Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Mielenkiintoiset dokumenttiohjelmat

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Disaster, 24.06.2008 klo 11.39.

 1. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kumman propagandaa ohjelma sisälsi, Syyrian hallituksen vai kapinallisten? Sodittu on maailman sivu kyllä mutta se mikä tekee tästä sisällissodasta kummallisen ja tuomittavan on se että hallituksen joukot käyttävät kemiallisia aseita omia maanmiehiään vastaan, mukaan lukien naiset ja lapset. Bashar Al-Assad tulisi asettaa syytteeseen kansanmurhasta.
   
 2. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Lainaus:
  Niin, siis tuota kyllähän siellä niitä käytettiin mutta ne kerättiin häneltä pois jonka jälkeen hän käytti klooria jota ei ole kiellettyjen aineiden listalla. Ja hänhän käyttää niitä nimenomaan ensisijaisesti kapinallisiin ja muihin ryhmittymiin. Ongelma vain on, että nuo oproivat ja sotivat asutuskeskuksisa joten iskeminen on hankalaa.

  Ja mitä dokkaria nyt siis tarkoitat?!
   
 3. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Sitä dokumenttia jonka sinä katsoit ja olit näkevinäsi siinä propagandaa, siksi kysyin oliko propaganda pro-hallitus vai pro-kapinalliset. Niin että kumpaa?
   
 4. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  @Johnny B. Goode Menee nyt hieman sivuraiteen puolelle, mutta mulla on ollut jo pidemmän aikaa joku ihmeellinen tahtotila päästä käymään tuolla. En tosiaan tiedä miksi, mutta tuolla takaraivossa se vain sykkii. Tosin varmaankin joudun hommaamaan uuden passin ennen sitä - leimoja on Jenkeistä ja Japanista enemmän kuin laki sallii. En tiedä, joku paremmin tietävä kertokoon.

  En tosin tiedä mikä on heikäläisten politiikka ja passi menee vanhaksi ennen kuin sinne edes pääsen. Varmaan sitten sen jälkeen passi menee taas uusiksi, Jenkkeihin kun on pakko matkustaa työn merkeissä.
   
 5. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Heh, itseasiassa itsellä samat fiilikset. Vaikka kuinka tietää minkälainen härövaltio tuo absurdistan on, niin silti kiinnostaisi käydä ihan paikan päällä toteamassa. Muistaakseni ainakin @pernaveikko on tuolla palstalaisista käynyt. Ehkä se on juuri se absurdius mikä tuossa mestassa kiehtoo vaikka toisaalta kuvottaa koko järjestelmä 24/7 holhoamisineen, reippaine leireineen, pääkaupungin ulkopuolisine nälänhätineen yms. Kirjastot olen lukenut vissiin tyhjäksi Pohjois-Koreasta ja ties kuinka monta dokkaria on tullutkaan katsottua mutta olisi tuolla jollain pervolla tavalla kiinnostava käydäkin. Ylpeys ei kyllä antaisi mitään Kimbojen kuvia kumarrella edes näytösmielessä, mikä tuolla lienee jokaisen turistin (ja varsinkin paikallisen) velvollisuus.
   
 6. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Lainaus:
  Tuo nyt vain on se hinta mikä pitää maksaa jos sinne haluaa. Eihän kumartelu ko herroille ole omallakaan mukavuudenalueella. Ilmeisesti kentältä suoraan kumarrukset, sitten hotelliin.
   
 7. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Onhan tuo hyvä dokkari, mä jäin odottelemaan niitä aurinkopaneelien ja tuulimyllyjen valmistajia, kun siellä kerran on rahaa kuin roskaa ja näiden kaivosten sulkeminen ei aiheuta mitään ongelmia. Karua on ja vieläpä USA:ssa mikä on kuitenkin kehittynyt maa, eikä mikään persläpi.
   
 8. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Se kehitys ei vaan jakaudu tasaisesti koko maan alueelle vaan noita persläpiäkin löytyy, joka selittääkin persläven suuren äänisaaliin noilla alueilla.
   
 9. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Tuossa muutama viikko sitten tuli muuten keskusteltua kaverin kanssa aiheesta "eipä löydy enää tuuljmyllynlämmittäjiä". Kaverini asentaa työkseen sahakalustoa ja reissaa tuossa hommassa ympäri Eurooppaa. Firmassa on kuulemma töissä vielä väkeä joiden aloittaessa asennusryhmässä oli sähköasentaja, mekaniikka-asentaja, autonkuljettaja ja piällysmies. Nykyisin luonnollisesti yksi heppu hoitaa koko homman. Se on vähän huono 3/4 tiimiläisen lähteä ekohippeilyä syyttämään siitä ettei enää samaan tyyliin hommia ole vaikka firmaa ei olisi edes siirretty suorittavin osin halvemman työvoimakustannuksen maahan.

  Olisi mielenkiintoista nähdä miten monta työpaikkaa tulisi amerikkalaisille vaikka kaikki Detroitin suljetut autotehtaat avattaisiin Trumpin mahtikäskyllä. Voi olla että siellä olisi aiempaa muutamaa sataa kohden yksi ukko valvomassa automaatiotekniikan toimivuutta. Tai voihan Donald myös käskeä firmoja palkkaamaan väkeä täystyöllisyyden saavuttamiseksi. Hyvä esimerkki tuollaisesta toiminnasta löytyy sopivasti itänaapurimme historiasta ja uskoisin Yhdysvalloistakin löytyvän väkeä jotka esim. aivan mainiosti voisivat toimia lossivahtina jokipahasella jossa ei lossia ole muutamaan vuosikymmeneen ollutkaan. (Linkki youtubeen tarinaan virolaisista lossivahdeista)
   
 10. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Tämä pitää kyllä todellakin paikkaansa, se ei vain silti ole aivan noin yksioikoista. Vaikka työläisten määrä tehtaissa vähenee, mitä tapahtuu myös täällä ihan kotomaassammekin näissä suurissa tehtaissa, niin se ei silti tapa sitä kaupunkia. Sen sijaan se tappaa, kun lyödään lappu kokonaan luukulle ja tässä on se ero. Niiden isojen tehtaiden kupeissa kun pyörii se kokonainen kyläyhteisö/kaupunki ja se pyörii vain koska nämä työntekijät tarvitsevat palveluja.

  Tuo Detroit vertaus on siinä mielessä aika hyvä, että jos tehtaat nyt avattaisiin, niin sinne avautuisi välittömästi myös baareja, elokuvateattereita, kampaamoita, tarhoja, kouluja yms. tämä on se inhimillinen puoli mikä näissä unohtuu, tai pikemminkin halutaan unohtaa. Kyllä, joku saa työtä muualta, joku ei saa, lopputulos on silti yksi kapitalismin ja varsinkin rajoitetun markkinatalouden nurjista puolista, aina kärsii joku. Näissä tapauksissa kun kyse on siitä porukasta, jotka on kouluja käyneet äärimmäisen vähän, niin se todennäköisyys kurjuudelle on huomattavasti suurempi, kuin silloin kun joku Nokia lätkäsee jonkun toimiston kiinni. Sitten suomen insinöörien ihannemaassa voidaan katsella videotykillä seinälle heijastettuja kuvaajia ja kertoa, miten kyllä niin ja niin monta euroa menee nyt kuitenkin korvaavaan toimintaan ja kuinka se työllistää niin ja niin monta henkeä. Samaan aikaan kun siellä entisessä kaivospaikassa ne kaikista surkeimmassa asemassa olevat juovat ja piikittävät itseään ja puukottavat ja ampuilevat toisiaan hengiltä.
   
 11. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Boys of Pattaya.

  On tämä täällä aikaisemminkin ollut, mutta laitetaan uudestaan. Tietynlainen kuvaus suomalaisuudesta tuokin on.
   
 12. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Eli hiiltä kannattaa kaivaa koska työllisyys. Eikö samalla logiikalla myös peltotyöt kannattaisi tehdä hevospelillä, se se vasta työllistäisi. Jos palataan tuohon #trumpland-dokumenttiin niin McDowellin piirikunnan päättäjät voivat katsoa peiliin kun eivät rakennemuutoksessa osanneet toimia mitenkään. Toisaalta ei ihmekään, tuossa markkinatalouden ihmemaassa kaikkinainen julkisen vallan puuttuminen yritystoimintaan on paheksuttavaa, paitsi silloin kun pankkisektoria pitää pelastaa.
   
 13. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  No tästä oli ihan vastikään juttua radiossa olikohan Pekkisen ohjelmassa, että jos oikeasti haluaisimme yhteiskunnan missä kaikille on töitä, niin pitäisi yksinkertaisesti kieltää robotit. Kertaheitolla olisi maa täynnä työpaikkoja.

  Mitä tulee hiilen kaivamiseen, niin hiiltähän olisi edelleen todella edullista ja kannattavaa kaivaa, paitsi se ilmastonmuutos ja markkinoita vääristävät tuet.
   
 14. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Sinun kannattaisi jakaa viisauttasi myös Valmet Automotivelle Uuteenkaupunkiin. Hiilen kaivaminen on sama kuin kaivaisi maata omien jalkojensa alta.
   
 15. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Niin ja Valmet Automotive tekee hiilestä huono ja kalliin energianlähteen? Vai onko se edelleenkin halpa ja tehokas, mutta perkeleesti saastuttava?
   
 16. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Tämä ketju käsittelee mielenkiintoisia dokumenttiohjelmia, sinun horinasi eivät ole mielenkiintoisia eivätkä dokumentin arvoisia. Ehkä sinun kannattaa jatkaa agendasi julkituontia toisaalla.
   
 17. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Lainaus:
  Propagandaa hallitusta vastaan.
   
 18. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
 19. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Ken Burnsin The War tuli katsottua Netflixistä. Ihan mielenkiintoinen sarja ja hyvin jaksoi katsella, vaikka aika tuhti setti olikin. Ihan mukavasti vähän eri tulokulma sotaan, vaikka niitäkin tapahtumia käytiin paljon läpi. Yksi haastateltava myönsi sotarikoksenkin tapahtuneen, vaikka ei siihen itsensä mukaan osaa ottanutkaan. Suosittelen, jos ei ole nähtynä, vaikka eihän toi enää uusi ole.

  Imdb:stä lisää:
  Amerikkalaiset sodassa (TV Mini-Series 2007– ) - IMDb
   
 20. Jj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, FCB
  Areenassa My Lai. Ei mikään helpoin rasti.
   
 21. Hereworth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Joni Puurula, Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Tätä piti tulla itsekin suosittelemaan. Ihan herkimpien kannattaa ehkä kuitenkin jättää väliin, rankkaa kuvaa ja tarinaa.
   
 22. raju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Guantanamon kasvatti niminen dokkari tuli katottua Areenasta. Melko raakaakin videokuvaa välillä pommi-iskujen jäljiltä. Vähän pisti kyllä miettimään miten ihmeessä tuo pääosassa ollut kaveri on ensinnäkin elossa vielä ja kohtuu järjissään olevaltakin vaikutti. Raakaa kiduttamista ym. kuitenkin joutunut kestämään. Kannattaa katsoa jos aihe kiinnostaa.
   
 23. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Onkos Louis Theroux vähään aikaan tehnyt mitään ja onko niitä nähtävissä jostain? Suomitekstein?

  Täällähän jotain näkyy mutta näkyykö Suomessa?
  Louis Theroux - IMDb

  _
   
 24. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  Noi vuoden 2016 tuotannot taitaa kaikki olla Areenassa katsottavissa, jos niitä meinasit.

  Näköjään niiden katseluaika onkin jo päättynyt. Ehkä ne vielä uusintana ne pyöräyttää.
   
 25. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Jees, kiitti tiedosta ja jäin itsekin surfailemaan IMDB tietoja niin sielllä tosiaan suomi-nimetkin ja menneet julkaisupäivätkin. Ei tosin lukenut että YLE:ltä tullut mutta aikaisemmathan sieltä joten loogista tuokin. Päässyt menemään ohi kun katsoo niin vähän tv-ohjelmia nykyään. Pääasiassa sarjoja ja leffoja netin välityksellä.

  Ja ilmiesesti näitä ei ole netflixissä?

  _