Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Millainen on uusi hallituksemme?

  • 454 650
  • 4 789

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Vihreät tuskin kannattavat ainakaan puheenjohtajansa mukaan,ilmeisesti puoluehallituksen kanta,sellaisenaan Tanskan mallia. Mm. työttömyyskorvaukset on huomattavasti korkeammat kuin Suomessa koska irtisanominen on helpompaa. Suomessakaan se ei ole vaikeaa. Tuotannolliset syyt on hyvin usein käytetty syy ja kohta palkataan uutta. Varsin tyypillistä varsinkin palvelualalla.

Kyllä esitykset mm. työvoimahallinnon uudistamiseksi on aika pitkälti kopioitu Tanskasta ja vihreät hyväksyvät nämä uudistukset. Suomessa tosin työntekijöillä on pidemmät lomat kuin Tanskassa ja muualla eli 30 palkallista vuosilomapäivää + 14 palkallista kansallista vapaapäivää (esim. Ruotsissa yht. 36 päivää ja Jenkeissä 25). Kaikki hyvin ja aurinko paistaa? Ei, vaan eilen terassilla yksi tuttu nainen kuiskasi, että hän on nykyjään töissä Mehiläisessä (yksityinen, kauheeta) ja tämä on hänen mukaansa porvarihallituksen syytä, joka on muutamassa kuukaudessa ajanut julkisen terveydenhuollon alas ja ihmiset on pakoitettu käyttämään yksityisten palveluja. Halleluja ja amen!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Aivan kuten teit kun vastasit ensimmäiseen kirjoitukseeni aiheesta.

Aivan koska minä en tehnyt alkuperäisiä väitteitä, SINÄ teit. Eli sinulla on nyt se ns. burden of proof, SINUN tehtäväsi on lyödä faktat pöytään.

Taustalla on paljon helkilöitä jotka ovat ns. lobbareita jos olet koskaan kuullut. Politiikassa on asioita joita ei voi aina itse tuoda julki jotta suhteet muihin ryhmiin kärsi.

Eli lobbarit ovat käskeneet PV:tä aloittamaan ympäristötutkimukset, onko tämä sinun väite ja jos on, niin mitä todisteita sinulla on asiasta?

Kyse on Pohjolan Voimasta ja Kollajan altaasta, älä luista aiheesta.

Minä en luista aiheesta, kysyin vastakysymyksellä sinun näkemystäsi siitä onko tilanne sama esim. ydinvoiman suhteen.

En ole kirjoittanut mitään käskemisestä. Luepa mitä kirjoitin ylempänä lobbareista. Eduskunnassakin on ihmisiä jotka ihmettelevät samaa asiaa. Näin ainakin torstain kyselytunnin perusteella.

Eli siis lobbarit ovat kehoittaneet PV:tä aloittamaan ympäristötutkimukset? Onko sinulla tästä mitään näyttöä?

Pyysin sinulta perusteluja miksi päätelmäni ei voisi pitää paikkaansa, vielä en ole niitä huomannut.

Katsos Manu kun sinun päätelmäsi eivät ole faktoja, ne ovat vain päätelmiä. Minun ei tarvitse niitä todistaa vääräksi. En väitä että ne ovat mahdottomia päätelmiä.

Itsekin taisit kirjoittaa hallituksen mokasta kun päästivät asian julki liian aikaisin. Tosin saattaa olla että asian vastustajat ovat sen vuotaneet julki.

Edelleen kysyn seuraavaa: mitä on konkreettisesti päätetty ja milloin? Käsittääkseni mitään konkreettista ei ole vielä päätetty. Julkisuuteen on tullut vain tieto että hallitus poistaa nollamaksuluokan mutta mitään virallisia päätöksiä yksityiskohdista ei ole tehty. Ja on suorastaan todennäköistä että asia on nimenomaan vuodettu julkisuuteen valmisteluvaiheessa.

Itse pyysit faktoja minulta mutta et ole kertaakaan vielä pystynyt osoittamaan ettenkö voisi olla oikeassa. Hyvä esimerkki siitä kuka politiikassa todella tietää faktat. Niitä ei varsinkaan hallituksen ulkopuolella montaa ole, arvailuja sitäkin enemmän.

Parahin Manu, minun tehtäväni EI ole todistaa ettetkö sinä VOISI olla oikeassa. Minä myönnän että sinä SAATAT olla oikeassa. SINÄ esitit väitteen Kepun kaupanteosta, ei ole minun tehtäväni todistaa sinun päätelmiäsi vääriksi, olen vain kyseenalaistanut päätteesi perustelut koska ne ontuvat aika rajusti paikoitellen.

Kyse ei ole kuntalaista vaan vaalilaista. Kepulla on tällä hetkellä 35% maan valtuustopaikoista. Melko paljon yli kannatuslukujen vai mitä? Jos siis kepu saa koskiensuojelulain avattua veikkaan joutuvan suostumaan vaalilain avaamiseen. Muutoin esim vihreät anna periksi koskilaissa ja tuskin sittenkään.
Outoa jos kepu laittaa vesivoiman oman valta-aseman edelle.

Hetkonen! Mitä sinä nyt oikeasti väität täällä? Alussahan sinä sanoit näin:

Kepu ilmeisesti myi halunsa avata laki saamalla lupauksen vaalilain uudistamisessa vaadittavasta yksimielisyydestä.

ja näin:

Kepun edustus kunnissa edellyttäisi muuten yli 30% kannatusta valtakunnallisesti. Siinä syytä hieroa kauppaa koskilaista jottei vaalilakia muutettaisi.

Ja nyt sitten yläpuolella sanot että Kepu haluaakin avata koskilain ja vastikkeeksi suostuvat avaamaan vaalilain?

Menee aika pahasti ristiin nuo sinun kirjoitukset, alussa väitit että Kepu haluaa ettei vaalilakia muuteta ja tästä hyvästä suostuvat käymään kauppaa koskilain avaamisesta. En vieläkään ole ihan varma väitätkö että Kepu haluaa avata koskilain vai ei?

Vaalilailla ei ole työllisyyden kanssa mitään tekemistä, koskien rakentamisella kyllä. Toisena pääpuolueena kokoomuksella on aika hyvä mahdollisuus ajaa asioita haluamaansa suuntaan, siinä on hyötyä aivan tarpeeksi mille tahansa puolueelle. Kovastipa olet sinisilmäinen vaikka 100& varmuudella tiedät 100x politiikasta enemmän kuin minä.

En ole sinisilmäinen, nuo sinun pahasti ristiin menevät väitteesi ovat vaan niin kummallisia että on mahdoton sanoa mitä oikeasti yrität Kepun ajavan.

Mietippä nyt jonkun aikaa mitä sinä täällä oikeasti väität ja palataan sitten asiaan, tässä on ihan turha puhua politiikan tuntemuksesta kun et tunnu itsekkään tietävän mitä täällä oikein väität.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
27.5.1957-29.11.1957, 14.7.1961-13.4.1962, 12.9.1964-27.5.1966 ja 29.9.1976-15.5.1977 ovat ajanjaksoja, jolloin maalaisliittolaisten hallussa olivat niin presidenttiys, pääministeriys kuin ulkoministerin salkku.

Näinhän se oli punamullan ja Kekkosen aikana. Kokoomus lihoi oppositiossa pitkään. Virolaisen Jussi sanoi kokoomuksen vaalivoiton jälkeen lähtemättömästi:"Mitä se kokoomus tekee vaalivoitolla?"
Minusta Suomessa voitaisiin mennä muiden länsimaiden tapaan sellaiseen järjestelmään, että vasemmiston saadessa enemmistön eduskuntavaaleissa, se muodostaisi hallituksen. Ja päinvastoin porvaripuolueiden vuoro olisi hallita silloin, kun niillä on enemmistö eduskunnassa. Nykynäkymin kokoomus ja keskusta voisivat varautua pitkään hallitusvastuuseen itse niin halutessaan. Samoin porvaripresidentin läpi meno olisi kiinni pääporvaripuolueiden yhteistyöstä. Aika näyttää, löytävätkö kokoomuksen ja keskustan kannattajat toisensa pitkän yhteistyön merkeissä. Kannattajakunnassahan ei niin suurta eroa ole, kun enemmistö kannattajista tulee molemmilla toimihenkilöistä ja työväestöstä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tanskan mallista

Vihreät tuskin kannattavat ainakaan puheenjohtajansa mukaan,ilmeisesti puoluehallituksen kanta,sellaisenaan Tanskan mallia. Mm. työttömyyskorvaukset on huomattavasti korkeammat kuin Suomessa koska irtisanominen on helpompaa.
Tanskan ja Suomen irtisanomisajoissa ja käytännöissä ei ole suurta eroa. Riippuen alasta molemmissa maissa kymmenen vuoden työsuhteessa on about kuuden kuukauden irtisanomisaika. Suomessa on yt-neuvottelut ja Tanskassa irtisanomista pitää ilmoittaa etukäteen ja antaa AY-väelle aikaa "neuvotella irtisanomista".

Tanskan ansiosidonnainen on kestää minimissään 4 vuotta ja on sidottu koulutuksen määrään. Eli kouluttamaton paska saa ansisidonnaista sen neljä vuotta. Maisteri nauttii tuota rahaa 3000 päivää. Suomessa tuo aika on kaikille 500 päivää.

Tanskassa ansisidonnaisen maksimisumma on 1900 euroa. Suomessa tuohon summaan pääsee reilun 6000 euron kuukausipalkalla.

Tanskassa on Suomea kolme kertaa isompi julkinen sektori ja tämän paisuneisuus näkyy myös työvoimahallinnossa. Työttömät pistetään vuoden työttömyyden jälkeen (jolloin myös ammattisuoja loppuu) kursseille, jotka tähtäväät ihan oikeasti työllistymiseen, eikä Suomessa tutuille "näin teen himmelin" päivähoitokursseille.

Suomessa ammattisuoja kestää kolme kuukautta, jonka jälkeen kurssitukset viimeistään alkavat.

Tanskassa on taas vastapainoksi alemmat työnantajamaksut kun valtio sitten korvaa verovaroin ja tämä näkyy veroprosentissa.

Ai niin, miten SDP suhtautuu Suomessa Tanskan malliin? No, ainakin toukokuussa 2005 Ilkka lehden haastattelussa
Erkki Tuomioja kehui, että Tanskan työttömyys on puolittunut kymmenessä vuodessa kiitos joustavan järjestelmän, jossa on helppo sekä palkata että irtisanoa työntekijöitä.

Tosin tuntien Tuomiojan hän varmaan tarkoitti ihan oikeaa Tanskan mallia, eikä sitä ajatusta joka Suomessa on Tanskan mallista. Olen havainnut, että eri tahot poimivat mallista omaan ideologiseen tarpeeseensa sopivia palasia, mutta vaikenevat niistä palasista, jotka aiheuttaisivat itselle kustannuksia tai olisivat muutoin hankalia. Työlaiset mielellään ottaisivat korkeamman työttömyysturvan tason ja keston sekä pidennetyn ammattisuojan. Työnantajille varmaan kelpaisi alemmat työnantaja maksut. Tosin tuota irtisanomisen helpottamista en tajua vetoamalla Tanskaan. Kaipa se tarkoittaa ettei irtisanomista saisi enää tästä vaikeuttaa.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Minusta Suomessa voitaisiin mennä muiden länsimaiden tapaan sellaiseen järjestelmään, että vasemmiston saadessa enemmistön eduskuntavaaleissa, se muodostaisi hallituksen.
Listaatko ne länsimaat joissa on tämänkaltainen järjestelmä?

Kiitos jo etukäteen.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Minusta Suomessa voitaisiin mennä muiden länsimaiden tapaan sellaiseen järjestelmään, että vasemmiston saadessa enemmistön eduskuntavaaleissa, se muodostaisi hallituksen. Ja päinvastoin porvaripuolueiden vuoro olisi hallita silloin, kun niillä on enemmistö eduskunnassa.

Minusta sinun ehdotuksesi haisee ihan tory/whig mallilta. Niinkö ajattelit, että ainoat saalitut hallituspohjat olisivat joko SDP+VAS tai Kokoomus+Kepu+Ps+KD+RKP+Vihreät? Tokihan Suomeen syntyy aina uusia puolueita ja vanhoja tippuu rekisteristä. Mihin muuten sijoittaisit jo edesmenneen Kirjavan puolueen? Entä Joogalentäjien puolueen? Vasemmistoa vai porvaristoa? Kahtiajaon aika ei näemmä ole vielä ohi. Saisiko muuten arvon siffa enää tulla vähemmistöhallituksia, yhteishallituksia (poikkeusolojen aikana) tai virkamieshallituksia? Siitä sitten vaan vaalilakeja muuttamaan.

Paljon kysymyksiä - toivottavasti myös vastauksia....
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Listaatko ne länsimaat joissa on tämänkaltainen järjestelmä?

Pahan laitoit, mutta onhan se yritettävä huutoonsa vastata. Tiedän, että vasemmistolla ei aina ole enemmistöä, kun se hallitusvastuun länsimaissa saa. Siinä mielessä kirjoitin epätarkasti. Käsitykseni on, että länsimaiden sosiaalidemokraateilla/työväenpuolueilla/demokraateilla, jotka ovat pääministeripuolueita, on reilusti suurempi kannatus kuin Suomessa sosiaalidemokraattien 25%:n kannatus on. Apupuolueita länsimaissa vasemmistolla on tietysti silloin, kun oma kannatus jää alle 50%:n. On toki maita, joissa on myös vähemmistöhallituksia silloin, kun enemmistökoaliitiota ei saada aikaan.
Mutta tuosta tuntumalta heitän sellaiset länsimaat kuin Ruotsi, Englanti, Ranska, Espanja, Saksa, Italia, Hollanti, Belgia, Tanska, Norja, USA ja Kanada, joissa sosiaalidemokraateilla/työväenpuolueilla/demokraateilla on mahdollisuus nousta yksin tai pienten apupuolueiden avustuksella hallitusvaltaan. Pointtini oli se, että Suomessa kokoomus ja keskusta voisivat muodostaa RKP:n ja/tai KD:n kanssa porvarienemmistöisen hallituksen uskoakseni pitkään tulevaisuudessakin. Toisinpäin käännettynä Suomessa sosiaalidemokraatit ja vasemmistoliitto jäävät vihreidenkin kanssa alle 50%:n kannatuksen eduskuntavaaleissa todennäköisesti vielä useasti.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Minusta sinun ehdotuksesi haisee ihan tory/whig mallilta. Niinkö ajattelit, että ainoat saalitut hallituspohjat olisivat joko SDP+VAS tai Kokoomus+Kepu+Ps+KD+RKP+Vihreät?

Suomeen ei tule syntymään varteenotettavia hallituspuolueita Kepu:n, Kokoomuksen, SDP:n, VAS:n, Vihreiden, RKP:n ja KD:n lisäksi. Itse olenkin aikaisemmissa viesteissäni sijoittanut Vihreät vasemmiston vahvuuteen ja silloinkaan enemmistöä vasemmistolle ei ole näköpiirissä. Sallittuja hallituspohjia on vaikka kuinka paljon. Onhan siitä esimerkki Lipposen ajoilta. Kyse ei nyt ollutkaan siitä, mtkä ovat sallitut hallitusvaihtoehdot vaan siitä, että niin halutessaan porvaripuolueet voivat jatkaa hallitsemista Suomessa vielä pitkään, kun ovat nyt päässeet hyvään vauhtiin.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Mutta tuosta tuntumalta heitän sellaiset länsimaat kuin Ruotsi, Englanti, Ranska, Espanja, Saksa, Italia, Hollanti, Belgia, Tanska, Norja, USA ja Kanada, joissa sosiaalidemokraateilla/työväenpuolueilla/demokraateilla on mahdollisuus nousta yksin tai pienten apupuolueiden avustuksella hallitusvaltaan.
Se, että niputat Saksan ja USA:n systeemit yhteen kertoo kyllä kaiken siitä mitä ajat takaa. Et tiedä itsekkään.

Mitenköhän Espanjan, Saksan, Hollannin Sekä Saksassa, että Ranskassa että Italiassa on ollut hallituskoalitioita, joissa on ovat olleet yhdessä vähintään keskusta ja vasemmisto. Saksassa istuu tällä hetkellä sinipunahallitus ja Hollannissa vaikutti 90-luvun purppurakabinetit, joissa liberaalit ja vasemmisto istuivat.

Belgia on helvetin huono esimerkki, koska Belgian hallitustapa tulisi olla monikerroksisine paikallisparlamenttareineen esimerkki siitä miten maata ei tule hallita. Tämä liittyy flaamien ja valloonien vääntöön, joka on ihan oman ketjunsa asia.

Eurooppalaiseen parlamentarismiin on aina kuulunut erinlaiset hallituskoalitiot. Siinä missä jossain maissa - kuten Italiassa- ääripäiden mahtuminen samaan hallitukseen on ollut vaikeaa, niin Suomessa Kokoomus ja Vasemmistoliitto olivat Lipposen sateenkaarihallituksessa. Siffa tulkitsee, että tämä yhteistyökyky on vamma -"handicap" - josta tulisi pyrkiä eroon. Siffan mielestä vastakkainasettelun aika ei ole ohitse, vaan se ei ole edes hänen mielstään kunnolla alkanut. Saatana.

Et siis halunnutkaan länsieurooppalaista parlamenttarismia, vaan kaksipuoluejärjestelmää. Kerro nyt haluatko mielummin USA tyylisen presidenttivetoisen hallituksen enemmistövaalitavalla kuin meidän nykyisen eurooppalaisen parlamentarismin.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Sallittuja hallituspohjia on vaikka kuinka paljon. Onhan siitä esimerkki Lipposen ajoilta. Kyse ei nyt ollutkaan siitä, mtkä ovat sallitut hallitusvaihtoehdot vaan siitä, että niin halutessaan porvaripuolueet voivat jatkaa hallitsemista Suomessa vielä pitkään, kun ovat nyt päässeet hyvään vauhtiin.

Eihän ole, jos katsoo aiempaa kantaasi/viestiäsi. Siinä viestissä oli ihan selkeä joko tai asetelma (kaksipuoluejärjestelmä) - kaitten. Vasemmiston voittaessa hallituksen muodostaa ns. vasemmistopuolueet. Vaihtoehtoja Suomessa on todella paljon...
Vai onko? Porvareilla on toki enemmän vaihtoehtoja hallitusta muodostettaessa.
Koalition mahdollisuuteen et ainakaan aiemmin viestissäsi viitannut.
Taustalle.

Edit: Siffalle iso käsi asiallisista viesteistä. Asia selvä.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
SergeiK:lle ja Holocaustille. SergeiK:n perusteellisen ja asiantuntevan kirjoituksen jälkeen totean, että olin väärässä länsimaissa muodostettujen hallitusten suhteen. Kiitos korjauksesta!
Itse toivoin ja toivon, että Suomessa nyt normaaliaikana alkanut porvariyhteistyö jatkuisi tästä pitkään. Sehän on porvaripuolueista itsestään kiinni, minkälaisen hallituksen ne muodostavat silloin, kun porvaripuolueet saavat niinkin suuren enemmistön eduskuntaan kuin mitä niillä nyt Suomessa on. Demarit tulevat varmaankin vaatimaan hallituspaikkaa siinä tapauksessa, että sen kansanedustaja lukumäärä nousee suurimmaksi tai toiseksi suurimmaksi ohi Kepu:n tai Kokoomuksen.
Jos perimmäisen tarkoitukseni kirjoituksilleni paljastan, niin se on viesti täällä kirjoittaville kokoomus-veljille, jotka aika halveeraavaan tapaan kirjoittavat Kepu:sta. Nyt olisi aika tehdä porvariyhteistyötä hartiavoimin ja kaikilla tasoilla. Sitäkin edelleen peräänkuulutan, että Suomen suurimman puolueen eli Kepu:n kannattajat täällä JA:ssa tulisivat puolustamaan omaa puoluettaan ja hyvin alkanutta porvariyhteistyötä.
Ilkka Kanerva on jo päässyt hyvään vauhtiin. Seuraavaksi olisi Paavo Väyrysen näytettävä kyntensä ja neuvotella venäläisten kanssa puutulleille kohtuulliset hinnat. Se olisi valtiomiesteko Paavolta. Täällä itärajalla ollaan tietoisia siitä, mitä tapahtuu Uimaharjussa, Imatralla ja Kuusankoskella, jos koivupuuta ei Venäjältä saada riittävästi. Puutullien hintojen kohtuullistaminen on Suomen kansantaloudelle aivan eri luokan kysymys kuin saada venäläisten rekkajonot poistetuksi rajoilta, mikä sekin toki olisi hyvä asia.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vähän väärä ketju periaatteessa mutta tässä kohtaa voisi hehkuttaa Saulia joka on alkanut leikkaamaan eduskunnan kuluja ja kyykyttänyt Supo-Tiitistä kunnolla.

Ensimmäinen puhemies joka oikeasti tekee jotain muutakin kuin koputtelee nuijaa?
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Vähän väärä ketju periaatteessa mutta tässä kohtaa voisi hehkuttaa Saulia joka on alkanut leikkaamaan eduskunnan kuluja ja kyykyttänyt Supo-Tiitistä kunnolla.

Ensimmäinen puhemies joka oikeasti tekee jotain muutakin kuin koputtelee nuijaa?

Sopisiko tähän samaan agendaan myös poliittisten valtiosihteereiden eli siis ministereiden erityisavustajien tarpeelisuuden tarkistaminen? Eikös kokoomus aikoinaan pontevasti vastustanut ajatusta näistä käytännössä nimitetyn ministerin kampanja-avustajista nostetuista huippupalkkaluokan pätkätyöläisistä? Mitenkäs nyt, onko kuulunut vastustusta kokoomuksesta?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Jos perimmäisen tarkoitukseni kirjoituksilleni paljastan, niin se on viesti täällä kirjoittaville kokoomus-veljille, jotka aika halveeraavaan tapaan kirjoittavat Kepu:sta. Nyt olisi aika tehdä porvariyhteistyötä hartiavoimin ja kaikilla tasoilla.

Tämän päivän Iltalehdessä kolumnisti Laitinen kiteyttää hyvin sen, että Kokoomus ja demarit edustavat niitä tahoja, jotka ovat yhteiskunnalle tuottoisia: kärjistetysti toinen työllistäjiä, toinen töiden tekijöitä, molemmat verotuloja tuottaen. Maalaisliitto ei tee kumpaakaan.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Sopisiko tähän samaan agendaan myös poliittisten valtiosihteereiden eli siis ministereiden erityisavustajien tarpeelisuuden tarkistaminen?
Niinpä. Hallitus nosti poliittisten valtiosihteerien määrää kymmeneen (aiemmin yhdeksän).

Ministeriöiden määrä kasvoi 18:sta 20:een ja muitten erityisavustajien määrä nousi 44:een 31:sta. En ole aivan varma sisältääkö tuo uusi 44 jo nuo poliittiset valtiosihteerit, joten ole varma kasvattiko hallitus juuri hallintoa avustajien suhteen 30 prosentilla vai vain 10 prosentilla.

Kiva kun hallinto kevenee. Niinistö voi keskittyä kansanedustajien matkalaskujen syynäämiseen. Pitää olla vaan tyytyväinen ettei hallitus perustanut ministeriöitä tuota tehtävää varten.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Tämän päivän Iltalehdessä kolumnisti Laitinen kiteyttää hyvin sen, että Kokoomus ja demarit edustavat niitä tahoja, jotka ovat yhteiskunnalle tuottoisia: kärjistetysti toinen työllistäjiä, toinen töiden tekijöitä, molemmat verotuloja tuottaen. Maalaisliitto ei tee kumpaakaan.

Se on totta, että maalaisliitto ei tee nykyään kumpaakaan. Sen sijaan keskustan yrittäjät työllistävät, keskustan työntekijät ja toimihenkilöt tuottavat verotuloja. Keskusta suurimpana puolueena ja sen kannattajat ovat luonnollisesti yhteiskunnalle erittäin tuottoisia. Kokoomuksen kannattaa pysyä keskustan kelkassa eikä haikailla enää länsimaisittain pienen vasemmistopuolueen perään.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vähän väärä ketju periaatteessa mutta tässä kohtaa voisi hehkuttaa Saulia joka on alkanut leikkaamaan eduskunnan kuluja ja kyykyttänyt Supo-Tiitistä kunnolla.

Ensimmäinen puhemies joka oikeasti tekee jotain muutakin kuin koputtelee nuijaa?

Tämän päivän TalousSanomissa oli juttu Saukista.
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2007/06/16/Sauli+Niinist%F6+uudistaa+eduskuntaa/200715002/100

Tuon mukaan Sauli ei niinkään nauti näiden pikkuasioiden kanssa näpertelystä, vaan haluaa keskittyä suurempiin linjoihin.

Hallitus on aloittanut hyvin. Jos jotain ikäviä asioita pitää tehdä niin vaalikauden alussa ne. Vaaliherkut sitten loppupuolella. Veronkevennysten ajankohta olisi voinut olla aikaisemminkin, mutta voi olla ihan järkevää ajoittaa se kauemmaksi, muistakin kuin vaalisyistä.

Itseäni ei päivähoitomaksut pahemmin liikuta, mutta jos pienellä maksulla saadaan järkeistettyä kysyntä todellisten tarpeiden (koko / puolipäivä) tasolle niin hyvä. Lähikunnassa maksaa yksi lapsen päivähoitokuukaisi, lehtikirjoituksen mukaan, kunnalle 800e. Maksuilla ei näitä kerätä, mutta jos saadaan vähennettyä kysyntää niin sekin on jo jotain.

http://www.ktm.fi/index.phtml?s=209
Pörssi on hyvässä vedossa, jatkuuko nousu vai pitääkö ottaa cashiksi?
On siellä kyllä sellaisia yhtiöitä joita voisi jo pistää kokonaan lihoiksi. Hyviin osingonmaksajiin ja strategisiin omistuksiin keskittyminen voisi olla paikallaan. Myyntitulot velanmaksuun.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Keskusta suurimpana puolueena ja sen kannattajat ovat luonnollisesti yhteiskunnalle erittäin tuottoisia.

Maalaisliittolaisia ei hetkauta edes Korkeimman hallinto-oikeuden päätös, jonka mukaan kuntien on julkistettava maataloustukien saajat ja summat. Tässä asiasta pieni muistutus:

http://www.yle.fi/mot/maataloustuki/100suurinta.htm

Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen jälkeenkin osa kunnista kieltäytyi luovuttamasta kyseisiä tietoja, mutta ihmekös tuo: oikeuden päätöstä ylenkatsoneista Alajärven 35 valtuutetusta 18 on maalaisliittolaisia; Isojoen 21 valtuutetusta 14 on maalaisliittolaisia; Jurvan 27 valtuutetusta 14 on maalaisliittolaisia; Karijoen 17 valtuutetusta 11 on maalaisliittolaisia; Multian 21 valtuutetusta 11 on maalaisliittolaisia...

Jos maalaisliittolaiset saisivat päättää, mihin Suomea viedään, maamme olisi ummehtunut ja kulttuurisesti ahdistava, EU:n ulkopuolelle jäänyt takamaa, jossa tuottavan työn teettämisen ainoa motiivi olisi maataloustukien rahoittaminen. Kyllä Kokoomuksella on edelleenkin enemmän yhteistä sen toisen oikean porvaripuolueen, siis SDP:n kanssa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Jos maalaisliittolaiset saisivat päättää, mihin Suomea viedään, maamme olisi ummehtunut ja kulttuurisesti ahdistava, EU:n ulkopuolelle jäänyt takamaa, jossa tuottavan työn teettämisen ainoa motiivi olisi maataloustukien rahoittaminen. Kyllä Kokoomuksella on edelleenkin enemmän yhteistä sen toisen oikean porvaripuolueen, siis SDP:n kanssa.

Suomen onneksi keskustan Esko Aho ja Heikki Haavisto jaksoivat kokoomuslaisten kanssa vääntää EU-neuvottelut Suomen edun mukaisiksi. EU-jäsenyyden puolesta olivat myös suurin osa SDP:n kannattajista sekä SAK. Maataloudesta toimeentulevien ("maalaisliittolaisten") määrä on jo laskenut pian optimilukuun eikä poliittinen painoarvo keskustan joukoissa ole enää entisenlainen. Siinä mielessä olet oikeassa, että monet kokoomuslaiset haikailevat demari-yhteistyön perään. Oma kantani on tullut selville eli keskusta ja kokoomus jatkakoon maan hallitsemista RKP:n ja/tai KD:n kanssa vielä muutaman vaalikauden ajan. Vihreät luultavasti joutuvat järkevien energiapoliittisten (ydinvoima ja vesivoima) ratkaisujen paineessa SDP:n ja VAS:n kanssa oppositioon.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Oikeistohan väittää, ettei vastusta näitä asioita, mutta sanokaapa joku näistä merkittävistä yhteiskunnallisista uudistuksista, jotka ovat syntyneet oikeiston aloitteesta ja oikeiston ajamina.
Hitler keksi lapsilisät. Ukki-vainaa tosin puhui vielä panopalkasta.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Dana77 kaivoi innovatiivisen Adin esiin, niin jatketaanpa samalla linjalla. 1800-luvun loppupuolella kansleri (pääministeri) Otto von Bismarckin toimesta Saksaan tuli mm. pakollinen sairausvakuutus, vanhuus- ja työkyvyttömyyseläke. Vanhuuseläkkeelle pääsi 65-vuotiaana. Homman juju taisi ola siinä, että saksalaiset elivät keksimäärin n. 45 vuotiaiksi - eli aika harva saavutti eläkeiän.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Niinpä. Hallitus nosti poliittisten valtiosihteerien määrää kymmeneen (aiemmin yhdeksän).

Pystyykö eduskunnan puhemies vaikuttamaan asiaan muuten kuin mielipidetasolla? Ei taida puhemiehellä olla käytännön valtaa valtioneuvoston asioihin, tosin jos Niinistö olisi asiasta ärähtänyt niin ainakin keskustelua olisi asiasta tullut.
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Minä en luista aiheesta, kysyin vastakysymyksellä sinun näkemystäsi siitä onko tilanne sama esim. ydinvoiman suhteen.

Ydinvoiman lisärakentamisesta ei hallitusneuvotteluissa sovittu mitään joten ei liity aiheeseen.

Eli siis lobbarit ovat kehoittaneet PV:tä aloittamaan ympäristötutkimukset? Onko sinulla tästä mitään näyttöä?

Kuka tunnustaisi pyytäneensä Pohjolan Voimaa selvittämään Kollajan rakentamista? Ei kukaan. Tosin tämän päivän uutisten mukaan asialla voisi olla kepun "väyrysläiset" ellei peräti Paavo itse.

Katsos Manu kun sinun päätelmäsi eivät ole faktoja, ne ovat vain päätelmiä. Minun ei tarvitse niitä todistaa vääräksi. En väitä että ne ovat mahdottomia päätelmiä.

Harvoin politiikassa kaikki eri päätöksiin ja tapahtumiin liittyvät jutut tulee edes julki. Arvailuja liikkuu enemmän kuin faktoja.

Edelleen kysyn seuraavaa: mitä on konkreettisesti päätetty ja milloin?

Asian päättää tietysti eduskunta. Ilmeisesti kepu ja kokoomus luulivat asian menevän läpi. Kuitenkin kepustakin löytyi vastustajia sekä vihreät. Lisäksi kun joku/jotkut vuotivat asian julki oli soppa valmis.

Hetkonen! Mitä sinä nyt oikeasti väität täällä? Alussahan sinä sanoit näin:

Kepu ilmeisesti myi halunsa avata laki saamalla lupauksen vaalilain uudistamisessa vaadittavasta yksimielisyydestä.

Joo, mikä lie sanasokeus iskenyt. Vaalien jälkeen neuvottelijat ilmoittivat että vaalilakia pitää uusia. Hallitusrauhan nimissä kepu olisi ehkä suostumassa jos koskiensuojelulaki avataan. Siis hinta vallan vähenemisestä maakunnissa.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eilinen Kaleva käsitteli pääkirjoituksessaan tätä allashanketta.

http://www.kaleva.fi/plus/juttu664487_page0.htm

Tuon mukaan vihreillä on viimeinen sana. Tosin vastustajia löytyy myös kepulaisista. Selvitellähän saa, parempi niin kuin että salassa pyöritetään asioita. Oulu-pohjoinen haluaisi ydinvoimalan, sielläkin selvitellään. Positiivista on se että on tajuttu että sähköä tarvitaan paljon enemmän jo kymmenenkin vuoden päästä, puhumattakaan pidemmästä tähtäimestä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös