Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Mielenkiintoiset dokumenttiohjelmat

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Disaster, 24.06.2008 klo 11.39.

 1. ernestipotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Dokumenttisarja kai tämäkin.

  Vsaucen tekemä ihmisen mielen koukeroita mielenkiintoisella tavalla analysoiva sarja Mind Field on jo kakkoskaudellaan.
  Toisen kauden avausjakso ilmaiseksi YouTubessa
  The Greater Good - Mind Field S2 (Ep 1) - YouTube
   
 2. godofthunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Kiistos. Kovin on vaikeaa on etsiä dokkaria, kun ei ole mitään muistikuvaa nimestä.
   
 3. Iisoppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
  Mielenkiintoisesta en nnyt tiedä mutta katsoin juuri Ulkolinja dokumentin Viinin katkera maku (linkki vie Yle Areenaan). Dokumentti kertoi Etelä-Afrikan viinitilojen työntekijöiden (arvetenkin) kurjista oloista, huonosta palkasta, myrkkyjen käytöstä ilman suojaimia, kurjista asuinoloista ja laittomista irtisanomisista. Työntekijät kertoilivat epäkohdista, työnantajat vaikenivat ja joku viinitaloja sertifioinut taho puhui ympäripyöreitä siitä miten vuoropuhelulla yritetään saavuttaa parannuksia. Ehkä asian ydin on se että "älä osta eteläafrikkalaisia viinejä". Mutta jos ei olisi viiniviljelmiä niin olisi ehkä jotain muuta toimintaa jolla riistettäisiin mustaa köyhää väestönosaa. En tiedä. Olen itsekin aikoinaan jounut paljon eteläafrikkalaisia viinejä. Ne oli mun makuun eivätkä olleet kalliita. Eipä siinä paljon tullut funtsittua viininvalmistuksen mahdollisia epäkohtia.
   
 4. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Eric Clapton & His Rolling Hotel (Full Movie) - YouTube

  Mielenkiintoisen tästä dokumenttielokuvasta tekee se seikka että sitä ei koskaan virallisesti julkaistu. Syykin selviää kun dokkarin katsoo, soitto on paikka paikoin aika huonoa johtuen voimakkaasta päihtymistilasta. 70-luvun alkupuolella Clapton oli aikas pahasti koukussa heroiiniin, tässä mennään viinan voimalla. No saattaa siellä vähän kokkelia olla seassa. Tämä on vuodelta - 79 jolloin Clapton, Elton John, George Harrison ja Muddy Waters kulkivat Hermann Göringin junalla keikkapaikalta toiselle.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2018 klo 22.58
 5. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Onko joku aloittanut katsomaan tiistaisin ilmestyvää Vietnamin sodasta kertovaa dokkarisarjaa? Vähän tekisi mieli, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.
   
 6. Germanicus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  *HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
  Sampio: mistä tulee?
   
 7. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  On katsomisen arvoinen kyllä. Olen tuon koko sarjan nähnyt. Suosittelen sellaisillekin, joita sotajutut ei muuten kiinnosta.
   
 8. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  Lainaus:
  Sorry, unohtui mainita: Yle Teema ja Areenasta löytyy jo ilmestyneet osat.
   
 9. Germanicus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  *HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
  Kiitti Sampio!
   
 10. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
 11. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Human | TV | Areena | yle.fi

  Vielä reilut pari kuukautta on Ylellä nähtävissä Human, v. 2015 Yann Arthurs-Bertrandin käsialaa oleva visuaalisesti näyttävä ja puhutteleva dokumentti ihmisyydestä. Itsestäänselvinäkin pidetyt asiat tuntuvat jotenkin käsiin kosketeltavammilta ja merkityksellisemmiltä kun niitä joutuu oikeasti kohtaamaan ja ajattelemaan aktiivisesti. Suosittelen palstaveli @archieG :lle myös, jotta saisit "toiseudenpalvonta"-hokemallesi jotain uutta sisältöä. Jotkut tarkkaan katsovat näkevät ihmisissä samanlaisuuttakin.
   
 12. archieG Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Slavia Praha
  Lainaus:
  Kiitos. Maablokattu, joten ihan vapaasti kertomaan miltä nyt tuntuu?
   
 13. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Nyt muuten 5/5.
   
 14. godofthunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Detroit Red Wings
  Aika karua settiä Euroopan halpatyömarkkinoista. Ja täällä huudetaan tarvehankinnan perään suu vaahdossa. Tuota menoa taitaa olla jo nyt näköpiirissä ainakin metalliteollisuuden aloilla... Linkki vie Ylen areenassa olevaan dokumenttiin Halvan työn markkinat.
   
 15. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Ylellä menee just "Lo and Behold". Dokumentti internetistä hyvin monelta kantilta. Kannattaa katsoa, avaa kyllä silmiä, vaikka vähän on myös tuomiopäivän pelottelua muutamassa aiheessa. Itse en usko alkuunkaan, että internetin kaatuminen(vuosiksi) johtaisi miljardien kuolemaan. Areenasta löytynee.
   
 16. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tuskin sentään miljardeja, mutta kyllähän maailma täydelliseen kaaokseen ajautuisi. Minulla oli juuri henkilökohtainen kriisi Moskovassa, kun en päässyt internetiin. Majapaikan osoite oli tarkoitus olla printattuna niin kuin parikymmentä muutakin sivua, mutta se jostain syystä puuttui.

  Kello oli jotain ehkä 2.00 ja ajattelin samapa tuo, eihän tässä mitään hätää ole. Kävelen vain kaupungilla ja kohta tulee vastaan kyltti "Internet 24/7". Eipä tullut ja kävin parista hotellistakin kysymässä huonetta, mutta niillä oli täyttä.

  Muutaman tunnin pyörittyäni menin rautatieasemalle nukkumaan ja aamulla ostin paikallisen sim-kortin, netti pamahti päälle samantien ja pääsin kämpille.

  Jos tuollainen tilanne alkaisi maailmanlaajuisesti yhtäkkiä ja ensin jatkuisi päiviä ja lopulta kuukausia, niin aivan varmasti alkaisi ihmisiä kuolla ja paljon.
   
 17. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Mihin ne kuolisi? Tostaiseksi ihmiset on pysyneet elossa kun on ollut vettä ja ruokaa. Jännä miten internet on muuttunut jotenkin elossapitovälineeksi. Meinaatko että ruoka vai vesi loppuu, jos internet hajoaa? Ei taida ainakaan kotomaassa olla siis ihmisille perus kotivara kunnossa, jos kerran joku internetin hajoaminen alkaa aiheuttamaan kuolemia. Lähtökohtaisesti kun pitäisi, ihan siis viranomaisten mielestä, jokaisella olla jatkuvasti useamman päivän varat kunnossa.

  Nyt kipin kapin kauppaan, jos ei jo ole riisisäkkiä ja lämmityskeinoa omissa nurkissa. Vettä saa järvistä, mutta sitä pitää sitten 10 minsaa keittää, eli paree olla grilli tms. käytössä. Riisillä pärjää aika pitkälle, tai makaronilla tms. helposti säilöttävällä. Ne ei montaa euroa kaappiin ostettuna maksa. Sitten on jo hyvin todennäköistä että selviää parikin viikkoa vaikka mikä internet kaatuisi tai sähköt menisi.

  Onko kotivara kunnossa – kuinka kauan selviäisit kriisitilanteessa? Lista varastosta, joka pitäisi aina löytyä kotoa - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi (linkki mtvn juttuun aiheesta)

  T: Liikaa doomsday prepperssiä katsellut
   
 18. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Hyvä kommentti. Olihan tuo kyseinen dokkari ajatuksia herättävä, mutta kuten totesit niin on aika absurdia luulla että vasta yhden sukupolven aikana (n. 25 vuotta) maailmanlaajuiseksi levinnyt tietoverkko tekisi siitä ihmiskunnalle jotenkin kohtalonkysymyksen.

  Meikäpoika on elänyt puolet elämästäni ilman internettiä, enkä usko että ennenaikainen kuolo korjaisi, vaikka koko nettiavaruus katoaisi mustaan aukkoon heti huomispäivänä. Ja miten ne sadat sukupolvet ennen meitä ovat selvinneet?

  Kuten totesit, ihmisen perustarpeita varten ei tarvita mitään tekoälyä tai edes yhdenkään www-sivun tuntemista. Mutta ehkä nykypäivän "diginatiivit" eivät tätä ymmärrä ja tämä tekniikka on orjuuttanut heidät, vaikka alunperin tällaisten suurten innovaatioiden tarkoitus on ollut helpottaa ihmisten elämää, eikä tehdä siitä täysin riippuvaiseksi.
   
 19. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Et taida seurata hirveästi uutisia. Enemmän tai vähemmän päivittäin kaikenlaisissa mielenosoituksissa kuolee porukkaa.

  Ihmiset yksinkertaisesti lähtisivät kaduille polttamaan autoja ja riehumaan. Eikun niin, eihän kukaan reagoisi mitenkään mihinkään ja oltaisiin melkein niin kuin ennenkin.
   
 20. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  No jos nyt lähdetään rahasta. Sehän menee kaikki internetissä paikasta a paikkaan b. Pankista tuskin saisi rahaa ja mitä kautta ihmiset saisivat tietää asiasta. Kaupassa voisi olla vaikeaa asioida ilman käypää maksutapaa. Ja mikäli pääsisit pankkiin, kuinka kauan jonotuksessa menisi, olettaen pankissa olevan edes rahaa. Toki joillain ihmisillä on luottokortteja ja muuta ja niitä voidaan höylätä tarvittaessa.

  Tämä siis olettaen ihmisten käyttäytyvän rauhallisesti, mikä ei itsessään ole oletusarvo. Ja usea jatkoaikaan kirjoittaja vetäisi ainakin itsensä hirteen kun ei löytyisi enää tapaa purkaa olotilojaan.
   
 21. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Totta kai täydellinen kaaos olisi seurauksena tuosta, mutta uskoisin ihmiskunnan ja yhteiskuntien selviävän tuosta silti paremmin. Sitten alettaisiin rukata kiireen vilkkaa järjestelmää vanhanaikaiseen muotoon. Helvetinmoinen lama tuosta taitaisi syntyä kyllä, kun kauppa pysähtyisi hetkeksi täysin, ja käynnistyisi sitten hitaasti ja reilusti pienemmillä volyymeilla.
   
 22. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tänään pitää käydä ruokakaupassa. Jos nyt aamulla olisi television ja radion kautta levinneet huhut, että nettiä ei kannata odottaa ainakaan tällä viikolla toimivaksi missään päin maailmaa, niin kauppahan olisi jo tyhjä. Tai ainakin siellä olisi satojen metrien jonot ja jäisin ruuatta. Pakastimessa on muutamaksi päiväksi jotain.

  Mitä sen jälkeen tapahtuisi? Vaikea arvioida tulisiko nälkäkuolemia, ei kai sitten, mutta kaikki vain menisi niin vaikeaksi. Valtioillahan tietenkin on jonkunlaiset katastrofisuunnitelmat tälläistenkin varalle, mutta sen toimivuutta on mahdotonta harjoitella eli miten mahtaisi toimia.
  --

  Dokumentti on näkemättä, täytyy tänään katsoa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2018 klo 11.53
 23. RexHex Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Paskat ne mihinkään lähtisi. Ei olisi twitteriä tai feisbuukkia missä ilmoittaa tällaisesta kaduille lähdöstä.
   
 24. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Ainakin Suomessa ja nyt kesällä on se hyvä puoli, että jos safka loppuisi kaupasta niin järvet ja metsät on täynnä ruokaa. Kaatakaa vaan netti, Suomi ja Suomalainen Mies pärjää aina.
   
 25. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lainaus:
  Kyllä siinä rupeaisi kummasti väki harvenemaan, jos tuolta pitäisi jotain marjoja lähteä poimimaan ja kalastamaan/sekä metsästämään päivittäinen ruokansa. No ei ainakaan tarvitsisi aktiivimallista, saatikka jostain sotesta vouhkata.

  Mutta ei siis ihan vakavasti. Miten kauas me ollaan jo tuolta tultu, sillä kuinka moni nyky populaatiosta selviytyisi vuottakaan jos yhtäkkiä koko nykyinen teknologia katoaisi?