Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Michel Miklík JYPiin

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Joe Plop, 26.12.2016 klo 10.30.

 1. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Miklikin solisluu meni sijoiltaan Finleyn taklauksen seurauksena. Se selvisi miehen antamasta lausunnosta Novy Cas -lehdelle. En ole lääkäri, enkä osaa analysoida tarkemmin, onko tuo yleensä "hyvä" vai "huono" asia solisluuvammoissa.
   
 2. opelix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, JJK
  Lainaus:
  No saattaahan olla että hakee puhtaita niittejä mutta jos päässä on muuta kuin jauhoja niin jättää tuollainen jonkun jäljen mieheen. Toisaalta jos Finley pehmenee liikaa menee mieheltä juuri se ominaisuus miksi pelaa edes liigan vaatimalla tasolla. Mutta selvennykseksi. Turha miestä on tästä enää suolata. Läikkynyttä maitoa ei kannata enää murehtia,eteenpäin ja toivotaan että Miklik nähdään pleijareissa.
   
 3. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Voi tuota Finley -raukkaa, miten ihmeessä voimme hänelle hyvittää?
   
 4. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Mikäs hänestä niin raukan tekee? Toiseksi, miksi sinä haluaisit hänelle hyvittää jotain? En ehkä aina ymmärrä viestejäsi, ehkä olen kohta viisaampi.
   
 5. Diesel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Oletetaanpa, että sinun puheesi on faktaa, eli oletetaan, että Finley taklasi sääntöjen mukaisesti, mutta tahallisesti Miklikiä vahingoittaen. Voimme silloin paheksua Finleyn tekoa, pitää sitä rumana, moraalittomana ja vastuuttomana.

  Entä sitten?
   
 6. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Lainaus:
  Tuossahan Opelix kaipasi juuri Finleylle ymmärrystä, muutama viesti ylempänä, ettei niinkuin "suolattaisi" enempää. Mitähän tuo Miklick juuri nyt miettii, ja varsinkin kun pääsee kuntoon?

  Eihän tää nyt maailman tärkein asia ole, mutta luulisin että Sampo kattoo videot vähän tarkemmin kuin muut, tilanne tuli kyllä nopeasti ja muistan että nanosekunteja ennen näki, että perkele sehän ajaa ihan tahallaan Miklikin päälle. Muistaako kukaan muu, eikö kukaan?
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2017 klo 20.12
 7. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Minusta tuo kysymys on vaan aivan turha, enkä sitä ymmärrä. Yhtä turhaa on myös Finleyn ylisuolaaminen.
  Sinun kannattaa varmaan kysyä tuota Miklikiltä itseltään, tuohon ei vastausta meidän kirjoittajien joukosta löydy.
   
 8. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Korjaan hieman: videolta välittävän kuvan mukaan F taklasi sääntöjen mukaan, kokeneena pelaajan tietäen, että vahingoittumisen vaara kohteelle on erittäin suuri. Vastuu toimesta oli siten hänen. Nykysääntöjen puitteissa voimme vain paheksua jne.
  Ei minulla ole nopeata eikä 100% keinoa korjata tilannetta. Hitaasti muutos saadaan pelaajien asennemuutoksen kautta, jolloin huonossa asemassa olevaa ei taklattaisi. Tätä on jo paljon tapahtunutkin. Nämä surutta joka tilanteen loppuun vievät ovat vähemmistössä. Pienemmällä kontaktilla F olisi saavuttanut pelillisesti saman, JYPin hyökkäyksen ja Miklikin pysäyttämisen.
   
 9. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Syytän ja mahtuu. Syytän näitä lanaajia omien pelikavereiden kunniotuksen puutteesta, ja vasuuttomuudesta, eikä tunnu missään. Ei neidiksi eikä ringettefaniksi leimaaminen. Kun toisten terveys ja ääritapauksessa elämä riskeerataan tietoisesti jääkiekkopelissä, niin en mää siinä mitään ihailtavaa näe, vaikka kuinka kaukalossa ollaankin, ja osa porukasta taputtaa innokkaasta. Se sama osa varmaan, joka iriemastuu enemmän vain tuomarin kaatumisesta. Arvostuskysymyksiä nämä. Itte haluuaisin kattella taitavien pelaajien taidokkaita suorituksia, joita voi tehdä ilman että saa pelätä seuraavassa hetkessä päänsä irroitettavan sääntöjen mukaisella taklauksella. Jos nimittäin tekee vaikka sen virheen, että ottaa vaikka vastaan takaa tulevaa syöttöä keskialeella ja siinä tulee vilkaisseeksi taakseen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2017 klo 21.21
 10. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Kannattaa katsella tilanne uudestaan vaikkapa aina rasittavien Nyholmin ja Rantasen suorittamien hidastusten kera. Finleyn tuomitsemisen yhteydessä tulisi tuomita Kannisen täysin aivoton syöttö. Olen tästä jo muutamia kertoja avautunut, mutta ihmeellisen vähän saa huomiota tuo luokaton ja harkittu passi. Joka siis mahdollistaa koko tilanteen. Aivan yhtälailla kunnioituksen puutetta kanssapelaajaa kohtaan.
   
 11. Tollanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Syöttäminenhän se totisesti onkin vastuutonta. Tältä palstalta olen oppinut, että vastuutonta on myös laidan läheisyydessä luistelu saati siellä kiekon pelaamine, keskialueen yli kiekollisena luistelu sekä taksepäin ja alaspäin katsominen. Kaikissa nämä altistavat nimittäin lanaamiselle. Kohtuu vaikeeta on pelaaminen, jos pitää pystyä kokoajan ennakoimaan ne useankin sekunnin päässä olevat tilanteet joissa joko itse tai se jolle on syöttämässä voi joutua yliajetuksi. Parasta lienee sirklata keskiympyrässä kiekottomana ja pää herkeämättä ylhäällä.
   
 12. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Tämä on aivan totta. Jälkiviisaus on aina niin saakelin helppoa. Mutta tuossa tilanteessa Kannisen ei olisi pitänyt syöttää ollenkaan. Laidassa oli tie tukittuna, Miklíkille syöttäminen johtaa... tai johti suoraan taklaukseen mutta sen tuosta videosta osasi lukea hyvin. Kannisen olisi pitänyt se osata lukea. Sen sijaan tuossa olisi pitänyt itse tuoda kiekko siniviivalle ainakin ylös. HIFK:n pelaajien liikerata oli kohti siniviivaa joten välitöntä uhkaa kiekon menettämiselle ei olisi ollut ja sitä paitsi Kannisella on taitoa pitää kiekkoa hieman hallussaankin vaikka vastustaja tulisi karvaamaan. Jossittelu ja jälkiviisastelu on kuitenkin helppoa ja sinänsä turhaa mutta toivottavasti myös Kanninen tuosta tilanteesta jotain oppi.
   
 13. inkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kotka Rankki ohutta yläpilveä
  Mielenkiintoisia nämä ketjun hännät, kun lähes kaikki on sanottu. Tosi fani ei luovuta. Mutta ylihuomenna mennään taas, tämäkin painuu historian hämärään. Joukkue pärjää ilman avainpelaajaakin, joka sytytti muut uskomaan itseensä.
  Eiköhän tämä ollu tässä.
   
 14. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  Lainaus:
  Eräs jääkiekon peruselementeistä on kamppailupelaaminen. Samalla eräs lajitaito-ominaisuus on puhtaat ja oikea-aikaiset taklaukset (taklaustaito) ihan siinä kuin laukaus, pelikäsitys, luistelutaito, kiekon suojaaminen tai kiekonhallinta. Taklaaminen on siis taito siinä missä kaikki missä muutkin. Toisin sanoen hyvin taklaava pelaaja on taitava eli tekee taidokkaita suorituksia. Liigassa -ja jääkiekossa ylipäätään- on nykypäivänä aivan liikaa niitä tahallisia vahingoittamisyrityksiä huitomisinen, polvitaklauksineen, kyynerpäätaklaamisineen jne, jotka eivät lajiin kuulu ja nimenomaan ovat niitä tekoja joista kunniotus vastustajaan puuttuu. Niitä ei pidä rinnastaa Finleyn suorittamaan taklaukseen vaikka sen seurauksena tapahtuikin erittäin valitettava loukkaantuminen. Finley on aikoihin paras taklaaja Liigassa ja edes yrittämällä arvostaa tuota taitoa -jossa hän on aivan maailmanluokkaa- avartaa se samalla käsitystä siitä, että jääkiekkossa on monenlaista taitoa ja yksi niistä on taklaaminen.

  Finley teki tuossa tilanteessa sen mistä hänelle maksetaan. Pelasi omilla vahvuuksillaan.
   
 15. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Tuollaisessa tilanteessa(lähdetään omista nopeasti) laaduttoman ripulilätyn antaminen keskelle ja liian eteen on vastuutonta. Varsinkin kun pelaaja nostaa vielä päätään, eli ehtii tekemään valintansa. Ja kyseessä ei ole mikään pelisilmätön puukäsi.
   
 16. Diesel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Taitaa riippua pitkälti siitä, miten pahasti on paikaltaan liikahtanut. Hovilääkärini G. Oogle kertoi, että pahimmissa tapauksissa leikataan ja urheilukuntoon pääseminen vie noin neljä kuukautta.
   
 17. pkettu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Florida Panthers
  Lainaus:
  Se jäi vielä mietityttämään, että mikä voima saa Miklíkin pään äkisti kiertymään taklaushetkellä ja missä kohti Finleyn vasen kyynärpää tällä hetkellä sijaitsee? Heti taklauksen jälkeen/lopuksi kyynärpää näkyy pään korkeudella. En nyt syytä mistään yritän vain selvittää, että miten tuo tilanne onnistutaan näkemään niin kovin eri tavoin.
   

  Liitetyt tiedostot:

 18. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Katsoitko jo oheisen linkin kautta videon, jossa Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm purkavat tämän tilanteen melko lailla tyhjentävästi?

  Minusta ei ole mitään ihmeellistä, että pää retkahtaa, kun tuollainen voima nasahtaa. Pelaajien pituus/paino ero on huomattava ja Michel on sopivassa asennossa, joten tuoltahan se silloin luonnollisesti näyttää.

  http://www.iltasanomat.fi/videotuomarit/art-2000005047284.html
   
 19. pkettu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Florida Panthers
  Lainaus:
  Katsoin kyllä videon. Tuota pään liikettä vain ihmettelin. Pää näyttäisi pyörähtävän vastapäivään vaikka olettaisi, että oikeaan kylkeen osuva taklaus aiheuttaisi pään pyörähtämisen myötäpäivään massan hitaudesta johtuen eli pään painopisteen liikkuvan taklaajaa kohden (suhteessa taklattavan ruumiiseen) eikä taklaajasta poispäin. Tämä siitä syystä, että pään painopiste sijaitsee edempänä kuin pään tukipiste.
   
 20. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Lainaus:
  Päivänselvä päähän kohdistunut taklaus, kuten kuvista ja videosta näkee. Kyynärpäähän se siellä avittaa.

  Mutta pohjoisamerikan miehet pääsee näistä aina helpommalla, voi sitä itkun määrää jos joku Tuppunen tai Löppönen olisi kolannut vastustajan samalla tavoin.
   
 21. Gilmore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Onko kenelläkään muuten tiedossa, että kumman solisluunsa Miklik satutti? Jos kyseessä on vasen solisluu, niin sehän tarkoittaa sitä, että kaikki Miklikin vammat tulivat käytännössä tuosta jäähän osumisesta. Oli miten oli, niin todella epäonninen loukkaantuminen ja toivottavasti on mahdollisimman pian taas takas jäällä.
   
 22. Ribals Jäsen

  Lainaus:
  Vasen näyttäisi videon perusteella menevän.
   
 23. Gorbatjovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Vielä tätä asia väännetään ja käännetään. Nyt otettu kurinpitolautakuntakin mukaan. Kuulemma päätös tehtiin yhden kuvakulman perusteella, jos olisi enempi kuvakulmia käytettävissä niin asian voisi jopa uudelleen käsitellä. On tää vaan ihme touhua taas, koettakaa jo päättää!

  Finley ei tehnyt mitään väärää vai tekikö? Osuiko olkapää päähän vai mitä täh...
   
 24. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Ei näin. Antaa huonon kuvan kun koko ajan väännetään. Toivottavasti nyt ei kuitenkaan JYP tehnyt asiasta valitusta.
   
 25. vetoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Bolts
  Miklik kertoo olevansa sairaalassa ainakin torstaihin asti. Suurimpana haittatekijänä on päänsärky. Solisluu ei näillä näkymin vaadi lisätoimenpiteitä. Miklik arvioi pakkolevon kestävän viisi viikkoa. Varmasti kannattaa seurata tilanteen kehittymistä. Lievätkin aivotärähdykset voivat olla hankalia suunnitella lähitulevaisuutta pidemmälle.