Miksi KalPa ei kuulu Sm-Liigaan?

  • 43 827
  • 389

ventos

Jäsen
A.P.Järvi kirjoitti:
Mitä alkuperäiseen KalPa-topiciin tulee, sanoisin että kuuluu liigaan. KalPalla kun ei olisi minkäänlaista tulevaisuutta Mestiksessä. Vuosikausia liigapelejä seurannut yleisö tuskin enää innostuisi alemman tason peleistä.
Huomenta Herra A.P. Järvi millään seuralla ei ole tulevaisuutta mestiksessä. Kalpa on osoittanut pelillisesti, ettei sen paikka ole liigassa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Black Adder kirjoitti:
Ja Kärpät, kröhöm!

Kärpät ei tainnut koskaan edes pelata mestistä..

MS kirjoitti:
Millä Mestis-seuroilla on realistinen mahdollisuus saavuttaa liigan edellyttämä n. 1,8 M €:n liikevaihto?

Mistä minä tiedän. Eikä se nyt muutenkaan tuohon asiaan liittynyt mitenkään.
 

theace

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Afan kirjoitti:
Sen kummemmin tasoerokeskusteluun osallistumatta totean, että on aika tarkoitushakuista ottaa esimerkeiksi kiekollisia taitureita, joiden kohdalla hyppäys ylemmälle sarjatasolle on tunnetusti kaikkein suurin.

Joo-o. Joukkue voittaa yleensä tekemällä maaleja ja maalit tehdään yleensä syötöistä. Jos haluaa vertailla eri sarjatasoja, niin eikö yksi aika luonnollinen keino ole verrata miten alemmalla sarjatasolla tehopisteitä tehneet pelaajat tekevät tehopisteitä ylemmällä sarjatasolla? Eli toisin sanoen miten paljon vaikeampaa/helpompaa niitä pisteitä on tehdä eri sarjoissa. Jos tehdyissä pisteissä on huikea ero eri sarjatasojen välillä samoilla pelaajilla, niin eikö se kerro silloin että toinen sarja on tasokkaampi kuin toinen? Ja vielä niin että vertasin nousukauden pisteitä tähän päivään, jolloin Kaartisilla ja kumppaneilla on ollut 1 kausi aikaa totutella kovempaan sarjaan. Mut silti ei papu riitä.

Vai olisko sun mielestä pitäny verrata 4 ketjun jyriä, Mestiksessä 4+1, Liigassa 0+1. Ei paha ero, on niiden sarjojen pakko olla melkein yhtä kovia! Että tarkoituksenmukaista my ass. Jos olet OIKEASTI kiekollinen taituri, olet sitä myös liigassa. Sellaiset vaan tupataan värväämään aika kiiruusti isolla rahalla isoihin seuroihin. Eipä tämmöistä ole kuitenkaan juurikaan tapahtunut viime vuosina, sekin kertoo tasoerosta, ettei Mestiksen pisterohmut juurikaan kiinnosta kuin liigan pikkuseuroja. Ja sielläkin 3-4 ketjut kutsuu.
 

Emppu#80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
mendieta kirjoitti:
Pudotetaan sen verran, että KalPan A-juniorit eivät ole tällä hetkellä menossa playoffeihin.

Kaksi pistettä matkaa pleijariviivalla olevaan Saipaan ja runkosarjassa 14 ottelua jäljellä. Ei varmaan tarvii vielä heitää kirvestä kaivoon!!!!
 

Brian DePalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, VIFK, Liverpool
theace kirjoitti:
No tehdään nyt sitten mieliksesi ajatusleikkiä, vaikkei sillä taida olla suurta vaikutusta lopputulokseen.

Oletetaan että Sport hommais ykkösketjun mainitsemistasi ulkomaalaisista. Mitäs sitten kakkoseen? Suonpää-Westerback-Jämsä? Siinäpä ne jollain lailla liigassa pärjäävät sitten taitaisivat ollakkin (MacNeilin laskin noihin ulkkareihin), muut taitaa olla ikuisia mestis jyriä tai muutaman pelin liigassa joskus pelanneita, joilla ei kovissa peleissä tee juuri yhtään mitään. Vertailukohtana Kaartiset ja kumppanit, joilla ei niilläkään meinaa tehdä mitään, vaikka olivatkin Mestiksessä tähtiä.

Tai vertailukohtana Karo Koivunen (muutama ok mestis kautta, 1 hyvä - siirto liigaan ja pärjäilee hyvin), Mika Viinanen ( Sportissa 50 ott 34 p, siirto liigaan 52 ott 27 p) Forsbacka, Loppi, Ryhänen jne.
 

Afan

Jäsen
theace kirjoitti:
Jos tehdyissä pisteissä on huikea ero eri sarjatasojen välillä samoilla pelaajilla, niin eikö se kerro silloin että toinen sarja on tasokkaampi kuin toinen?
Et kai sä nyt oikeasti tarkoita, että me vertaillaan sitä, onko SM-liiga vai Mestis tasokkaampi sarja? Lähinnä kai sitä, kuinka iso ero se on, jotta saadaan kuvaa, mikä on ylemmän sarjan heikoimman ja alemman sarjan kärjen välinen tasoero.

theace kirjoitti:
Eipä tämmöistä ole kuitenkaan juurikaan tapahtunut viime vuosina, sekin kertoo tasoerosta, ettei Mestiksen pisterohmut juurikaan kiinnosta kuin liigan pikkuseuroja. Ja sielläkin 3-4 ketjut kutsuu.
Vertailuun pitäisi ottaa maalivahteja, puolustavia puolustajia, hyökkääviä puolustajia, duunarihyökkääjiä ja kiekollisia taitureita, eikä vain jälkimmäisen kategorian edustajia. Mestiksessä on sen verran enemmän tilaa ja aikaa, että tehot putoavat näillä kavereilla hyvinkin nopeasti 40 pojosta viiteen pojoon. Ei tosin esimerkiksi Karo Koivusella, Sami Ryhäsellä tai Tuomas Suomisella.

Mutta katsotaanpa tosiaan muunkin tyyppisiä pelaajia. Esimerkiksi Patrik Forsbackan, Tero Koposen, Jani Tuppuraisen tai Simo Pulkin roolissa ja pisteissä ei sarjatason vaihdos ole mitenkään valtavasti näkynyt.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Miten Sport rakentaisi liigajoukkuetta pari vuotta jos liiga pitäisi avata. Pitäisi ottaa kovia taloudellisia riskejä että pärjää liigassa, mutta joka kevät olisi uhka tippua koska liiga olisi auki? Kalpalla on vielä kehitettävää organisaationa ja nyt se saa sitä suhkot rauhassa tehdä, ensi vuosi on jo ratkaiseva jos Kalpa epäonnistuu niin jonkinlainen karsinta minun puolesta takaisin. Mutta nyt ne Mestiksen tähdet ovat jo meillä aika pienessä roolissa, liigan vaatimalle tasolle olevia kavereita on tullut tilalle. En välttämättä laittaisi rahaa likoon, että Kalpa olisi ensi kauden jumbo.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Eikö se valtava tasoero Mestiksen ja Liigan välillä kerro siitä että Suomessa jääkiekon kehitys on menny päin persettä?? Ja mitä hittoa sillä on väliä onko KalPan a-junnut liigassa vai ei, silti sieltä tulee vaan alle 180 senttisiä kumoon puhallettavia mestislaitureita. Mielenkiinnolla odottaen tämän päivän Blues-KalPa -peliä.
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Snaipperi #16 kirjoitti:
Kalpalla on vielä kehitettävää organisaationa ja nyt se saa sitä suhkot rauhassa tehdä, ensi vuosi on jo ratkaiseva jos Kalpa epäonnistuu niin jonkinlainen karsinta minun puolesta takaisin.
Hyvä idea, odotetaan miten Kalpalle käy ja tehdään mestiksen tulevaisuutta koskevat päätökset siltä pohjalta minkälaisen porukan kalakukkokaupunki saa aikaan kolmessa kaudessa.

Kaikki pelaajat eivät vain sovi kaikkiin sarjoihin, pelityylillisistä eroista tms. johtuen. Turha tuosta on vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä jos jotkut Kalpa mestis starat eivät nyt liigassa pärjää. Luulitko oikeasti että liiga kaikille sopii?
Jotkut pelaajat tippuvat ruotsissa vilttiin ja siirtyessään suomeen pelaamaan ovat ykkösketjussa ja päinvastoin, mistä se johtuu?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
ropellikiekko kirjoitti:
Eikö se valtava tasoero Mestiksen ja Liigan välillä kerro siitä että Suomessa jääkiekon kehitys on menny päin persettä??
Minusta ei kerro. Tuo tasoero kertoo vain ja ainoastaan siitä, että joko liiga on kehittynyt helvetisti ja mestistä nopeammin tai sitten siitä, että mestiksen taso on pudonnut.

Sinänsä hämärä viestiketju, miksi Kalpa ei kuulu liigaan ? Kalpa kuuluu liigaan ja on yksi sen osakas. Ei siinä sen kummempaa, tosin ihan jo muiden liigaseurojenkin puolesta pitää tietenkin toivoa, että Kalpa skarppaa ensi kaudeksi. Ainakin heille annetaan siihen mahdollisuus ja hyvä ja oikein näin.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Niin tämähän ei varsinaisesti tänne kuulu, mutta kun täällä tunnutaan kovasti keskusteltavan tuosta mestiksen kärkiporukoiden ja sm-liigan hännän välisestä tasoerosta, niin laitetaanpa kuitenkin. Eli KalPa on pelannut tänä talvena harjoitusottelut Hokkia ja Jokipoikia vastaan. Edellinen päätyi KalPan 5-1 voittoon ja jälkimmäinen 6-1 voittoon. Ja eroa ainakin näissä otteluissa oli melkoisesti. Esim. Hokin valmentaja sanoi pelistä näin:

- Sanotaanko vaikka niin, että numerot imartelevat meitä. Ei me pysytty mukana ollenkaan ja aivan selkeä ero pelitilannenopeudessa Mestikseen. Kyllä saadaan tyytyväisiä olla, että meidän maalivahdit pelasivat noin hyvän pelin. Ei me päästy kiekollista peliä juurikaan pelaamaan. Hirveä ero tuli myös siinä, että kaverilla kiekottomatkin pelaajat tekevät hirveästi töitä. -Jukka Niiranen, Hokki

Ja Mehtimäkeläisen otteluraportissa sanotaa Jokipojat - KalPa pelistä näin:

Tasoero SM-liigan ja Mestiksen välillä vaikuttaa olevan melkoisen kova. Muuhun päätelmään ei ainakaan keskiviikon harjoituspelin perusteella voinut tulla: liigajumbo KalPa vei Jokipoikia Mehtimäellä välillä lähes miten tahtoi. Kotijoukkueen Juuso Oinonen ja Pekka Sorsa saivat torjuttavakseen yhteensä 55 vetoa, kun KalPan veskarit selvisivät liki kolmanneksella tästä.

Harjoituspelejä toki, mutta varmasti jotain suuntaa antavat...
 

NemI

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
On Jälleen aika puolustuksen puheenvuorolle

No niin ystävät rakkaat ja Vaasalaiset. En ole tullut tänne mitenkään provoamaan, mutta lienee jälleen aika tulla selvittämään näkökulmia kulta-mustien taikalasieni läpi.

Ensiksi täytyy kyllä todeta, että kylläpä työ jaksatte purnata. Sen sijaan, että keksitte täällä miksi juuri KalPa ei kuulu liigaan luulisi Teidän miettivän miten juuri Teidän joukkueenne voisi saavuttaa edes sen pisteen, jotta liigakarsinnat toteutuisivat keväällä 2007, ja mikä parasta, oman joukkueenne osalta.

Tulipa tuossa semmoinenkin ajatus mieleen, että varmasti olette kaikki syvästi sitä mieltä, että KalPa ei pelillisten esitystensä vuoksi kuulu liigan, mutta mitä jos perää pitäisikin Porin ylpeys Ässät? Jotenkin tuntuu siltä, että tämä ketju olisi täällä silti ja nimenomaan muodossa Miksi KalPa ei kuulu Sm-liigaan?

KalPa on jostain syystä Mestisseuroille punainen vaate. KalPa ei ole mikään mahtiseura, mutta kävipä niin, että eräänä päivänä KalPan paidassa pelasi kolme muuan NHL-pelaajaa ja niinä päivinä KalPa loisti ja näin ollen ansaitsi Liigapaikkansa, mutta autas armias kun KalPalla ei menekkään niin hyvin, niin heti on korppikotkat raadolla. Kateellisten panetteluako vain tämä ketju?

KalPan pelaaja budjetin odotetaan kasvavan jälleen kaudelle 2007-2008. Puhutaan jopa 1,2 milj. budjetista (!). Nähtäväksi jää, mutta toteutuessaan alkaisi budjettimme hipoa liigan keskikastia, ja voitaisiinpa sitten ostaa tänne muitakin kuin näitä salosia. Eiköhän tuon saman kasvatuksen onnistu tahkoamaan SaiPakin, miksipä eivät loputkin häntäpään seurat. Onnistuuko Mestiksen ykkönen? Sillä budjetilla jolla KalPa aloitti liigassa ei nyt saakkaan kuin neljä kenttää omia junnuja. parisataatuhatta lisää.Löytyykö?

Unelmia pitää olla. Liiga lienee Teille kaikille se yhteinen unelma, mutta ei se ole KalPan vika että Te mesoatte vuodesta toiseen Mestiksessä.
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Filimonov kirjoitti:
Harjoituspelejä toki, mutta varmasti jotain suuntaa antavat...
No huhuh, kovat perusteet on.. 15.8.2006 KooKoo - HPK 2-1. Selvä homma, mestis on mennyt liigan edelle, kun KooKoo voitti suomen mestarit harkkapelissä.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
koukou kirjoitti:
Kaikki pelaajat eivät vain sovi kaikkiin sarjoihin, pelityylillisistä eroista tms. johtuen. Turha tuosta on vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä jos jotkut Kalpa mestis starat eivät nyt liigassa pärjää. Luulitko oikeasti että liiga kaikille sopii?
Jotkut pelaajat tippuvat ruotsissa vilttiin ja siirtyessään suomeen pelaamaan ovat ykkösketjussa ja päinvastoin, mistä se johtuu?

Heh, helvetin hyvin sanottu. Otetaan tosiaan KalPa mittariksi kaikilla osa-alueilla pelaajista organisaatioon ja valmennusjohtoon, talousalueesta juniorituotantoon unohtamatta noita maanmainioita Kuopion torilta saatavia kalakukkoja jotka luultavasti ovat se viimeinen salainen ase KalPan mahtavassa juniorituotannossa. Tämän jälkeen vedetään johtopäätökset ja sovelletaan ne sellaisinaan koskemaan kaikkia Mestiksessä pelaavia joukkueita. Mitä mahdetaankaan saada viivan alle?

Tässä ketjussa on jo heitetty ylempänä kymmenkunnan entisen Mestis-pelaajan nimi jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa vuodessa-parissa liigassa. Kaksi näistä kantaa tällä hetkellä joukkueensa kultakypärää. Se, ettei teidän Mestis-kausien pistenikkareista Kaartisista, Kenigeistä ym. kasvanut (ainakaan vielä) samanlaisia pisteitä liigassa nakuttavia pelimanneja, ei tarkoita etteikö muiden seurojen pelaajat siinä voisi onnistua.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Filimonov kirjoitti:
Harjoituspelejä toki, mutta varmasti jotain suuntaa antavat...

Jees. Sportin kolme viimeisintä harjoituspeliä liigaporukoita vastaan: Kärpät-Sport 4-2,Sport-Ässät 1-0 ja Sport-HPK 3-4. Harjoituspelejä toki, mutta varmasti jotain suuntaa antavat...

edit. miten tämä meni taas tähän? KalPa on liigassa ja kuuluu sinne. Arviolta 80% kuopiolaisista palstalle kirjoittajista haluaa avoimen liigan. Niin vaasalaisetkin+muut Mestis-joukkueiden kannattajat. Mistä me oikein kinastellaan?
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Hartiapankki kirjoitti:
Jees. Sportin kolme viimeisintä harjoituspeliä liigaporukoita vastaan: Kärpät-Sport 4-2,Sport-Ässät 1-0 ja Sport-HPK 3-4. Harjoituspelejä toki, mutta varmasti jotain suuntaa antavat...


Kuten sanottu, joskus se kiekko voi pomppia ihmeellisestikin ;)
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hartiapankki kirjoitti:
Tässä ketjussa on jo heitetty ylempänä kymmenkunnan entisen Mestis-pelaajan nimi jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa vuodessa-parissa liigassa. Kaksi näistä kantaa tällä hetkellä joukkueensa kultakypärää.
Tässä on yksi iso ongelma. Vaikka nuo kaikki mainitut mestiksestä liigaan nousseet jätkät kasattaisiin samaan porukkaan niin liigassa se ryhmä ei pärjäisi. Eli voidaan kait olettaa, että nuo ketjussa aiemmin mainitut pelaajat ovat/olivat mestiksen parhaimmistoa koska ovat liigaan päässeet. Jos edes näiden parhaiden kokoaminen yhteen seuraan ei riitä liigassa niin miten ihmeessa joku mestis seura saisi nousun jälkeen rakennettua liigassa pärjäävän joukkueen ? Minusta tämä on se isoin kysymys.

Vaikka en karsintoja vastustakaan niin jotekin minulla on sellainen fiilis, että värittömin lasein asiaa tarkastellen ei nykyisillä mestis seuroilla juurikaan ole mahdollisuuksia saada kasaan liigassa pärjäävää joukkuetta. Tämä ihan puhtaasti sen takia, että joukkue pitäisi vaihtaa käytännössä lähes kokonaan ja siihen ei varmasti kenelläkään rahat riitä. Jos seuroja ei tappaa haluta niin ainoa järkevä tapa tuoda sisään uusi liigaseura on se miten Kalpaa nyt ajetaan sisään eli annetaan reilusti aikaa.

Sen vitutuksen ymmärrän hyvin, että miksi juuri Kalpa, mutta toisaalta eikös tämä kuitenkin ratkaistu pelaamalla ?
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Emppu#80 kirjoitti:
Kaksi pistettä matkaa pleijariviivalla olevaan Saipaan ja runkosarjassa 14 ottelua jäljellä. Ei varmaan tarvii vielä heitää kirvestä kaivoon!!!!

Siksi kirjoitinkin "tällä hetkellä".
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Filimonov kirjoitti:
Niin tämähän ei varsinaisesti tänne kuulu, mutta kun täällä tunnutaan kovasti keskusteltavan tuosta mestiksen kärkiporukoiden ja sm-liigan hännän välisestä tasoerosta, niin laitetaanpa kuitenkin. Eli KalPa on pelannut tänä talvena harjoitusottelut Hokkia ja Jokipoikia vastaan. Edellinen päätyi KalPan 5-1 voittoon ja jälkimmäinen 6-1 voittoon.
Onko Hokki menny sitte talven aikana KalPan edelle kun hävisivät joulun aikoihin Kärpille vain maalin erolla, olikohan 4-3 Raksilassa. Harjotusottelut on harjotusotteluja.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
bozik kirjoitti:
Minusta ei kerro. Tuo tasoero kertoo vain ja ainoastaan siitä, että joko liiga on kehittynyt helvetisti ja mestistä nopeammin tai sitten siitä, että mestiksen taso on pudonnut.
Sen uskallan sanoa ettei se ainakaan johdu siitä että liiga olisi kehittynyt, päinvastoin. Liigan taso laskee vuosi vuodelta, sen varmasti sinäkin olet huomannut.

Edit:
NemI kirjoitti:
Ensiksi täytyy kyllä todeta, että kylläpä työ jaksatte purnata. Sen sijaan, että keksitte täällä miksi juuri KalPa ei kuulu liigaan luulisi Teidän miettivän miten juuri Teidän joukkueenne voisi saavuttaa edes sen pisteen, jotta liigakarsinnat toteutuisivat keväällä 2007, ja mikä parasta, oman joukkueenne osalta.
NemI: tämän ketjun avaukseen ei liity Vaasalaisia, ja please, lue meidän Vaasalaisten kommentit ennenkuin kirjoitat viestisi.
NemI kirjoitti:
KalPan pelaaja budjetin odotetaan kasvavan jälleen kaudelle 2007-2008. Puhutaan jopa 1,2 milj. budjetista (!)
Waude...
 
Viimeksi muokattu:

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Brian DePalma kirjoitti:
Tai vertailukohtana Karo Koivunen (muutama ok mestis kautta, 1 hyvä - siirto liigaan ja pärjäilee hyvin
Jos kuunnellaan pelaajan mielipidettä niin Karo totesi JK-lehden haastattelussa että tasoero oli suurempi mitä hän oli kuvitellut, varsinkin luistelussa ja kaksinkamppailuissa.
Täytyy muistaa että Karo tekee pääosan tehoistaan yv:llä. Tasakentällisin ei loista mitenkään ja viimeksi kuin katsoin niin taisi +- tilasto olla pakkasen puolella.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Alkaa meneen offtopikiksi...

Jos Jääkiekkoliiton alla pelaavat mestisjoukkueet kuuluisivat Liiga Oylle, olisko sillon enää mitään ongelmaa mistään? Karsinnat voitaisiin järjestää ja Liigalle rahavirrat lisääntyisivät.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
bozik kirjoitti:
Vaikka en karsintoja vastustakaan niin jotekin minulla on sellainen fiilis, että värittömin lasein asiaa tarkastellen ei nykyisillä mestis seuroilla juurikaan ole mahdollisuuksia saada kasaan liigassa pärjäävää joukkuetta. Tämä ihan puhtaasti sen takia, että joukkue pitäisi vaihtaa käytännössä lähes kokonaan ja siihen ei varmasti kenelläkään rahat riitä. Jos seuroja ei tappaa haluta niin ainoa järkevä tapa tuoda sisään uusi liigaseura on se miten Kalpaa nyt ajetaan sisään eli annetaan reilusti aikaa.

Sen vitutuksen ymmärrän hyvin, että miksi juuri Kalpa, mutta toisaalta eikös tämä kuitenkin ratkaistu pelaamalla ?
Tässä bozik aika hyvin pukee sanoiksi sen, mitä itsekin yritin nelos viestisivulla ja jossain toisessa ketjussa tuoda esiin. Menee ehkä vähän itseni toistamiseksikin, mutta menkööt:

Liigaan nouseminen ja siellä paikan vakiinnuttaminen on nykyisin ainakin tällä hetkellä liigaan kuulumattomilla kaupungeilla sekä Kuopiolla pidempi aikainen hanke, kuin vain se mahdolisten karsintojen voittaminen tai joukkueiden määrän lisäämisen mukana tulevan paikan saaminen. Talouspuoli vain nykyisin määrää näissä hyvin paljon, eikä se enää mahdollista pikaista uuteen sarjaan asettumista tiheällä aikavälillä kumpaankaan suuntaan. Se on fakta, eikä sille mitään mahda.

Pelillisesti suomalaisen jääkiekon kannalta liigakarsinnat patistelisivat liigassa alempana majailevat ja mestiksessä ylempänä olevat joukkueet panostamaan entistä enemmän hommaan ja tasokin varmasti niiltä osin paranisi, mutta tämä vain tuntuu ainakin tällä hetkellä jäävän talouden rattaiden alle.

Siitä, oliko KalPan nousu aikoinaan oikeutettu voi vängätä vaikka maailman tappiin saakka, mutta eipä se asiaa miksikään muuta. Jollakin tapaa Mestiksestä liigaan pyrkivien joukkueiden kannattajien vuoksi kuitenkin toivoisi liigaan nousemisen olevan mahdollista, edes jollakin aikataululla.
 
Viimeksi muokattu:

asloser

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, 7 Ringettes, Kurra, JoKP 88-89
Hartiapankki kirjoitti:
edit. miten tämä meni taas tähän? KalPa on liigassa ja kuuluu sinne. Arviolta 80% kuopiolaisista palstalle kirjoittajista haluaa avoimen liigan. Niin vaasalaisetkin+muut Mestis-joukkueiden kannattajat. Mistä me oikein kinastellaan?

Niinpä. Herkkä on se hiljaisuus kun kaksi ihmistä huomaa olevensa samaa mieltä eri asiasta.
 

jeke

Jäsen
Afan kirjoitti:
Mutta katsotaanpa tosiaan muunkin tyyppisiä pelaajia. Esimerkiksi Patrik Forsbackan, Tero Koposen, Jani Tuppuraisen tai Simo Pulkin roolissa ja pisteissä ei sarjatason vaihdos ole mitenkään valtavasti näkynyt.

Täytyy muistaa myös, että moni pelaaja myös kehittyy. Esimerkiksi Jani Tuppurainen on mennyt valtavin harppauksin eteen päin siitä mitä oli Mestiksessä, ja useita askelia siitäkin tasosta, mitä oli liigassa viime kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös