Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Mielenkiintoiset dokumenttiohjelmat

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Disaster, 24.06.2008 klo 11.39.

 1. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Tuli nyt vilkaistua Netflix, kun se tuolla taustalla pyörii. Suomen Netflixissä noita uusia ei ainakaan vielä ole, enkä tiedä, onko tulossa.
   
 2. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Ice Guardians (2016) - IMDb
  Siinä on sellainen dokumentti, jonka haluaisin joskus nähdä. Dokkari kertoo enforcereista ja haastateltu on mm. Dave Semenkoa, George Parrosia, Bobby ja Brett Hullia sekä monia muita.
   
 3. pancor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, New Orleans Saints
  Lainaus:
  Hyvä pätkä, suosittelen lämpimästi. Jos englanti taipuu niin löytyy kyllä netistä.
   
 4. Realcowboy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Dokumentti Ruotsiin muuttaneista suomalaisista, "Kansankodin kuokkavieraat" tulee uusintana. Näkyy Yle Areenassa 79 päivää. Aloituskuva liittyy sopivasti jääkiekkoon. Heti ensimmäisen jakson alussa mainitaan köyhän väestön ruoka "marganiinisoosi ja perunat", mitä herrojen olisi hyvä syödä pari kuukautta.
  Viides jakso kertoo "en finne igen"-ilmiöstä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2017 klo 16.23
 5. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  YLE on taas vaihteeksi toimittanut ja "luomuilluusio" niminen dokkari katsottavissa areenassa.
  Ulkolinja: Luomuilluusio | TV | Areena | yle.fi (linkki dokkariin)

  En suosittele kaikista herkimmille. Enkä sellaisille, jotka saavat tälläisiä katsoessaan akuuttia vitutusta, kuten allekirjoittanut.
   
 6. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Netflixistä tuli katsottua ihan hyvö dokkari Requim for the American Dream. Eihän tuon vasemmistolaistieteilijän kanssa kaikesta samaa mieltä voi kaikesta olla, mutta kyllä dokumentissa on nostettu ihan hyviä pointteja esiin. Osasta pitää olla vahvasti samaakin mieltä. Onhan se lisättävä, että mies on varustettu äänellä, jota mielellään kuuntelee.
   
 7. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Netflixistä löytyy "Nobody Speak" (linkki IMDB:hen). Suomeksi tuo on käännetty "Vapaan lehdistön koettelemukset", mikä on ehkä eniten hampaita kiristävä titteli hetkeen, mutta itse dokumentti oli omasta mielestä kovinkin mielenkiintoinen ja hyvin editoitu. Pitää toki myös sanoa, että dokumentti on aika vasemmistolainen (jenkkistandardeilla), eli on kyllä jakanut kovasti mielipiteitä kriitikoiden ja etenkin yleisön keskuudessa.

  Tarina lähtee liikkeelle Hulk Hogan vs. Gawker -oikeudenkäynnistä. Tuota tuli seurattua aikanaan kovin pintapuolisesti ja siinä vaiheessa kun Hogan vei voiton, ajattelin lähinnä että "good riddance", en ole ikinä ollut mikään hirveä Gawker-fani (olkoonkin että joitain Gawkerin omistamia sivustoja tulee luettua ajoittain). Mutta oikeudenkäynnin taustalta löytyikin kaikkea todella erikoista - en sen kummemmin mene spoilaamaan, lähinnä dokumentin pointtina on uhkakuva siitä, kuinka rahalla voi tarvittaessa (ainakin yrittää) hiljentää kaiken negatiivisen uutisoinnin.

  Kuinka realistinen tuo uhka on jää katsojan arvioitavaksi, mutta jos aihepiiri kiinnostaa yhtään niin suosittelen.
   
 8. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Hypernormalisation niminen dokumenttielokuva on ehdottomasti mainittava täällä. Kahden ja puolen tunnin katsaus maailman nykytilanteeseen alkaen vuodesta 1975. Googlesta löytyy linkkejä.
   
 9. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Hitlerin Hollywood | TV | Areena | yle.fi

  Kannattaa ehdottomasti tsiigata Areenasta Hitlerin Hollywood. Tulee parhaillaan uusintana Teemalta, jostain syystä lauantai-illan TV-esityksestä puuttui suomalainen kerronta/saksalaisen kerronnan tekstitys - tässä uusinnassa on jo suomalainen ääniraita.
   
 10. scholl Jäsen

  Lainaus:
  siis puhuuko siihen joku idiootti päälle? En mä ainakaan huomannut lauantaina, kun ohjelmaa katsoin, että siitä olisi mitään puuttunut.
   
 11. sinikettu Jäsen

  Lainaus:
  Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta ja lupaavalta. Pitänee katsella illalla tai huomenna.
   
 12. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  On hyvä dokumentti. Moni voisi tästä vähän oppia, mitä on oikeasti ne hyväuskoiset hölmöt. Siinä on Putlerin touhut todella pieniä, kun tätä porukkaa viedään kuin pässiä narussa ja ne vielä haluaa ihan itse laittaa sille sudelle ne lammasten vatteet.
   
 13. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
 14. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tää voisi mennä tuonne musiikki-ketjuunkin. Dokkari Suomalaisista muusikoista joiden nimiä ei tunne kuin harva mutta joiden soittoa kuullaan kuitenkin useammin kun osaa edes kuvitella... Tän katsomisen jälkeen tekee mieli pilkkoa omat soittimet takkapuiksi...


  Tuhansien raitojen miehet | TV | Areena | yle.fi
   
 15. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kiitos tästä, aivan loistava dokumentti. Heikki Laurila on kyllä aivan uskomaton soittaja, täysin itseoppinut ja kun jäi eläkkeelle niin soitto loppui kuin seinään.

  Suomen levyttänein muusikko oppi soittamaan kirjekurssilla – "En ole koskenut kitaraan pariinkymmeneen vuoteen" | Yle Uutiset | yle.fi
   
 16. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Mulla kun toi sydän sykkii tuonne suuntaan, niin olihan taas nähtävä miten ne osaa kusta hommansa. Koko manner.
  https://areena.yle.fi/1-4058156 Linkki siis Areenaan ja Kolumbiaan.
   
 17. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Tämä oli kyllä loistava dokumentti. Yllätyksenä tuli, että uskomattomat 7300 -levyraitaa on kitaristi Heikki "Hetta" Laurilalla soitettuna. Toivotaan, että noilla Gramexeilla jo pärjää.
   
 18. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Avara luonto: Elämän mahti kertoo miten evoluutio on oikeasti mennyt. Ja sitten kun siihen vielä maltillisesti lyödään grafiikat päälle miltä jättiläiskädellinen tai villasarvikuono on lähes varmasti näyttänyt ennen sukupuuttoa.

  Ja ne muut elävät tänä päivänä Tiibetin ylängöllä ei ihan helpoissa olosuhteissa. Valkoihoinen ihminen vain kiukuttelee ja jotkut selviytyvät valittamatta.

  Toivon ihmisen menehtyvän sukupuuttoon ja se tulee kyllä tapahtumaan.
   
 19. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Sadan vuoden talo | TV | Areena | yle.fi

  Sadan vuoden talo Yle areenasta. TV-tuottaja Juha-Pekka Ristmeri (mm. Satuhäät, Latela) päättää rakentaa vähintään sata vuotta kestävän talon kun vanhempien elämäntyö meni samalta tontilta purkuun jo 50 vuotiaana. Kaikki ei mene ihan putkeen. Aivan loistava dokumenttisarja täynnä huikeita henkilöitä. Suosittelen lämpimästi!
   
 20. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Minä en ainakaan timpuria suosittelisi, eikä nyt ehkä muutenkaan paras lähtökohta lähteä hakemaan timpuria sairaalasta Ruotsista... Mutta Dale taitaa olla jo siinä iässä ja kunnossa, että sarjasta aiheutuva maineenmenetys tuskin enää suuremmin liiketaloudellisesti häntä haittaa.

  Alkuperäinen budjetti taisi tuplaantua jo toisen tv-jakson aikana. Toivottavasti lopussa tulee sitten yhteenveto, mistä selviää että paljonko tönö loppujen lopuksi tuli oikein maksamaan.
   
 21. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Aika stereotyyppisiä hahmoja: mitään osaamaton amatöörirakennuttaja, (omasta mielestään) kaikenosaava kirvesmies, oman arvonsa tunteva arkkitehti. Ei voi tulla kuin yhteentörmäyksiä noilla aineksilla. Sitten kun väliin sovitetaan ulkopuolisia urakoitsijoita ja kirjavan tason apumiehiä, niin mielenkiintoista on. Varmaan tätä on tosi-tv:ksi hiukan väritetty, mutta kyllä tuo uskottavaa on. Tosin vain yhden jakson välistä olen katsellut. Pitääpä viimeiseet jaksot ainakin katsoa Areenasta.
   
 22. Eino_Mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Tämä on ollut kyllä ihan mielenkiintoinen sarja. Toisaalta aihe on sinänsä melko tylsä ja puiseva, mutta nuo henkilöhahmot ja satakuntalainen v*ttuileva keskustelutyyli on hupaisaa seurattavaa. Varsinkin se vahvaa Porin murretta vääntävä partasuu timpuri on melkoinen epeli.

  Ehkä tätä sarjaa on tarkoituksella hieman dramatisoitu ja käsketty tyyppejä olemaan napit vastakkain. Ehkä kameroiden sammuttua henkilökemiat toimivat paremmin mitä katsojalle välittyy.
   
 23. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  MINISTRY -- THE FIX MOVIE - YouTube

  Jos kiinnostaa nähdä miltä mielipuolinen rock n' roll elämä päihdesirkuksineen näyttää nyt sitä pääsee näkemään. 2011 valmistunut dokumentti kertoo Ministrystä 1990-luvun puolivälissä ja sekaan on otettu haastatteluja lukuisilta muilta muusikoilta (Trent Reznor, Jonathan Davies, Lemmy, Maynard James Keenan) myöhemmiltä ajoilta. Harvemmin näkee dokumentissa kun artisti tykittää heroiinia.
   
 24. godofthunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Detroit Red Wings
  Muistaako joku brittiläistä dokumenttia, missä rakennettiin replika toisen maailmansodan aikaisesta englantilaisesta kadusta, jossa sitten testimielessä räjäytettiin toisen maailmansodan aikaisia lentopommeja ? Google ei tässä osannut minua auttaa. Dokkari on kuitenkin suhteellisen tuore..
   
 25. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Blitz Street

  Linkissä sarjan nelososa YouTubessa.