Kaiken lisäksi tuo kysymys esitettiin myös kepulaiselle, joka myös vastasi tasan samalla tavalla. Miten ihmeessä kukaan ei puhu siitä, että KEPU lupasi 500? Varsinkin tuon faktan valossa eilinen esiintyminen tuolta hieman jälkeenjääneen oloiselta kepulaiselta oli outoa. Ben olisi halutessaan voinut kyykyttää häntä, mutta veikkaanpa, että nootti tulee Maurilta suoraan, joka sentään ymmärtää asioita. Tuolta urpoltahan kysyttiin myös jotain, että miksi et itse ole ... ja hän vetosi siihen että on ensimmäisen kauden kansanedustaja.
Miten muuten kukaan äänestää ihmistä joka on ilmiselvästi urpo ja kykenemätön mihinkään järjelliseen keskusteluun. 11v tyttäreni pystyy analysoimaan asioita järkevämmin kuin tuo.
Sattumapuoluesihteerit sikseen (Turusen epäonnisesta lapsuksesta keskusteltiin tälläkin palstalla jo monta kuukautta sitten, mm. allekirjoittaneen toimesta), kysymys on siitä, että perinteisesti kepulle ja demareille suodaan enemmän "toleranssia" kuin kokoomukselle.
Oppositiossa luvataan sitä sun tätä (esimerkiksi kepu maaltamuuton pysäyttämistä 2003 tai demarit Ahon hallituksen toteuttamien lamaleikkausten perumista 1995), mutta todellisuus on sitten toista.
Kokoomus ei voi kuitenkaan edes teoriassa luvata niin paljon kuin kaksi muuta pääpuoluetta, johtuen mm. äänestäjiensä suuremmasta kyvystä kriittisyyteen pelkän propagandan tai populismin nielemisen sijasta.
Nyt sitten kun kokoomus kansalaisia kuunneltuaan tunki lusikkansa perinteistäkin perinteisemmälle ay-kentälle (kuitenkin ay-kenttä tunkee jatkuvasti kouriaan politiikan puolelle, olisiko kysymys vastareaktiosta?), tämä oikein kovasti harmittaa näitä perinteisempiä toimijoita, jotka kokevat po. asiat omiksi läänityksikseen.
Yksittäisistä "puoluepoliittisista" detaljeista käytävän kiivaan väittelyn ohella lieneekin tärkeää myös se "muutos", mikä tästä yhteiskunnalliseen keskusteluun, ja keskustelun kautta arvoihin, on mitä ilmeisemmin tulossa.
Kykyä kriittiseen ajatteluun tarvitaan siltä osin, jos kuvittelee yllä olevan tarkoittavan sitä, että hallitus määräisi tulevaisuudessa kaikkien meidän palkkojen suuruuden. (tai poistaisi meidän kaikkien verot)
Näin ei tule käymään, vaan palkat määrätään pääosin neuvottelujärjestelmässä myös tulevaisuudessa. Toisaalta, jos ja kun osa kunnista työnantajina piiputtaa, eivätkä kykene tai halua maksaa kilpailukykyisiä palkkoja esimerkiksi terveydenhuoltosektorilla, ollaan lähellä asian ydintä. (lue: liikaa kuntia ja kuntabyrokratiaa, kuntalaisten maksamia veroäyrejä menee toisarvoisiin asioihin)
Kuntapuolella onkin ehkä niin paljon järkeistämisen varaan, että ehkä keskustelun päälle vaaditaankin mahdollinen lakko, että asiat alkaisivat mennä eteenpäin...