Mainos

Miesten vai nuorten MM-kisat?

  • 33 641
  • 141

Kumpi kiinnostaa enemmän?

  • Miesten MM-turnaus

    Ääniä: 224 49,1%
  • Alle 20-vuotiaiden MM-turnaus

    Ääniä: 232 50,9%

  • Äänestäjiä
    456

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
MM-kisoja seurataan sentään tiiviisti Suomessa, Ruotsissa, Tsekissä, Venäjällä, Slovakiassa, Sveitsissä, Saksassa ja Kanadassakin saman verran kuin täällä seurataan U20 kisoja.

Ei kannata näiden maiden lisäksi unohtaa myöskään mm. Latviaa, Valko-Venäjää, Norjaa tai Tanskaa. Latviassa ja Valko-Venäjällä kisat ovat tietääkseni olleet jo melko pitkään aika iso juttu ja Norjassa sekä Tanskassa kiinnostus on todella paljon kasvanut viime vuosina.

En vähättele nuorten kisoja, mutta täytyy sanoa, etten ollut kovinkaan pettynyt vaikka Suomi-Ruotsi -ottelun katsoinkin ja Suomelle pettymys tuli. Se tunne oli hetkessä sivuutettu, kun taas kevään miesten kisojen välieräpettymykset harmittavat pitkään.

Olen ihmetellyt myös sitä, kuinka yhtäkkiä minuun on iskenyt jokin maajoukkuelätkä-virus. Jostain kumman syystä on alkanut kiinnostaa jopa ykkösdivisioonan MM-lätkä. Täytynee siirtyä tästä lähin seuraamaan isommalla perspektiivillä jääkiekkoa, eikä keskittyä vain A-sarjatason tuttuihin maajoukkueisiin. Suosittelen!
 

Timppa25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuntuu että täällä hehkutetaan junnukisoja siksi että halutaan olla niin paljon kovempia jätkiä kun ne karjalalippisjuntit jotka kattoo jotain aikuisten MM-höntsiä!!

Tää on kyllä 100% fakta, ja huvittava sellainen. Ollaan asiantuntevampaa lätkän seuraajaa kun pidetään U20-kisoja suuremmassa arvossa, ja miesten kisoja pelkkänä höntsäturnauksena.

Itse katsoin kaikki pelit mitä Katsomo näytti U20-kisoista (katson myös tulevan finaalin) ja elin pelissä mukana, kuten elän miesten turnauksessakin, mutten olisi lähtenyt torille juhlimaan Suomen U20 MM-kultaa. Äänestin miesten kisoja.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Joo kyllä menee EHT:kin junnukisojen edelle

Kumma on jos näin. Mielestäni koko EHT turnaukset voitaisiin lopettaa, niin turhia pelejä ne on. Itse en niitä katso, enkä ymmärrä jos jotakin kiinnostaa tuollainen enemmän, kuin kisat jossa seurataan tulevaisuuden NHL pelaajia. Toki itse en ole koskaan ollut sellainen täysin Suomen kannattaja kiekossa, se täytyy myöntää ja sen takia, ehkä sopii junnukisatkin itselle hyvin kuin katsoo vain ihan pelaajien otteita seuratessa. Kevään mm-kisoissa on sitten seurannassa Kanadan otteet ja Suomen ehkä. Mutta EHT on kyllä mielestäni aivan turhaa paskaa. En jaksa sen kummemmin ruveta väitteleen, koska nämä on niitä mielipide kysymyksiä, mutta pisti vain silmään tuolta tuollainen viesti, joten päätin heittää oman mielipiteen EHT ja junnukisoista ilmoille.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tämän pienen eron takia suosin junnukisoja, koska siellä on parhaat. Pelillisesti tietenkin aikuisten kisat ovat ihan eri tasoa, mutta toisaalta junioreiden koohotus tuo sopivasti lisää vauhtia peliin ja peleissä on kovempi intensiteetti. Oikeastaan samasta syystä ja turruttuani kauden aikana SM-liigakiekkoon, käyn juniorimatseja katsomassa muutenkin.

Jeps. Mielestäni nuorten matseissa näkyy vielä myös se intoa lajia kohtaan puhtaammin, kuin aikuisissa. Tai tuntuu että esim. SM-liigan runkosarjassa aika monelle se pelaaminen tuntuu(siis näyttää) niin paljon enemmän työltä, kun taas nuorten MM-kisoissa tai ihan nuorten SM-sarjassakin katsoessa pelataan ilosta ja innosta lajiin. Vielä kun useimmiten nuoria saa katsella ilmaiseksi, he saavat pelata vapaammin ja toisaalta sieltä tekee uusia "löytöjä" itse, niin peli antaa aivan toisenlaisia elämyksiä kuin perus aikuisten lätkä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Yksi lisäsyy sille, miksi katson mieluummin aikuisten MM-kisoja, on se, että aikuisten kisoissa tuomaritoiminta ei onneksi suosi kanadalaisia niin paljon kuin nuorten kisoissa.

Katsoohan noita nuorten kisoja. Puoli tuntia finaaliin, sitä tässä odottelen. Onneksi Kanada ei pelaa loppuottelussa, niin tullee ainakin siltä saralta lähtökohtaisesti hyvä peli, vaikka eihän mikään koskaan varmaa ole.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Molemmat.

Nuorten kisat kiinnostavat enemmän yksilöiden arvioinnin näkökulmasta. Erityisesti suomalaisten yksilöiden: Kenestä tulee tähti NHL:ään, kuka suomalaisista jää SM-liigatasolle, miten Ilveksen pelaajat pärjäävät, kuka saa myöhäisen varauksen onnistumalla jne.

Aikuisten MM-kisat kiinnostavat sitten siksi, että siellä näkee keskimäärin parempaa kiekkoa ja enemmän tasaisia pelejä. Hyvä kiekko-ottelu on aina katsomisen arvoinen. Nuorten kisoissa tasoerot ovat isommat ja sitä myötä hyviä pelejä vähemmän. Tosin etenkin Kanada-Venäjä näissä kisoissa oli erinomainen kiekkotrilleri. Aikuisten kisoissa pelisysteemi saisi olla hieman ankarampi, jolloin panos olisi huipussaan alusta lähtien.

EDIT: Jos jompi kumpi pitää valita, niin nuorten kisat juuri tuon ainutlaatuisen pelaaja-arviointimahdollisuuden takia. Hyvän kiekon näkemisessä aikuisten MM-kisat eivät pääse yhtä uniikkiin asemaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jeps. Mielestäni nuorten matseissa näkyy vielä myös se intoa lajia kohtaan puhtaammin, kuin aikuisissa. Tai tuntuu että esim. SM-liigan runkosarjassa aika monelle se pelaaminen tuntuu(siis näyttää) niin paljon enemmän työltä, kun taas nuorten MM-kisoissa tai ihan nuorten SM-sarjassakin katsoessa pelataan ilosta ja innosta lajiin. Vielä kun useimmiten nuoria saa katsella ilmaiseksi, he saavat pelata vapaammin ja toisaalta sieltä tekee uusia "löytöjä" itse, niin peli antaa aivan toisenlaisia elämyksiä kuin perus aikuisten lätkä.

Käypä katsomassa välillä vaikkapa Mestistä, jos haluat nähdä myös nuoria pelaajia ja sitä perinteistä peli-iloa synkeän liigapuurtamisen sijasta. Se voi antaa samanlaisia elämyksiä, ja Mestiksessä myös pelin taso on vähintään samalla tasolla ellei parempi kuin nuorten MM-kisoissa. Tapparan kannattajana asunet varmaan Tampereen lähellä, joten teepä joskus reissu vaikkapa LeKin kotipeliin, LeKihän on Mestiksessä viidentenä vaikka pelaa kengännauhabudjetilla kotiotteluitaan karun perinteikkäässä pikkuhallissa.

Tänä vuonnahan U20-joukkue ei pelannut Mestis-joukkueita vastaan kuten muutamana aikaisempana kautena, mutta silloin kun pelasi, niin U20 voitti Mestiksen häntäpään porukoita mutta hävisi lähes järjestään kärkipään porukoille ja ylemmälle keskikastille. Nuorten MM-kisajoukkueiden välieräjoukkueet eivät Mestiksen mitaliporukoille pärjäisi, ja MM-kisojen loput sakit saisivat sakinhivutuksen Mestiksen peräpään joukkueiltakin.

Tämä on myös yksi syy, miksi aikuisten MM-kisat ovat ehdottomasti ja ilman muuta tärkeämmät, kiinnostavammat ja merkittävämmät kuin nuorten kisat. Kyse on kuitenkin junnujen ja lasten peleistä, ei aikuisten. Lasten leikeissä on hienoa, jos Suomi pärjää ja yksittäiset yksilöt saavat tulevaisuuden uraansa varten uutta nousua, mutta eivät nuorten MM-kisat mitenkään vedä vertoja aikuisten MM-kisoille. Eivät ne myöskään kansainvälisesti tosiaan kiinnosta MM-kisoja enempää muualla kuin Kanadassa.

Toki monella on varmasti syynsä nuorten kisoista enemmän innostua kuin aikuisten MM-kisoista, ja mikäpä siinä, jos innostus on tosiaan aitoa eikä se ole vain osa jotain imagonluontia, jossa halutaan tehdä jonkinlaista pesäeroa "Karjala-lippiksiin" ja "juntteihin" ja asettaa itsensä näiden ihmisten yläpuolelle jonkinlaiseksi suureksi kiekkoasiantuntijaksi. Eliitin jäsenhän toki ymmärtää rahvasta paremmin, että eihän aikuisten MM-kisoissa ole edes niitä parhaita pelaajia, koska neljä joukkuetta 30:sta pelaa vielä NHL:ää ja vain 26 NHL-joukkuetta on kesälomilla kun MM-kisojen ratkaisupelit lähestyvät.

Ovathan moiset kisat suorastaan arvottomia, toisin kuin vaikkapa World Cupit, jossa kesän festari-, oluenjuonti- ja golf-treenien jäljiltä huippukuntoiset atleetit pelaavat ensin pari alkupeliä ja menevät sitten Pohjois-Amerikkaan pelaamaan pohjoisamerikkalaisiin kaukaloihin, pohjoisamerikkalaisin säännöin, pohjoisamerikkalaisin tuomarein ja pohjoisamerikkalaisen kotiinpäinvedon turvin. Sitten ollaan tyytyväisiä, jos pohjoisamerikkalaiset ovat finaalissa, ja saadaan todistettua, että "parhailla pelaajilla" Kanada voittaa.

Ei missään lajissa ikinä ole 100% kaikkia maailman parhaita paikalla ja pelikunnossa, mutta ne pelaavat jotka paikalle tulevat, ja niiden kisojen voittajat ovat tittelinsä ansainneet. Sama pätee muihinkin urheilutapahtumiin. En lähtisi esimerkiksi väittämään, että vaikkapa 1980 Moskovan olympiakisat olivat täysin arvottomat, koska "parhaat eivät olleet paikalla" (Yhdysvallat ja monet muut maat boikotoivat kisoja), tai että 1984 Los Angelesin olympiakisat olivat vain karnevaalihattuisten kaljanjuojien arvostamat höntsäkisat, koska itäblokki boikotoi kisoja. Tai kenties Carl Lewisin juoksuilla tai suomalaisten kultamitaleilla ei ole arvoa, koska "parhaat" eivät olleet paikalla.

Toki talviolympialaisten jääkiekkoturnaus on se kaikista kovatasoisin ja arvokkain turnaus, mutta se on syystäkin nimeltään olympiaturnaus, ei MM-turnaus. Vaikka olympiavoitto vaikkapa mäkihypyssä on mäkihyppääjän uran kirkkain kruunu, niin ei se tarkoita, että hiihdon MM-kisoissa saavutettu mäkihypyn MM-kulta olisi jotenkin merkityksetön tai se ei kiinnostaisi kuin karnevaaliväkeä. Tai jos tarkoittaa, niin sitten vaikkapa Janne Ahonen on vain jatkuvasti järjestettävien MM-höntsien voittaja eikä hänen saavutuksillaan ole väliä, koska olympiamitali jäi puuttumaan.

Kuinka moni näistä jääkiekon MM-kisojen halveksijoista pystyy vakavalla naamalla sanomaan, että vaikkapa vuoden 2008 MM-finaali oli merkityksetöntä höntsää, jossa eivät ns. parhaat pelanneet? Kanadan ja Venäjän välinen huikea finaali pullisteli huippumiehiä. Vai ovatko MM-finaali ja MM-kisat vain silloin turhaa höntsää jos mestaruus ei menekään Kanadalle ja sen voittaa joku muu, vaikkapa Suomi?
 
Toki talviolympialaisten jääkiekkoturnaus on se kaikista kovatasoisin ja arvokkain turnaus, mutta se on syystäkin nimeltään olympiaturnaus, ei MM-turnaus. Vaikka olympiavoitto vaikkapa mäkihypyssä on mäkihyppääjän uran kirkkain kruunu, niin ei se tarkoita, että hiihdon MM-kisoissa saavutettu mäkihypyn MM-kulta olisi jotenkin merkityksetön tai se ei kiinnostaisi kuin karnevaaliväkeä. Tai jos tarkoittaa, niin sitten vaikkapa Janne Ahonen on vain jatkuvasti järjestettävien MM-höntsien voittaja eikä hänen saavutuksillaan ole väliä, koska olympiamitali jäi puuttumaan. ?

Ei MM-kulta tai -mitali missään nimessä arvotan missään lajissa. Kuitenkin näen jo pelkästään jääkiekon MM-kisoilla ja vaikkapa hiihdon MM-kisoilla parikin olennaista eroa. Ensinnäkin hiihdossa MM-kisat järjestetään kahden vuoden välein, ei siis joka talvi tai joka kevät kuten lätkässä. Hiihdossa maailmanmestaruuskisat ovat lähes poikkeuksetta kaikkien urheilijoiden kauden päätähtäin, johon kuntohuippu ajoitetaan. Tässäkin kohtaa kun verrataan lätkään, niin ei voida sanoa, että MM-kisat olisivat pelaajien päätapahtuma ja -tavoite. Euroopassa pelaavilla näin varmasti onkin, mutta NHL-pelaajilla tuskin. Seuraava olennainen ero on siinä, että MM-hiihdoissa on parhaat terveenä olevat urheilijat mukana. Lisäksi hiihdossa koko kyseinen kilpailukausi on enemmän tai vähemmän valmistautumista päätapahtumaan eli MM-kisoihin, jotka järjestetään helmikuussa kauden loppupuolella. Lätkässä taas MM-kisat ovat kauden viimeinen tapahtuma raskaan kauden päätteeksi.

On näillä lajeilla ja tapahtumilla toki paljon muitakin eroja. Hiihtokisoissa on mahdollisuus voittaa vaikka puolen tusinaa kultamitalia mikä tietysti vähentää mitalin arvoa verrattuna joukkuelajien mitaliin. Ja toisaalta, yksilölajin ja joukkuelajin vertaaminen on vähän niin ja näin, mutta tulipahan nyt kirjoitettua.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Mängimies puhuu nyt kyllä niin asiaa! MM-kisojen arvo ei ole täydellinen, ellei parhaat pelaa. Miksi ne on maailmanmestaruuskisat, jos osa porukasta pelaa samaan aikaan nhllässä pleijareita? Missä muussa lajissa on näin, että MM-kisojen aikaan pelataan jotain muuta sarjaa, jossa on maailman parhaita sen lajin pelaajia, eivätkä täten voi osallistua MM-kisoihin. Koripallo tulee ainoana sellaisena mieleen, jossa yhdellä joukkueella ei ole parhaat mukana, nimittäin Yhdysvalloilla. Koripallossa toki suurinosa parhaista pelaajista on Yhdysvalloista, joten sinänsä vähän eri.

Miettikääs nyt, jos futiksen MM-kisojen aikana pelaittaisiin vaikkapa 4 maailman kovinta sarjaa samaan aikaan, katsottaisiinko niitä kisoja sitten niin paljon? Ei, sanon minä. Jääkiekon MM-kisat tulisi järjestää vaikkapa kahden vuoden välein, samaten kuten vaikkapa lentopallossa, jossa on aina parhaat pelaajat mukana, jos ei ole loukkaantumisia, ja mikään sarja ei ole samaan aikaan käynnissä. Lätkässäkin MM-kisat voitaisiin pelata eri aikana, vaikkapa syksyllä kahden vuoden välein, niin olisi enemmän mielenkiintoa. World Cupit voitaisiin täten jättää pois kokonaan. Lätkä on muutenkin todella pieni laji maailmalla. Rekisteröityneitä pelaajia ole kuin se 1,5 miljoonaa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Jääkiekon MM-kisat tulisi järjestää vaikkapa kahden vuoden välein, samaten kuten vaikkapa lentopallossa, jossa on aina parhaat pelaajat mukana, jos ei ole loukkaantumisia, ja mikään sarja ei ole samaan aikaan käynnissä. Lätkässäkin MM-kisat voitaisiin pelata eri aikana, vaikkapa syksyllä kahden vuoden välein, niin olisi enemmän mielenkiintoa. World Cupit voitaisiin täten jättää pois kokonaan.

Jääkiekon MM-kisat ovat kuitenkin suurin jokavuotinen maiden välinen kiekkoturnaus. Jos haluaa, että parhaat pelaavat muutaman vuoden välein, voi jättää MM-kisat katsomatta ja seurata olympialätkää.

Toinen huomio: World Cup on järjestetty kaksi kertaa: 1996 & 2004. Käytännössä siis turha mainita Cupin kokonaan pois jättämistä, sillä käytännössä kyseisiä pelejä on pelattu viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Tämän takia lausahduksesi "World Cupit voitaisiin täten jättää pois kokonaan" kuulostaa vähintäänkin oudolta.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Jääkiekon MM-kisat ovat kuitenkin suurin jokavuotinen maiden välinen kiekkoturnaus. Jos haluaa, että parhaat pelaavat muutaman vuoden välein, voi jättää MM-kisat katsomatta ja seurata olympialätkää.

Toinen huomio: World Cup on järjestetty kaksi kertaa: 1996 & 2004. Käytännössä siis turha mainita Cupin kokonaan pois jättämistä, sillä käytännössä kyseisiä pelejä on pelattu viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Tämän takia lausahduksesi "World Cupit voitaisiin täten jättää pois kokonaan" kuulostaa vähintäänkin oudolta.


Joo, olet tuosta World Cupista kyllä oikeassa! Voitaisiin samalla sitten muuten tehdä niin, että nhl-pelaajat eivät pelaisi MM-kisoissa, voitaisiin katsoa, ketä ne silloin kiinnostaisi.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Lätkä on muutenkin todella pieni laji maailmalla. Rekisteröityneitä pelaajia ole kuin se 1,5 miljoonaa.

Miten tämä liittyy mihinkään ja millä lailla jääkiekko on pieni laji maailmalla? Jos jalkapalloon verrataan, näin toki on, mutta yleisesti ottaen jääkiekko on ehdottomasti suuri laji. Ei ole montaakaan selkeästi suurempaa lajia. Esimerkiksi koripallo, jota pidetään maailman toisiksi suurimpana lajina, ei ole edes merkittävästi jääkiekkoa edellä seurattavuudessa (junnuissa joo tottakai, koska jääkiekko maksaa järkyttävästi ja halleja ei joka paikassa ole). Vertasin tuossa NHL ja NBA google hakuja maailmalla ja NBA:ta haetaan noin kaksinkertaisesti enemmän. Vertasin sanoja hockey ja basketball, koripallo voitti vajaalla 20:llä prosentilla. Toki hockey tarkoittaa myös muuta kuin jääkiekkoa, mutta kaikki piikit olivat tulleet jääkiekon ansiosta. Kanadan voittaessa olympiakultaa tuli suurin piikki, jonka tasolle ei koripallo ole koskaan päässyt (!).

Tämä nyt oli tämmöistä pientä mietiskelyä. Ihmettelin vaan tosissani että miksi sanotaan että jääkiekko on pieni laji, vaikka tämä ei pidä millään lailla paikkaansa. Katsojamäärät olympiafinaaleissahan ovat olleet ihan käsittämättömän suuria ja väitän että jokainen eurooppalainen ja amerikkalainen tietävät mikä jääkiekko on ja miten sitä pelataan. Silloin ei voida enää puhua pikkulajista.

Jokainen joka harrastaa jotakin pienempää lajeja, joita on tuhansia ja tuhansia (siis niitä lajeja), varmasti ymmärtävät hyvin jääkiekon suuruuden. Toki nämä sohvaperunat jotka ovat nähneet TV:stä vain jääkiekkoa, jalkapalloa ja koripalloa itkeskelevät jääkiekon heikolle asemalle kun ei pärjätä jalkkikselle.

Joo, pikkulajien ystävänä pistää vihaksi tämmönen.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Faktapankki - tulostussivu siitä vähän tietoa esim.

Siten pieni laji, että harrastajamäärät maailmalla ei ole kovat, ja eikä sitä pelata puolissakaan maailman maista.

Lentopalloa pelataan joka ikisessä maailman maassa, samaten melkeen futista ja koristakin. Futiksellahan muutama maa ei kuulu liittoon, kun on erotettu, ainakin Nigeria on tälläinen.

Jääkiekolla on rekisteröityneitä pelaajia Yhdysvalloissa n.350 tuhatta. Maassahan ei olekkaan kuin 300 miljoonaa asukasta. Venäjällä rekisteröityneitä pelaajia on sellainen vähän alta 70 tuhatta pelaajaa.

Tämä ei ole mitään lätkävihaa, pidän jääkiekosta. Kerron vaan ihan faktaa. Lätkän olympiafinaalia katsoi muuten telkkarista 10 miljoonaa ihmistä muistaakseni. Futiksen MM-finaalia 700 miljoonaa ihmistä. Koripallon Olympialaisissa 2008 Yhdysvallat vs Kiina yli miljardi ihmistä.
 
Viimeksi muokattu:

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)

Pelataan pelataan pelataan, jääkiekkoa ei pelata koska siihen ei ole mahdollisuuksia kuin harvoissa paikoissa. Sen sijaan jääkiekkoa seurataan ja jääkiekolla on tuhansia ammattilaspelaajia ja satoja jotka tienaavat miljoonia tänäkin vuonna. Onko lentopallossa näin?

Esimerkiksi Latviassa on 4600 jääkiekkoilijaa ja 17 jäähallia. Silti jääkiekko on siellä täysin suvereenisen ylivoimainen ykköslaji. Valitettavasti sen harrastaminen siellä on lähes mahdotonta. Sei ei kuitenkaan vaikuta lajin seuraamiseen.

Lätkän olympiafinaalia katsoi muuten telkkarista 10 miljoonaa ihmistä muistaakseni.

Mitä jos et puhuisi täyttä paskaa jopa faktoista. Pelkästään Kanadassa oli enemmän katsojia kuin tuo 10 miljoonaa. Puhumattakaan Jenkeistä tai eurooppalaisista.

Ei tienaa lentopalloilijat niin paljon, mutta mitä sitten? Se ei tee yhtään huonompia urheilijoita heistä. Niitä lentopallon pelaajia on kuitenkin monin kertaisesti enemmän. Niin, ei ole mahdollisuuksia, joten ei pelata, joten ei ole iso laji, vaikea ymmärtää. Kaikissa maissa ei toki ole lunta, joka vaikeuttaa tätä lätkän pelaamista, mutta miksi jenkeissä ei pelata enemmän?

Ikäraja foorumille? Tämä on jo järkyttävää luettavaa. Vastaan nyt jotakin vaikka pahaa tekee:

1) En ole sanonut mitään lentopalloilijoiden urheilullisuudesta. Kiva että kerroit että he eivät ole sen huonompia urheilijoita. =)

2) ei pelata = ei iso laji? Tällä perusteella siis salibandy on Suomessa lätkän kokonen laji ja jalkapallo ylivoimainen ykkönen. Jääkiekko olisi tällä perusteella Venäjällä, Latviassa ja Slovakiassa täysi marginaalilaji. Kiva juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Pelataan pelataan pelataan, jääkiekkoa ei pelata koska siihen ei ole mahdollisuuksia kuin harvoissa paikoissa. Sen sijaan jääkiekkoa seurataan ja jääkiekolla on tuhansia ammattilaspelaajia ja satoja jotka tienaavat miljoonia tänäkin vuonna. Onko lentopallossa näin?



Mitä jos et puhuisi täyttä paskaa jopa faktoista. Pelkästään Kanadassa oli enemmän katsojia kuin tuo 10 miljoonaa. Puhumattakaan Jenkeistä tai eurooppalaisista.


No, kerro paljonko niitä oli? Saatan muistaa aivan väärin. Tai sitten Suomisen Tapsa/Mertaranta valehteli :D

Ei tienaa lentopalloilijat niin paljon, mutta mitä sitten? Se ei tee yhtään huonompia urheilijoita heistä. Niitä lentopallon pelaajia on kuitenkin monin kertaisesti enemmän.

Niin, ei ole mahdollisuuksia, joten ei pelata, joten ei ole iso laji, vaikea ymmärtää?. Kaikissa maissa ei toki ole lunta, joka vaikeuttaa tätä lätkän pelaamista, mutta miksi jenkeissä on vain reksiteröityneitä pelaajia päälle 300 tuhatta?
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Niin, jos lajia ei pelata kovinkaan monessa maassa, niin silloin se ei ole iso laji, tämähän on nyt aivan selvää. Jos ei pelata, niin ei sitä seuratakkaan nyt sitten kyllä niin hirveästi, kun on urheilusta kyse. Vai onko sulla jotain faktaa, että lätkä ois laajasti seurattu laji maailmalla. Suomi nyt on aika erikoistapaus muutenkin urheilun saralla. Ja ei, minua ei haittaa että lätkä on seuratuin laji Suomessa. Esim. Suomen maailmanmestaruudesta ei ollut mitään juttua Saksan, Espanjan ynnä muiden lehtien sivuilla.

Se oli 10 miljoona katsojaa Kanadassa, sori virheeni :).
 
Viimeksi muokattu:

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Jos ei pelata, niin ei sitä seuratakkaan nyt sitten kyllä niin hirveästi, kun on urheilusta kyse.

Edelleenkin, näin ei ole! Esimerkiksi Latviassa jääkiekkoa ei käytännössä pysty pelaamaan, mutta se on silti maan suurin laji. Jääkiekko näkyy televisiossa vaikka missä, mutta sen pelaaminen on vain harvojen maiden oikeus.

Esim. Suomen maailmanmestaruudesta ei ollut mitään juttua Saksan, Espanjan ynnä muiden lehtien sivuilla.


Jälleen kerran puhut paskaa faktoista. Siskoni asuu Saksassa ja tiedän tasan tarkkaan että siellä kyllä oli lehtiuutisia MM-kisoista ja Suomen voitosta luonnollisesti. Väitän, että vähintään 90% saksalaisista tietää että Suomi voitti maailmanmestaruuden. Ottelut näkyivät televisiosta siellä ilmaiskanavilta ja ottivatpa ne muunmoassa Mertarannankin puheeksi, näyttivät videopätkää Mertarannasta ja hänen selostuksestaan ja totesivat: "hän ottaa ainakin homman vakavasti *naurua*" tjsp. :)

Kyllä Saksassa kiinnostaa jääkiekko, ei se Schalken areena muuten olisi myyty loppuun Saksa - USA otteluun. Vaikka jalkapalloonhan on turha edes verrata, mutta eipä sitä olla siihen vertaamassakaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Pelataan pelataan pelataan, jääkiekkoa ei pelata koska siihen ei ole mahdollisuuksia kuin harvoissa paikoissa. Sen sijaan jääkiekkoa seurataan ja jääkiekolla on tuhansia ammattilaspelaajia ja satoja jotka tienaavat miljoonia tänäkin vuonna. Onko lentopallossa näin?

Esimerkiksi Latviassa on 4600 jääkiekkoilijaa ja 17 jäähallia. Silti jääkiekko on siellä täysin suvereenisen ylivoimainen ykköslaji. Valitettavasti sen harrastaminen siellä on lähes mahdotonta. Sei ei kuitenkaan vaikuta lajin seuraamiseen.

No jos pelkästään se määrittelee lajin suuruuden ja seurattavuuden sekä kiinnostuksen/innostuksen sitä kohtaan missä pyörii eniten rahaa tai mitä yksittäisestä maasta löytyy katsojia(tai yksittäiseen tapahtumaan ympäri maailman), niin silloin jenkkifudis on varmaankin ehkä sitten maailman merkittävin laji, ainakin sen normaalin jalkapallon jälkeen.

Varmaan löytyy aika paljon google-osumiakin...

Se että jääkiekko on yksittäisissä maissa(alle 10) melkoisen iso ja seurattu laji ei tee siitä kansainvälisesti isoa tai merkittävää lajia. Jenkeissäkin mistä suurin osa seuroista tulee NHL:n puolella se tulee selkeästi NBA:n, NFL:n ja MLB:n jälkeen suosiossa, kaikilla mittareilla. Sillä on ollut vaikeaa jopa saada kunnon tv-sopimuksia, toisin kuin noilla lajeilla. Harrastajamäärissä se on vielä enemmän marginaalissa suhteessa maan ns. päälajeihin.

Jääkiekko on pieni, jopa marginaalilaji, joka kuitenkin on suosittu muutamissa maissa ja sen näkyvyys ja tunnettuvuus on suhteessa lajin harrastajamääriin merkittävä. Suomessa ja Kanadassa sillä on jopa erityisen merkittävä asema, mutta sitten muualla näissä suosituimmissakin maissa se tulee sitten vasta sijoilla 2->. Melkeinpä kaikissa näissä maissa päteekin se että se voi olla tietyillä alueilla todella suosittua ja tietyillä sitä ei pelata/seurata oikeastaan ollenkaan(Venäjä, Saksa, K-Eurooppa muutenkin, jne.).

En tiedä miksi jääkiekon merkitystä, kilpailullisuutta tai muutakaan tarvitsee korostaa. Turha lähteä sille Lentopalloliiton linjalle "maailmassa 1miljardia ihmistä pelaa lentopalloa" tms. Jääkiekko tulee jatkossakin olemaan varmasti näissä tietyissä maissa ja tietyillä alueilla iso laji ja tuskinpa juuri tulee merkitystä nostamaan monissa maissa, pl. ehkä joku Tanska/Norja. Tämä nyt johtuu jo ihan olosuhteista, perinteistä ja valtalajien niin dominanssista asemasta. Itse ainakin nautin ihan yhtä paljon esim. Barkovin taidonnäytteistä tai Malkinin veiveistä(huhhuh...Barkov ja Malkin samassa lauseessa), vaikka niitä ei katsoisi kukaan muu kuin minä. Aivan sama seuraako sitä joku Horst oluttuoppi kädessään vetäen bratwurstia.
 
Viimeksi muokattu:

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Jääkiekko on pieni, jopa marginaalilaji, joka kuitenkin on suosittu muutamissa maissa ja sen näkyvyys ja tunnettuvuus on suhteessa lajin harrastajamääriin merkittävä. Suomessa ja Kanadassa sillä on jopa erityisen merkittävä asema, mutta sitten muualla näissä suosituimmissakin maissa se tulee sitten vasta sijoilla 2->. Melkeinpä kaikissa näissä maissa päteekin se että se voi olla tietyillä alueilla todella suosittua ja tietyillä sitä ei pelata/seurata oikeastaan ollenkaan(Venäjä, Saksa, K-Eurooppa muutenkin, jne.).

Jääkiekko on kaukana marginaalilajista. Pelkästään erilaisia pallopelejä on tuhansia ja tuhansia ja jääkiekko on niistä TOP 5:ssä kirkkaasti kun lasketaan katsojamäärät ja kuinka paljon rahaa liikkuu lajin ympärillä.

Ja miten määrittelet merkittävän aseman. Suomen ja Kanadan lisäksi jääkiekko on merkittävässä asemassa Ruotsissa, Tsekissä, Venäjällä, Sovakiassa, Latviassa ja Sveitsissä nyt ainakin. Varsin heikkoa unohtaa nuo maat kokonaan tämänkaltaisesta listauksesta? Myös Valko-Venäjällä Dinamo Minskin katsojakeskiarvo on 13 tuhannen katsojan kieppeillä. Itseasiassa monissa eksoottisemmissakin maissa on kovia katsojalukuja jääkiekolla. Esimerkiksi Kroatiassa Dinamo Zagrebin (?) paikalliskamppailuissa on yli 10 tuhatta katsojaa. Italian kakkosliigassa Milano rossoblun otteluissa nähdään usein yli 2000 katsojaa. jne.

Ja kyllä minä ainakin toivon jääkiekolle suosiota, vaikka se saattaisi viedä pieneltä Suomelta mahdollisuuksia mestaruuksille. Ihmettelen ettei Norja ole vielä noussut jääkiekon suurmaaksi. Ilmasto-olosuhteet on kunnossa ja rahaakin pitäisi löytyä. Toivon ja uskonkin että 20 vuoden päästä Norja on huomattavasti nykyistä kovempi maa. Onhan siellä nytkin muutamia kovan luokan pelaajia kuten Patrick Thoresen, Mats Zuccarello ja Per-Åge Skroder, mutta liian kapea on materiaali.

Joo, mutta mun osalta riittää nyt. Eihän tämä edes liippaa läheltä ketjun aihetta.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Jääkiekko on kaukana marginaalilajista. Pelkästään erilaisia pallopelejä on tuhansia ja tuhansia ja jääkiekko on niistä TOP 5:ssä kirkkaasti kun lasketaan katsojamäärät ja kuinka paljon rahaa liikkuu lajin ympärillä.

Katsojamäärät ja raha-> NFL, MLB, NBA(ja näihin yhdistetyt yliopisto sekä muut koulusarjat sekä Euroopan tai muiden maanosien sarjat) sekä tietenkin jalkapallo. Sitten vielä edellä on esim. tennis pallopeleistä(paljon enemmän harrastajia sekä seuraajia ympäri maailman, ammattilaisturnauksia ympäri maapallon). Rugbykin kaikilla muilla mittareilla paitsi ehkä sen suurimman sarjan rahamäärissä. Sitten kun aletaan puhumaan jostain käsipallosta tai kriketistä, niin silloin jääkiekko painii sopivassa sarjassa. Lentopallo ehkä jollain noilla sinun päättämillä mittareilla myös. Itse kun en koe pelkkää rahaa kovin hyväksi mittariksi, koska sen perusteella juuri joku Baseball tai jefu on naurettavan suuressa asemassa suhteessa maailmanlaajuiseen kiinnostukseen/harrastamiseen/kilpailemiseen.

Joku Zagrebin paikallispeli ei kerro itse jääkiekon suosiosta, vaan siitä että monissa palloilumaissa isot emoseurat pyörittävät montaa lajia ja näiden isojen seurojen välillä on suuria jännitteitä(usein jopa poliittisia).
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Saksa on eksoottinen maa. 18 581 katsojaa eilen (täysi tupa) ottelussa Kölner Haie - DEG Metro Stars. Eli kyllähän jääkiekko suosittu laji sielläkin on.

Jostain luin muistaakseni, että jääkiekko olisi siellä jopa toiseksi suosituin laji. En muista mistä luin, mutta englanninkielinen Wikipedia tietää kertoa jääkiekon asemasta siellä seuraavaa:

"Ice hockey is one of Germany's most popular sports, although considering its meaning and spectator favour in the nation it is ranked far behind football."

Eli jääkiekko on yksi Saksan suosituimmista urheilulajeista, mutta häviää selkeästi jalkapallolle. Voimme siis varmasti yksissä tuumin vahvistaa sen, että jalkapallon jälkeen jääkiekollekin kiinnostusta Saksassa kyllä löytyy.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
No pallopeleistä ainakin suositumpia on: Jalkapallo, koripallo, lentopallo, rugby, käsipallo, vesipallo, kriketti. Se, että Nhllässä pelaajat saa hyvät massit ei vielä tee jääkiekosta suosittua lajia. Suositut lajit ovat sellaisia, joita harrastetaan lähes joka maassa, ja niillä on huomattavasti enemmän rekisteröityneitä pelaajia, kuin muutama miljoona. Lentopallollakin on rekisteröityneitä pelaajia 30 miljoonaa, koripallolla vielä enemmän, puhumattakaan jalkapallosta.

Tohtisin muuten väittää, että käsipallo ja koripallo menevät Saksassa ohi jääkiekon, jalkapallon lisäksi. En väitä, etteikö jääkiekostakin siellä tykkättäisi. Onhan heillä kuitenkin yksi NBA:n kovimmista pelaajista siellä :). Täytyy sanoa sitten vielä, että esim. lentopallossa ei liiku isot rahat, mutta kyllä sitä pelataa laajasti, ja se on aika kova tasoista. Varmaan sama käsipallossa.

Tuli muuten vielä mieleen, että MM-kisojen aikana 2010, Suomalainen toimittaja haastatteli ihmisiä, ja kovinkaan moni ei tuntunut tietävän lätkän MM-kisojen olevan käynnissä siellä. Totesi toimittaja myös muistaakseni, että katukuvassa ei hirveästi näitä kekkereitä tunneta.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Eli jääkiekko on yksi Saksan suosituimmista urheilulajeista, mutta häviää selkeästi jalkapallolle. Voimme siis varmasti yksissä tuumin vahvistaa sen, että jalkapallon jälkeen jääkiekollekin kiinnostusta Saksassa kyllä löytyy.

Kuten todettua niin esim. Sveitsissä, Sakassa ja Venäjällä juurikin jääkiekon asema on tietyin aluein hyvin vahva ja toisaalla taas ei löydy juuri ollenkaan kiinnostusta. Venäjän kohdalla tämä toki korostuu eniten, kun maa on niin iso, mutta sama pätee myös Saksaan.

Se mistä tykkään noissa maissa, että ne joita laji kiinnostaa, niin ne tosiaan elävät sen joukkueen mukana hienosti, katsomoissakin. Tämä siis lajista riippumatta.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Kuten todettua niin esim. Sveitsissä, Sakassa ja Venäjällä juurikin jääkiekon asema on tietyin aluein hyvin vahva ja toisaalla taas ei löydy juuri ollenkaan kiinnostusta. Venäjän kohdalla tämä toki korostuu eniten, kun maa on niin iso, mutta sama pätee myös Saksaan.

Se mistä tykkään noissa maissa, että ne joita laji kiinnostaa, niin ne tosiaan elävät sen joukkueen mukana hienosti, katsomoissakin. Tämä siis lajista riippumatta.


Asiaa puhut. Jos rekisteröityneitä pelaajia on vähemmän kuin Suomessa (wikipedian mukaan 63,580), niin miten se voi olla suosittua maassa, joka on aivan saatanan paljon isompi kuin Suomi? Toki Venäjällä on paljon köyhää porukkaa, mutta silti. Pelkästää futiksella on Saksassa enemmän harrastajia, kuin jääkiekolla yhteensä, joten ei voi puhua isostaja lajista.

Tämä ei ole sitten mitää futisporukan kitinöitä siitä, että kun lätkä on Suomessa suosituin laji(seuraamisen perusteella).


Tälläisen löysin myös Venäjän Suosituimmista lajeista(lista ei välttämättä pidä paikkaansa, ihan tiedoksi vain).

1. Football - 11.2 per cent (1 531 721 persons);

2. Volleyball - 10.8 per cent (1 472 860 persons);

3. Basketball - 9.8 per cent (1 340 565 persons);

4. Athletics - 6.7 per cent (917 448 students);

5. Swimming - 5.6 per cent (767 736 students);

6. Ski race - 4.7 per cent (637 949 students);

7. Table Tennis - 4.1 per cent (553 913 person);

8. Chess - 3.0 per cent (406 171 students);

9. Sport tourism - 2.4 per cent (322 612 person);

10. Sports aerobics - 1.8 per cent (244 833 person);

11. Boxing - 1.7 per cent (233 048 students);

12. Judo - 1.6 per cent (219 656 students);

13. Hockey - 1.6 per cent (218 048 students);

14. Futsal - 1.6 per cent (215 939 students);

15. Karate - 1.6 per cent (215 308 students);

16. Checkers - 1.5 per cent (206 600 students);

17. Firing a bullet - 1.4 per cent (189 331 students);

18. Wrestling - 1.3 per cent (174 134 students);

19. weight-lift - 1.0 per cent (136 294 person);

20. Sambo - 0.9 per cent (126 573 people
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös