Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestiskarsinnat 2018

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana ktmike, 13.03.2018 klo 10.18.

 1. Jumalpaita Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Paljon turhia maaleja tavallaan, hieman paremmalla miesvartioinnilla ja ilman aivan turhia virheitä olisi nuo numerot varmasti siedettävämmät. Lisäksi, liekö vähän jännitystä mukana kun ei näitä mestiskarsintoja ole Kalajoellakaan ihan joka kevät pelattu. Ei se Hermeskään saanut ensimmäisessä kotipelissä juuri mitään konkreettista aikaan. Peliä toki hallittiin pitkät pätkät mutta Kooveen Risteli oli aivan jäätävässä vireessä, mutta vähän siitä myös tehtiin hyvä.
   
 2. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Sehän nyt on aivan sama vaikka pataan tuli 0-8 niin seuraava matsi on ihan eri homma ja alkaa taas 0-0 tilanteesta. Jääkiekko on niin nopea peli ja playoffit on omanlaisensa ja henkimaailman asioita täynnä niinkuin on nähty esim. SaPKo-IPK sarjassa. Neljä voittoa pitää kairata. 2-0 ja 1-1 on otteluvoitot kaikki on mahdollista.

  Täytyy tietysti myöntää ja itsekin yllätyin kun Peliitat veteli JHT kuivana peppuun 0-8 kun eka peli oli kuitenkin tasainen. Toisessa parissa ihmetyttää Hermeksen pelaajien märkä ruuti, laukauksia aivan tuhoton määrä mutta maalinteko on aivan helvetin vaikeeta. Uskon kyllä kuitenkin että kumpikin Mestisporukka paikkansa säilyttää, kyllä se alkaa siltä näyttää.
   
 3. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Muistaakseni viime keväänä oli parhaillaan lähes täysi tupa katsojia Kalajoella. Siis luokkaa 800-900.
   
 4. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Täydellinen tiivistys ja kuin omasta sulkakynästä. Peliitoilla tosiaan onnistui hyökkäyspäässä kaikki ja Junkkareilla ei sitten mikään. Mitä olisikaan tapahtunut, jos JHT olisi saanut maalin 0-2 tilanteessa ja saanut kotiyleisön hurmoksen taakseen? En silti usko, että JHT olisi voittoon asti yltänyt. Joukkue myös tuntui sortuvan liikaan yliyrittämiseen. Peliitoilta aivan täydellinen ensimmäinen erä, jolla saatiin kotijoukkueen kuudes kenttäpelaaja hiljaiseksi.

  Toisessa erässä 0-5 tilanteessa Peliittojen hölläily oli kostautua. Oli kyllä useampi paikka, joissa luuli kiekon jo olevan varmasti Peliittojen maalivahti Sunin takana, mutta ei. En vain ymmärrä miten JHT ei saanut pelattua kiekkoa sitten millään sisään... Suni torjui maalilla hyvin ja pakit siivosivat hyvin irtokiekkoja väljemmille vesille.

  JHT oli todella fyysinen kotonaan ja oli sitä myös Heinolassa. Peliitat pystyi onneksi vastaamaan tähän hyvin. Noin fyysistä peliä en taida itse asiassa muistaa nähneeni yhdeltäkään Mestis-joukkueelta.

  Peliittojen osalta nyt ollaan ensimmäisen pelin ensimmäisellä erätauolla 2-0 tilanteessa. Löysää ei pidä ei antaa, tai JHT kiittää ja tulee rinnalle. Kalajoen särkillä juhlittiin vasta viikko sitten mestaruutta ja se voi tavalla tai toisella näkyä vielä ainakin ensimmäisissä karsintapeleissä. Peliittojen täytyy olla terävänä, kun pelit keskiviikkona Heinolassa jatkuvat. Viime lauantain peliin on turha tuudittautua, sillä kyllä Petrellin joukot oppivat läksynsä ja parantavat peli peliltä.

