Mainos

Millainen on uusi hallituksemme?

  • 454 767
  • 4 789

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... Asuntolainojen verovähennysoikeuden hyödyllisyyyttä en oikein ymmärrä.

En ymmärrä muuten minäkään. Oma teoriani on, että ihmiset käyttävät asumiseen juurikin niin paljon rahaa kun on mahdollista. Tästä seuraa se, että asunnot maksavat juuri tasan niin paljon kun mahdollista. No, seuraahan toi ihan kysynnän ja tarjonnankin perusteella.

Sanoisin, että tuo verohelpotus on rahansiirto rakennusliikkeille (tahaton kytkentä ajankohtaiseen aiheeseen)

Lisäksi vuokra-asuntojen hinnat määräytyvä myös osin omistusasuntojen hintojen perusteella. Tästä seuraa ikävä lisäkulu valtiolle, koska se nostaa asumistukia.

Toivoisin tästä aiheesta enemmänkin keskustelua asiallisin argumentein.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Päivän Helsingin Sanomat toteaa pääkirjoituksessaan, että Keskustan puoluekokouksen valinnat todistavat puolueen halua jakaa Suomi 'Etelän suuriin kaupunkeihin' ja 'Muuhun Suomeen'. Ja nimen omaan niin päin, että jaon takana on 'Muu Suomi'.

Voi voi. Ei saatu kammettua Vanhasta pois puolueen vallan kahvasta. Ei edes Korhosta. Kyllä on 'Muu Suomi' paha paikka. Ja itse pääpirukin tiedetään.

Helsingin Sanomien pääkirjoitus: Muu Suomi vastaan etelän kaupungit, viimeinen kappale: Keskusta ammentaa edelleen poliittisen voimansa muuttuvalta maaseudulta. Kauan tavoiteltu läpimurto kaupunkeihin ei tunnu olevan ovella vieläkään, ei ainakaan Matti Vanhasen puheenjohtajakaudella.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Taitaa olla yksi niitä harvoja vakuutuksia, joissa vahingon sattuessa kaivetaan muiden lompakkoa enemmän kuin omaa ja se omakin maksettu vähennetään verotuksessa.

Mielestäni pelkkä työttömyyskassamaksu ei ole verövähennyskelpoinen, korjatkaa jos olen väärässä.
 

Viljuri

Jäsen
Mielestäni pelkkä työttömyyskassamaksu ei ole verövähennyskelpoinen, korjatkaa jos olen väärässä.

Tuloverolain (30.12.1992/1535) 31 §:n 1 momentin 6. kohta kertonee, että myös pelkässä työttömyyskassamaksussa on kysymys ns. luonnollisesta vähennyksestä, ks. myös po. tuloverolain 95 §:n 1 momentin 2. kohdassa löytävä normi tulonhankkimisvähennyksestä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Siis tätä kautta valtio suoraan tukee niitä puolueita, joita AY-liike tukee. Ja tiedän, että liittojen työntekijät osallistuvat työajalla vaalityöhön ihan palkallisesti.

Mistä tällaisen "tiedät"? Itsehän tiedän, etteivät ainakaan oman liittoni työntekijät osallistu. Eivätkä keskusjärjestönkään.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mistä tällaisen "tiedät"? Itsehän tiedän, etteivät ainakaan oman liittoni työntekijät osallistu. Eivätkä keskusjärjestönkään.

No sanotaan suoraan. Tuossa joku aika sitten kävin paneskelemassa erästä liiton jotain "nuorisosihteeriä" tms. Kyselin häneltä paljonkin näistä asioista ja hän kertoi niistä avoimesti. Hän käy myös demareiden puoluekokouksissa työajalla.

Käytännössä näihin SAK:n liittoihin ei voi edes päästä töihin, ellei ole jonkun asteinen vasuriaktiivi.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
No sanotaan suoraan. Tuossa joku aika sitten kävin paneskelemassa erästä liiton jotain "nuorisosihteeriä" tms. Kyselin häneltä paljonkin näistä asioista ja hän kertoi niistä avoimesti. Hän käy myös demareiden puoluekokouksissa työajalla.

Käytännössä näihin SAK:n liittoihin ei voi edes päästä töihin, ellei ole jonkun asteinen vasuriaktiivi.

Jätin toki mainitsematta, ettei oma liittoni sen paremmin kuin keskusjärjestönikään ole SAK. Tunnen nämä omani vain siinä määrin perinpohjaisesti, että voin sanoa, ettei niissä vaalityötä palkattu henkilö työajalla tee.
 

Viljuri

Jäsen
Karjala-aktivistit aiheuttavat Suomen kansainväliselle maineelle ongelmia: Venäläisnuoret: Vastaisku suomalaisille Karjala-aktivisteille / IL

Joku toinen saattaisi valistuneesti epäillä, että kysymyksessä on ihan virallisen Venäjän "julkiseen kulutukseen" tarkoitettu vastaus pääministeri Vanhasen äskettäin Joensuussa esittämiin näkemyksiin puutulliasioissa.

Jos sitten esimerkiksi EU:n tai WTO:n viitekehyksissä jatkamme painostusta Venäjää kohtaan tässä asiassa, niin seuraavaksi sieltä otettaneen esille venäläisvähemmistön asema Suomessa, mahdollisine kielipoliittisine ulottuvuuksineen.

No, tämä vuosi on todellinen "kohtalonvuosi" metsäteollisuudelle. Jälkeä kyllä tulee, ei voi mitään.
 

Viljuri

Jäsen
Asiasta toiseen, mutta hallinto-oikeuden mielestä Tiitisen lista on annettava toimittajien reposteltavaksi: Hallinto-oikeus: Tiitisen lista annettava toimittajalle / IL.

Ei nyt suoraan liity nykyiseen hallituskokoonpanoon, muutoin kuin julkisuutta koskevana edellisen hallituksen "häntänä".

Ihmettelen kovasti, mikäli asiamies tai valtio toimeksiantaja kokee tarpeelliseksi valittaa ylimpään asteeseen, sillä eihän muita, vastaavanlaisia asioita varten ole tarkoituksenmukaista synnyttää uutta oikeuskäytäntöä?

Vaikka ei nyt ihan samasta asiasta puhutaan kuin siviili- tai rikosprosessissa.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olit (muistaakseni) jonkin sortin lakimies Viljuri? Olenko vallan väärässä kun muistan, että Korkeimman Oikeuden ja Korkeimman Hallinto Oikeuden päätöksillä ei Suomessa ole ennakkotapausluonnetta (siis normatiivista), vaan jokainen asia täytyy käsitellä erikseen jos viranomainen (siis esim. Suojelupoliisi) ei aikaisempaa ennakkotapausta suostu noudattamaan?
 

Viljuri

Jäsen
(snips) Olenko vallan väärässä kun muistan, että Korkeimman Oikeuden ja Korkeimman Hallinto Oikeuden päätöksillä ei Suomessa ole ennakkotapausluonnetta (siis normatiivista), vaan jokainen asia täytyy käsitellä erikseen jos viranomainen (siis esim. Suojelupoliisi) ei aikaisempaa ennakkotapausta suostu noudattamaan?

Hieman epäselvästi ilmaisten olet jäljillä, kuitenkin lain- ja oikeusvoimaista päätöstä, hallintolainkäytönkin puolella, on asianomaisten noudatettava.

Ainakin siviili- ja rikosprosessissa (toisin sanoen yleisten oikeusistuimien puolella, käräjäoikeuksissa) KKO:n ratkaisuilla, siis niillä jotka se katsoo prejudikaateiksi, on merkitystä selkeästi enemmän niiden Aarnion oikeuslähdeopissa aikanaan teoritisoitua enemmän, mutta alemmalla tuomioistuimella ei vastaavaa sidonnaisuutta noudattaa aikaisempaa oikeuskäytäntöä ole kuin common law'ta noudattavissa maissa. Tämä siitäkin huolimatta, että käytännössä mm. yhteisöoikeuden vuoksi olemme liukuneet kohti sekajärjestelmää.

Hallintomenettelyssä tilanne on jo lähtöasetelmiltaan hieman toisenlainen, johtuen mm. prosessin kohteena olevien hallintopäätösten luonteesta (edun evänneen päätöksen voi viranomainen aina antaa uudelleen, harkintavallan väärinkäyttö) sekä siitä, että hallintolainkäyttö hallintotuomioistuimissa eroaa siviili- ja rikosprosessista.

Julkisuutta on pyritty korostamaan viime aikoina legitiimejäkin salassapitointressejä vastaan, säädöstasollakin, mistä syystä valtion saattaisi olla viisasta taipua tutkaimen edessä.
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Pitää kyllä sanoa että Paavo Väyrysen ministeripesti on mennyt ihan eri tavalla kuin odotin. Siis poissa valokeilasta, kun etukäteen odotin varsinkin Hesarin kautta ryöpytystä tasaisin väliajoin.
Ulospäin on niistä vähistä rippeistä muodostunut kuva varsin varmaotteisesta poliitikosta, joka osaa pistää tarvittaessa kova-kovaa vastaan myös Venäjällekin.

Nyt alustavien tietojen mukaan UM suunnittelee nousevien puutullien korvaamista yrityksille valtion rahoista, jotka taas saadaan perimällä/nostamalla maksuja maamme kautta kulkevasta raskaasta liikenteestä. Mielestäni ihan toimiva lehmänkauppa ja neuvotteluase.

Seuraavassa juttua hallituksen aikomista vastatoimista puutulleja vastaan.

Meillä työpaikalla oikein ihmeteltiin suureen äänen" mitä ihmettä?, onko hymistelyn aika ohi? paneeko ne oikeasti vastaan?"

http://plaza.fi/ajassa/talous/vayrynen-suomi-ryhtyy-vastatoimiin-puutullikiistassa

- - - - - -

Suomi iskee Venäjää vastaan puutullikiistassa
26.6.2008

Suomi ryhtyy vastatoimiin puutullikiistassa Venäjän kanssa. Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen mukaan Suomi voi ryhtyä jo syksyllä perimään venäläisrekoilta tuntuvia kauttakulkumaksuja. Näin saataisiin varoja, jotta puutullien aiheuttamia menetyksiä voitaisiin korvata valtion kassasta.

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.) ilmoitti Suomen vastatoimista puutullikiistassa tänä aamuna medialle ennen kuin asiasta oli kerrottu edes Venäjälle.

-Suomella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä vastatoimiin. Ilmoitan Venäjälle tänään, että harkitsemme muun muassa Suomen läpi kulkevaan venäläisliikenteeseen uusia kauttakulkumaksuja, Väyrynen kertoi Helsingissä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

-Todennäköisesti he yllättyvät tästä, koska tällaisia vaihtoehtoja emme ole neuvotteluissamme aiemmin heidän kanssaan käsitelleet. Puutullit ovat kuitenkin teollisuudellemme niin vakava uhka, että tämä on pakko tehdä näin, ulkomaankauppaministeri sanoo.

Väyrynen oli tehnyt päätöksensä Suomen vastatoimista sen jälkeen, kun hän keskiviikkoiltana kävi puhelinneuvottelun Venäjän talousministerin Elvira Nabiullinan kanssa.

Nabiullanan mukaan Venäjä on päättänyt, ettei se taivu puutullikiistassa Suomen toiveisiin. Suomi oli tarjonnut asiasta sovintoesitystä jo toukokuussa.

-Päätin toimenpiteistä yön yli nukuttuani. Keskustelimme asiasta tänään myös pääministeri Vanhasen kanssa, ja hän oli samaa mieltä menettelytavoista, Väyrynen kertoo.

Venäjä haluaa korottaa ensi vuoden alusta puun vientitullit 50 euroon kuutiolta. Se tekisi venäläisen puun tuonnin kannattamattomaksi Suomen metsäteollisuudelle.

- - - - -

Patehan on aina ollut enemmin tai vähemmin suuren yleisön ja etenkin median hampaissa. Ehkä se kuitenkin on sillälailla, että hankala kaveri mieluummin meidän joukkueessa kuin vastustajan. Vähän niinkuin Ruudut, Tikkaset sunmuut ärsyttäjät kiekossa. Jos nyt joku pitää laittaa neuvottelupöytään kieroilemaan veli venäläistä vastaan, on se sitten varmaan Paavo.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Seuraavassa juttua hallituksen aikomista vastatoimista puutulleja vastaan.

Tämä ehdotus on melko kuolleena syntynyt.

Läpikulkuliikenteelle tulisi ehdottomasti saada tienkäyttömaksut, joilla voitaisiin tuon läpikulkuliikenteen aiheuttamia haittoja ja vaatimia investointeja kattaa. Tämä olisi myös helpohko toteuttaa. Läpikulkumaksuja, ts. niillä uhkailua, voidaan toki käyttää myös neuvotteluvalttina.

Kuitenkin ehdotuksen mukainen läpikulkumaksujen siirtäminen suoraan metsäyhtiöille lähentelee suoranaista idiotismia, eikä tule missään nimessä menemään läpi EU:ssa, koska kyse olisi kilpailua vääristävästä yritystuesta.
 

Viljuri

Jäsen
Venäläinen osapuoli yhdessä saksalaisten säestämänä kokeilee, etteikö mahdollinen WTO:n jäsenyys tarkoittaisi mitään konkreettista sovellettavien tullien, maksujen ja muiden kaupankäynnin rajoitteiden osalta, investointisuojasta puhumattakaan.

Mikäli venäläinen osapuoli saa tavoitteensa sellaisenaan läpi, mikä ei siis onnistuisi ilman Saksan eksplisiittistä ja implisiittistä tukea, entistäkin synkempiä kehityssuuntia olisi tarjolla jatkossa, koska monien itä-eurooppalaisten maiden kauppa- ja geopoliittiset intressit eroavat melkoisen paljon Saksan ja Ranskan muodostaman yhteisön ytimen vastaavista intresseistä. Näihin varsin todennäköisiin, eskaloituviin kauppapoliittisiin riitoihin, ei Suomen olisi hyvä tulla osalliseksi.

Mahdollisten painostustoimien osalta hedelmällisempi osoite olisi Saksa, sillä Venäjähän toimii ja tulee toimimaan muiden kuin eurooppalaisten tai länsimaisten periaatteiden mukaan kaikissa kuviteltavissa olevissa skenaarioissa, mikä tarkoittaa viime kädessä sitä, että Suomen ja Ruotsin on varattava oikeus ottaa tarvittaessa esille Itämeren kaasuputken ympäristövaikutukset kaikissa relevanteissa instansseissa. Saksan teollisuus ja ay-liikehän on häpeilemättä käyttänyt hyväkseen ympäristöpoliittisia kysymyksiä, puhtaasti kilpailupoliittisena työvälineenä, joten "tit-for-tat" lähestymistapa olisi myös tältä kantilta perusteltu.

Kokonaan toinen asia sitten on, että mitä Suomi ylipäätään tekee nykyisenkaltaisella savupiipputeollisuudella ja onko sen tukemisessa kokonaistaloudellista järkeä, Venäjän asenne huomioiden. Tai, että mikäli yhteisön merkitys on tosiaan vähenemässä Saksan ja Ranskan harjoittaman politiikan vuoksi, niin onko yhteisön poliittinen puoli osoittautumassa liian vahingolliseksi maamme luovuttamattomiin intresseihin verratessa?
 

Viljuri

Jäsen
Katainen ja Brunila epäileväisiä / Kauppalehti

Näennäisestä ja tosiasiallisesta mielipiteiden eroavaisuudesta huolimatta on syytä todeta, että asia ei tule menemään ihan sata nolla vapaan kaupan tappioksi, tästä voimme pitää kiinni loppuun asti, ja toisistaan eroavat eri vaihtoehdot on toisinaan ihan tarkoituksella julkisuuteen ja julkiseen keskusteluun saatettuja, kuten Venäjä itsekin menettelee näissä asioissa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Metsäteollisuus ihmettelee pääministerin lausuntoja. Niin minäkin.

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id95067.html

Porvarihallituksen pääministeri Vanhasen mukaan metsänomistajilla ei ole varaa jäädä odottelemaan puun hinnan nousua. Miksei muka ole? Vaikuttaa ilmiselvältä että nyt ei kannata myydä koska huomenna saa paremman hinnan. Kaupat syntyvät vapaassa markkinataloudessa silloin kun hinta on myyjän ja ostajan mielestä kohdallaan. Nyt ei selvästikään ole. Kovasti on vasurisävyjä pääministerin puheiden rivien välissä. Jokohan kohta sanellaan hallituksesta käsin puukiintiöt ja hintataso?

"Metsäteollisuuden metsäasioiden päällikkö Antti Otsamo sanoo, että hallitus itse on syyllinen puukauppojen vähenemiseen." (YLE)
 

Viljuri

Jäsen
En olisi niinkään varma siitä, että metsäteollisuuden intressi olisi maksaa sinänsä puusta yhtään enempää tulevaisuudessakaan, siksihän ne ovat ajamassa kapasiteettiaan alas samalla kun tuonti ja kotimainen tarjontakin on monista keinotekoisistakin syistä ollut vähenemässä.

Devalvaatioista elänyt metsäteollisuus ei onneksi voi enää horjuttaa hallitusta edes pankkien(!) kautta, mistä on kiitettävä viisaita eurooppalaiseen integraatioon liittyviä poliittisia päätöksiä. Onnitellaan itseämme!

Kuka muuten julkisessa keskustelussa on kaiken itkemisen lisäksi osannut tuoda julki sellaisen asian, että poliittinen toimintavapaus on kasvanut merkittävästi Suomessa sen johdosta, että perinteiset yhdyspankin ja kansallispankin ympärille rakentuneet melkoisen ongelmalliset toisiltaan nurkkia vallanneet "linnaleirit" ovat historiaa, ja pellervolaisenkin osapuolen osalta on vähän niin ja näin?

Hallituksen panos mitataan siinä, että sen ja muidenkin julkisten toimijoiden on kyettävä olemaan täysipainoisesti mukana siinä, että kotimaiselle ja muulle puulle löydetään sellaista jalostusarvoltaan kehittyvää käyttöä, niin etteivät sellunkeittäjien manipulointiyritykset enää heiluta koko kansantaloutta.

Eivätkä ne enää sitä teekään. Pihtiputaan mummo ja muut ao. sektorin ulkopuolella olevat (eli siis lähes kaikki) voivat olla vakuuttuneita siitä, etteivät vuorineuvokset ja heidän apurinsa pääsee ainakaan vapaasti kaikkien yksityisiä ja yhteisiä säästöjä ryöstämään.
 
Viimeksi muokattu:

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
mixu; kirjoitti:
Otsikon kysymykseen vastaa K.Isokallio että päiväperhohallitus ja vaikea on olla eri mieltä.
http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200807137942233_k1.shtml

Hallituksen päätösten kutsumisesta näpertelyksi olen toki samaa mieltä Isokallion kanssa. Mutta sen sijaan Isokallion ratkaisuehdotuksista täytyy olla rankasti eri mieltä.

Jos päädytään rankkoihin ratkaisuihin, niin sitten kaikki ottakoot hanskat käteen. Ja jos hanskoihin ei ole varaa, niin paljaatkin kourat käyvät.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Otsikon kysymykseen vastaa K.Isokallio että päiväperhohallitus ja vaikea on olla eri mieltä.
http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200807137942233_k1.shtml

Jos kerran päiväperhohallitus tarkoittaa huonosti johdettua ja vain lyhyen tähtäimen tavoitteiden perässä säntäilevää hallitusta niin en todellakaan ole samaa mieltä Isokallion kanssa. Koko ajanhan tässä rakennetaan tulevaisuutta, joka näkyy esimerkiksi ilmastopolitiikan arvon merkittävänä nousuna. Entä mitkä ovat perusteet sille, että tämä olisi huonosti johdettu hallitus? Kriisejä on ollut ja jos kyseessä olisi huonosti johdettu hallitus, olisi se jo aikoja sitten kaatunut.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Isokallion kolumni on kirjoitettu herättämään keskustelua. Se ei pidä sisällään yhtään perustelua, joka vetoaisia johonkin lähteeseen. Okei, se on kolumni, mutta voisi silti kuvitella, että vähän tarkempi voisi olla. Aluksi voisi vaikka kertoa mitkä kansainväliset tutkimukset ovat joihin hän vetoaa. (Veikkaan, että niitä ei löydy).

Surullisinta on kuitenkin, että mies noin itsepintaisesti uskoo, että tulevaisuuteen voi vaikuttaa. (Kaikki millä on oikeasti merkitystä tulee yleensä täysin yllätyksenä). On pelottavaa, että joku uskoo noin paljon politiikan ja virkamiehiin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sinänsä hyvä keskustelun herätys mutta Isokallion jätti mainitsematta yhden erittäin oleellisen asian (varmaan tahallaan) eli mitkä tulisi olla nuo prosentit joilla työtä ja pääomaa verotetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös