Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestiskarsinnat 2018

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana ktmike, 13.03.2018 klo 10.18.

 1. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Joo, eipä ollut JHT valmis Mestikseen vielä, ei kyllä oikein tainnut yleisökään uskoa kun reilu 300 katsojaa paikalla, samaan aikaan Raahessa, Suomi-sarja karsinta pelissä tuplasti enemmän yleisöä?
   
 2. Oadie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #50
  Aivan pannukakku nämä karsinnat. Odottelin että JHT olisi kova haastaisi kunnolla Peliitat, mutta ei puhettakaan. Hermes hoitelee vielä Kokkolassa hommat ja "paljon" melua tyhjästä.
   
 3. poppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Järkyttävä oli tasoero
   
 4. ktmike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koovee
  eipä ollut kooveestakaan hermeksen haastajaksi. kyllähän tämäkin sarja on taputeltu. Tänään oli mahis voittaa, paikkoja oli väh. 3 maaliin, mutta se terävyys maalipaikoilla puuttuu. Siitä se tasoero tulee. Hilden oli taas ykkönen, kun ois ees pari HILDENIÄ lisää! Vaan ei ole edes sitä yhtä ens kaudella. oli siis hildenin viimeinen kotipeli...
   
 5. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  On tuossa aivan järkyttävä ero sarjoissa, kun tämän kauden Peliitat vie sarjan suoraan. Toisaalta en tiefä miten pahasti Heiskanen oli Peliittojen menestyksen tiellä ja veikkaan yhden Peliittojen pelastuksen olleen, että antoivat kenkää päävalmentajalle.
   
 6. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Ei nyt millään jaksas lähtä tähän sarjojen tasoero hommaan. Onhan sitä, mutta JHT oli haluton, maha täynnä oleva joukkue, jolle riitti SS mestaruus näköjään. Sen verran olen kuitenkin tätä joukkuetta seurannu, että parhaimmillaan näillä miehillä olisi pystytty haastamaan mestis häntä. NYT puuttu vain tunne koko touhusta!

  Peliitat oli paljon parempi mitä ajattelin. Nuoret jätkät näytti miten kiekkoa pelataan. Ei kahta sanaa etteikö tässä sarjassa parempi voittanut.

  Tsemit vielä jätkille HTssa. Moni vaihtaa maisemaa kauden jälkeen ja moni lopettaa! Haikea olo!
   
 7. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Hermes-Koovee-sarjassa kuitenkin maalierot ovat pysyneet siedettäviä ja Koovee onnistui tuon yhden pelin voittamaankin, vaikka onhan tamperelaisetkin aika vastaantulijoita olleet. Kooveella jatkuu kausi pisimpään Suomi-Sarjassa, ja mielestäni ovat osoittautuneet tämän kauden parhaaksi joukkueeksi, mutta mestaruuteen heille ei sitten enää loppupeleissä annettu mahdollisuutta. Joo olisivat pelanneet paremmin runkosarjassa jne jne, no turha näistä järjestelmistä nyt on enää mölytä. Mitään JHT:lta pois ottamatta, mutta jotenkin tuntuu, että eivät täyttäneet täyttä potentiaalia siitä miten pari muuta Suomi-Sarja-joukkuetta tai he itsekin olisivat voineet karsinnoissa esiintyä.
   
 8. Koukkupolvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat ja tietysti Titu
  Pippurimylly kirjoitti:"Meiltä täysin pas••a-esitys, peliitat olisi normipelillä täysin voitettavissa."

  Ymmärrän kyllä turhautuneisuuden ja pettymyksen jos noususta mestikseen todellakin unelmoitiin, mutta mikä mahtaa olla JHT:n normipeli? Normipelissä vastustajat ovat kuitenkin taitaneet olla tähän asti suomi-sarjajoukkueita lukuunottamatta syksyistä cup-matsia Hermestä vastaan. En todellakaan halua missään nimessä Junkkareita haukkua, mutta kyllähän paukut olivat aika vähissä. Ehkä nyt meni hiukan liian helposti koko sarja poikki, mutta ei puhettakaan, että paras seitsemästä systeemillä mestisjoukkue olisi vaihtunut. Maalivahti- ja hyökkäyspelissä ja pelaajistossa aika suuri ero, puolustuksessa ei niinkään.

  Tämä viimeinen "ottelu" näytti siltä, että pelataan alta pois, sauna on jo lämpiämässä, niin halutonta ja näennäistä oli JHT:n pelaaminen ja toisaalta Peliitat teki vain sen mikä piti eikä yhtään enempää. Montako taklausta ottelussa jaettiin? Varmaan yhden käden sormilla ne oli laskettavissa. Siitä voi jo päätellä, kuinka paljon JHT halusi enää Heinolaan matkustaa.

  Kaikkea hyvää sinne Kalajoelle ja uutta kohti. Hyvää työtä siellä tehdään ja toivottavasti tulevaisuudessa kohdataan, mutta kuten Väksy haastattelussa sanoi: "toivottavasti ei suomi-sarjassa". Hyvää kesää ja nauttikaa elämästä, niin mekin täällä etelämmässä yritämme, jääkiekko on nyt näissä merkeissä tässä.
   
 9. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  @Tuleva mestari kyllähän se sellainen homma oli, että kaksi suomisarjan parasta jatkoi karsintoihin, joista JHT oli parempi. Eiköhän Pyrylle tarjota/on jo tarjottu lippua mestikseen. Täällä semmosiin hommiin ei ryhdytä.
   
 10. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Olihan tuo tosiaan aika näkyvä viittaus Pyryyn. Mutta kyllä, kaksi parasta jatkoivat karsintoihin, siitä ei jäänyt mitään jossiteltavaa. En vaan usko, että tuo oli Suomi-Sarja-joukkueelta paras mahdollinen esitys tällä kaudelta, mitä JHT esitti näissä karsinnoissa. Olisivat varmasti itsekin pystyneet parempaan, mutta nyt kävi näin (taas).
  Sitä en tiedä mitä Pyrylle on tarjottu, mutta veikkaanpa, että jos sieltä Mestiksestä paikkoja vapautuu niin ne tarjotaan ensimmäiseksi luonnollisesti JHT:lle ja Kooveelle ja siellä otetaan satavarmasti paikka vastaan. Kyllä Pyrykin sen paikan ottaisi varmasti, jos sitä paikkaa tarjottaisiin jostain syystä Suomi-Sarjan kolmannelle. Ja juurihan Pyry teki jatkosopimuksia Suomi-sarjaan, jotka eivät hirveästi kieli tulevasta Mestis-paikasta.
   
 11. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  Lainaus:
  Normipeli= syötöt napsuu lapaan, vastustajan maalin edessä taistellaan, oman maalin edessä taistellaan, maalipaikat pystytään hyödyntämään, taistelutahtoa löytyy ym.ym.

  Nämä edellä mainitsemani normipeli-määrittely pitävät kutinsa oli sitten Suomisarja-peli tai mestis-peli..
  Tuota... Normipelissä on vastustaja ollut tietenkin suomi-sarjan edustaja koska suomisarjaa hakattu tämä kausi.
  Tapparalle normipelissä tulee vastaan SM-liigajoukkue.
   
 12. khufu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Peliitat
  Eipä tuossa nyt hirveästi ole jossittelulle varaa, kun maaliero oli 22-4. Peliitat veti kauden vihkoon, ja Heiskasen pelitapa ja ne tavoitteet tehdyistä maaleista yms olivat jotain, jolla nykykiekossa ja edes puoliammattilaissarjassa ei voi menestyä. Nuorelta joukkueelta puuttui pelillinen kivijalka ja sitä myöten itseluottamus, josta seurauksena Mestiksen runkosarjan sukellus.

  Karsinnat osoittivat silti tylysti sen, että materiaaliero Mestiksen ja Suomi-sarjan välillä on merkittävä. Toki Peliitat oli varmasti parempi, mitä Mestiksen sarjataulukkoa ja Heiskasen ajan pelejä katsomalla olisi voinut päätellä. Peliitat esitti edes suunnilleen sitä, mihin "normipelillä" tuolla materiaalilla joukkue pystyy. JHT saattoi esiintyä alle oman tasonsa, mutta enpä usko että se normipeli olisi kalajokisille tässä sarjassa riittänyt.
   
 13. tirehtööri12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  Itsekkin vähän yllätyin kuinka kesy jht oli etenkin kotona pelatessa. Mutta on se tasoero vaan ihan tosiasia ja sillä ns. normipelillä mestisjoukkue kyllä rutiinilla hoitaa homman kotiin lähes joka kerta näissä peleissä. Ehkä nyt oli sitten maha täynnä suomisarjan mestaruudesta mutta mene ja tiedä turha näitä on sen kummemmin sumplia kun homma on jo paketissa.
   
 14. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  15 vuotta aktiivisesti mestistä seuranneena ja nyt yhden kauden suomisarjaa, niin ero tulee suoritusvarmuudesta, suomisarjassa syöttöjen ja syöttöjen vastaanotto on mestistä merkittävästi heikompaa. Kaikille joukkueille suomisarjassa tuli sellaisia puolustuspelivirheitä, että mestisjoukkue rankaisisi niistä. Ei mikään joukkue suomisarjassa koko kaudella esittänyt sellaista niin varmaa ja kliinistä peliä, että olisi saanut mestisjoukkueen liriin tulevissa karsinnoissa.

  Kai sekin on tasoeroa, ettei JHT saanut kauden tärkeimmissä peleissään parastaan irti. Luulen, että peliitat sai JHT:n näyttämään heikolta sekä haluttomalta ja kyllä kahden selvästi hävityn pelin jälkeen on vaikea itseluottamustakaan saada huippuunsa. Edelleen olen sitä mieltä, että jos suomisarjajoukkue haluaa pelillisesti nousta, pitää sen olla todella ylivoimainen suomisarjassa eli pelata käytännössä väärässä sarjassa. Tosin peliitat ei ollut tämän vuoden mestiksessä mikään heittopussi, pelasi nytkin playoffseissa olevia mestisjoukkueita vastaan tiukkoja pelejä.

  Mutta kyllä karsinnat on sarjojen huipennus, sarjamuotoinen karsinta voisi olla helpompi vuori kiivettäväksi nousija joukkueelle pelattiinpa niitä liigaan, mestikseen tai suomisarjaan noususta.
   
 15. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Hieman muitakin sarjoja ennen Mestistä ja Suomi-sarjaa seuranneena, niin nyt, kuin silloin 2000-luvun alussa kun Hokki onnistui, kuin ihmeen kaupalla nousemaan Mestikseen, oltiin kyllä vauhdissa ja pelin selkeydessä kauheesti jäljessä silloisia karsinta joukkueita (Diskos ja UJK).

  Eikä Hokki silloinkaan dominoinut mitenkään omaa sarjaansa, siellä oli vaan muutamat Kolekit, Levoset, Kilpeläiset, Tenhuset ym.
  Valmentajana Timo "myrsky" Meriläinen ja Managerina taisi olla muuan Hakkarainen, jota taidettiin pitää lähinnä jonkin sortin "kylähulluna", kun lupasi nostaa Hokin Mestikseen.

  Mutta eihän kukaan olisi uskonut Saksan jääkiekko joukkueen pääsevän Olympialaisissa loppu-otteluun?

  Joskus heikompi voi yllättää ja sen takia urheilussa pitää olla mahdollisuus nousta ylös tai tippua sitten alemmas.
  Tämmöstä vähän aiheesta ohi topikkia tällä kertaa, toivotaan, ettei yksikään Suomi-sarja joukkue ota "armonpulla kabinetti nousuja" vastaan.
   
 16. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Peliitat hoiti karsinnat tyylikkäästi läpi. Joukkue pelasi karsinnat loistavalla asenteella, joskin ylimielisyys oli parissa ottelussa kostautua.

  Maalinteko oli yllättävän helppoa ja vaivattoman näköistä. Sellainen kuva jäi hiekkasärkän väestä, että olisivat parempaan pystyneet. Suomi-sarjan mestaruus taisi näkyä sitten kylläisyyden tunteena.

  Harmittaa kyllä JHT:n puolesta. Mestarit olisivat ansainneet kunniakkaamman lopun hienolle kaudelleen. Harmittavasti monta kovaa pelaajalegendaa siirtyy viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Kokeneita pelimiehiä ei Suomi-kiekossa ole koskaan liikaa.
   
 17. Vesku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aina tukenu, aina kannattanu
  Lainaus:
  Näin se täytyy todeta.

  Olen nähnyt tästä sarjasta vain eilisen Game 4:n, joka oli KOOVEE:lta käsittääkseni parempi peli kuin se aiempi kotipeli tässä sarjassa. Game 4 kaatui hyökkäyspelin pehmeyteen. Tuntui, ettei Hermeksellä ollut hädänpäivää KOOVEE:n kiemurtelevien ja namuttelevien hyökkäysten kanssa. Eihän tamperelaiset päässeet kolmannessa erässä maalille eikä maalintekopaikoille lainkaan! Muutama lupaava paikka Kilpureilla kaikkiaan oli ekassa ja tokassa erässä, mutta sitten viimeistely oli tuhnua.

  Jos KOOVEE meinaa vielä taistella Mestis-paikasta, täytyy hyökkäysten olla suoraviivaisempia ja laukausten täytyy lähteä jämäkämmin. Maalivahtipeliin (Tomi RIsteli) KOOVEE ei kaadu.

  PS. Istuin toisessa erässä C-päädyn puolella pääkatsomoa, jossa toimi peritamperelainen Puukkokatsomo. Aikuisikäiset miehet huutelee jatkuvasti omilleen (KOOVEE) solvauksia. Helvetti, että oli raskasta ja noloa kuultavaa. Meniköhän ne illalla kotiin muijilleen kitiseen samalla lailla? En usko.
   
 18. ktmike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koovee
  Tätä puukkoporukkaa oon itekkin ihmetellyt. Voihan se olla että halli on ainut paikka missä saa tosiaan äänenstä esille. Ei tämä jokavuotista iloa ole nämä karsinnat, sen kerran voisi edes omiaan kannustaa
   
 19. tirehtööri12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hermes
  Lainaus:
  Tämä sama ilmiö tavattavissa varmasti joka paikkakunnalla. Niin kauan kuin oma joukkue pelaa hyvin niin ollaan hiljaa kuin kirkossa mutta jos oma joukkue pelaa päin persettä niin siitähän se itku ja omille huutelu sitten alkaa. Todella ikävä ilmiö. Onneksi ei ole kumminkaan mitään hirveän yleistä tämmöinen mutta aina näitä sankareita joukosta löytyy.
   
 20. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Tätä itsekin toivon, mutta...pahinta pelkään saunaseuran ottaessa yhteyttä!

  Junkkareiden nousua toivoin...ei tullut. Peli oli rehtiä ja parempi voitti. Näin sen pitääkin olla. KOOVEEn nousua sen sijaan en edes toivo, koska silloin divari saisi jälleen yhden "yhteistyöseuran" riveihinsä.
   
 21. ktmike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Koovee
  Kyllä kooveen kannattajat siinä kun muutkin toivoo joukkueensa nousua. Lekin tilalle tai siihen rooliin ei ole kyllä hinkua. Mestis lisenssiä on ensi kaudelle haettu.
   
 22. Vesku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aina tukenu, aina kannattanu
  Lainaus:
  Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, KOOVEE lähtisi itsenäisenä seurana Mestikseen. Edellisellä Mestis-kaudella 2006-2007 seuran arvojen mukainen taktiikka oli omavarainen pelaajapolitiikka ilman SM-liigaseurojen apua - vaikka sitten sarjasta tippumisenkin uhalla.

  Itse liputan Hakametsä 2:ssä (kapasiteetti 1 050) pelaamisen puolesta Mestis-skenaariossakin - ja itse asiassa tuskin Haka 1:ssä monta peliä on kalenterissa tilaa muutenkaan pelata. Aivan loistava, intiimi halli, jossa kioskin makkara ja talkootyöläisten palvelu on jo käsite, kun on pilannut ensin sielunsa Restelin ykköshallin tuotoksilla ja "laskelmoimispalvelulla".

  Vanhaa wannabe-kommunistia lämmitti kovasti, kun oluenkin hinta oli eilen kakkoshallissa sympaattiset neljä euroa...
   
 23. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Lainaus:
  Koska tähän asiaan ei kait ollut ketjussa aiemmin tullut täsmälleen oikeaa vastausta, niin tarjoilen sen nyt tässä: Puhtaasti pelaamalla Mestikseen on noustu viimeksi 24. maaliskuuta 2010, jolloin Kiekko-Laser voitti Mestiksen karsintasarjan uusintaottelussa RoKin Rovaniemellä maalein 4–2. Ottelua seurasi muuten virallisen lukeman mukaan komeat 2 623 katsojaa!

  Tausta hommalle oli siis se, että Mestiksestä alaspäin olivat karsimassa HeKi (12 pistettä) ja RoKi (11 pistettä). Ylöspäin yrittivät K-Laser (11 pistettä) ja KJT TuusKi (2 pistettä). Varsinaisessa karsintasarjassa RoKi voitti K-Laserin ensin vieraissa 6–2 ja sitten kotonaan jatkoajalla 7–6, mutta tasapisteissä niillä ei ollut mitään merkitystä, vaan edessä oli uusintaottelu. Pelipaikaksi valikoitui Rovaniemi RoKin K-Laseria paremman karsintasarjan maalieron vuoksi.

  Mutta onhan tuo kahdeksan vuotta kieltämättä karun pitkä aika jo edellisestä "rehdisti pelaamalla" saavutetusta noususta. Toisaalta asian toinen puoli on se, ettei Mestiksessä ole 2010-luvulla ollut minkäänlaisia heittopussijoukkueita; jumbotkin ovat keränneet pisteitä sentään aina vähintään lähes pinna per -peli tahtia.

  Jokipojatkin oli kehnoista lähtökohdistaan huolimatta lopulta suht kova porukka Suomi-sarjaan kaudella 2014–15, mutta olisihan se silloinen Mestis-jumbo Kiekko-Vantaa silti saattanut olla valtavasta pelaajarallistaan huolimatta aivan liian kova pala, jos karsintoja olisi pelattu. Noh, Mestistä täydennettiin seuraavaksi kaudeksi, ja Jokipojat pääsi mukaan Suomi-sarjan mestarina.

  Sen sijaan edelleenkin jaksaa hieman huvittaa se, että Mestikseen nostettiin seuraavaksi kaudeksi Suomi-sarjan finalistien Jokipon ja Hermeksen lisäksi myös Rovaniemen Kiekko, joka hävisi heti Suomi-sarjan puolivälierissä Bewe TuusKille 1–3 ja sijoittui lopulta sarjassa komeasti viidenneksi...

  Eli jos Mestiksestä vapautuu tämän(kin) kauden jälkeen paikkoja, niin mistäpä näistä taas lopulta tietää?

  Sinällään vaikkapa JHT olisi ihan kiva lisä sarjaan, kun divariperinteitäkin löytyy (ja historia on muuten komeasti esillä Kalajoen hallissa, tuli vierailtua paikan päällä tammikuussa!). Toisaalta KeuPan tapaan jonkin sortin farmiksi ajautuminen olisi varmaan valitettavasti pikkupaikkakunnan joukkueen uhkana, mutta ainakin johonkin LeKiin verrattuna Junkkarit olisi sarjan kannalta selkeä upgreidaus.
   
 24. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  @Bird Tulihan sieltä nippeli tietoa joltakin. Kiitos tästä tiedosta. Jonkin moista huhua on ollut liikenteessä mahdollisesta 14 joukkueen mestiksestä. Todennäköisesti ihan tuulesta temmattua, mutta jos tämä pitää paikkaansa, niin todennäköisesti suomi-sarjasta joitakin kosiskellaan. Mitä tekee EU? vedetäänkö siellä ens kaudella mestistä. Tiiä sitä... nämä on näitä.
   
 25. Lätkä Jäsen

  Onnea Herpa sarjassa säilymisen johdosta...tosin onko se sitä talouden vinkkelistä, mutta onnea kuitenkin.