Metallica-keskustelu

  • 705 410
  • 3 722

Tökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Levy löytyy, mutta kerran oon vasta ehtinyt kuunnella läpi. St. Anger ja Frantic ovat aika ok - niitä kuunnellessa tuli melkein fiilis tulla vetämään CAPS LOCKILLA tänne viestiä. Muista en osaa vielä sanoa mitään, kun on hieman vähemmän tullut tutustuttua.

Niin ja tällähän ei ole mitään tekemistä Metallican 80-luvun meiningin kanssa. On kuin kaksi aivan eri bändiä, mutta kyllä tämäkin taitaa meikäläiseen upota. Ja se on jo hyvä merkki, sillä oon aika kriittinen Metallican viime vuosien 'uutuuksia' kohtaan.

Tyyli on siis muuttunut radikaalisti, mutta mihin suuntaan? Biisit tuntuvat välillä liian yksitoikkoisilta - kitarasoolot puuttuvat esimerkiksi kokonaan. Täytyy ihmetellä miten noi platan kaks ekaa biisiäkin on niin pitkiä, vaikka samaa kailotetaan kokoajan. Ei mee meikäläisen jakeluun, kun Ulrich Metro-lehdessä kertoi, ettei kitarasoolot sopineet biiseihin. Kyllä sitä mielellään kuulisi Kirk Hamsterin "laadukasta" soitantaa.

Kertokaa, laiska kun olen, mitä livetaltiointeja tuolta loggauksen takaa löytyy? Niistä oon aika innostunut... Jos vaikka löytyis jotain Justice-touria tai Bay Arean menoa. Ja tietenkin Masteria. Ei nyt oo aikaa käydä tsekkaamassa sitä.

Niin ja Larsin rumpusaundi on aika... miten sen sanois... ainakin omalaatuinen. Roskapönttöjä on varmaan kiva hakata.

Edit: Ja tarkennukseksi, että tämä levy ei meikäläisessä herätä mitään pettymysfiilistä, mutta ei se myöskään nosta samanlaista fiilistä ja pistä adrenaliinia kiertämään kuin 80-luvun sahaus. Ei verrattavissa mitenkään, mutta kyllähän tätä uutta kuuntelee, eikä tunnu virheostolta.
 
Viimeksi muokattu:

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Sanoisin nyt jotakuinkin 5-6:den soittokerran jälkeen, että pidän - vitusti.

Levyä ei tosiaan voi verrata mihinkään Metallican aikaisemmin tekemään, koska se on aivan erilainen. Pieniä palasia jotka paikka paikoin tuovat mieleen AJFA -levyn, mutta enimmäkseen taysin erilaista kuin mitä bändi on tehnyt koskaan. Ja ennen kaikkea aivan täysin absoluuttisen erilaista kuin Musta ja Loadit. Vihaisempaa, ahdistavampaa, nuhruisempaa, rosoisempaa. Minun mielestä onneksi, muista en tiedä.

Ensi kuuntelulla ei tosiaan isommin käynyt korvaan kuin jo aiemmin kuullut Frantic ja St.Anger (tosin levyn saundit paljon paremmat, joten sikäli uusia nekin) jotka toimivat sen vuoksi nyt heti, mutta muuten meni reipas 70min hämmästellessä uutta ja erilaista Metallicaa.

Kuten sanottua, niin kerta kerralta paranee. Muutama biisi alkaa jo ihan tauotta pyörimään päässä. Näistä mainittakoon erikseen psykedeelinen Some kind of monster ja mielestäni ainakin tässä vaiheessa levyn ykkösbiisiksi yhdessä Franticin ja em:n kanssa noussut Sweet Amber.
Frantic on muuten kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan huikea. Itse en toistoa ihmetellyt, vaan pikemminkin biisi loppuu kesken. Sopii erinomaisesti avausbiisiksi levylle ja se tunnelma kun Hetfield avasi suunsa uuden musiikin merkeissä meikäläisen kaiuttimissa piiitkääästä, piiiiiiiiiitkästä aikaa.. Frantic, tick, tick, tick, tick, tick, tock :)

Yksi miinus löytyy edelleen. Ennen vanhaan (ennen mustaa) Metallica -levyiltä ei löytynyt yhtään ainutta edes keskinkertaista biisiä. Nyt yksi semmoinen on ihan selkeästi ja en kyllä ole ainakaan näillä kuunteluilla yhtään minun päähäni uppoavaa koukkua siitä löytänyt. Dirty Window on ko. biisin nimi. The unnamed feeling ja Purify painivat alkuun samassa sarjassa nekin, mutta nuo ovat alkaneet pitemmän päälle potkimaan jo ihan kivasti.

