Milloin rasismi on oikeasti rasismia?

  • 698 378
  • 5 913

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kuvan laittoi pelaajan vaimo, potkut sai pelaaja. Ei kai se oikein ole, että mies saa potkut vaimon typeristä teoista? Sama jos sinä saisit potkut töistäsi puolisosi tai lastesi typeristä teoista johtuen.
Ei se reilua olekaan. Joukkueen imagon kannalta on kuitenkin haitallista tulla liitetyksi tuollaisiin kannanottoihin.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse en ainakaan nähnyt siinä #black nikes matter -kuvassa mitään toivetta toisten ihmisten kuolemasta. Tietysti se pitää väärinymmärtää, koska linkatussa twitter viestissä sen viereen oli liitetty toinen kuva, jossa ei puolestaan ollut mitään muuta, kuin harkitsematonta virhearviointia.

Mellakoissa paskotaan poliisiautojen päälle, ryöstellään kauppoja ja osa porukasta on ihan down ja ylireakoi poliittisen korrektiuden kanssa vähän flirttailevasta läpästä.
Luin ylen jutun ja tänne linkitetyn kaksiosaisen kuvan. Jos nuo eivät mitenkään liity tapahtumiin, voin tarvittaessa muuttaa kantaa. Sikäli kun liittyvät, on kyse muustakin kuin läpänheitosta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kuvan laittoi pelaajan vaimo, potkut sai pelaaja. Ei kai se oikein ole, että mies saa potkut vaimon typeristä teoista? Sama jos sinä saisit potkut töistäsi puolisosi tai lastesi typeristä teoista johtuen.

Jos en väärin muista, kyse ei ole pelkästä kuvasta vaan ainakin parista twiitistä. Voin kyllä muistaa väärin. Suomea ja USA:ta ei tässä voi verrata, koska meillä ei ole samanlaista rasisimin historiaa ja rakennetta. Jos verrata haluaa Suomeen - mikä ei mielestäni onnistu - pitäisi hakea jotain muuta. En tiedä mitä se olisi.

Miksi puoliso sai kenkää? Koska USA:n tilanne on rasisimin osalta nyt sellainen. Yritykset ja joukkueet kokevat tilanteen sellaiseksi, että rasismiin on otettava etäisyyttä eikä sitä tulee enää hyväksyä entiseen tapaan. Täältä voi vaikuttaa väärältä, mutta tilanne on USA:ssa erilainen.
 
Kuvan laittoi pelaajan vaimo, potkut sai pelaaja. Ei kai se oikein ole, että mies saa potkut vaimon typeristä teoista? Sama jos sinä saisit potkut töistäsi puolisosi tai lastesi typeristä teoista johtuen.

Kyseinen pelaaja on ilmeisesti itsekin käyttäytynyt hieman kulmikkaasti: mm. kieltäytynyt käyttämästä sovittua peliasua pride-teemapelissä.

Ilmeisesti joukkueessa pelaa 2 tummaihoista ja kymmenkunta latinopelaajaa.

Helpompi potkia serbi pois, kuin suututtaa puoli joukkuetta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Mut antaa olla, näe rasismia yms. just siellä missä tykkäät, tosiasioiksi ne ei sillä tavalla kuitenkaan muutu, vaan ovat omia mielipiteitäsi asioista.

E. Unohtui mainita, että tuossa toisessa kuvassa on n. puolet valkoihoista populaa, eli mitenkäs se nyt menikään? Kill the shit?
Sinä selkeästi tiedät tosiasiat, niin kerrotko ne nyt meille muillekin? Siis tosiasiat tämän futarin vaimon twiitistä? Siis tosiasiat, ei omia mielipiteitäsi.
 

teppana

Jäsen
Juu, viimeaikaisen viestihistoriasi perusteella se aiemmin selkeästi näkynyt sivistyksen pintasilaus on kadonnut. Vittu sinne ja toinen tänne, helpottiko?
Mut antaa olla, näe rasismia yms. just siellä missä tykkäät, tosiasioiksi ne ei sillä tavalla kuitenkaan muutu, vaan ovat omia mielipiteitäsi asioista.

E. Unohtui mainita, että tuossa toisessa kuvassa on n. puolet valkoihoista populaa, eli mitenkäs se nyt menikään? Kill the shit?

Turhaapa tässä mitään enempää vääntämään. Minulle viestien agenda näyttäytyy aika selvänä, kuten monille muillekin. Mutta eihän tuota totta tosiaan voi aukottomasti todistaa, että #black nikes matter olisi rasistinen ilmaus. Asia lienee sen verran mitätön, ettei kannata tämän enempää vääntää.

Mitä tulee sivistyksen puutteeseen, tämän asian tiimoilta vittu siellä tai toinen täällä ei kovin tummasti erotu. Joku tietenkin kokee rasismin valkopesun sivistyneeksi, kun osaa kirjoittaa yli kolmen sanan lauseita. Itse koen sivistyneemmäksi osapuoleksi sen, joka voimasanoineenkin asettuu tasa-arvon puolelle. Mutta tässäkin meillä lienee näkemysero.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Ai tämä vai?
Mä en jaksais lähtee vääntämään asiasta, mut viitataanko tuossa "kill the shit" nyt värillisiin vai näihin mellakoijiin? Siellä kun näyttää olevan melko tasaisesti kaikenväristä ja -rotuista mellakoimassa ja ryöstelemässä.
Mielenosoittaminen rauhanomaisesti on yksi juttu, mutta kumiluodin ottaminen itseensä/pamputetuksi joutuminen ryöstelyissä>> sitä saa mitä tilaa. Ihmeen paljon näyttää sinulta(kin) ymmärrystä moiseen heruvan, varmaan sitä parempaa ja mukavampaa väkivaltaa.
Protestiliike oikeuttaa kaiken? Olisitkohan samaa mieltä, jos Suomessa syntyisi tällainen protestointi ja mellakoijat tuhoaisivat kaiken tieltään, pahoinoitelisivät omaisuuttaan puolustavia etc.
Ei tuossa mitään tosiasioita twiitistä sanota, vaan kysellään typeriä. Eli onko sulla niitä tosiasioita tuosta twiitistä niin kuin annat ymmärtää vai ei?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Lue se mun ensimmäinen asiaan liittyvä viesti, ennenkuin vouhotat enempää. Tuossa puutun juuri siihen, että on kiva keksiä oma keppihevonen, vaikka kuvan perusteella siellä on kaikenvärisiä. Jospa se pelaajan vaimo onkin mellakoijarasisti?
Helpotan sen verran, että tuo viesti löytyy tältä sivulta.
No kyllä se futismamma nyt vaan ihan faktuaalisesti on levittänyt rasistisia twiittejä (myös se hassuttelukuva hassulla tägillä on ihan oikeaa rasismia vaikka joidenkin mielestä huumorin varjolla saa tehdä mitä vaan ja toisten mielestä tuossa ei mitenkään viitata ihmisiin vaan lenkkareihin eikä ainakaan mitenkään yhdistetä sitä blackia ihmisiin vaikka hassuttelutägi onkin suoraan blm:stä varioitu). Ei sinänsä mikään suuri kummastelun aihe myöskään että serbialainen futismamma ei ole nähnyt toiminnassaan sen vertaa epäilyttävyyttä ettei olisi pistänyt pariakin twiittiä aiheesta, enkä suuresti olisi ihmeissäni vaikka olisivat kotioloissa ukkonsa kanssa noita asioita tuohon tyyliin puineetkin, sillä erotuksella että ukkonsa tajusi ettei näitä kannata silti maailmalle toitottaa. Itäblokissa tuntuu olevan tuo erilaisten vihaaminen enemmän verissä ja sielläkin vielä slaaveilla muita enemmän, olivat sentään neuvostoaikaan alueidensa herrarotuja verrattuna Jugoslaviassa kroaatteihin, (etenkin) bosniakkeihin jne. ja kyllähän se varmasti vitutti jo riittämiin kun tippui statuksessa muun valkoväestön tasolle saati että pitäisi jopa mustia pitää ihmisinä.

Siinä hassutelukuvassa siis liitetty oletettu ryöstely ja saaliin kanssa pakoon juokseminen suoraan sekä blm-liikkeeseen, että mustiin ihmisiin ylipäätään. Eli viestinä on että jokainen musta on rikollinen (kuten jenkeissä melko yleisesti mieltä ollaankin). Paskojen tappamisella viittasi melko varmasti ihmisiin ketkä olivat rekan alle jäämässä ja vaikka siellä valkoisia oli joukossa, niin parempi vaan että nekin tapetaan kun ovat semmoisia mustanrakastajia.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onneksi Suomessa tilanne on aika hyvä nykyään, ja esimerkiksi nykyiset peruskouluikäiset pitävät itsestäänselvyytenä tuota monikulttuurisuutta/taustoja, ja samassa koulussa voi olla paljonkin ulkomaalaistaustaisia lapsia. Mitä enemmän aikaa kuluu niin sitä enemmän ns.piilorasismikin poistuu täältä.
 

teppana

Jäsen
Kyse ei ole mistään valkopesusta, vaan siitä että rasimista keskusteltaessa vedetään mutkat suoriksi ilman sitä "tieteellistä näyttöä". Kuvia ja tekstejä tulkitaan oman mielen mukaan, eli tässä tapauksessa "kill the shit" viittaa mustiin, vaikka kuvan mellakoijat ovat kaikenvärisiä.
Tasa-arvoa voi kannattaa muutenkin, kuin puolustamalla järjetöntä mellakointia rasismin varjolla. Siitä ainakin omalla kohdallani on tuossa USAn tilanteessa kyse.

Ei tässä ollut kyse mistään yleisestä rasismiin liittyvästä dialogista. Olet ihan oikeassa siinä, että joskus keskustelussa vedetään liian kovia yleistyksiä ja ihmisiä leimataan turhan helposti. Mutta nyt puhuttiin tämän futismamman twiiteistä, jotka ovat rasistisia. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Mitään "tieteellistä näyttöä" (näin tiedettä tekevänä ihmisenä en oikein ymmärrä mitä tuo tarkoittaa) asiasta ei ole eikä tarvitse olla. Kyllä sinä ja stunttimuna valkopesette rasismia. Ei siitäkään pääse yli eikä ympäri. Tällaiset lapselliset yritykset tulkita noita twiittejä muuna kuin rasismina on läpinäkyviä ja heikkoja yrityksiä valkopestä naisen agendaa muuksi kuin rasismiksi.
 

teppana

Jäsen
Ok, eli minä valkopesen rasismia. Kiitos.
Sun viesteissä mennään nykyään aina henkilökohtaisuuksiin, eli jätetään homma tähän.
Sen verran oletin sulla olevan munaa, että olisit vastannut ihan asiallisiin kysymyksiin.

Mihin asiallisiin kysymyksiin? Aika munatonta mennä jonkin nuhjuisen ad hominem uhriutumisen taakse kun itse vittuilit (kamala mikä kirosana ja aiai kun tulikin parempi mieli) sivistyksestä. Kysy asiallisesti jotain, missä on järkeä niin kyllä minä vastaan. Jos kysymys on, mistä tiedän keihin tuo kill the shit viittaa, vastaus on: kontekstista. #black nikes matter plus kill the shit on aika helppo tulkita.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Siinä hassutelukuvassa siis liitetty oletettu ryöstely ja saaliin kanssa pakoon juokseminen suoraan sekä blm-liikkeeseen, että mustiin ihmisiin ylipäätään. Eli viestinä on että jokainen musta on rikollinen (kuten jenkeissä melko yleisesti mieltä ollaankin).
Siinä vaiheessa, kun kauppoja ryöstellään ja poliisiauton päälle paskannetaan, saa asioista heittää kevyesti poliittisesti epäkorrektia läppää. Ei kai se mitään rasismia ole, jos #black nikes matter teemassa tehdään pinetä pilaa kaupan ryöstelijöistä. He ovat omalla valinnallaan päättäneet ryöstää kaupan, kukaan rasisti ei ole heitä siihen pakottanut. Tämä rasismin vastustamisen nimessä kaiken hulinoinnin ymmärtäminen tuntuu menevän tietyillä tahoilla pahasti yli.
 

teppana

Jäsen
Siinä vaiheessa, kun kauppoja ryöstellään ja poliisiauton päälle paskannetaan, saa asioista heittää kevyesti poliittisesti epäkorrektia läppää. Ei kai se mitään rasismia ole, jos #black nikes matter teemassa tehdään pinetä pilaa kaupan ryöstelijöistä. He ovat omalla valinnallaan päättäneet ryöstää kaupan, kukaan rasisti ei ole heitä siihen pakottanut. Tämä rasismin vastustamisen nimessä kaiken hulinoinnin ymmärtäminen tuntuu menevän tietyillä tahoilla pahasti yli.

On mahdollista tuomita nuo rikolliset toimet ja samalla olla olematta rasisti.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Eli osaatko lukea vai et? Luetun ymmärtämisen kanssa on ainakin hankaluuksia, ellei tuosta ymmärrä pointtia. Minä en esittänyt väitettä, vaan kyseenalaistin tuon väitteen, että "kill the shit" tarkoittaisi mustia eikä kuvassa olevia mellakoitsijoita.
Tässä viestissä kyllä annat ymmärtää, että olet tosiasioista perillä:

Juu, viimeaikaisen viestihistoriasi perusteella se aiemmin selkeästi näkynyt sivistyksen pintasilaus on kadonnut. Vittu sinne ja toinen tänne, helpottiko?
Mut antaa olla, näe rasismia yms. just siellä missä tykkäät, tosiasioiksi ne ei sillä tavalla kuitenkaan muutu, vaan ovat omia mielipiteitäsi asioista.

E. Unohtui mainita, että tuossa toisessa kuvassa on n. puolet valkoihoista populaa, eli mitenkäs se nyt menikään? Kill the shit?

Mutta sinun "tosiasiat" onkin näköjään vaan käsien heiluttelua ja kyseenalaistamista. Hienosti vedetty.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Jos joku mielipiteenä heittää väitteen ja minä puutun siihen mielipiteeseen, kummalla on todistustaakka osoittaa mielipide faktaksi?
Tosiasiaksi se muuttuu, kun siihen saadaan näyttö.
Sinä itse aloit puhumaan tosiasioista, joten todistustaakka on sinulla. Mutta antaa olla.

Olen mielipiteeni ko. twiitistä jo tuonut esiin.

Rasismiketjussa kun ollaan, niin mielenkiintoinen juttu hesarissa Suomen poliisist ja rasismista.

 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
"Mielenosoittaminen rauhanomaisesti on yksi juttu, mutta kumiluodin ottaminen itseensä/pamputetuksi joutuminen ryöstelyissä>> sitä saa mitä tilaa. Ihmeen paljon näyttää sinulta(kin) ymmärrystä moiseen heruvan, varmaan sitä parempaa ja mukavampaa väkivaltaa.
Protestiliike oikeuttaa kaiken? Olisitkohan samaa mieltä, jos Suomessa syntyisi tällainen protestointi ja mellakoijat tuhoaisivat kaiken tieltään, pahoinoitelisivät omaisuuttaan puolustavia etc."

Pienenä sivuhuomiona nyt menneillään olevissa protesteissa rauhanomaisesti käyttäytyneet, osassa tapahtumissa istuneet, seisoneet, lapset, vanhukset, hoitajat, auttajat, toimittajat jne. ovat saaneet vastaanottaa kaasua, nyrkkiä, pamppua, hernepussiluoteja, kumiluoteja jne. Osa vandaaleista on tilannetta hyväksikäyttäviä uusnatseja, jotka iskevät ostoskeskuksiin jne. rasismimellakan varjossa. Siinäpähän hekumoitte, että mustat saavat mitä ovat tilanneet.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Rasismiketjussa kun ollaan, niin mielenkiintoinen juttu hesarissa Suomen poliisist ja rasismista.


Mielenkiintoinen juttu kun vielä on mm. Nikanderin tapaus muistissa. Siihen liittymättä yleisellä tasolla oma näkemys on, että etninen profilointi on oikea ratkaisu, kun siihen on todellinen syy. Esimerkiksi "ampuja pakenee ja on iältään noin 30-vuotias valkoinen mies" tms. Tällöin poliisilla tulee olla oikeus pysäyttää tuntomerkkeihin sopiva epäilty, ja päästää tässä casessa muut menemään. Sen sijaan pelkästään esimerkiksi romanien ratsaaminen ilman konkreettista syytä on väärin.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Osa vandaaleista on tilannetta hyväksikäyttäviä uusnatseja, jotka iskevät ostoskeskuksiin jne. rasismimellakan varjossa. Siinäpähän hekumoitte, että mustat saavat mitä ovat tilanneet.
Onkohan tämä uusnatsien osuus mellakoinnista merkittävä? Vahva epäilys, että sen roolia saatetaan liioitella liioittelun tukiessa omaa ideologiaa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Uusnatseja on ollut mellakoissa rymyämässä heti ensimmäisistä Minneapolisin tapahtumista asti.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
No kyllä se futismamma nyt vaan ihan faktuaalisesti on levittänyt rasistisia twiittejä (myös se hassuttelukuva hassulla tägillä on ihan oikeaa rasismia vaikka joidenkin mielestä huumorin varjolla saa tehdä mitä vaan ja toisten mielestä tuossa ei mitenkään viitata ihmisiin vaan lenkkareihin eikä ainakaan mitenkään yhdistetä sitä blackia ihmisiin vaikka hassuttelutägi onkin suoraan blm:stä varioitu). Ei sinänsä mikään suuri kummastelun aihe myöskään että serbialainen futismamma ei ole nähnyt toiminnassaan sen vertaa epäilyttävyyttä ettei olisi pistänyt pariakin twiittiä aiheesta, enkä suuresti olisi ihmeissäni vaikka olisivat kotioloissa ukkonsa kanssa noita asioita tuohon tyyliin puineetkin, sillä erotuksella että ukkonsa tajusi ettei näitä kannata silti maailmalle toitottaa. Itäblokissa tuntuu olevan tuo erilaisten vihaaminen enemmän verissä ja sielläkin vielä slaaveilla muita enemmän, olivat sentään neuvostoaikaan alueidensa herrarotuja verrattuna Jugoslaviassa kroaatteihin, (etenkin) bosniakkeihin jne. ja kyllähän se varmasti vitutti jo riittämiin kun tippui statuksessa muun valkoväestön tasolle saati että pitäisi jopa mustia pitää ihmisinä.
Lyhennös minun.
Melkoisen rasistista tavaraa suollat tänne "suvaitsevaisuuden" nimissä. Vai, että on oikein itäblokissa verissä muiden vihaaminen. Eihän sitä koskaan rasisti näe rikkaa omassa silmässä ja omia ennakkoluulojaan kun niitä palstalle suoltaa ja muut "suvaitsevaiset" juoksee perässä tykkäilemässä. Suosittelisin miettimään hetken omia ennakkoluulojasi muun maalaisia ja erinäköisiä ja eri kansallisuuksia kohtaan, ennen kuin enempää jaat tälläistä rasistista paskaa palstalle, kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Mielenkiintoinen juttu kun vielä on mm. Nikanderin tapaus muistissa. Siihen liittymättä yleisellä tasolla oma näkemys on, että etninen profilointi on oikea ratkaisu, kun siihen on todellinen syy. Esimerkiksi "ampuja pakenee ja on iältään noin 30-vuotias valkoinen mies" tms. Tällöin poliisilla tulee olla oikeus pysäyttää tuntomerkkeihin sopiva epäilty, ja päästää tässä casessa muut menemään. Sen sijaan pelkästään esimerkiksi romanien ratsaaminen ilman konkreettista syytä on väärin.
Miten poliisi muuten tilastoi tuollaiset random pysäytykset? Vai tilastoiko ollenkaan? Tuo olisi yksi niitä harvoja paikkoja, jossa etninen tausta olisi hyvä merkitä ylös myös. Saataisiin dataa siitä, millaisia ihmisiä pysäytetään, ja että oliko pysäytykselle aihetta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Miten poliisi muuten tilastoi tuollaiset random pysäytykset? Vai tilastoiko ollenkaan? Tuo olisi yksi niitä harvoja paikkoja, jossa etninen tausta olisi hyvä merkitä ylös myös. Saataisiin dataa siitä, millaisia ihmisiä pysäytetään, ja että oliko pysäytykselle aihetta.

En ole ainakaan tuollaista tilastoa löytänyt.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
"Kansallispukuinen" on ainakin journalisteille sana, jota ei enää käytetä. "Suoriin housuihin pukeutunut" ja "seurue" ovat tulleet tilalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös