen kertausta. Suurella mielenkiinnolla luin legioonien erilaisista taistelujärjestyksistä ja eri maiden värvätyistä sotilaista ja heidän erilaisista taistelutavoistaan. Suosittelen, mikäli antiikin Rooma kiinnostaa.
 

Phol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masa
Agatha Christie: Eikä yksikään pelastunut

Suosittelen ehdottomasti. Ikinä en kirjoista ole välittänyt, mutta tämän kirjan älytön nerokkuus muutti mielen totaalisesti.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Harry Potter and the Half Blood Prince

Takuuvarmaa viihdettä edellisten kirjojen tapaan, jos ei jopa ehkä paras tähän astisista, jätti kovan mielenkiinnon seitsemänteen ja saagan viimeiseen kirjaan. Toimii.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Romahdus tuli luettua ja nyt yöpöydällä on Ernst Brunnerin Fukta Din Aska, C M Bellmans liv från början till slut.

Aivan mahtava ruotsalaisten kansallisrunoilija Carl Michel Bellmanin elämänkerta minä-muodossa kirjoitettuna. Myös todella taitavaa epookkikuvausta. Kerrassaan mainio kirja, suosittelen!
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Heikki Mikkola-Maailmanmestari

70-luvulla neljä motocrossin MM-titteliä voittaneen Hyvinkään miehen elämänkerta tuli lukaistua. Ei tuo mitään järistävää tietoa tarjonnut, mutta kyllähän tuo luki ennen kuin söisi kesäkeittoa..

Nykyään Mikkola taitaa vaikuttaa maanviljelijänä jossain Lopen suunnassa ja täytti äskettäin 60-vuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös