Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Mestiskarsinnat 2018

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana ktmike, 13.03.2018 klo 10.18.

 1. ktmike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koovee
  Karsinnat alkavat siis perjantaina.

  Hermes – Koovee
  Peliitat – JHT

  Ennakkoon voisi kuvitella, että Mestis-seurat vievät nämä kaksi sarjaa aika nopeasti. Tasoero on kuitenkin aika suuri sarjojen välillä. Paineita ei ainakaan Kooveen osalta pitäisi olla. Jokainen voitto on vaan plussaa tähän kauteen.
   
 2. OlviTenu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  AVS
  Peliitat on tällä hetkellä niin sekaisin, että mitä vain voi tuossa sarjassa tapahtua. Junkkarit pistänee heinolalaiset ainakin tiukoille.
   
 3. Emryt Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan Hurtat
  Harmittava pari tuo Hermes - KOOVEE, mielelläni olisin molemmat seurat nähnyt Mestiksessä. Toiseen pariin JHT:lle ehdottomasti tsemppi!
   
 4. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Joo veikkaan kanssa, että JHT pistää Peliitat todella tiukille. Peliitoilla pakka aika sekaisin, kun taas JHT pääsee mestaruusjuhlien jälkeen lähtemään sarjaan aika vapautuneesti.
  Hermeksen ja Kooveen välisen sarjan veikkaan kyllä aika nopeasti katkeavan Hermeksen eduksi. Koovee on aika sensaatiomaisesti tähän asti edennyt, ja siitä kaikki kunnia heille, mutta nyt taitaa olla liian iso vuori kiivettäväksi. Hakametsässä Koovee saattaa yhden pelin viedä, jos vain puolustuspeli onnistuu yhtä hyvin kuin Pyryä vastaan välierissä.
  Kooveen pelaajista Antti Hilden, Mika Niemi, Jouni Aalto ja Niklas Nalli pelasivat viimeksi Kokkolassa Pyryn paidassa Suomi-Sarjan pudotuspeleissä keväällä 2015. Silloin ei voittoja herunut, ja tuskin nytkään.
   
 5. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Itse myös uskon, että jos joku nousee niin juuri JHT. On nämä varmasti silti hienoja pelejä, ja jos aikataulut natsaa niin enköhän Tampereelle lähde katsomaan edes yhtä peliä.
   
 6. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Onko jollain tilastonikkarilla heittää faktaa pöytään milloin viimeksi karsimalla on päästy mestikseen/1div?

  Saa nähdä kuinka mestaruus krapula on vaikuttanut HT:n porukkaan, mutta uskon kuitenkin että Peliitat ainakin kotona joutuu koville. JHT:n puollustus on ollut timanttia playoffeissa ja aiheuttaa varmasti Peliitoille harmaita hiuksia. Yv pelaaminen tulee nousemaan arvoon arvaamattomaan ja tämän on parannuttava erityisesti HT:lla. Melko raadolliset on matkat tässä sarjassa varsinkin JHT:n ja Peliittojen välillä. Tähän kun yhdistetään tiukka peli tahti, niin väsy tulee helposti. Noo parempi voittaa!

  JHT ja KooVee olisivat ansainneet kotiedun näihin karkeloihin, mutta tämä kunnia on näköjään suotu Mestis hännälle.
   
 7. Anttiii Jäsen

  Lainaus:

  Muistelisin, että KooVee, SaPKo, HeKi nousivat 2000-luvun puolivälissä karsinnoista Mestikseen. Silloin muistaakseni Hermes ja toinen perinteinen seura (UJK??) putosivat pois
   
 8. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  D-Kiekko nousi muistaakseni keväällä 2008. Eikös K-Laser noussut myös vielä tuon jälkeen? Ja tokihan myös HCK nousi karsintojen kautta, silloin ei vain yksikään Mestis-joukkue pudonnut.
   
 9. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Lainaus:
  RoKi nousi karsintojen kautta 2009. Edellisenä vuotena Titaanit oli ollut karsinnoissa vielä liian kova pala, mutta osat vaihtuivat. Ensimmäiseen Mestiskauteen lähdettiin vanhalla Ss-rungolla, ja taso ei sitten ihan riittänyt ja pudottiin Laserin noustessa. Sitten oltiin putkeen monen monta vuotta nousukarsinnoissa, mutta aina tuli hopeaa. Mm. HCK ja KeuPa menivät samaan aikaan karsinnoista ylös, vaikka runkosarjassa olivat vastaantulijoita. Lopulta kun harkinnassa oli turhautumisen takia hokkarien naulaan ripustaminen, niin liitto sitten kymmeneen vuoteen huonoimman kauden jälkeen teki kabinettipäätöksen sarjatason vaihdosta.
  Eli siis kyllähän noissa karsinnoissa silloin tällöin noustaan, ja toisaalta välillä on vaikeampaa. Kova ja pitkäjänteinen työ lienee paras keino. Yksittäisiä karsintoja tulee ja menee, perustasoa pitää saada hyvälle tasolle, eikä pidä murehti vaikka nousuun menisi aikaakin.

  Itse toivon menestystä Hermekselle ja vanhalle kiistakumppanille JHTlle. Ei toki mitään muitakaan vastaan, mutta jos toivoa saa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.03.2018 klo 13.02
 10. Kolmas Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat
  Lainaus:
  UJK:lle tuli noutaja Mestiksestä jo 2003. Tilalle nousi silloin Kirkkonummen Salamat. Korjatkoon joku jos muistan väärin.

  EDIT: HeKi pudotti Hermeksen keväällä 2006. FPS:lle tuli lähtö samoihin aikoihin, mutta en muista tarkemmin.
   
 11. X-Stiff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Näitä karsintoja tässä muutamaan otteeseen melko läheltä seuranneena en jaksa millään uskoa Junkkarien, enkä KOOVEEn mahdollisuuksiin. Tasoero vain yksinkertaisesti liian kova. Kiinnostavat karsinnat jokatapauksessa tuloillaan ja toivon, että Suomi-Sarjalaiset pystyisivät haastamaan, eikä rumia numeroita iskettäisi taululle.
   
 12. Wilzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  FPS:n tie vei pois Mestiksestä keväänä 2007 riipivien playout-pelien ja karsintojen jälkeen. Olin Talvisalossa katsomassa, kun SaPKo päätti ensimmäisen Mestis-kautensa voittoon lähettämällä FPS:n karsintoihin - ennen tätä otteluparia oli jo pelattu yhdet ottelusarjat, kun playoffeista pois jääneet väänsivät pudotuspeleistä puolivälierissä laulukuoroon jääneiden kanssa siitä, kuka pääsee lomalle. Nuo playoutit taisivat muuten jäädä vuoden mittaiseksi kuningasideaksi. Tuskinpa kukaan jäi kaipaamaan.

  FPS:n kanssa lähti alaspäin vain yhden kauden Mestis-visiitin jälkeen KooVee. Tilalle nousivat Kotkan Titaanit ja LeKi.
   
 13. Linnankundi Jäsen

  Lainaus:
  Jos tarkkoja ollaan, niin HeKi, SaPKo ja KooVee pudotti Hermeksen, sarjamuotoinen karsinta kun oli kyseessä. Lukaisin äsken vuoden 2006 karsintaketjun ja Hermes - SaPKo otteluketjun, joka aloitti karsinnat SaPKon osalta. SaPKo otti yllätysvoiton Hermeksestä ja silloin tuli heti tunne, että nyt noustaan. Hauskaa oli lukea karsintaketjun ennakointi, silloinkin Suomisarjan kärkijoukkueiden taso oli auttamattoman huono verrattuna Mestiksen häntäpään joukkueisiin verrattuna.
   
 14. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Onhan nämä hienoja pelejä. Mestisjoukkueille ei niin hienoja, mutta ehkä sitä oman joukkueen sarjapaikkaa taas oppii arvostamaan näissä peleissä enemmän, ainakin pitempään sarjassa olleiden joukkueiden fanit. Näissä kahdessa sarjassa minun henkilökohtaiset suosikit aika selkeitä, JHT ja Hermes. Hermes kuitenkin kuuluu kiinostaviin mestisjoukkueisiin, ja lähetyksetkin timanttia. Peliitoilla taas verrattavissa kummatkin on minulle aika alhaalla. JHTlla saataisiin mielenkiintoisempi joukkue kun pöhinä käynnissä, ilmeisen hyvät lähetykset ja kalajoella kiinostava joukkue, yleisömääräkin varmaan sinne 700 nousisi(?). Tampereen alueen joukkueille en nää käyttöä Mestiksessä. Siellä kuitenkin kaksi liigaseuraa vie sen 95% faneista, joten LeKit, KooVeet ja Pyryt ei vaan saa tarpeeksi kannatusta paikallisesti, että se olisi hyväksi Mestikselle. Titaanit ja Peliitat (jos tippuu), olisi sitten vielä kiva saada LeKin ja konkka-Espoon tilalle vaikka. Nää on näitä, pitää varmaan joku JHTn kotipeli katsoa.

  Ennustetaan kuitenkin.. Viime kerran, kun tämän muotoisia karsintoja pelattiin, ei suomari joukkueilla ollut valitettavasti mitään palaa.
  Hermes - Koovee 4-0
  Peliitat - JHT 4-2 (toivottavasti olen väärässä)
   
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Tsot tsot, minä ainakin muistan ne erittäin hienoina peleinä kun SaPKo viimeksi kaudella 2008-2009 karsi. Oli lähes orgastinen riemu kun joukkue vahvistui kauden lopulla Vladimir Machuldalla. Minulle on jäänyt siltä kaudelta Erik Erosen käyttämä pelipaita joka monesti on päällä kun matseissa käyn. En fanittanut tätä miestä, mutta ostin paidan toimistolta 50€:lla.

  Noin muuten, en ole nyt ihan kartalla millä rostereilla nuo joukkueet pelaavat mutta se on selvää että molemmissa Mestis jengeissä terävin kärki on huomattavan kovaa kamaa Suomisarjan kärkijätkiin nähden. Toisaalta Peliittojen ja Hermeksen peli on ajoittain ollut sekaisin kun seinäkello ja pienet saumat jää SS:n miehille.

  Vaan noin veikkaan itsekin, KooVeella ei palaa ja JHT voi pelin tai kaksi kairata, mutta Peliitat ja Hermes säilyttävät paikkansa.
   
 16. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Törkeän hienoa että tällaiset on, toisin kuin liigassa. Sinällään JHT olisi tervetullut, Kalajoen halli on bongaamatta ja ensi kaudella voisi tehdä pikku tripin sinnekin.

  Valitettavasti kuitenkin on ihan pakko todeta, etten sinällään usko kummankaan nousuun näiden karsintojen kautta. Sen verran tasoeroa vielä on. Sen sijaan voinee jälleen käydä niin, että paikka aukeaa jotain muuta kautta... Anskattoo. Seurataan mielenkiinnolla.
   
 17. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Itsekin uskon JHT:n nousuun, mutta en karsintojen kautta. En yllättyisi jos esim. Espoo ja/tai Peliitat menettäisi kauden päättyessä lisenssinsä tai hakeutuisivat muuten vaan konkurssiin.

  Luultavasti laittavat suhteellisen sekaisin olevat Peliitat tiukille ainakin Kalajoella ja nappaavat pari voittoa. Hermes-KooVee match up sen sijaan vaikuttaa etukäteen melko selvältä, Hermeksen kuuluisi olla pelaamassa tällä hetkellä pudotuspelejä, mutta.

  Lainaus:
  KeuPahan nousi muutama kausi sitten ilman karsintoja. Sai Suomi-sarjan voittajana mahdollisuuden anoa Mestis-lisenssiä, joka sitten tärppäsi Sportin "Liiga-nousun" sekä HCK:n ja Jokipoikien konkurssien myötä.
   
 18. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Siis Hermeksen nykyinen päävalmentaja patsastelee liigajoukkueen presissä ja Hermeksellä alkaa karsinnat, eli kauden tärkeimmät väännöt. Eikö olisi mitenkään voinut odottaa sopimuksen julkaisua myöhemmäksi? Mutta tsemppiä Hermekselle karsintoihin! Etteköhän homman klaaraa. Hermes kuuluu Mestikseen.
   
 19. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Lainaus:
  Tämänkin asian voi hoitaa hienosti. JHT ilmoitti jo hyvä tovi sitten, että Joni Petrell hyppää Kotkanienen aisapariksi Ässiin. Tämä ei vaikuttanut pelaamiseen, päinvastoin ehkäpä pelaajatkin haluaa pelata valmentajalleen, jota arvostavat. JHT:lla on ainakin ulosannin mukaan koko tiimi toiminut alun pelaaja sekoilun jälkeen loistavasti!
   
 20. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Ei myö Heinolassa nyt sentään niin persaukisia olla, vaikka pihejä kylläkin. Kitutalous on vatupassissa ja homma jatkuu Mestiksessä ensi kaudella valoisemmissa merkeissä, jos paikka vaan pystytään säilyttämään.

  Karsinnoissa nyt kolme samaa joukkuetta kuin 2006 kevään karsintasarjassa (Koovee, Peliitat, Hermes). Yllä taisikin jo joku muistuttaa, että etukäteen karsinnoissa tasoero on noin kolme valovuotta Mestiksen ja Suomi-sarjan joukkueiden välillä. Totuus on ollut sitten jotain muuta. Näin oli myös keväällä 2006, jolloin ylivoimaisella Hermeksellä ei pitänyt olla mitään mahdollisuuksia tippua. Pääsihän viiden joukkueen karsintasarjan kolme parasta Mestikseen.

  Peliittojen ja Junkkareiden välillä käydään kovaa vääntöä. JHT on saanut parsittua kokoonpanonsa kasaan ja on kyllä vaarallinen viritelmä. Heinolassa pelataan lentokentällä ja Kalajoella tulitikkulaatikossa. Hiivatin paha sarja Peliitoille. Tosin jos vaan Peliitat pystyy pelaamaan omalla hyvällä tasollaan ilman jäähyjä ja avoimien ovien päiviä, niin sen pitäisi riittää neljän voiton ottamiseen.

  Hermes-Koovee pari on kyllä mielenkiintoinen. Kooveella on joukko kokeneita konnia. Ylivoimalla Kooveen luulisi olevan todella vaarallinen. Maalivahti Tomi Risteli saa nyt sitten paikkansa näyttää, kuinka Mestis-vedot tarttuu hansikkaaseen.
   
 21. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Mestiksen sarjataulukko runkosarjan osalta antoi kyllä osiltaan väärää kuvaa Peliittojen iskukyvystä, kyllä sieltä löytyi aika-ajoin aika hyvänlaistakin pöhinää kaukalossa. Hermes samallalailla, erittäin hyvä joukkue ajoittain!
  Eli kyllähän JHT:lla ja Kooveella on kokolailla hankala urakka latoa 4 voittoa paras seitsemästä sarjoissaan. Se yksittäinen ottelu olisikin sitten eriasia.

  Tuosta ylemmän sarjaportaan joukkueille myönnettävästä kotiedusta olen kyllä vahvasti erimieltä liiton kanssa, eihän siihen ole mitään perusteita!
  Päinvastoin, itse ovat kuseen itsensä pelanneet ja toisaalta - alemman portaan porukoita kiitetään hyvästä kaudesta tällälailla. (no, onneksi SJL:n toimintana tuo ei yllätä lainkaan)

  Ja sitten veikkaukset:
  Peliitat - JHT 4-1
  Hermes - KOOVEE 4-0
   
 22. ktmike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koovee
 23. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  On kyllä harmi. Häntä oli kuitenkin aina ilo seurata Pyryn sekä Kooveen paidassa. Yksi Suomi-Sarjan värikkäimpiä ja parhaita pelaajia. Vaikka ikä jo alkaakin painaa, niin varmasti olisi vielä muutaman kauden pysynyt Suomi-Sarjan kärkipelaajana. Samalla voisi melkeinpä veikata, että myös Mika Niemi lopettaa tähän kauteen, hänen pelattuaan Hildenin kanssa samassa joukkueessa nyt lähes neljä vuotta putkeen.
  Toivotaan Antille hienoa uran lopetusta, vaikka sitähän tämä kausi ja nämä hänen neljä Suomi-Sarja-kauttaan ovat olleetkin. Ensin kaatui Pyry ja nyt olisi sitten toisen vanhan seuran kiusaamisen vuoro. Hänhän pelasi Hermeksessä kaudella 2003-2004 Mestistä, ja teki yhteensä 60 pistettä sillä kaudella.
   
 24. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  On nää hienoja sarjoja, toivottuja ei niinkään. Kyllähän tää luo ihan oman fiiliksen kauden loppuun. Tunne on että tää hoidetaan, samalla takaraivossa on se pelko että laskeudutaan vastustajan tasolle ja pari hörppyä maalivahdille. Tällanen jos joku nostaa mielenkiinnon tappiin, toki se voi aika kovasti iskee vasten nassua jos heikosti alkaa. Mutta sitähän urheilu on!

  Näin siis ennen sarjaa... :))
   
 25. Big Bear Jäsen

  Peukutan karsinnoissa Hermekselle ja JHT:lle. Toki kalajokisilla voi olla iso kanto käännettävänä, mutta uskoakseni ei kuitenkaan ihan mahdoton. Hermeksen rutiinin pitäisi riittää KooVeetä vastaan. Kiva olis saada JHT:kin mukaan Mestikseen, olispahan yksi joukkue lisää noin 200 kilometrin säteellä. Ja historiaakin piisaa IPK:n ja JHT:n välillä.