  Kotipelissä pitää jauhaa alusta asti tehokkaasti, vastata fyysiseen peliin ja pitää keskittyminen täydet 60 minuuttia ilman hölläilyvaiheita. 3-0 otteluvoitoin olisi huomattavasti huojentavampaa palata Kalajoelle, jossa tuskin on toista samanlaista saumaa turparalliin kuin lauantaina.
   
 5. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Tänään mennään taas. Nyt alkaa oleen viimeinen mahdollisuus näyttää, mistä tämä joukkue on tehty. Toivottavasti lauantainen peli on huuhdottu pöntöstä alas. Eihän tuommosta peliä saa edes pelata, jos puhutaan karsinnoista. Tuli sen pelin jälkeen tunne, että näinköhän maha täyttyi SS mestaruudesta. Toivottavasti ei!

  Kokoonpanosta pakeista ainakin Heikkilä ja Joki pois. Isoja menetyksiä, mutta näillä mennään. Tsemit HT:lle illan kamppailuun!!!
   
 6. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:

  En usko, että JHT:llä massu täynnä, taso ero vaan mestiksen ja suomisarjan välillä on aika iso. Jos mestisjoukkue halutaan haastaa pitää suomisarjajoukkueen olla mestistasoa. Tällä tarkoitan sitä, että otteet suomisarjassa on oltava sellaisia, ettei muut joukkueet mahda runkosarjassa mitään. Playoffseissa pitää heittämällä mennä itseään väsyttämättä kohti karsintoja, vielä sillä tavoin, että peli peli paranee vielä runkosarjastakin. Sellaisia porukoita ei tällä kaudella näkynyt, viime kaudella Ketterä oli lähellä, muttei sekään vielä riittänyt.
   
 7. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Tuskin Junkkareiden ja heidän kannattajiensa kannata olla aivan maansa myyneitä. Lohtua tulee kauden jälkeen, koska mestiksestä tulee alas ainakin yksi joukkue....jopa kaksi! Ei muuta, kuin sauna lämpimäksi.
   
 8. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Vieläkö näkys Fanseatilta hyvin tää Peliitat - HT peli. Tupla nopeudella mennään... JHT tarjonnu ainakin hyvän vastuksen Peliitoille ensimmäisessä erässä.

  Edit. 3-1 Peliitoille. Ei ehkä ihan sitä mitä erä tarjosi. Virheet maksaa aina maalin toisin kun suomi-sarjassa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2018 klo 19.17
 9. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  @kahvakiekko taso eroa varmasti on, mutta ei se mestis seuran voittaminen varmasti mikään mahdottomuus ole. Kaiken pitää vain loksahtaa kohilleen. Toinen erä Heinolassa JHT:n hallintaa. Varovaisesti voisi sanoa että ainakin kaksi maalia olisi pitänyt tehdä. Ei vain pompi niin ei pompi. Siinä oli tyhjääkin rysää tarjolla. Peli ilmeeseen tänään pitää olla tyytyväinen. Kolmannessa rinnalle ja ohi!
   
 10. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Niin, mutta miksi peli ei lokdahda kohdilleen nyt eikä viime kausilla ja puhun useista suomisarjajoukkueista karsinnoissa? Pelkään ettei joukkueiden taso riitä saamaan peliä kohdilleen. Mielelläni katsoisin, kun mestisjoukkueet olisi kusessa ja pelaisi elämästä ja kuolemasta. Tämän illan pelissä mitä sivusilmällä katoin, niin toisen erän JHT:n hallinta perustui järkyttävään määrään peliittajäähyjä, pitää siitä posia antaa, että JHT pelaa niin, että peliitat joutuu rikkomaan.
   
 11. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lainaus:
  Eikös tämänkaltaisten nousujen pitänytkään olla itsestään saatanasta ja ne piti torjua ehdottomasti? Miten se nyt onkin positiivinen asia jos takaoven kautta nousisi Mestikseen?
   
 12. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Kun juokset perässä kärkkäänä kommentoimassa kirjoituksiani, niin noin fiksulle kommentille on suorastaan ikävä tuottaa pettymys... SARKASMIA ja iän myötä sen jopa oppii huomaamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2018 klo 20.38
 13. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lainaus:
  Älä nyt itseesi tukehdu, vuosikymmenen olen kirjoitellut Hokin osiossa ja Mestis-osiossa mutta ainahan sen voi kuvitella perässä juoksemiseksi jos on riittävän pahasti todellisuudesta vieraantunut.

  Sitten ketjun asiaan. Näyttää vahvasti siltä että lukuunottamatta KOOVEEN ensimmäisen pelin yllätystä, nämä karsinnat menevät aika lailla käsikirjoituksen mukaan. Sinällään sääli ettei tänäkään vuonna taida tapahtua karsintojen kautta nousua, mutta ei kyllä yllätä. Sen verran paljon heikompia kandidaatit olivat Suomi-Sarjassa kuin viime vuoden Ketterä.
   
 14. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Jokainen joka tämän päivän ottelun katsoi, niin voi varmasti sanoa, että ihan hyvä peli. 4-1 Peliitat vei. Kuitenkaan JHT tässä pelissä ei ollut vastaantulija. Hyvä peli! @uljas seurasitko paikan päällä, minkälainen tuo case Väkeväinen oli? Ei näkynyt Fanseat kuvassa lainkaan... Keihästämisestä kuitenkin pihalle.
   
 15. Tinonder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, St.Louis Blues
  Lainaus:

  Ennen kyseistä tilannetta tunteet kävi kummallakin joukkueella aika kuumana. Tilanteen ulkopuolella Vihavainen heitti jonkin sortin kuitin Väksylle ja VVV otti siitä kuumaa ja iski mailalla Vihavaista sukukalleuksille.
   
 16. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Lainaus:

  Jees, no sitte meni oikein tuomio. Toivottavasti Väkeväiselle ei kuitenkaa pistetä enempää penaltya päälle. VV lopettamassa tod.näk. tähän kauteen nii toivois kaverille kaikki pelit, mitä sarja tarjoaa! Jotenki pikku kutina, että sarja jatkuu vielä perjantain jälkeen.
   
 17. Koukkupolvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat ja tietysti Titu
  Tämän päivän peli. No, ainakin värikäs. Peliittojen osalta ensimmäisen ja kolmannen erän alut tosi hyviä erotuksena vaan, että kolmannessa myös Peliitat tarjosi muutaman painavan taklauksen ja sai taas otteen aivan kaoottisen toisen erän jälkeen takaisin. JHT hyviä taklauksia oli viljellyt jo koko ottelun ja sillä saanut Peliitat aika ajoin aikamoiseen kurimukseen omassa päässä. Tällainen "ei valmentaja" ei vaan ymmärrä, miksi siihen kovempaan peliin ei vastata hyökkäyspäässä samalla tavalla kun siihen aivan varmasti pystytään. Liike riittää ja osaavia oikein taklaavia pelaajia joukkueessa on. Lisäksi taklaukset sytyttävät yleisönkin - jopa Heinolassa. Tarkoitushan ei ole vahingoittaa, vaan ottaa kiekko vastustajalta joko taklaavan pelaajan tai auttavan pelaajan toimesta, ja saada aikaan mahdollisesti maalintekotilanne. Ainahan siihen ei tietenkään pysty eikä pidä mennä, pitää tunnistaa tilanne, milloin painetta kannattaa antaa. No niin, se tästä analysoinnista.

  Niin siihen itse matsiin sitten takaisin. JHT oli aivan eri planeetalta kuin Kalajoella lauantaina. Taisteluilme oli kaivettu takaisin ja arvostan aina joukkueita, jotka eivät luovuta. Veikkaan, että jonkinmoiset palopuheet on pidetty niin lauantaina kuin tänäänkin ennen matsia. Otteluhan ei suuremmin tarjonnut upeita kuvioita toistensa perään, mutta tilanteita ja tunnetta sitäkin enemmän. Pieniä torikokouksia ja surkeita tuomioita. Enpä ole hiukkaseen aikaan nähnyt tuollaisia päätuomareita. Ainoastaan Peliittojen kolmas maali oli kuin eri näytöksestä kuin muu osa esitystä. Se oli upea kuvio omalta puolustusalueelta lähtien.

  Väksyä yritettiin lämmittää kyllä ottelun aikana ja taas toisinpäin, Väksy osaa kyllä sen homman itsekin, Melko rankkaa mailan käyttöä, tökkimistä ja sanailua. Kaikkien näiden välissä väläytteli hyvää pelisilmäänsä ja antoi muutaman loistopassin, joista onneksi ei saatu mitään aikaiseksi. Se mitä Väksy sitten loppujen lopuksi teki, en kunnolla nähnyt, mutta kyllä hän mailalla tökkäsi niin kuin useasti taitaa tehdä. Sitä, että oliko Vihavaisella (kai se Vihavainen oli) yhtään Turkkaa" mukana en pysty sanomaan. Väksyä kyllä pari kertaa tanssiin jo haettiin aiemmin, mutta ei kutsuun vastannut, taitaa olla enemmän soolomiehiä. Ehkä tuo oli sitten se vastaus?

  En soisi hienon pelaajan joutuvan lopettamaan uraansa tuollaiseen, vaikka usein noista sanktioita tuleekin. Jospa vain 1 ottelu tai ei ollenkaan.

  Jospa tehdään niin, että perjantaina tahkotaan vaikka kuusi erää ja sitten JHT pomputtaa voittomaalin. Lauantaina sitten Heinolaan ja sitten Väksy varmaankin on mukana. Onhan se sitten mukavampi lopetella kausi kotiotteluun ja taputtaa Väksyllekin väärän värisessä paidassa. :-)

  Sami Väliharju, hieno matsi, kiitos.
   
 18. Harvey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Harmi ettei JHTllä riitä Peliittoja vastaan, toivottavasti kun Espoo tippuu kauden jälkeen niin nähdään Kalajoen Junkkarit paikallis derbyssä Kokkolassa :) Onneksi olkoon myös Peliitoille voitosta! Hyvä Hermes!
   
 19. Koukkupolvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat ja tietysti Titu
  Sen verran vielä, että tuntuu siltä, että onhan tuossa materiaalissa kuitenkin jonkinmoinen ero Peliittojen ja JHT:n välillä. Kalajokisilla on kylläkin joitakin hyviä yksilöitä ja tunnetila sekä taktiikka todella "ärhäkkä". Silti taitotaso on Peliittojen puolella noin yleisesti. Kiitos ja anteeksi, hyvää yötä.
   
 20. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Alku oli Peliitoilta murskaava, mutta sitten taas vaihdettiin vaihdetta pienemmälle ja vaikeammaksi meni, kun JHT nousi aikalisän ja kavennusmaalin myötä tolpilleen. Tuo keihäshomma meni vähän omienkin silmien ohi. En ollut huomaavinaan mitään ihmeellistä, mutta taisi siinä sitten jotain ukuleille sohimista olla.

  JHT taklaa kyllä hyvin ja ärhäkkäästi. Peliitatkin on ajoittain viljellyt tässä sarjassa pommeja takaisin, mutta vähänlaiseksi kaikkiaan jäänyt. Junkkarit sortunut välillä vähän omaan taklauspeliinsä mylvimällä kuin kiimaiset myskihärät karsinassa unohtaen samalla pelisapluunansa. Peliitat ollut todella tehokas maalipaikoissaan. Vastaavasti JHT ihmeen tehoton.

  Kalajoella JHT laittaa sitten ihan kaiken likoon. Peliitoilta vaaditaan parempaa suorittamista kuin tänään kokonaisuudessa nähtiin. Sitä samaa alkuhetken huumaa pitää Kalajoella tarjota pidemmän kaavan mukaan. Tunteet ovat ottelusarjassa käyneet ihailtavan lämpöisinä. Luulisin, että tansseihin päästään viimeistään siinä vaiheessa kun ottelusarjan ratkaisu näyttää selvältä.

  Toivottavasti homma saadaan poikki perjantaina, vaikka se tietäisi viime keskiviikon pelin olleen Heinolassa kauden viimeinen.
   
 21. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Kyllä nämäkin karsinnat osoittavat kuinka vaikeaa on rakentaa Suomisarjassa Mestisjoukkuetta. Ihan samalla tavalla vaikeaa kuin yrittää rakentaa Mestiksessä Liigajoukkuetta. Voi se kerran silloin tällöin onnistua, mutta yleensä ei. Sen takia kannatan edelleen karsintojen vaihtamista automaattiseen nousuun ja putoamiseen. Muista palloilulajeista tiedetään systeemin toimivan kohtuullisesti. Ja onnistuu sarjanousija vakiinnuttamaan asemansa tai ei, niin runkosarjan peleillä on aivan eritavalla merkitystä. Kiekossa vain hakataan päätä Karjalan mäntyyn, vaikka vuodesta toiseen tulos on sama. Mestis näivettyy hirveää vauhtia ja valuuko sama Suomisarjaankin? Tätä vauhtia laji ottaa koko ajan taka-askelia. Päättäjät on yhtä kädettömiä ja munattomia kuin Kataisen hallitus.
   
 22. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Tänään mennään taas! JHT - Peliitat ja näinhän siinä kävi, että Väkeväinen sai 2 peliä pannaa viime ottelun keihästämisestä. Harmittava homma! Täytynee toivoa, että JHT pelaa ehjän 60 minuuttisen ensimmäistä kertaa tässä sarjassa ja pääsisi oikeasti haastamaan isompaa. Vauhdissa ja fyysisessä pelissä ollaan mielestäni pystytty jo hyvinkin haastamaan, mutta tuo maalin tekeminen... Siinä ollaan vielä aika paljon Peliittoja jäljessä. Silmille pistävää on HT:n pelissä ollut lukuisat virheet, jotka on mielestäni tulleet ylipaineistamisen kautta. Arvostan sitä että annetaan paine joka tilanteessa, mutta kuitenkin pelin rajoissa. Aika monesti Peliitat on päässeet näissä tilanteissa YV hyökkäyksiin.

  Toivottavasti kiekkokausi jatkuu vielä Kalajoella! Cama!!
   
 23. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Väkeväisen menetys jättää ison loven JHT:n peräpuoleen. Käyttöä olisi löytynyt myös ylivoimalla. Harmittaa kyllä miehen puolesta, jos uran viimeiset pelit menee keihästempun vuoksi katsomon tai kaljabaarin puolella. Junkkarit heittänyt maalille nyt "Rönstrantin". Varmasti ihan hyvä ja parhaimmillaan käänteentekevä ratkaisu, jos vaikka nuori turskanpurija olisi nyt viime kertaa valmiimpi.

  Katkaisu on aina vaikeaa. Ja ainakin yksittäisissä peleissä Peliitoilla on ollut hyvän alun jälkeen vaikeaa. Heijastuuko se sitten ottelusarjaan? JHT pystyy parantamaan peliään varmasti ottelu ottelulta. Jos onnistumisia kotikaukalossa tulee ja yleisö syttyy, niin ei voittoa vohkita ainakaan yhtä helposti kuin männä lauantaina.

  Toivon mukaan Peliitat pysyy tylynä maalipaikoissa ja puolustajat jatkaa maalivahdin avittamista. Maalipaikoissa Peliitat on ollut hämmentävän tehokas. Samaa ei voi kyllä sanoa hiekkasärkkäläisistä. Jokohan tänään tunteet kentällä kuumenee?
   
 24. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Onneksi olkoon Heinolaan pelipaikasta. Ei ollut HTsta tälle kautta edes kiusaan. Vituttaa että hyvälle joukkueelle ja hyvälle kaudelle tulee tällainen päätös. Halutonta on peli.
   
 25. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  Tää oli nyt tässä ...
  Meiltä täysin pas••a-esitys, peliitat olisi normipelillä täysin voitettavissa.
  Ristiriitaisilla fiiliksillä tämä kausi päättyy...
  (Fanseat kommenttaattori-nainen:EI JATKOON)