Itsekään en ole vielä kerennyt käydä katsastamassa tuota livespessu -jutskaa ja mitä kaikkea siltä löytyy. Täytynee huomenissa, jos aikaa ja intoa illalla riittää.

Edit. Niistä rumpusoundeista vielä. Nehän sopivat tämän levyn tunnelmaan kun reikä Jammu-sedän päähän. Toki tuo oli kyllä itselläni tiedossa ja St.Anger -biisi kuultuna, joten ei ehkä ollut järkytyskään sen vuoksi niin suuri.
 

Tökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään sitten duunissa korvat hajalle...

Eilen tapahtu aika hauska tapahtumasarja, mikä kertoo paljon Metallican asemasta musiikkimaailmassa. Kävin ostamassa töiden jälkeen kyseisen levyn, jonka jälkeen päätin poiketa kaverilla, sillä tiedän hänen omistavan DVD-soittimen. Siis tämä kaveri on lähinnä blues-diggari ja muutenkin kaikki 70-luvun rock ja progee käy (joista löytyy mainioita tekeleitä). No saavuinpa siinä paikalle, eikä kaveria käy missään. "Kyllä se kohta tulee", ajattelin, ja niinhän siinä kävi. Auto parkkiin ja mikäs se siellä kädessä näkyy? No tietenkin Metallican uusin tuotos. Mainittakoon, ettei oltu puhuttu levystä ja sen julkaisupäivästä yhtään mitään. Nyt tehäänki siitä kunnon Metallica-diggari... Kill 'Em Allit ja muut lainaan.

PS. ISDN:llä on ilkee ladata mitään keikkoja netistä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Ei ainakaan emnsimmäisen kuuntelukerran jälkeen uponnut meikään, ei sitten yhtään. Jäi jopa levy vielä kaupan hylyyn kun ei vakuuttanut.

Todellakin toivon ettei tästä tule trendiä että levy kuulostaa siltä kun se olisi autotallissa äänitetty. Itse biisit olivat mielestäni kylläkin hyviä. Pitänee kotiin tultua laittaa AJFA soimaan ja sitten mennä kuuntelemaan uudestaan tuota St Angeria. Itsekin toivon ja oletan että kuten Mike tuossa sanoi niin levy paranisi kuuntelukertojen myötä.
 

jarnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
FNM hockey club
Joo ostin uusimman Metallican eilen ja UPPOSI...meinaan tajuntaan. Haluavat näköjään tiputtaa matkasta vuosien varrella Metallicaa alkaneet kuntelevat nörtit ja discohileet.
Palaavat ensilevyjen juurille uudella rankalla ja nopealla otteella.
Sorry vaan mutta on LOISTAVA!!!
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noniin.. Nyt tätä on sitten kuunneltu jo pitemmän aikaa, levy todellakin paranee vain kokoajan! Saundeihin pääsee aina vaan paremmin sisään. Sitä DVD:tä en ole vielä päässyt katsomaan, kotona kun siihen ei ole mahdollisuutta. Tarvii tästä enolle lähteä katsomaan. Siis valistakaas vielä vähän, että mitä siinä dvd:llä onkaan?

Ja palataanpa taas levyyn. Minun on mahdotonta sanoa levyltä mitään parasta biisiä, sillä siellä on niin monta, joille se paikka kelpaisi. Koko cd on siis niin hyvää settiä, ei sieltä heikkoa lenkkiä oikein ole ainakaan vielä löytynyt (koko cd neljään kertaan läpi).
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Ei jumalauta, ei oo rahaa niin ei oo rahaa. Ostan levyn sitten kun voin, onneks biisit voi imuttaa netistä :)
 
Perkele!
On kovaa mättöä, sori vaan kaikki ketkä uutta levyä ovat haukkuneet, mutta meikälle kyllä upposi!
Ja noi rumpusoundit, ne sopii todellakin näihin biiseihin, eikä ainakaan minun korvaa häirinneet.
Muutamaan biisiin olisi kyllä sopinut kitarasoolo, mutta loistava paketti tämä on näinkin.
Kiitos Metallica, pelastitte surkealta näyttäneen kesäni!
Ja metallicavault ei muuten ainakaan meikäläisen koneella suostu aukeamaan, muut sivut kyllä toimii =(
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihme ja kumma, mutta kyllähän St. Anger alkaa kuullostamaan koko ajan paremmalta ja paremmalta. Tuohon virveliinkin alkaa pikkuhiljaa tottumaan, eikä se pistä enää korvaan niinkuin alussa.

Oikeastaan muut biisit paitsi My World ja Purify ovat aika helvetin hyviä.

Sama vika kuin näköjään muillakin, eli Metallicavault ei pelitä.
 
Viimeksi muokattu:

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Viestin lähetti Prookie


Sama vika kuin näköjään muillakin, eli Metallicavault ei pelitä.
Joo ei pelitä mutta ei mikään ihme varmaan 5milj. muuta yrittää kokoajan kyseiselle servulle, joten voi kestää ennen kun sinne pääse.
Mutta levy kyllä kuulostaa , joka kerran jälkeen paremmalta.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Olisikohan netistä saatavilla uuden levyn lyriikoita? Olisi kiva lueskella ennen albumin kaupasta noutoa.
 

jokainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPL
Derby Country: http://www.azlyrics.com/m/metallica.html
tuolta alhaalta löytyy.

Pitihän tuo ostaa. Aluksi levy oli pieni pettymys, mutta humalatilan syventyessä alkoi tämäkin kuulostaa paremmalta. Kappaleet ovat kyllä kohtuullisen hyviä, mutta äänen puuromaisuus pilaa tunnelman. Äänitys ei oikeastaan ole edes autotallitasoa, vaan tahalleen pilatun kuuloista. Ei kiva. Ehkä tuohon tottuu, kyllähän muutkin levyt tulee vinyyleinä tai mp3:sina kuunneltua :)

Metallicavault on toiminut kyllä mulla ihan hyvin.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
CHAT CHAT CHAT. Kiitos ihan hitosti, koko netti lähes koluttu.
 

Tökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Levyä oon kuunnellu autossa, duunissa, korvalapuilla, himassa... Mut edelleen vois sanoa, että potkii tosi kovaa vain noi kaks ekaa kipaletta eli Frantic ja St. Anger. Jopa sen verran kovaa, että duunissa päässä jauhaa vain "TICK TICK TICK". Jollain tavalla toi levyn loppuosa on paljon, siis PALJON laiskempi. Invisible Kid kuulostaa mun korvaan aika hyvältä.

Moni muu kipale kyllä alkaa hyvin, mutta lauluosuus heikentää jollain tavalla koko pakettia. My World kun alkaa, ajattelee: "Ai ai vähän Creeping Deathiä aluks, sit vähän MOPin riffiä"... Mut sit alkaa joku helvetin purkkapop-kertosäelaulu. Ei nappaa.

Olisi kyllä toivonut edes yhtä rauhallisempaa kipaletta ton mätön keskelle. Ei nyt mitään nyyhky-Unforgivenien tasoa, mutta loppuun joku instrumentaalinen, monipuolinen ja melodinen kipale, jossa tietenkin esillä samat saundit kuin levyllä kokonaiskuvana. Vähän kuin Orion vuonna 2003... Jotain vastaavaa.

Nyt kun on tullut uutta, kuunneltavaa tavaraa kyseiseltä yhtyeltä, oon jotenkin taas herännyt tohon 80-luvun meininkiin paremmin. Tehdään tosta kaveristakin Metallica-diggari niin kaikki on hyvin. Kyllä näytti hyvin eilen maistuvan.

Loppuun pari kysymystä:

1) Mistä saa Live Shit Binge & Purge DVD:n? Paljonko on hintaa, ja jos ainut mahdollisuus on nettipulju tyyliin Amazon, minkälaisen kortin tarvitsen maksuun? Ei taida ihan Visa Electron riittää? :) Harmittaa, suorastaan vituttaa, ettei tullut aikoinaan etsittyä sitä kunnolla VHS:nä. No nyt on aika ottaa virhe takaisin, suosittelen kaikille. Ehkä parasta Metallicaa, varsinkin toi Seattlen keikka. Toivottavasti samantapaista löytyy metallicavaultista. Oho, katos kummaa sehän toimii.

2) Onko vielä mahdollista saada Master Of Puppets/And Justice For All -keikkapaitoja? Koko ei ainakaan ole ongelma.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
The Unnamed feeling kuulosti minunkin korvaan helvetin hyvältä, muuten aika tasapaksua. Rocks as hell! kuitenkin mitä vähän odotinkin. Valitettavaa huomata ettei Metallica enää koskaan palaa Justicen, Puppetsin ja Kill Em Allin aikoihin.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Invisible Kidin riffihän kuulostaa aika paljon 2Unlimitedin No limitsiltä...

Oon tätä nyt pari päivää kuunnellut. Ei ärsytä, mutta ei sytykään. Mutta jatketaan kuuntelua. Missään nimessä tämä ei ole mitään vanhaa Metallicaa, niin kuin on annettu ymmärtää.

Poissa ovat ne ajat, jolloin tuli lintsattua koulustakin vain siksi, että sai kuunnella Metallica. Ikuisesti poissa.
 

Bigreds.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ei lajil' väliä
Vault

Juuh, rupes mullakin toimimaan, 3 live keikkaa hain alle 20 minuutissa! Ainoa vaan, että keikat on nauhotettu varmaankin suoraan soundboardilta, ettei pahemmin yleisön ääntä kuulu, but who gives a shit...

St. Angerista vielä...

Dirty Window ja Sweet Amber kolahtaa niin helvetisti, että huh huh!
Eteenpäin on menty.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Sweet Amber on omassa pääsäni jo klassikoiden joukossa yhdessä Bellzin, Masterin jne. kanssa. Aivan käsittämättömän, uskomattoman, mahtavan, loistavan, infernaalisen, helvetin ja suorastaan JÄRJETTÖMÄN UPEA BIISI!!
Niih.. :)
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Noniin... levy takertui mukaan Rotterdamissa hintaan 21.99 € ja soi autossa lähes koko matkan kotiin.

Ensimmäiseksi haluasin sanoa ettei levyllä ole yhtään pohjanoteerausta, muttei yhtään hittiäkään, joka jäisi mieleen klassikkona, elikkä levyn materiaali on erittäin tasaista.

Toiseksi, levy tulee myymään vanhoilla meriiteillä - ei sillä että se olisi niin hyvä. Jos joku muu bändi (hieman tuntemattomampi) olisi tehnyt tämän, emme luultavasti kuulisi St. Angeria koskaan. Tämä on pakko-ostos kaikille Metallica-faneille. Harva näin "huono" levy myy yhtä paljon kuin St. Anger tulee tekemään.

Sitten levyn paras pointti: Metallica on luultavasti oivaltanut mihin suuntaan olemme menossa. Muusikin teko ja levitys on yhä halvempaa ja helpompaa hankkia ilmaiseksi. Yhden pitkäsoiton hinta ei ole enää motivoitua, varsinkin kun kuuntelee tämän päivän tuotantoa, joista saattaa löytyä vain yksi hyvä kipale. St. Anger tarjoaa 11 uutta kappaletta, DVD:n sekä avaimen sivulle, josta löytyy lisää Metallica kamaa. Hienoa! Rahalle lisää vastinetta.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä onko tämä jo mainittu täällä, mutta ihan vaan tiedoksi teille Metallica-diggareille että MTV:ltä tulee tänään sunnuntaina kello 23.00 (22.00cet) Metallican keikka suorana Rock am Ringistä.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Listaykkönen!

Metallican uusin levy myi sitten niin paljon yhdessä päivässä, että se meni Suomen virallisella listalla suoraan listaykköseksi! Aika huimaa, mutta tosin melkeenpä odotettavissakin, niin paljon levyä on ennakkoon hehkutettu.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Mike
Sanoisin nyt jotakuinkin 5-6:den soittokerran jälkeen, että pidän - vitusti.

Tämä on muuten nykyisin lähes levyssä kuin levyssä vikana. Musiikista on tullut bändiin katsomatta niin kertakäyttökamaa, että paradoksaalisesti sitä pitää kuunnella lukuisia kertoja, että joku biisi edes erottuu edukseen.

Aikoinaan riitti kun kuuli jonkun biisin kerran ja tiesi heti siinä olevan "sitä jotain". Nyt näitä levyjä ja kipaleita saa jankata tajuntaan ja mieleen kerta kerran jälkeen jotta edes jokin mielessä liikahtaisi. Ei hyvä.

Sanottakoon toki vielä, etten ole tätä uutta Metallicaa kuullut, mutta tämä nyt näin yleisenä huomiona. Olen yhä taipuvaisempi ajattelemaan, että mikäli levy/biisi ei kolahda ilman omaehtoista aivopesua (lue: levyn kuuntelemista repeatilla), on vika jossain muussa kuin kuulijassa.
 
MoonTV:llä tulee tänään sunnuntaina 8.6. 2003 KLO 22:30 tunnin mittainen Metallica speciaali.
Onko tänään kyseisen spesiaalin ensi-esitys?
Ja eikös tuo musa TV:n Metallica lähetys ala suomen aikaa KLO 22:00? Metallicaa joka kanavalta siis, ja levy vielä listaykkösen, huikeeta !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös