Miksi Jatkoaika ei enää kiinnosta?

  • 84 748
  • 556
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Taas tulee sellaista metaforaa ja kielikuvaa, että en nyt ole aivan varma mitäköhän kysymykselläsi haet.

Joka tapauksessa jokaisesta kirjoittajastahan muovautuu ajan mittaan oma palstapersoonansa. Toisilla palstapersoonilla on enemmän annettavaa jääkiekkoaiheisella keskustelupalstalla - toisilla palstapersoonilla vastaavasti vähemmän. Palstapersoonat, joilla on enemmän annettavaa jääkiekkoaiheiselle keskustelupalstalle, ovat palstalle tärkeitä. Niin ne ovat henkilökohtaisesti minullekin, mutta se on tasan tarkkaan oma henkilökohtainen mielipiteeni.
Luulin että jo Raamatussa mainittu ja nykysuomessa aivan tavallisesti käytetty vertauksellinen kielikuva olisi sinulle tuttu. On minunkin hyvä tiedostaa, ettei pidä olettaa mitään. En tarkoita sanoa, että sivistyksessäsi olisi puutteita, näin nyt vain on että oletin liikaa. Ilmeisesti tärkeässä jääkiekkokeskustelussa ei puhuta vuohista ja lampaista.

Ei pitäisi käydä jankkaamaan kanssasi enää samasta asiasta, mutta sen totean, että jos palstalla on erilaisia alafoorumeita kuten vaikkapa KHL tai Vapaa keskustelu, niin ymmärtääkseni rekisteröityneillä kirjoittajilla on oikeus kirjoittaa molempiin, kunhan noudattaa sääntöjä.

Jos nimimerkki A on kirjoittanut 10 sääntöjen mukaista ja lisäarvoa tuovaa viestiä KHL-osioon, ja tämä on nimimerkin tähänastinen kirjoitussaldo, niin kaikki lienee kunnossa. Jos taas nimimerkki B on on kirjoittanut 100 sääntöjen mukaista ja pääosin lisäarvoa tuovaa viestiä KHL-osioon, ja sen lisäksi 15 000 sääntöjen mukaista ja pääosin lisäarvoa tuovaa viestiä Vapaan keskustelun ja Muun urheilun alle, niin onko kaikki edelleen kunnossa? Minusta on. Samalla keskustelua on ylläpidetty, edistetty ja mahdollisesti aktivoitu muutakin kirjoittajakuntaa. Mikäli kaikki ei ole kunnossa jälkimmäisessä tapauksessa, on Ylläpidon ainoa looginen johtopäätös poistaa koko Vapaa keskustelu ja Muu urheilu palstalta. Tällaisten olosuhteiden vallitessa mainituille alafoorumeille ei tosiasiallisesti saa kirjoittaa, koska "Jatkoaika on jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta, jolla odotetaan pääasiassa keskustelua jääkiekkoaiheisista asioista".

Olen vahvasti sitä mieltä, että keskustelua jääkiekkoaiheisiin ketjuihin ei edistetä sillä, että rajoitetaan kaikkea muuta keskustelua. Päinvastoin, kaikki sääntöjen puitteissa tapahtuva ja lisäarvoa tuova keskustelu eri asioiden tiimoilta edistää yhteisöllisyyttä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Jos nimimerkki A on kirjoittanut 10 sääntöjen mukaista ja lisäarvoa tuovaa viestiä KHL-osioon, ja tämä on nimimerkin tähänastinen kirjoitussaldo, niin kaikki lienee kunnossa. Jos taas nimimerkki B on on kirjoittanut 100 sääntöjen mukaista ja pääosin lisäarvoa tuovaa viestiä KHL-osioon, ja sen lisäksi 15 000 sääntöjen mukaista ja pääosin lisäarvoa tuovaa viestiä Vapaan keskustelun ja Muun urheilun alle, niin onko kaikki edelleen kunnossa?
Kaikki on kunnossa! Erot tulevat vain näkyviin siinä kohdassa, kun sääntöjä rikotaan.

Tapaus A lienee kuitenkin sellainen tapaus, että yksikin sääntörike saattaa johtaa lopulliseen kenkimiseen palstalta. Miksi?
Jokainen uusi käyttäjä on heti hyväksymisensä jälkeen moderaattoreiden erityistarkkailussa.

Tapaus B lienee sellainen, että sääntörikkeitä saa tulla useampiakin, mutta hänen pitää myös osoittaa oppineensa rangaistuksistaan. Miksi?
Jatkoaika on jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta, jolla odotetaan pääasiassa keskustelua jääkiekkoaiheisista asioista.

Listaasi pitänee myös lisätä tapaus C.

Jos nimimerkki C on kirjoittanut 15.000 sääntöjen mukaista ja pääosin lisäarvoa tuovaa viestiä jääkiekkoaiheisiin, ja sen lisäksi 100 sääntöjen mukaista ja pääosin lisäarvoa tuovaa tekstiä Vapaan keskustelun ja Muun urheilun alle, niin onko kaikki kunnossa?

Tapaus C on sellainen, joka saa kaikkein eniten siimaa sääntörikkeidensä korjaamiseksi. Selkeä ja jatkuva piittaamattomuus säännöistä tässäkin tapauksessa johtaa ennen pitkää kenkimiseen, mutta tapaus C saa joka tapauksessa kaikkein eniten aikaa korjatakseen virheensä tai puutteensa. Näissä tapauksissa kaikki menee mun oikeustajuni ja moraalikäsitykseni mukaisesti.
Olen vahvasti sitä mieltä, että keskustelua jääkiekkoaiheisiin ketjuihin ei edistetä sillä, että rajoitetaan kaikkea muuta keskustelua. Päinvastoin, kaikki sääntöjen puitteissa tapahtuva ja lisäarvoa tuova keskustelu eri asioiden tiimoilta edistää yhteisöllisyyttä.
Eihän täällä ole ketään ollutkaan vaatimassa kaiken muun keskustelun rajoittamista!

Otetaan esimerkiksi tapaus @vlad - ja hänen saamansa ketjunavauskielto.
Erinomainen kirjoittaja vlad on avannut Jatkoaika-historiansa aikana 93 ketjua. Näistä sen enempiä tarkistuslaskematta ehkä parisenkymmentä on ollut jääkiekkoaiheista ketjua - pääasiassa NHL:n otteluseurantaketjuja - eli vladin avaamista ketjuista noin 3/4 tai jopa 4/5 on avattu Vapaan puolelle. Tähän saakka kaikki on kuitenkin kunnossa. Vlad olisi voinut jatkaa tällä tyylillä vaikka hamaan tappiin saakka eikä siitä olisi ollut kenellekään mitään ongelmia. Tämä suhdeluku ei olisi - normiolosuhteissa - kiinnostanut ketään!

Sitten vlad availi muutamia epämääräisiä ketjuja Vapaan kaatopaikkapuolelle (Kierrätyskeskus): munakarva-, porno- ja rectum-aiheisia ketjuja. Ilmeisesti tuo viimeinen rectum-ketju sitten kaatoi Moderaattorien kupin ja vladin todettiin rikkoneen sääntöpykälää seitsemän.

Odotamme kaikkien kirjoittajien noudattavan yleistä netikettiä ja ymmärtävän hyvän maun käsitteen.

En voi tietysti sanoa varmaksi, mutta olisiko tuomio voinut olla toisenlainen, mikäli vladin ketjunavailun suhdeluku olisi ollut toisinpäin. Ehkä vlad olisi selvinnyt määräaikaisella ketjunavauskiellolla tai jopa varoituksella, jos 3/4 hänen avaamistaan ketjuista olisi käsitellyt jääkiekkoa? Ehkä, en tiedä, mutta epäilen näin! Erityisesti näin, jos vladin avaamat ketjut jääkiekkopuolella olisivat vielä olleet jotain enemmän keskustelua herättävämpiä kuin pelkkiä otteluseurantaketjuja.

Kyllä mun oikeustajuni ja moraalikäsitykseni mukaan tässäkin tapauksessa mentiin täysin sääntöjen puitteissa. Aktiivisempi kirjoittaja ja ketjunavaaja jääkiekkopuolella olisi voinut saada toisenlaisen (lievemmän) rangaistuksen kuin vlad nyt sai. Jos mä oikein muistan jostain aiemmista teksteistä, niin vlad taisi itsekin hyväksyä saamansa rangaistuksen ja ymmärsi sen taustat.
 

Yates

Jäsen
Mitä lisäarvoa nämä luettelemasi kaverit toivat jääkiekkoaiheiselle palstalle?

Luen vain NHL-puolta sekä vapaata keskustelua, mieleen nämä nimimerkit ovat jääneet viihdyttävistä viesteistään pääosin juurikin vapaan keskustelun puolelta. Vaikka Jatkoaika onkin jääkiekkoon keskittynyt palsta, keskittyy oma lukemiseni änärin lisäksi pelkästään vapaaseen puoleen. Jos nyt tuohon Mustaan Nuoleen tartutaan niin Mestis-puolella en ole varmaan koskaan käynyt ja herran vapaan puolen viestit ovat mielestäni aika keinotekoisia ja turhia pitkiä lässytyksiä. Jos joku muu niistä nauttii niin samapa tuo minulle.

EDIT: äh... meninpä miinaan!

Olet kirjoittanut viimeiset 12 viestiä vapaan keskustelun puolelle. Etkö olekaan kiinnostunut jääkiekosta?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Pakko tunnustaa, että oma kirjoitteluni loppuisi lähes täysin jos päätettäisi lopettaa Vapaa puoli...

Minulle kävisi varmaankin samoin.

Nostetaan nyt sen verran omaa häntää, että kyllä minä Ässä-aiheisiin ketjuihin, muutamiin Liiga-ketjuihin sekä pelikirjaketjuun koen kirjoittelevani välillä ihan järkeviäkin, tämä kyllä loppuisi, mikäli Vapaata osiota ei enää olisi.

Vapaa osio on syyni avata Jatkoaika, lätkä tulee siinä sivussa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kompataan yllä olevia. Laaja, kohtalaisen tasokas, jopa huumorintajuinen Vapaan puoli on iso syy että täällä Jatkoajalla viihtyy ja ehkä 50/50 kirjoittelen loput jutut IFK-ketjuun missä spekuleerataan pelaajista, matseista ja pelitavasta.

En jaksaisi kirjoittaa F1-forumille F1 juttuja, lätkäjuttuja toisaalle, nyrkkeilyjuttuja boxing.fi:lle, pakkotoistoon treenijuttuja jne. Jatkoajan vahvuus on juuri tämä että täällä populaa joka suunnalta ja kun itsekin harrastanut vähän sitä sun tätä niin mielummin turisee vähän joka lajista samalle palstalle kuin että väittelisi boxing foorumilla jostain vasemmasta jabista taikka F1-foorumilla kisataktiikoista. Puhumattakaan että IFK on kuitenkin se no 1. mitä seurataan, eletään elinkautista, joten sen suhteen paras vaihtoehto on että lätkäfoorumilla voi turista muistakin lajeista ja lisäksi kehua kuinka hyvältä näytti IFK-fani Mikaela Wulff perjantain POSSE lähetyksessä :).

_
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kaikki on kunnossa! Erot tulevat vain näkyviin siinä kohdassa, kun sääntöjä rikotaan.
Asia selvä ja kunnossa.

Tapaus A lienee kuitenkin sellainen tapaus, että yksikin sääntörike saattaa johtaa lopulliseen kenkimiseen palstalta. Miksi?
Jokainen uusi käyttäjä on heti hyväksymisensä jälkeen moderaattoreiden erityistarkkailussa.
Sikäli kun vierestä seuranneena kirjoittajana olen tulkinnut, niin ihan pienistä nyansseista ei uuttakaan kirjoittajaa ohjata narikkaan ja ulko-ovelle. Ehkä on ollut toisenlaisiakin tapauksia, mutta heti alkutaipaleella bannatut nimimerkit ovat tehneet lyhyellä kirjoittajaurallaan vakavia tai toistuvia sääntörikkomuksia, kirjoittaneet suht lukukelvotonta tekstiä tai muuten vain tyhmäilleet kunnolla. Käsittääkseni uusia nimimerkkejä saatetaan myös neuvoa tai varoitella moderaattorien puolelta, olettaen että kirjoittaja ei ole ihan selkeästi poispotkittava tapaus heti kättelyssä.

Tapaus B lienee sellainen, että sääntörikkeitä saa tulla useampiakin, mutta hänen pitää myös osoittaa oppineensa rangaistuksistaan. Miksi?
Varmaan näin, ja tämä istunee suunnilleen kaikkiin jo alkukarikot ohittaneisiin kirjoittajiin.

Tapaus C on sellainen, joka saa kaikkein eniten siimaa sääntörikkeidensä korjaamiseksi. Selkeä ja jatkuva piittaamattomuus säännöistä tässäkin tapauksessa johtaa ennen pitkää kenkimiseen, mutta tapaus C saa joka tapauksessa kaikkein eniten aikaa korjatakseen virheensä tai puutteensa. Näissä tapauksissa kaikki menee mun oikeustajuni ja moraalikäsitykseni mukaisesti.
En tiedä onko tapauksilla B ja C käytännössä paljoa eroa. Ehkä on. Menee myös varmaan pärstän mukaan, kuten tosielämässä muutenkin. Se on selvä, että jos jääkiekkoasioissa silkkaa timanttia kirjoittava persoona poistetaan palstalta, on se aina jonkinlainen tappio jääkiekkokirjoittamiselle. Silti samat säännöt koskevat tietenkin kaikkia kirjoittajia ja kaikkea kirjoittamista. Esimerkiksi vitunhaistatteluja ja väkivallalla uhkaamisia ei mielestäni voi kompensoida minkäänlainen asiakirjoittelu, ei edes ansiokas jääkiekosta kirjoittaminen.


Olen ollut huomaavinani, että provosoiva ja jonkin verran henkilöön käyvä kirjoittaminen saattaa johtaa herkemmin kirjoituskieltoihin tietyissä kiekkoketjuissa, kuin jos samaa tapahtuisi vapaan keskustelun puolella. Voi olla että huomioni on väärä. Mutta jos ei ole, niin ymmärrän syyt. Laadukas jääkiekkokeskustelu on Jatkoajan keskustelufoorumin ulkoinen kuva, ei niinkään se mitä vapaalla puolella ja erityisesti sen ns. epäinformatiivisissa ketjuissa kirjoitetaan. Jos jääkiekkokeskustelu halutaan pitää tasokkaana, häiriköt on syytä pitää kurissa erityisesti kiekkopuolella.

En voi tietysti sanoa varmaksi, mutta olisiko tuomio voinut olla toisenlainen, mikäli vladin ketjunavailun suhdeluku olisi ollut toisinpäin. Ehkä vlad olisi selvinnyt määräaikaisella ketjunavauskiellolla tai jopa varoituksella, jos 3/4 hänen avaamistaan ketjuista olisi käsitellyt jääkiekkoa? Ehkä, en tiedä, mutta epäilen näin! Erityisesti näin, jos vladin avaamat ketjut jääkiekkopuolella olisivat vielä olleet jotain enemmän keskustelua herättävämpiä kuin pelkkiä otteluseurantaketjuja.
Kyllä mun oikeustajuni ja moraalikäsitykseni mukaan tässäkin tapauksessa mentiin täysin sääntöjen puitteissa. Aktiivisempi kirjoittaja ja ketjunavaaja jääkiekkopuolella olisi voinut saada toisenlaisen (lievemmän) rangaistuksen kuin vlad nyt sai. Jos mä oikein muistan jostain aiemmista teksteistä, niin vlad taisi itsekin hyväksyä saamansa rangaistuksen ja ymmärsi sen taustat.
Rangaistukset aiheuttavat aina keskustelua katsomoissa, niin lätkäpeleissä kuin täällä Jatkoajassa. Molemmissa tapauksissa tuomareiden sana on laki, mutta pääsylipun hinnalla saa yleensä myös huudella lehtereiltä, ainakin vähäsen.

Myös minun ymmärtääkseni vlad on sinut tuon ketjunavauskieltonsa kanssa, mutta keskustelua aiheutti lähinnä se, että ketjunavauskielto oli heti kättelyssä ikuinen, ei määräaikainen. Yleisesti kovan luokan asiakirjoittajana tunnettu vlad on tehnyt vuosien varrella paljon oikeastikin tasokkaita ketjunavauksia, yhtä lailla vapaalle kuin kiekkopuolelle. Ehkä nuo porno- ja rektaaliketjut olivat aikaan, paikkaan ja vallitseviin moraalikäsityksiin nähden omiaan edustamaan niin huonoa makua, ettei vähempi seuraamus tullut kysymykseen.
 
Viimeksi muokattu:
Vapaan puolen arvo tulee juuri siitä että jääkiekko yhteisenä nimittäjänä sattuu olemaan sellainen joka kokoaa yhteen varsin kirjavaa porukkaa, huolimatta siitä että se biasoituu yhteiskunnan keskiarvosta hieman juntimpaan ja reilusti miesvoittoiseen suuntaan. Rekisteröitymiskriteerit, samalla kun pitävät tason korkealla, tosin tätäkin hieman tasaavat. Vitsikkäiden trollien poispotkiminen ei laskenut tasoa, vaan nosti.

Olisihan se hienoa keskustella lätkäjutuistakin, jos suomilätkässä olisi vielä viihteellisyys tallella. Paha se on kuitenkin niistä määräänsä enempää jauhaa, kun on tullut nähtyä vain 1 matsi livenä ja 4 telkkarista.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Meinasin jo tulla kertomaan oman mielipiteeni Jatkoajan tason laskusta, mutta sitten luin nämä kaikki viestit enkä enää jaksakaan. Raskas meininki pilkuista vänkäämisineen tännekin jo saatu hienon alun jälkeen aikaiseksi. Ehkä se on sitten parempi että tämä vähän niinku väkisin ja puolivahingossa muuttuu erittäin laadukkaasta, moniulotteisesta ja huumoririkkaasta jääkiekkokeskustelupalstasta pelkäksi monotoniseksi jääkiekkomolotukseksi josta persoonat katoavat ja jäljelle jää pelkkiä tilastoniiloja ja negatiivisia tikunvääntäjiä. Nähtävästi ainakin Mr. Fox pitää tätä suuntaa ihan oikeana, moni muu taas nähtävästi ei, mutta ei kai siinä. Tämähän on kuitenkin jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta.

Corey Elkins ja jääkiekko, jääkiekko ja Corey Elkins, siinäpä vasta pari.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kyllähän se suurin syy on varmasti juuri tuo palstapersoonien poistuminen. Scholl, Evil, Tutzba ja kumppanit kyllä toivat paljon enemmän palstalle kuin esimerkiksi nykyisistä Musta Nuoli, jonka kirjoituksia en jaksa lukea ollenkaan.

Schollin saamat bannit palstalta olivat kieltämättä melkoinen isku viestisaldoon sekä määrällisesti että laadullisestikin. Mielelläni hänen monia näkemyksiään luin, ne olivat ainakin peittelemättömän rehellisiä. Scholl on ollut poissa muonavahvuudesta kuitenkin jo toista vuotta, joten aika jälkijättöisesti häntä nyt tässä haikaillaan, varsinkin kun olet rekisteröitynyt palstalle yli 8kk sen jälkeen kun scholl sai lähtöpassit. Tänä syksynähän Jatkiksen keskustelut ja otteluketjut ovat olleet selvästi vaisumpia kuin ennen, mutta scholl sai lähteä kuitenkin jo viime kauden alkupuolella.

Kun nyt minut otit muun muassa schollin yhteydessä esille ja rinnastit minut ns. nykyisiin kirjoittajiin, niin olen schollin lailla rekisteröitynyt Jatkoaikaan parin viikon sisällä syksyllä 2003, jonka jälkeen kumpikin meistä palstalle kirjoitti aina siihen asti kunnes scholl sai bannit. Viestieni laadunarvioinnin ja lukukelpoisuuden jätän toki muille, mutta ajallisen perspektiivin nimissä lasken itseni palstan vanhoihin lässyttäjiin, en uusiin, nykyisiin lässyttäjiin.

Schollin pysyvistä banneista ja vladin ikuisesta ketjunavauskiellosta olen eri mieltä mitä moderaattorit aikoinaan olivat, mutta suurin osa muista poispotkimisista on ollut täysin paikallaan ja perusteltuja. Ei jatkuva trollaus tai fanaattisuus ainakaan tee kenestäkään "palstapersoonaa". Muutaman pahimman tapauksen saisi vielä siirtää banaanisaarille, varsinkin sellaiset poliittisesti orientoituneet tapaukset jotka ottavat puolen vuoden kirjoituskieltoja yksi toisensa perään ilman, että mikään koskaan muuttuu.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kyllä mun oikeustajuni ja moraalikäsitykseni mukaan tässäkin tapauksessa mentiin täysin sääntöjen puitteissa. Aktiivisempi kirjoittaja ja ketjunavaaja jääkiekkopuolella olisi voinut saada toisenlaisen (lievemmän) rangaistuksen kuin vlad nyt sai. Jos mä oikein muistan jostain aiemmista teksteistä, niin vlad taisi itsekin hyväksyä saamansa rangaistuksen ja ymmärsi sen taustat.

Kun nimeni nyt pyytämättäni nousi esille, niin todetaan vielä omasta puolestani, että hyväksyn ikuisen ketjujen avaus kiellon - sille on perusteensa, koska eivähän ne muutamat hyvin tiiviissä aikataulussa avaamani aiheeltaan arvelluttavat ketjut kiekkokeskustelua parantaneet, mutta ainoa seikka josta arvon moderaattoreita hiukan kritisoisin on se, että ennalta ei annettu signaalia sille, että moisia ketjuja ei suvaita - ei siis yksityisviestin muodossa varotettu, todettu, että "nyt poika...". Muutoin moderaattoreiden toiminta kyseisessä tapauksessa on asiallista ja ymmärrettävää.

vlad.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Fakta nyt vaan on se, että ilman vapaata tämä mesta kuolee.
Sikäli mielenkiintoista, että keskustelupalstan Ylläpidolla on täysin päinvastainen käsitys asiasta.
Keskustelupalsta soveltuu vain tietyille asiakkaille ja tietynlaiseen mainontaan. Lisäksi asiakkaan pitää ymmärtää mediaympäristö.

Heitä harvemmin haittaa se, että lätkäkeskustelussa hieman kiehuu yli - se on vielä ymmärrettävää. Mutta käytännössä kukaan ei halua mainoksensa näkyvän Kalsarikänniketjussa tai oikein missään muussakaan Vapaan ketjussa. Tältä osin Vapaa ei ole oikeastaan kuin rasite.

Paljon lätinää, ja se pointti oli, että modet tekevät itse päätöksensä 100% ei-kaupallisin perustein ja kaupallisessa mielessä vain jääkiekkokeskustelu ja sen vetovoima ovat merkitseviä.

Matti Liljaniemi
Jatkoajan myynti
Liljaniemi vastaa kysymykseen, miksi Vapaa keskustelu -puolta ei kuitenkaan lopeteta kokonaan... - uhkakuvanahan on, että lukijamäärät romahtaisivat?
Kuten juuri edellisessä viestissä totesin: koska päätöksiä palstalla ei tehdä mainosmyynnin perusteella.
- - -
Eivät putoaisi. Piste.

Vapaata aktiivisesti lukevia käyttäjiä on varsin pieni joukko kokonaismäärästä. Aktiiviset kirjoittajat taas ovat murto-osan murto-osa.

Kesällä Vapaan merkitys tietysti korostuu. Mutta myynnin kannalta kesä-elokuu on Jatkoajalle liki merkityksetön. Myynti joko tehdään tai ollaan tekemättä syys-toukokuussa.

Keskustelupalstaa tehdään ensisijaisesti keskustelijoita ja keskustelun seuraajia varten - ja näin se on ollut 13 vuotta.

- Matti Liljaniemi
Tässä nyt on näitä Ylläpidon/Matti Liljaniemen näkemyksiä asioista. Menisikö näillä esimerkeillä kenties paremmin perille kuin jonkun Kettuherran lausumina? Toistan vielä lainaamieni Liljaniemen viestien tärkeimmät pointit ranskalaisilla.

- myynnin kannalta keskustelupalstan Vapaa osio on oikeastaan pelkkä rasite
- Vapaata ei kuitenkaan poisteta, sillä päätöksiä palstalla ei tehdä mainosmyynnin perusteella
- Vapaata aktiivisesti lukevia käyttäjiä on varsin pieni joukko kokonaismäärästä
- Vapaalle aktiivisesti kirjoittavia on taas murto-osan murto-osa

Jokainen voi sitten tietysti listata tähän alle omat näkemyksensä, mielipiteensä ja mieltymyksensä. Niillä taas ei ole paskankaan vertaa merkitystä niin kauan kunnes joltain uskottavalta taholta tulee toisennäköistä tietoa kuin mitä nyt Ylläpito/Liljaniemi omissa viesteissään toi julki.
Ehkä se on sitten parempi että tämä vähän niinku väkisin ja puolivahingossa muuttuu erittäin laadukkaasta, moniulotteisesta ja huumoririkkaasta jääkiekkokeskustelupalstasta pelkäksi monotoniseksi jääkiekkomolotukseksi josta persoonat katoavat ja jäljelle jää pelkkiä tilastoniiloja ja negatiivisia tikunvääntäjiä. Nähtävästi ainakin Mr. Fox pitää tätä suuntaa ihan oikeana, moni muu taas nähtävästi ei, mutta ei kai siinä. Tämähän on kuitenkin jääkiekkoaiheinen keskustelupalsta.
Taas näemmä laitetaan sanoja suuhun ja analysoidaan toisten ihmisten mielipiteitä, vai?
Missäköhän vaiheessa mä olen taas sanonut jotain tuollaista, että persoonaton ja monotoninen jääkiekkomolotus on se oikea suunta?

Mun mielestäni jääkiekosta voidaan keskustella laadukkaasti, moniulotteisesti ja humoristisesti (=huumoririkkaasti?). Kaiken perusta on kuitenkin asiallinen ja laadukas keskustelu jääkiekosta, jota sitten höystetään moniulotteisuudella ja huumorilla. Joillekin valitettavasti vain se huumori on itsetarkoitus. Nykyinen suuntaus on nimittäin ollut se, että asiakirjoittajat häviävät täältä yksi kerrallaan ja jäljelle jää vain näitä "huumoriveikkoja" ja "vihamielisiä provosoijia".

"Huumoriveikoilla" tarkoitan tässä yhteydessä sellaisia kirjoittajia, jotka väkisin yrittävät vääntää huumoria joka ainoaan viestiinsä. Väkisinväännetty huumori on huonointa huumoria, joka ei naurata ketään (tai sitten naurajan ÄO lienee pienempi kuin kengännumero). Tyypillinen esimerkki huonosta huumorista ja mukahauskasta vajakkikommentoinnista olkoon vaikkapa seuraava viesti:
Hakametsässä eilen yleisö naurahti kun kuuluttaja kuulutti kiitokset lähes 5000 silmäparille.
"Vihamieliset provosoijat" käsittelin jo aiemmin - tässä viestissäni.

Ja tällainen paska on lisääntynyt aivan helvetisti sanotaan nyt viimeisen parin vuoden sisään. Onko tämä nyt sitten jonkun mielestä sellaista laadukasta, moniulotteista ja humoristista (=huumoririkasta?) kirjoittelua/keskustelua?
Olet kirjoittanut viimeiset 12 viestiä vapaan keskustelun puolelle. Etkö olekaan kiinnostunut jääkiekosta?
Oi... nytkö se salaisuuteni paljastui? Enhän mä ole yhtään kiinnostunut jääkiekosta ja lätisen täällä Jatkoajan keskustelupalstalla vain pelkkää paskaa Vapaan puolella. Toivottavasti et vain raportoi viestejäni Moderaattoreille, että saan edes pitää kirjoitusoikeuteni...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kaikki trollit, pahimmatkin, on päästettävä irti. Tunteen palauttamiseen tarvitaan aluksi vahva ylilyöntikulttuuri ja paskaa keskustelua, joka voisi vähitellen jalostua laadukkaampaan muotoon. Kauniiden kukkienkin kasvattamiseen tarvitaan lannoitetta.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En mäkään varsinaisesta tasonlaskusta tiedä, mutta viime aikoina palstalla on levinnyt huomattavasti välinpitämättömyys ja suorastaan vihamielisyys. Kutsutaanko näitä sitten termeillä trollaus tai flametus tai provoilu tai hakamussuttelu tai kiusanteko - se lienee sivuseikka. Osasta voisi käyttää jopa nimitystä suora vittuilu.

Tuo yllä oleva lainaus tästä ketjusta, viesti nro 85. Sitten seuraava lainaus tästä ketjusta, viesti nro 11:


Oi... nytkö se salaisuuteni paljastui? Enhän mä ole yhtään kiinnostunut jääkiekosta ja lätisen täällä Jatkoajan keskustelupalstalla vain pelkkää paskaa Vapaan puolella. Toivottavasti et vain raportoi viestejäni Moderaattoreille, että saan edes pitää kirjoitusoikeuteni...

Itse kritisoit muita vittuilusta ja sitten teet itse ihan samaa? Turha on mielestäni muita syyttää palstan tasonlaskusta, jos ihan itse syyllistyy tasan siihen samaan mistä muita syyttää. Muilta voi vaatia hyvää käytöstä vain, jos itse käyttäytyy hyvin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Vilpittömin mielin ja hyvässä tarkoituksessa avattu ketju on muuttunut taisteluksi Mr.Fox versus muut. Näinhän täällä tahtoo käydä eli homma menee kinaamiseksi. Lisää positiivisuutta toivoisin kirjoitusten sävyyn yleensäkin vaikka pimeintä vuodenaikaa eletäänkin. Jos omasta puolestani jotain aiheeseen sanoisin niin tuote eli Liiga ei kiinnosta tällä hetkellä kovinkaan paljon. Siksi ei tule kauheasti myöskään liigapuolelle kirjoitettua. Mutta kunhan valon määrä lisääntyy ja runkosarja alkaa olla lopuillaan liigakin toivottavasti kiinnostaa taas enemmän.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olen seuraillut foorumia nyt ehkä seitsemisen vuotta, mutta aktiivisena kirjoittelijana olen ollut vasta pari vuotta. Mielestäni taso ei sinällään ole laskenut, mutta viestien määrä ja tietynlainen "innostuneisuus" on kuitenkin vähentynyt merkittävästi.

Foorumin seuraamisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että paikalta löytyy mielenkiintoisia persoonia ja räväköitä kirjoittajia. Minua ei ainakaan pieni provoilu häiritse, ja ihmettelinkin, kun jotkut nimimerkit ovat pienistäkin haastoista heti varpaillaan. Olen toki myös sitä mieltä, että yliampuvien nimimerkkien potkiminen on ollut monilta osin virhe. Jatkoaika ei kuitenkaan missään vaiheessa ole alkanut muistuttaa ns. vapaampia foorumeita, kuten futisforumia, joten löysempi linja rangaistusten suhteen olisi ollut kohdallaan.

Täytyy myös todeta, että ihmisten kiinnostusten kohteet vaihtelevat todella usein. Nykyään tunnutaan harrastavan vain lenkkeilyä, salilla ähkimistä ja pleikkarin peluuta. Aika vähiin jäävät ne höntsäpelit ja ulkojäillä kaartelut, jotka kuuluivat vielä muutamia vuosia sitten ainakin omiin päiväohjelmiin. Kun tavalliset ihmiset eivät harrasta lätkää vapaa-ajallaan, myös sen seuraaminen vähenee. Tämän lisäksi on vielä todettava, että ainakin itseä nämä viimeaikaiset liiga-väännöt ovat kiinnostaneet huomattavasti vähemmän kuin joskus aikoinaan. Tuntuu, että jokainen jengi vain läpsyttelee runkosarjan loppuun ja sitten aloitetaan pelaaminen. Ainakin Lukon osalta on nähtävissä, että yritetään vain taistella läpi otteluruuhkan; tappamisen meininki on tipotiessään.

Ainiin, ja sen verran on vielä todettava, että pitkäaikaisen seuraamisen tuloksena esim. vapaan osion monet ketjut ovat alkaneet menettää täysin hohtonsa. Monissa ketjuissa väännetään aika yksisilmäisesti menemään, ja aika helposti tulee sellainen mielikuva, että foorumi koostuu suht samanmielisistä ihmisistä. Tämän voi todeta vaikka lukemalla NATO-ketjua.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Pakko myöntää olevani väärässä, kun nyt 35 vuoden kokemuksella kerrottiin että Vapaa on vain rasite.

Mutta jos nyt katsotaan ihan lukuja niin:

Vapaa: 9826 ketjua ja 811952 viestiä
Kierrätys: 4469 ketjua ja 707866 viestiä
Peliluola: 644 ketjua ja 124401 viestiä
Muu urheilu: 892 ketjua ja 251512 viestiä

Saldot 15831 ketjua ja 1897731 viestiä

Tuo on nopealla katsonnalla enemmän kuin muu forum yhteensä jos pudotetaan Liiga pois. Ja kun otetaan huomioon, että nämä ketjut ovat yleensä "joukkueneutraaleja" niin veikkaisin että monella ketjulla on ihan hyvät lukukerrat. Ja näistä generoituu näyttöjä. Ja näyttöjä käytetään mm. mainospaikkojen myynnissä. Jonka Matti 35 vuoden asiantuntemuksella varmasti tietää.

Jos vielä lisätään että esimerkisi vlad, jota moni pitää esimerkkinä meritoituneesta, asiallisesta kirjoittajasta ja moni muu kovinkin tuottoisa kirjoittaja ovat tuoneet esille että jos Vapaa alue poistettaisiin, jäisi homma siihen, niin voidaan todeta että kyllä sillä paikkansa on. Ja varmasti tärkeä sellainen. Sillä uskoisin sellaisessa tilanteessa, jossa nämä "tunnetut kirjoittajat" jäisivät pois jäävän samalla pois myös muuta väkeä.

Kaikki trollit, pahimmatkin, on päästettävä irti. Tunteen palauttamiseen tarvitaan aluksi vahva ylilyöntikulttuuri ja paskaa keskustelua, joka voisi vähitellen jalostua laadukkaampaan muotoon. Kauniiden kukkienkin kasvattamiseen tarvitaan lannoitetta.

Tämä!! Ensin voi olla arvaamattomat seuraukset. Mutta tämän jälkeen vaikutus olisi varmasti positiivinen.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Voisiko olla niin, että vapaa keskustelun ei ole alunperin pitänyt olla niin järisyttävän iso mitä se on nykyään? Eli alunperin tarkoitus on ollut se, että liiga, mestis ja muut kiekkosarjat ovat olleet keskusteluina ehdottoman ensisijaisia ja vasta sen jälkeen tulisi vapaan keskustelun yleinen höpinä. Nythän vuosien saatossa vapaa keskustelu on turvonnut melkoiseksi jättiläiseksi, jossa on enemmän ja vähemmän asiapitoista ketjua sekä äänetystä joka lähtöön. Ei kiekkokeskustelut pieniä keskusteluympäristöjä ole, varsinkaan liiga, mutta vapaa keskustelu on kasvanut sitä mukaan mitä mielikuvituksellisempia ketjuja kirjoittajat ovat laittaneet pystyyn.

Minulle ensisijaisesti tämä on kiekkoon liittyvä keskustelupalsta ja tämä onkin ainoa nettipalsta, jonne ylipäätään kirjoittelen netissä. Kuitenkin, vapaa keskustelu on minulle ollut tärkeä alue tietyssä määrin, koska olen kova musiikki-ihminen ja olen aina hämmästellyt miten korkea musiikillinen tietotaso ja sivistys eräillä palstan musiikista kiinnostuneilla nimimerkeillä on. Vapaassa keskustelussa myös kierrätyskeskus-meininki on ollut minulle ajankohtainen jollain tapaa, sillä joskus tulee ihmeteltä ja joskus on joku asia "avautunut" yms. Vapaan keskustelun poistamisella en usko oikein fiksun kiekkokeskustelun nousevan, sillä vaikka tämä on lähtökohtaisesti kiekkoon keskittyvä palsta, niin monelle vapaasta keskustelusta on tullut palstalla "toinen koti", jossa tulee usein kirjoiteltua tai vähintään lueskeltua muiden tarinointeja. Takavuosina en itse kalsarikänniketjulainen ollut muuten kuin lukijana, mutta aivan loistavaa viihdettähän se oli.

Sanoisin vielä, että kyllähän palstan kiinnostavuutta lisää se, että täällä on kirjoittajia aivan joka lähtöön, jotka kuitenkin täyttävät kirjoittajille tarkoitetut laatuvaatimukset. Mielestäni parhaimmillaan otteluketjuissa rikkautta on se, että siellä on Mr. Foxin kaltainen tilastokone, jolla on heittää joukkueista faktaa nykyisyydestäkin kuin menneisyydestä, mutta rikkautta on myös se, että siellä on molempien joukkueiden kannattajilta omia havaintoja eri tunnetiloissa kirjoitettuna kera vaikkapa ronskinkin huumorin tai pienen naljailun hyvän maun rajoissa. Rikkautta siellä myös edustaa aivan tuiki tavalliset tekstit, joissa analysoidaan otteluparia neutraalisti vailla armotonta tilastosotaa tai mukahauskuttelua. Kyllä tämä olisi tylsä palsta, jos täällä edustettaisiin ainoastaan insinööritason kirjoittelua tai putkiaivotason huumorikirjoitusta. Kaikkia meitä tarvitaan, niitä palstapersooniakin.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En mäkään varsinaisesta tasonlaskusta tiedä, mutta viime aikoina palstalla on levinnyt huomattavasti välinpitämättömyys ja suorastaan vihamielisyys. Kutsutaanko näitä sitten termeillä trollaus tai flametus tai provoilu tai hakamussuttelu tai kiusanteko - se lienee sivuseikka. Osasta voisi käyttää jopa nimitystä suora vittuilu.
---
Noh, alle tunti Ylläpidon erittäin asiallisesta vastauksesta, niin @benicio päätti vähän hakamussutella avaamalla aiheesta oman ketjunsa. Toivottavasti benicio sai jonkinlaista tyydytystä tuon ketjun avaamisesta. Sellaista Tapatalk-ketjun tyyppistä ratkaisuahan tuolla ketjunavauksella haettiin, mutta mielenkiintoista olisi tietää, mitkä olivat varsinaiset vaikuttimet ko. ketjun avaamiseen. Suora vittuiluyritys Kettuherran suuntaan? Joo-joo, totta kai kaikilla on oikeus avata omia ketjujaan lähellä sydäntään olevista aiheista. Handu pumpulla - oliko tuon ketjun avaaminen välttämätöntä? Tupsahtihan siihen kaikki yksi hakamussutteleva vastauskin...

Käsi ylös kaikki ne, joita tuo nauratti!
Hei Fox, ihan rehellisesti en kiinnittänyt suurempaa huomiota siihen kuka tuon bugin raporti. Minusta se oli hieno löytö ja hyvä raportointi. Tarkoituksena oli hassutella tapatalk-itkijämummojen kustannuksella, ja vähän modejen ylimalkaisella asiaan suhtautumisella. Eihän tuo kovin onnistunut ollut, myönnettäköön. Eli missään tapauksessa en vittuillut sinulle, enkä mielestäni ole vastuussa palstan tason laskusta tai kirjoitusten vähenemisestä. Sen enempää kuin muutkaan.
Öh... missä vaiheessa mä nyt olen yrittänyt omaa ketunhäntääni nostaa?
Siitä, että evilmäisesti luulee jonkun piikin koskevan itseään vaikkei se koske, syntyy helposti tuollainen oman hännän noston vaikutelma. Eli luulee olevansa merkittävämpi kuin onkaan. (Tässä oli nyt vittuilua, mutta ei vieläkään sinulle).
 
Viimeksi muokattu:

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näinhän on käynyt minulle, rekisteröidyin noin 10 vuotta sitten keskustellakseni Ässistä ja jääkiekosta. Toki teen tätä jossain määrin aktiivisesti edelleen, mutta suurin mielenkiintoni palstalla kohdistuu tätä nykyä Vapaan osion eri ketjuihin, historia, politiikka, yhteiskunta ja pienessä määrin "muu urheilu"-osioon.

Jatkoajan keskustelupalsta on mielestäni tuhat kertaa laadukkaampi ja informatiivisempi foorumi, kuin mikään tarkkailemani some-feedi, puhumattakaan twittereistä ja instagrameista, jotka ovat nähdäkseni osoitus nykymaailman rappiosta.

Voin allekirjoittaa lähes kokonaan, hiukan aiemmin taidan olla rekisteröitynyt, olisiko 12 vuotta sitten jo näin ulkomuistista. Viime vuosina kiekko-osioon on tullut kirjoiteltua harvakseltaan johtuen siitä, että kiekkojutuista jauhaa monesti tarpeeksi "oikeassa elämässäkin", joten mitään yksittäisiä pelejä ei jaksa käydä täällä enää välttämättä lävitse.

Poikkeuksen muodostavat suuremmat tapahtumat kuten nyt vaikkapa finaalisarjat tai Niemisen Villen kohtelu viime keväänä. Heh, siitä puheen ollen seison kyllä pitkälle Villen tapauksesta esittämieni näkemysten takana (joita nähdäkseni kauden alku on vain vahvistanut :), mutta onhan tässä joskus tullut ylikin lyötyä vuosien varrella. Ei omalta kohdaltani ikä ole kuitenkaan kaikkea intohimoa kiekkoon ja Tapparaan kadottanut, kun välillä tulee edelleen eläydyttyä liiankin tunteellisesti. Tällä kaudella kiinnostus on tosin ollut alkukaudesta aivan pohjalukemissa: johtuen Villen tapauksesta, mutta myös siitä, että takki on ollut hieman tyhjä Tapparan osalta kahden peräkkäisen hävityn finaalisarjan jälkeen.

Vapaan puolen keskustelut ovat välillä hyvinkin tasokasta yhteiskunnallista keskustelua, jota ei kyllä netin keskustelupalstoilta juuri muualta löydä. Sinne on siis omakin huomioni etupäässä viime vuosina keskittynyt. Toki kirjoitteluni Jatkoaikaan tapahtuu silloin, kun aikaa muulta sattuu löytämään, niinpä välillä on ollut kohtuullisen pitkiä taukoja. Mutta mihinkäs täältä lähtisi, kun pidän tätä vieläkin ihan mieluisana keskustelufoorumina niin kiekkoasioissa kuin erityisesti yhteiskunnallisissa yms. kysymyksissä. Viestimäärien väheneminen on mielenkiintoinen juttu, vähän samaa olen kyllä ollut itsekin havaitsevinani. Silti, keskustelujen taso ei ole mielestäni kuitenkaan vapaan puolella aivan ratkaisevasti laskenut tai ei ainakaan niin paljon, ettei näitä seurailla jaksaisi.

Älä muuta virka. Tunteen palo lätkää kohtaan on ehkä noin 10 % siitä kiimasta, joka vallitsi parhaimpina aikoina. Tämä näkyy eittämättä Jatkoaikaan kirjoittelussa. Eipä nuo pelit enää kovinkaan paljoa sytytä. Ehkä joku maajoukkueen Olympiaturnaus tai junnujen MM-kisat voisi olla ainoa, joka saisi vähän pulssia ylemmäs. Enää ei ole intressiä lähteä oikein peleihin, saati sitten vääntämään keskustelupalstalla jostain yksittäisestä pelistä tai tilanteesta. Se kun on lopulta aivan se ja sama nousiko ne kädet tilanteessa vai ei, voittiko Ilves millä pelitavalla tai ylipäänsä kuka vei koko potin tai nousi Liigaan. Eipä nuo asiat enää juuri suuremmin hytkytä. Elämässä on niin paljon muutakin, niin urheilussa kuin saati sitten muilla saroilla.

Periaatteessa näin minullakin, yksittäinen runkosarjapeli ei suuria tunteita herätä - tai jokin yksittäinen taklaustilannekaan enää. Välillä ajattelee, että josko sitä enää koko hommaakaan tulee seurattua, kun koko touhu ottaa päähän (viimeksi Niemisen Villen tapauksessa). Mutta silti sitä jostain syystä aina jossain vaiheessa joutuu siitä ajatuksesta luopumaan. Kuvio menee vähän kuin Nick Hornbylla Hornankattilassa - hieno kirja muuten - Arsenalin kannattamisen suhteen. Mutta osaahan tämän iän myötä paljon paremmin suhteuttaa - eikä sitä jaksa koko ajan syttyä. Tunne tulee siis yhtä kaikki hitaammin, mutta joskus se edelleen tulee. Ja viimeisen lauseesi allekirjoitan toki täysin.

E: Jaa, ei kun onhan täällä hemmetti jo 13,5 vuotta tullut jostain jauhettua.
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Oma mielenkiintoni on laskenut monenkin eri tekijän takia. Ajankäytön kannalta mulla ei ole enempää tai vähempää tunteja käytössä kuin oli esimerkiksi pari vuotta takaperin, mutta noin muuten mielenkiinto kirjoittaa on laskenut kummasti.

Yksi suuri ongelma on se, mihin suuntaan toiminta on mennyt varsinkin kaukalon ulkopuolella. Nämä casenordlundit, tuomarisekoilut, KHL:n talousongelmat, kilpailullisen Mestiksen tappaminen sun muut ohjaavat keskustelua varsin yksipuoliseen suuntaan. Mitä sanottavaa mulla on noihin enää? Kaikki sanottava on sanottu ja ketään ei kiinnosta se, että minäkin totean jonkun asian olevan perseestä, hyvin tai vastaavaa. Vielä kun uutisointi on mitä on, niin vähän tässä jää enää oikeasti uutta sanottavaa.

Toinen itseäni rassaava ongelma on tietty jankkaaminen ja vänkääminen. Tuossa kesällä Jokerien osiossa pystyi melkein viimeisen kirjoittajan perusteella todeta kannattiko ketju avata vai ei: tiettyjen nimimerkkien kirjoitukset olivat joko lähes puhdasta trollausta tai trollien ruokintaa. Ja vielä sen verran täsmennän, että tuonne kirjoitti moni "ulkopuolinen" varsin asiallisesti, eikä syitä voi missään nimessä vierittää vain ja ainoastaan muiden jengien fanien syliin. Sama ilmiö on havaittavissa Huhtalan kanssa. Joillekin jokeriosiossa Huhtala tuntuu olevan suurin syyllinen kaikkeen pahaan maailmassa. Varmaan se modasi ebolaa tuossa jokin aika takaperin, neuvoi Putinin ulkopolitiikkaa ja kävi aiheuttamassa tappion istumalla katsomossa. Toisaalta sitten on se toinen ryhmä, joka turhaan provoaa tuohon suuntaan. Tämä nyt vain yhtenä esimerkkinä aihealueesta, joka vie keskustelua sivupoluille. Ei mua kauheasti kiinnosta vastata turhiin provoihin puolin tai toisin, saatikka nähdä vaivaa kirjoituksen eteen vain nähdäkseni sen katoavan onelinereiden alle.

Jokerien KHL-siirtoon olen tyytyväinen pelin osalta. Tuo on oikeasti viihdyttävää ja ainakin allekirjoittanut on saanut aivan uutta kipinää käydä hallilla säännöllisesti. Jokaisen kotimatsin olen paikanpäällä nähnyt ja vierasmatsitkin on tullut seurattua, joko promilleissa tai ilman, Viaplayn kautta. Mutta mitä palstaan tulee, niin jotain puuttuu. Otteluseurannassa on vieraspelien aikana mukana järjestään samat nimimerkit ja "toinen mielipide" on joko parin "aktivistin" näppikseltä tulevaa matskua tai loistaa poissaolollaan. Vielä kun valtaosa otteluketjuja lukevista katsoo matsia livenä, niin jotenkin vain oma motivaatio kirjoittaa laskee jatkuvasti. Liigamatsien seurannan aikana tuo oli sentään yksi tapa viestittää "omia matsejaan" seuraaville meidän matsien tilanteesta.

Mitä noihin kalsarikänniketjulaisten kenkimiseen tulee, niin tavallaan ymmärrän kettuherran pointin lätkäpalstan merkityksestä. Jos lätkästä ei kiinnosta vääntää ja pääpaino on dokauksessa, niin parempiakin palstoja taitaa tuolla jossain olla. Toisaalta jos puhutaan pitkän linjan "noin muuten melko nuhteettomista" kirjoittaneista, niin homma voi mennä vaikeaksi. Noiden nimimerkkien kirjoittelu saattaa ylläpitää kiekosta kirjoittavien mielenkiintoa seurata palstaa, osallistua keskusteluihin ja välillä ottaa vähän rennommin. En suoralta kädeltä osaa sanoa miten paljon tuo on suoranaisesti vaikuttanut omaan kirjoitteluuni, mutta ainakaan aktiivisten aiheesta kirjoittavien suuri määrä lisää omaa kiinnostustani. Mielelläni luen sellaisten kirjoittajien viestejä, joiden sisällön tiedän olevan kunnossa jo ennen ensimmäisen sanan lukemista. Samoin mielelläni väännän kättä sellaisten nimimerkkien kanssa, jotka ovat ehkä eri mieltä, mutta jotka tiedän asiakirjoittajiksi. Jos nyt helsinkiläisjengien riveistä heitän esille nimimerkit Cobol, BOL, Jhag ja Bozik, niin käytännössä noista (toki muitakin on!) tietää aina viestin olevan asiaa ja luettavaa matskua jos lauseita on vähintään 3. Ja jos lauseita on vähemmän, niin sen nyt silmäilee läpi vaikka vahingossa. Persoonista palsta kuitenkin koostuu ja vähemmän aiheesta kirjoittavien persoonien poistot saattavat hyvin ajaa aiheesta kirjoittavia persoonia pois.

Muutamaan otteeseen mielessä on käynyt se, että vetäisisi aivan puhtaan startin jollain varsin neutraalilla ja sympaattisella nimimerkillä, hyvin "puhtoisella" suosikkijengillä ja pyrkisi välttämään minkään värin tunnustamista kiekkokeskustelussa. Sitähän voisi saada vaikka jotain irti jos Jokerien nimen seisominen tuossa nimen alla ei aiheuttaisi tietyissä nimimerkeissä suoranaista halua jättää vastaamatta, vastata ohi aiheen tai vastaavaa. Vähän harmittaa se, että monien narrileirin kirjoittanien juttuja väheksytään vain sen takia, että pelataan eri sarjassa, lähtö ei ollut kaunis ja pahaa verta on virrannut puolin ja toisin.

Mutta joo, off to bed. Huomenna kuitenkin täytyy tsiigailla Volgan mutkasta tulevia vieraita ja jättää liveseuranta, ennakointi ja jälkihuurut muille.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mitä sääntöpykälää Tinke-80 ja TosiFani rikkoivat?
Eikös niillä ollut rikkeenä se linkin kuvailematta jättäminen? Törkeä rike.

Moderoinnissa en juuri tuollaista ymmärrä, jostain "samaa mieltä" -viesteistä ja linkin kuvailematta jättämisistä heitetään asiallisin kirjoittajia jäähylle, kun samaan aikaan tietyt sankarit saavat trollata kokonaisia ketjuja pihalle, kunhan muistavat kirjoittaa suunnilleen kieliopin mukaisesti, kuvailla mahdolliset linkit ja kirjoittaa virkkeen verran. Osa ketjuista vapaan puolella on täysin lukukelvottomia, kun osa kirjoittajista ei edes yritä keskustella, vaan ainut tavoite on olla eri mieltä ja jankata jostain tyhjänpäiväisyyksistä.

Vapaa on kiva lisä tälle palstalle, mutta lähiaikoina sen lukeminen on käynyt aika raskaaksi. Kaikki hauskuus on kadonnut, jäljellä on agressiivista väittelyä ja turhaa jankkausta. Kierrätyskeskuksen puolella on vielä jotain toivoa, mutta aika vähäistä senkin luku alkaa olemaan. NHL-palsta on ollut pitkään mulle ainut syy miksi käyn täällä, ja kun sinnekin on alkanut trollilaumat rantautumaan, siirryn varmaan pian pysyvästi HFBoardsin puolelle. Siellä kuitenkin NHL-keskustelu on melko aktiivista ja mun makuun tyyli sopivan rento ja hauska (niillä hulluilla on siellä avatarit, hymiöt ja kuvat käytössä).
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lätkä kiinnostaa edelleen paljonkin, mutta aikaa kikkailla täällä niiden viikottain seuraamieni 1-2 NHL-ottelun jälkeen ei enää ole. Aikaa ei ole edes sitä, mitä joskus viisi vuotta sitten, saati kymmenen vuotta sitten, jolloin tuli tykiteltyä pitkin palstaa enemmän ja vähemmän. Nykyään lähinnä muutama viesti viikossa NHL-puolelle, arvokisojen aikaan mj-osaan ja sitten jokunen viesti vapaalle. Riippuu toki hiukan mitä ketjuja on kyseessä ja mihin saumaan se sattuu nousemaan esiin. Luettua tulee edelleen päivittäin, mutta kuten edellä joku jo totesi, tapahtuu nykyään suurin osa puhelimella, eikä sillä taas viitsi kovin pitkiä sepostuksia alkaa vääntää.

En pidä pahana tiukkaa moderointia, mutta pakko silti myöntää, että jonkin verran väriä vuosien mittaa on hävinnyt. Voi toki olla niinkin, että itse on seestynyt, eikä osaa enää ottaa jokaista väärää mielipdettä niin vakavasti, että niistä viitsisi alkaa riehua täällä. Ihan hyvä niin, mikäli itse on jollain tavalla kehittynyt. Osa palstalaisista ei sitä kyllä ole tehnyt, sen edelleen huomaa, koska niin monella on niin kusipäisiä mielipiteitä edelleen.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässä on muuten erittäin hyvä esimerkki siitä, mikä tässä palstassa (vapaan puolella) on vikana. Nimimerkki Lert kirjoittaa täysin asiallisen tekstin ketjussa "Mikä on sinun tapasi parantaa maailmaa?":

Pyrin olemaan kaikissa tilanteissa kohtelias ja avulias, vaikken toista ihmistä entuudestaan tunnistaisikkaan. Teot voivat olla esim. tervehtiminen, oven avaaminen jne.
Esimerkiksi tänään talutin pari sataa metriä tuntematonta mummoa kun tämä sitä pyysi liukkaalla kävelykadulla.
Tälläisillä pienillä teoilla saa helposti ja täysin ilmaiseksi hyvää aikaan. Ja myös itselle tulee hyvä fiilis, kuten totesin taluttamalleni mummolle, kun tämä tiedusteli olenko vaivautunut tilanteesta.

Sitten paikalle tulee nimimerkki kiwipilot, joka boldaa Lertin viestistä sanan "kaikissa" ja kirjoittaa seuraavaa:

Mitä jos kyseessä olisi ollut lesbomummo naisystävänsä kanssa? Tai mummo olisi ollut matkalla pojanpoikansa homoliittohäihin? Tai kaapista viime päivien kohun rohkaisemana ulos tullut homoseksuaali herrasmies?

Boldaus oma.

Kiwipilotin tekstihän ei liity sitten niin millään tavalla käytyyn aiheeseen, eikä toki siis tuo siihen mitään uuttakaan, ja sisältää pelkkää vittuilua toiselle nimimerkille, koska he ovat olleet jossain toisessa ketjussa eri mieltä eräästä asiasta. Mutta koska toisille nimimerkeille vittuilu henkilökohtaisesti on täällä näköjään ihan ok ja jopa suotavaa (vaikka säännöt sen kieltävätkin), niin kaiketi tuollaiseen on vain totuttava.
 
K

kiwipilot

Niin, tarkoituksena oli vain osoittaa hurskaan uskovaisen tekopyhyys; nimim. Lert kyllä jaksoi vakaumuksellaan päteä Homostelu -ketjussa mutta livahti sitten paikalta kun olisi ollut aika vastata kysymyksiin. Ja totta munassa, vittuiluahan se oli, ei käy kieltäminen. Jos joku tuosta mielensä pahoittaa niin sitten pahoittaa.

Sinänsä taho mistä ensimmäinen avautuminen tuli ei yllätä ollenkaan.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tässä on muuten erittäin hyvä esimerkki siitä, mikä tässä palstassa (vapaan puolella) on vikana. Nimimerkki Lert kirjoittaa täysin asiallisen tekstin ketjussa "Mikä on sinun tapasi parantaa maailmaa?":



Sitten paikalle tulee nimimerkki kiwipilot, joka boldaa Lertin viestistä sanan "kaikissa" ja kirjoittaa seuraavaa:



Kiwipilotin tekstihän ei liity sitten niin millään tavalla käytyyn aiheeseen, eikä toki siis tuo siihen mitään uuttakaan, ja sisältää pelkkää vittuilua toiselle nimimerkille, koska he ovat olleet jossain toisessa ketjussa eri mieltä eräästä asiasta. Mutta koska toisille nimimerkeille vittuilu henkilökohtaisesti on täällä näköjään ihan ok ja jopa suotavaa (vaikka säännöt sen kieltävätkin), niin kaiketi tuollaiseen on vain totuttava.

Oletko kuullut sanontaa "pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin." Luepa vastauksesi nimimerkille kahden suunnan sentteri samasta viestiketjusta jossa kerrot hänen tekstinsä olevan kasa paskaa jota ei voi kommentoida. Tämäkö on sitä hyvää keskustelukulttuuria mitä palstalle kaipaat?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös