Milloin rasismi on oikeasti rasismia?

  • 709 680
  • 5 948

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässähän se yksi pointti nimenomaan on. Me voimme kuvitella tekevämme ratkaisut neutraalisti, mutta emme välttämättä tee. Voi olla, että henkilö kuvittelee ettei kirjailijan sukupuolella ole mitään vaikutusta kirjan osto-/lukupäätökseen. Mutta todellisuudessa se saattaa tiedostamatta ohjata suurestikin kirjojen valintaa. Eli todellisuudessa me emme voi olla varmoja kuinka paljon meidän jokapäiväistä elämää ohjaa ihonväriin tai sukupuoleen perustuvat ennakkoluulot.
Tuo on kyllä täynnä sellaisia oletuksia ja voiollaa ja epävarmuutta, että mitään ei jää jäljelle.

Voi myös olla niin, että vihervasemmistolaiset jatkavat marxilaisen kirjallisuudentutkimuksen traditiota. Se lähti siitä, että kirjallisuus heijastaa yhteiskunnallista todellisuutta ja kuvaa yhteiskunnan päätymistä sosialistien toivetilaan. Siten he tulkitsivat jopa antiikin kirjallisuutta tai Leinon tuotantoa kuvauksena siitä, miten pääoma ja työ jakautuvat yhteiskunnassa. Perspektiiviä voi hyvällä syyllä sanoa kapeaksi ja vääristyneeksi.

Vastaavaa tekevät siis nyt vihervasemmistolaiset: he näkevät jotakin epämääräistä alitajuntaa ja rakenteita sielläkin, missä niitä ei ole. H. C. Andersenin Keisarin uudet vaatteet on edelleen hyvin ajankohtainen.

Itse luen paljon. Toisinaan en tiedä, minkävärinen kirjailija on tai kumpaa sukupuolta hän on. Se ei kiinnosta. Haluan lukea hyviä kirjoja.

Sen sijaan vihervasemmistolaisten arvojen tuputtamiselle olen tullut hiukan allergiseksi. Tarjoan kiinnostavan tutkimuskohteen: Millainen on nykynaiskirjailijoiden kirjojen mieskuva? Millainen on heidän päähenkilöidensä arvomaailma?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuo on kyllä täynnä sellaisia oletuksia ja voiollaa ja epävarmuutta, että mitään ei jää jäljelle.

Voi myös olla niin, että vihervasemmistolaiset jatkavat marxilaisen kirjallisuudentutkimuksen traditiota. Se lähti siitä, että kirjallisuus heijastaa yhteiskunnallista todellisuutta ja kuvaa yhteiskunnan päätymistä sosialistien toivetilaan. Siten he tulkitsivat jopa antiikin kirjallisuutta tai Leinon tuotantoa kuvauksena siitä, miten pääoma ja työ jakautuvat yhteiskunnassa. Perspektiiviä voi hyvällä syyllä sanoa kapeaksi ja vääristyneeksi
Jos tuossa on mielestäsi oletuksia, niin pitäisikö asiaa tutkia? Tai jos asiaa on tutkittu, niin pitäisikö ne tutkimukset lukea läpi eikä lähteä itse olettamaan että ei siellä mitään tutkittu ole vaan oletettu vaan?

Sama pätee marxilaiseen traditioon. Jos oletus tuntuu järkevältä niin voihan sitäkin samalla tavalla tutkia ettei tarvi olettaa.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos tuossa on mielestäsi oletuksia, niin pitäisikö asiaa tutkia? Tai jos asiaa on tutkittu, niin pitäisikö ne tutkimukset lukea läpi eikä lähteä itse olettamaan että ei siellä mitään tutkittu ole vaan oletettu vaan?

Sama pätee marxilaiseen traditioon. Jos oletus tuntuu järkevältä niin voihan sitäkin samalla tavalla tutkia ettei tarvi olettaa.
Jos kaikki väitteet esitetäänkin voiollana ja ehkänä, voinee sen todeta ongelmaksi - etenkin kun yhtään faktaa tai muuta perustelua ei ole todisteeksi. Samaa tasoa on seuraava: Joulupukki on ehkä olemassa. Aihetta pitäisi varmaan tutkia. Voi olla, että lopputulos jää epäselväksi, joten kyseenalaistaminen kumpaankin suuntaan on tietysti mahdollista.

Vihervasemmisto myös kieltäytyy näkemästä realiteetteja. Siksi se yrittää hämärtää keskustelua ja viedä sitä sivuraiteille, kuten nyt teet.

Marxilainen lähtökohta on todettu kirjallisuudentutkimuksessa epärelevantiksi jo aikaa sitten. Oletus ei tunnu järkevästä ihmisestä järkevältä. Se oli Suomessa suppean piirin ideologista puuhastelua; itänaapurissa se toki kukoisti pidempään. Voit itse lähteä lukemaan tutkimuksia. Tosin jos 70-luvun stallarit olisivat onnistuneet, kukaties se kukoistaisi meillä vieläkin.
 

Baldrick

Jäsen
Tuo marjamyyjän tai kerrostaloasukkaan valinta on kyllä relevantti kysymys.

Jälkimmäinen toki vähemmän siinä mielessä, että yksi musta perhe kerrostalossa tuskin vaikuttaa millään tapaa vuokratasoon tai täyttöasteeseen. Voi myös olla, että on väärin yleensäkin olettaa, että tummaihoinen haittaisi liiketoimintaa ja näin teet päätöksiä ihonvärin perusteella.

Voi myös olla, että mustaihoinen marjamyyjä tuo enemmän uussuomalaisia asiakkaita kokeilemaan kuin mitä menetetään muutaman kantasuomalaisen tapauksessa. Voi myös olla, että mustaihoinen suomalainen on mielenkiintoinen ja siksi lisää myyntiä esim. pienemmillä paikkakunnilla. Yleensä näissä tupataan ajattelemaan vain menetyksiä, mutta ei mahdollisia menestyksiä.

Tiedä sitten, että luokitellako sitä rasismiksi, ettei palkkaa tummaihoista siksi, että pelkää muiden suhtautuvan ennakkoluuloisesti. Uskon, että monet tällaisista reaalimaailmantapauksista perustuu valkoihoisen preferointiin irrationaalisen pelon vuoksi, eli tällöin se olisi rasismia.

Itse olen sitä mieltä, että puhtaasti taloudellinen päätös ei ole rasismia, jos syy-seuraussuhde on erittäin ilmeinen (aika tulkinnanvarainen). Toiveissa kuitenkin olisi, että rima oletetuille seurauksille ja sitä seuraaville kielteisille päätöksille ei olisi järin matala, eli olettama ei heti olisi negatiivinen pienissäkin päätöksissä, vaan uskallettaisiin rikkoa niin omia kuin muidenkin ennakkoluuloja ja todeta, että siitä tummaihoisen palkkaamisesta ei ollutkaan mitään haittaa, joskus jopa hyötyä.

Ainakin omassa elämässäni olen toiminut ja toimin ihmisten kanssa niin vapaa-ajalla kuin työssä, jotka omaavat erilaisia kulttuurillisia taustoja ja näen, että esimerkiksi työssä siitä on usein hyötyä yritykselle, kuten kaikesta muustakin erilaisuudesta. Monikulttuurisuutta en pidä rikkautena yhteiskunnallisesti, jos toteutuvat arvot eivät ole yhdessä jaettuja (esim. islamilainen moraalipohja vs. Pohjoismainen moraalipohja), mutta siitä pidemmälle ihan kokemuksenkin pohjalta voin sanoa, että työyhteisöissä erilaisuus voi olla oikein käytettynä voimavara, syntyy se sitten kulttuuritaustasta tai muusta valtavirrasta poikkeamisesta. Heterogeenisyys työ- tai kaveriryhmässäkin tarjoaa monipuolisemman ja uutta oppivamman alustan tekemiselle ja olemiselle.

Sori, kun lähtee taas vähän laukalle, niin tiivistän tähän: Älä ole ennakkoluuloinen niin tummaihoista palkattavaa kuin suomalaista asiakaskuntaa kohtaan - voit yllättyä positiivisesti myös taloudellisesti! Maailmaa ei kuitenkaan tarvitse halata ja ongelmatapauksia sietää, mutta erilaisuus on kokemukseni pohjalta enemmän vahvuus ja hyödynnettävä voimavara.

Edit. Monet yhteiskunnalliset edistysaskeleet ovat vaatineet myös uhrauksia. Minä olisin ainakin valmis palkkaamaan oman hyvän mieleni vuoksi mustan ihmisen, vaikka se ei tuottaisikaan heti viivan alle maksimaalisesti, jos yritykseni ei ole henkihievereissään. Kenties vastineeksi saan sitoutuneemman itsensäkehittäjän kuin jonkun vätyksen, jolla tippuu hanskat heti, kun kello lyö 16. Ja olenpahan kantanut korteni kekoon yhteiskunnallisestikin tasa-arvon nimissä. Kyllä työnantajan kuuluu mielestäni myös antaa löysää työntekijälle, jolla on hlökohtaisessa elämässään vaikeuksia, vaikka sekään ei ole taloudellisesti heti kannattavaa. Kaikkea inhimillistä ei mielestäni ole syytä laskea euroissa. Enkä tarkoita sitä, että koulutetun suomalaisen sijasta valitsisin luku- ja kielitaidottoman ghanalaisen.

Samat ihmiset, jotka valittavat, että neekerit lorvii, ovat usein niitä, jotka heitä eivät myöskään halua palkata.
 
Viimeksi muokattu:

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tekeekö joku todella näin?
En tiedä ketään, joka tuolla perusteella hankkisi tuotteita noista maista. Kuitenkin kun rasismiketjussa ollaan, niin on mahdollista olla rasisti jos tietoisesti valitsee tuotteen sillä perusteella, että sen suunnittelussa ja valmistuksessa ei todennäköisesti ole ollut mukana tummaihoisia.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
En tiedä ketään, joka tuolla perusteella hankkisi tuotteita noista maista. Kuitenkin kun rasismiketjussa ollaan, niin on mahdollista olla rasisti jos tietoisesti valitsee tuotteen sillä perusteella, että sen suunnittelussa ja valmistuksessa ei todennäköisesti ole ollut mukana tummaihoisia.
Mites sitten jos minulla on kaksi lähes samamhintaista tuotetta joista toinen on Made in China ja toinen Made in Finland ja valitsen kotimaisen vaihtoehdon koska stereotyyppisesti kiinatuote on joko hikipajalla tuotettu, heikompilaatuinen tai molempia.
Olenko rasisti kiinalaisia kohtaan?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joskus Hesarissa oli mielipidekirjoitus, että onko väärin pitää hyvää ulkonäköä/habitusta osana tärkeistä kriteereistä palkata esim. johonkin myyntiedustajan tehtävään.

Noh, jokainen saa mun mielestä palkata ihan kenet haluaa ilman mitään muttia, kansalaisuudesta ja sukupuolesta riippumatta. Menee vähän oudoksi, jos pitää varsinkin jollekin ulkopuoliselle taholle alkaa kovin perustelemaan, miksi on päädytty tähän ja tähän tyyppiin. Toki pelisilmää voi käyttää jos ei valittu kysyy syytä, kun ei valittu.
 
Viimeksi muokattu:

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Ja tämä voidaan jatkaa vaikka ja kuinka monelle tasolle. Onko sen yrityksen velvollisuus siis elää niiden ihanteiden mukaan ja kuolla, vai pitääkö sen ymmärtää, että noi ihmiset ja asiakkaat on paskoja ja idiootteja, toivottavasti ne viisastuu, mutta sentään saan ruokaa pöytään ja minä en ole sellainen?
Tämähän on se kysymys, jota viime vuosina on yhä enenevässä määrin käsitelty: onko yrityksen omistajalla oltava muita tekemistään määrittäviä periaatteita kuin raha? On syytä myös huomata, ettei ole "yritystä", joka jotenkin itsenäisesti päättää asioita, vaan kyllä siellä omistaja päättää. Kysymys yksinkertaisuudessaan kai siis on: olenko rasisti jos minulle maksetaan siitä (olettaen, että henkilö ei siis muka muuten olisi rasisti). Voisiko löytyä yritys, joka tuottaa uusnatseille suunnattuja t-paitoja ilman, että sen omistaja on rasisti, vaikka hänen toimintansa on selkeästi rasistista? Minusta vastaus on yksinkertaisesti ei.

Vastaus on alkanut yhä enemmän myös kiinnostaa suurta yleisöä: mikä on sen yrityksen toimintaperiaate, jolle annan rahani. Sen takia ei riitä, että henkilö on loistava ohjaaja, hänen on kyettävä myös pitämään näppinsä erossa alaisistaan. Siksi urheilujoukkueen jäsenten twiitit ovat suurennuslasin alla - moni jättää vaikkapa rasistina ulostulleen pelaajan fanituotteet ostamatta, ehkä myös koko joukkueen.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viime päivinä ollut uutisointia tummaihoisten kokemasta katuhuutelusta. Aiemmin on uutisoitu esim. pitkien naisten kuulevan huutelua ja eriasteista kettuilua pituudestaan. Tulisiko tähän jälkimmäiseen toimintaan suhtautua samalla tavalla kuin ensimmäiseen?

Kyllä. Kaikki viattomia ihmisiä vainoavat törkeyksien huutelijat vaan kaduilta pois kovalla kädellä. En ymmärrä mikä ihmisiä vaivaa kun ei osata käyttäytyä ihmisiksi. Älä osoittele tai pilkkaa tai huutele jos kadulla kulkee joku tummempi tai pidempi tai muuten massasta ulkonäöllään erottuva yksilö. Nämä perussäännöthän nyt pitäisi olla opittuna jo esikoulussa?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voisiko löytyä yritys, joka tuottaa uusnatseille suunnattuja t-paitoja ilman, että sen omistaja on rasisti, vaikka hänen toimintansa on selkeästi rasistista? Minusta vastaus on yksinkertaisesti ei.

Minusta taas looginen vastaus on yksinkertaisesti kyllä. Tuo on esimerkki jonkinlaisesta rakenteellisesta rasismista, jossa päädytään yhteiskunnassa esiintyvän rasismin ajamana rasistiseen lopputulokseen ilman että itse toimija on rasisti. Tämä pitäisi olla selvää jos verrataan muihin vastaaviin tilanteisiin. Olenko kommunisti jos minulle kelpaa kommunistien raha enkä välitä heidän toimintansa seurauksista? En tietenkään. Välinpitämätön mulkku kenties olen, mutta se on oma lukunsa.

On eri asia pitää esim. erivärisiä ihmisiä alempiarvoisina kuin opportunistisesti miellyttää aina sitä tahoa jolta kokee saavansa suurimman hyödyn. Molemmat ovat toimintana omaa oikeuskäsitystäni vastaan mutta vain toinen näistä tekee henkilöstä rasistin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vihervasemmisto myös kieltäytyy näkemästä realiteetteja. Siksi se yrittää hämärtää keskustelua ja viedä sitä sivuraiteille, kuten nyt teet.
Ei minun tekemisilläni voi leimata vihervasemmistoa, sillä minä edustan oikeistoa ajatusmaailmallani enkä ole vasemmistopuolueita äänestänyt ainakaan tällä vuosituhannella. Vihreitä äänestin kerran kännissä ja läpällä kun kyseessä oli merkityksetön vaali.

Ei homma niin toimi, että kaikki arvot mitä persut eivät tajua olisi vasemmistolaisia. Kyllä oikeistostakin löytyy fiksuja ajatuksia myös muualta kuin taloudesta.
 
Voisiko löytyä yritys, joka tuottaa uusnatseille suunnattuja t-paitoja ilman, että sen omistaja on rasisti, vaikka hänen toimintansa on selkeästi rasistista? Minusta vastaus on yksinkertaisesti ei.

Voisiko löytyä yritys, joka tuottaa putinistista urheilupropagandaa, ilman, että sen toiminnan pyörittäjät olisivat selkeästi putinismin ja Suur-venäläisen imperialismin kannattajia? Minusta vastaus on yksinkertaisesti ei.

Mutta joku voi olla myös sitä mieltä, että kyseessä on puhdas opportunistinen bisnes, jossa pyritään saamaan henkilökohtaista taloudellista/poliittista/statuksellista hyötyä arvoista ja asenteista piittaamatta.
 

teppana

Jäsen
Minusta taas looginen vastaus on yksinkertaisesti kyllä. Tuo on esimerkki jonkinlaisesta rakenteellisesta rasismista, jossa päädytään yhteiskunnassa esiintyvän rasismin ajamana rasistiseen lopputulokseen ilman että itse toimija on rasisti. Tämä pitäisi olla selvää jos verrataan muihin vastaaviin tilanteisiin. Olenko kommunisti jos minulle kelpaa kommunistien raha enkä välitä heidän toimintansa seurauksista? En tietenkään. Välinpitämätön mulkku kenties olen, mutta se on oma lukunsa.

On eri asia pitää esim. erivärisiä ihmisiä alempiarvoisina kuin opportunistisesti miellyttää aina sitä tahoa jolta kokee saavansa suurimman hyödyn. Molemmat ovat toimintana omaa oikeuskäsitystäni vastaan mutta vain toinen näistä tekee henkilöstä rasistin.

Hetken kun asiaa mietin, olen samaa mieltä. Varsinkin kun mennään pienestä yhden ihmisen/ muutaman ihmisen liiketoiminnasta kansallisen tai jopa kansainvälisen bisneksen piiriin. Erioten USA:laisessa politiikassa ja siihen liittyvässä rahassa on usein kyse enemmänkin oman kannattajakunnan mielipiteistä kuin henkilökohtaisesta vakaumuksesta.

Jos joku yksittäinen pikkupulju tekee yksinomaan natsitervehdyksin varustettuja kakkuja, voi olla aika varma että taustalla on henkilökohtainen vakaumus. Mutta kun esim. Netflix poistaa valikoimista ohjelmistoa sosiaalisen paineen vuoksi kyseessä ei niinkään näytä olevan periaatteet vaan enemmänkin kansoja miellyttävä linja. Tällä hetkellä vain on siinä mielessä hyvä tilanne, että valta-osa ihmisistä on tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kannalla. Jos näin ei olisi, aivan varmasti ohjelmistosta poistettaisiin toisenlaisia ohjelmia.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
oisiko löytyä yritys, joka tuottaa putinistista urheilupropagandaa, ilman, että sen toiminnan pyörittäjät olisivat selkeästi putinismin ja Suur-venäläisen imperialismin kannattajia? Minusta vastaus on yksinkertaisesti ei.
Pidän KHL:n pyrkimystä levittäytyä Eurooppan putinistisena urheilupropagandana. Rahoittajat lienevät siis putinisteja. Strategian onnistuminen on todin mielestäni osoittautunut hyvin kyseenalaiseksi. En ole huomannut Venäjä-myönteisyyden kasvua, pikemminkin päin vastoin. Myöskään Putinin kasvokuvin varustettujen t-paitojen yleistymistä en ole huomannut. Meinasin kirjoittaa, että rahavirta olisi mukava katkaista, mutta sitten muistin, että sehän virtaakin Putinlandiasta meille. Onko soveliasta vastustaa naapurimaan politiikkaa toivomalla mahdollisimman suuria taloudellisia menetyksiä sinne päin? Voisiko natsipaitoja painavasta firmasta tilata vain Mannerheim-t-paitoja koko suvulle, ja palauttaa nekin firman piikkiin?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minä jatkan asiaa vähän pidemmälle. Ajatellaan, että olet vaikka traktoreita myyvä firma joka tarvitsee myyjää Etelä-Afrikkaan. Me kaikki varmaan tiedämme niistä maatilahyökkäyksistä mitä siellä on tapahtunut ja että kyseessä on ollut nimen omaan valkoisia keihin se hyökkäys on kohdistunut. Olisiko rasistista mikäli se Valmet palkkaisikin myyntiedustajakseen tumman kaverin jolla on huonommat paperit kuin vaaleaihoisella vai sorruttaisiinko tässä rasismiin? Oletettavasti kuitenkin tuolla olisi ehkä fiksua, että se myyjä olisi määrättyä ihonväriä kun sitä poliittista tilannetta ajattelee. Valkoinen traktorikauppias saattaisi herättää sellaisia tuntemuksia, että siinä ikäänkuin pönkitettäisiin sitä siirtomaavallan aikaa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ainahan valitaan parhaiten työhön sopiva henkilö eikä se ole mikään koulutodistus joka ratkaisee. Jos bisnes sujuu parhaiten mustaihoisella maassa maan tavalla niin tietenkin mennään niin. Ei mielestäni mikään erityinen asia.
Vähän sama kun täällä palkkaisi sen parempaa tulosta tehneen myyntimiehen Ahvenanmaalle, ainoa vaan ettei osaa sanaakaan ruotsia.

Kyllähän b2b myynnissä pitkälti tulos syntyy tekemisessä vastapuolen kanssa ja silloin on otettava huomioon heidän tavat kulttuuri jne.
Kiinassa on ihan yleistä että länsimaisilla yrityksillä on paikalliset esiliinat mukana tai pitkään siellä asunut länkkäri, ei muuten pääsisi alkua pidemmälle kaupoissa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ainahan valitaan parhaiten työhön sopiva henkilö eikä se ole mikään koulutodistus joka ratkaisee. Jos bisnes sujuu parhaiten mustaihoisella maassa maan tavalla niin tietenkin mennään niin. Ei mielestäni mikään erityinen asia.
Vähän sama kun täällä palkkaisi sen parempaa tulosta tehneen myyntimiehen Ahvenanmaalle, ainoa vaan ettei osaa sanaakaan ruotsia.

Kyllähän b2b myynnissä pitkälti tulos syntyy tekemisessä vastapuolen kanssa ja silloin on otettava huomioon heidän tavat kulttuuri jne.
Kiinassa on ihan yleistä että länsimaisilla yrityksillä on paikalliset esiliinat mukana tai pitkään siellä asunut länkkäri, ei muuten pääsisi alkua pidemmälle kaupoissa.
Niin kysehän onkin siitä, että onko tuo kuitenkin rasismia jos sen valinnan tekee sen ihonvärin mukaan? Vaikka kuinka se olisikin looginen ja parempi vaihtoehto. Saako yritys laittaa sen oman tuloksensa sen tasa-arvon edelle?
 

Baldrick

Jäsen
Minä jatkan asiaa vähän pidemmälle. Ajatellaan, että olet vaikka traktoreita myyvä firma joka tarvitsee myyjää Etelä-Afrikkaan. Me kaikki varmaan tiedämme niistä maatilahyökkäyksistä mitä siellä on tapahtunut ja että kyseessä on ollut nimen omaan valkoisia keihin se hyökkäys on kohdistunut. Olisiko rasistista mikäli se Valmet palkkaisikin myyntiedustajakseen tumman kaverin jolla on huonommat paperit kuin vaaleaihoisella vai sorruttaisiinko tässä rasismiin? Oletettavasti kuitenkin tuolla olisi ehkä fiksua, että se myyjä olisi määrättyä ihonväriä kun sitä poliittista tilannetta ajattelee. Valkoinen traktorikauppias saattaisi herättää sellaisia tuntemuksia, että siinä ikäänkuin pönkitettäisiin sitä siirtomaavallan aikaa.

Olisi rasismia palkata musta mies huonommilla papereilla ennen valkoista, jos päätös perustuu ihonväriin (meriitit eivät ainakaan päätöksen pohjalla ole).

Meinaatko, että Etelä-Afrikan maatilanomistajille olisi mitään merkitystä, jos sovitulle tapaamiselle Valtran edustajana pamahtava mies olisi musta tai valkoinen? No, ehkä aina muutamalle, mutta puhumme kuitenkin marginaaliryhmästä. E-Afrikassa kun mustilta ihmisiltä ei voi välttyä, niin vaikea kuvitella, että siitä määräänsä enempää haittaa on. Musta mies voi jopa valkolaisen voittaa puolelleen sanomalla, että maat kuuluu omistajalleen ja hyötyä rotuasetelmasta, oli myyntispiikki tai ei.

Fakta on kuitenkin, että tässä nyt yritetään halkoa hiuksia asialla, joka on epärelevantti Suomen työllisyysmarkkinoilla tai kuluttajakäyttäytymisellä.

Syrjintä toimii molempiin suuntiin. Ja oikeuslaitoksen kautta varmasti saa oikean lopputuloksen, kun kredentiaalit käydään läpi, jos lukutaidoton afgaani valitaan ennen sinua työhösi.

En oikeastaan edes ymmärrä, että miksi spekuloida tilanteella, jossa kannattamattomampi musta palkattaisiin ennen valkoista, koska tällaiset esimerkit ovat olemattomia. Sen sijaan oikeasti surjiviä päätöksiä ihonväriin perustuen tapahtuu mustille enemmän ja varmasti jopa niin, että se haittaa tilastollisesti koko ihmisryhmää. Miksi pitää edes kysyä, että "jos asiat olisivat toisinpäin", kun oikeasti merkittävissä asioissa ne eivät käytännössä ole.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei minun tekemisilläni voi leimata vihervasemmistoa, sillä minä edustan oikeistoa ajatusmaailmallani enkä ole vasemmistopuolueita äänestänyt ainakaan tällä vuosituhannella. Vihreitä äänestin kerran kännissä ja läpällä kun kyseessä oli merkityksetön vaali.

Ei homma niin toimi, että kaikki arvot mitä persut eivät tajua olisi vasemmistolaisia. Kyllä oikeistostakin löytyy fiksuja ajatuksia myös muualta kuin taloudesta.
En ole persu. En ole koskaan äänestänyt persuja edes läpällä.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019




Tässä ei onneksi mainittu sanaa rasismi, mutta selvästi Vihreiden varapuheenjohtaja viittaa tässä rasismiin. Vaikka olen Twitterissä vihervasemmistolaisilta lukenut, että minä valkoisena suomalaisena heteromiehenä en saisi kertoa mikä on rasismia ja mikä ei, niin toteanpas kuitenkin että minun on vaikeaa nähdä rasismia tässä. Olen oppinut vihervasemmistolta sen faktan, ettei ihonvärillä ole väliä ihmisiä arvioidessa. Olen samaa mieltä tästä asiasta. Kuitenkin Fatimin mielestä ilmeisesti ihonvärillä onkin väliä, kun hän haluaisi ei-valkoihoisia tuohon videoon. Minä näen ihmiset ihmisinä en ihonvärinä kuten ilmeisesti Fatim näkee.

Vihreiden kannattajat saa lainata tätä viestiä ja kertoa, että onko tuo vain Fatimin yksittäinen somemoka vai onko tuo ihan Vihreiden oma linja?

Harmillista asiassa on se, että keskustalainen lähti hieman komppaamaan Fatimia. Hänelle olisi pitänyt laittaa suoraan vastaan, ettei Keskustassa ihmisissä katsota ihmisiä ihonvärin perusteella. Fatimille tosin näemmä Twitterissä ollaankin mainittu, että onko ihonvärillä väliä. Jostain syystä Fatim on päättänyt blokata kyseenalaistajat.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Fatima ei ainakaan maalle muuta, tai kuulemma ainut syy olisi muuttaa, on insesti ja kuulemma se, ettei kukaan kuule, kun vaimo huutaa apua.
Tolleen vihreiden varapeejii. Taitaa kertoa enemmänkin kyseisen porukan aatemaailmasta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jos tuo Diarran viestin ymmärtäminen rasismin kannalta on hankalaa, kannattaa aloittaa sen etsiminen helpommasta: noista lukuisista hänelle tulleista vastauksista. Siellä hiipii useita ressukoita koloistaan huutelemaan, osa todennäköisesti saman henkilön tuottamista valeprofiileista.

Kumman karsimisesta aloittaisitte, silmittömän rasistisen huutelun vai vihreiden videokritiikin/-nillityksen karsimisesta?
 
Viimeksi muokattu:

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Jos tuo Diarran viestin ymmärtäminen rasismin kannalta on hankalaa, kannattaa aloittaa sen etsiminen helpommasta: noista lukuisista hänelle tulleista vastauksista. Siellä hiipii useita ressukoita koloistaan huutelemaan, osa todennäköisesti saman henkilön tuottamista valeprofiileista.

Kumman karsimisesta aloittaisitte, silmittömän rasistisen huutelun vai vihreiden videokritiikin/-nillityksen karsimisesta?
Ei siinä kauaa kestänyt että mutkuttelu alko. Tyypillistä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös