jpet kirjoitti:Onko tarpeellista tuottaa Suomessa esimerkiksi sokeria, kun sen tuottaminen olisi kannattavampaa etelämpänä? Onko tarpeellista tuottaa suomalaisissa öljylämmitteisissä kasvihuoneissa "luomu"tomaatteja ja kurkkuja, joita voidaan tuottaa ekologisesti auringon alla Etelä-Euroopassa tai Afrikassa?
Oletkohan koskaan oikeasti edes maistanut tomaattia? Mikäli Sinulle on oikeasti täysin sama syötkö Espanjassa kasvatettuja afrikkalaisella riistotyövoimalla korjattuja, lannoitteella kasvatettuja mauttomia lähes vihreitä tomaatteja vai suomalaisen maanviljelijän kasvattamia huomattavasti maukkaampia laatutuotteita, kehotan tekemään hieman vertailuja.
Ekologiapointtisi tuhoaa täydellisesti se tosiasia, että jollakin ne tomaatit täytyy sieltä Afrikasta ja Espanjasta tänne kuljettaa. Siihen taas tarvitaan öljyä, eikä pelkästään laivojen liikkeelle saamiseen vaan myös katkeamattoman kylmäketjun tuottamiseen ja käsittelytoimintoihin. Lisäksi lähes kaikki nuo toiminnot tehdään ulkomailla joten ei enää tarvitse miettiä miksi työpaikat karkaavat. Miksi meidän pitäisi raahata etelä-euroopasta jotakin sellaista mitä saamme omalta pihaltammekin?
Kyllä ns. paikallisruoka on edelleen tärkeää, vaikka kuinka urbanisoidutaan ja globalisoidutaan. Itse ainakin tuen ostopäätöstä tehdessäni mieluummin paikallista maanviljelijää.