Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Mestiskarsinnat 2017

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Murkula, 10.02.2017 klo 21.55.

 1. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Ketterän pelaamisen taso ei vaan ollut tässä karsinnassa riittävällä tasolla kokonaisuudessa. Jos oltaisiin pelattu normaalit Akat-JHT ja IPK-Ketterä niin miten oisi käyny, veikkaan silti että Mestiksen jengit oisi jatkanut. Niinkuin tuli aikaisemmin manattua niin rutiinitaso on pitkän kauden myötä kovempi näillä Mestiksen porukoilla ja siihen tämä ratkesi. JHT:n taso poukkoili enemmän kuin Ketterän mutta molemmilla taso vaihteli liikaa ja sekai on sitä laatua. Hokki hoiti hommaan niinkuin arvelinkin mutta IPK vähän yllätti vaikka uskoin ja varsinkin halusin että saavat sen toisen mahdolisuuden. Akatemian rooli on nyt kuolla pois. Suomisarjasta on luja tulla pelaamalla tuohon Mestikseen, son todella kova suoritus joka sen tekee mutta on hienoa että sarja on alas auki. Tsemppiä Imatralle ja Kalajoelle, teillä on vielä pyttypeli ja viirin saa parempi.
   
 2. Hyman Roth Jäsen

  Vaikka JYPpiä kannatankin, niin tälle farmitouhulle en ikinä lämmennyt. Toivoin jo niistä d-team ajoista, että tää tylsä turhake poistuisi mestiksestä ja pysyvästi. Kyllä ne lahjakkuudet saadaan pinnalle miesten peleissä vaikka kivikovassa KeuPassa. Siispä, kiitos IPK.
   
 3. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Lainaus:
  En tiedä, mutta aika paskasti ilmaistu, vaikka en tunne suuria sympatioita Jyp-Akatemiaa kohtaan, niin on siellä varmaan jotakin hyvääkin tehty? Esim. joku sellainen vähäpätöinen kaveri kuin Olli Määttä on käyny "pelailemassa" siellä ja lukuisia muita,...jos ei tule Jyp-Akkoja ikävä, niin suurimies siellä on... , pitkään vaikuttanut valmentaja Jukka Ahvenjärvi, ei koskaan turhia selityksiä, eikä tuomareiden haukkumista, aina on Jukalta tullut rehdit onnittelut jos vastustaja on voittanut, olisiko tässä vaiheessa paikallaan pientä rajaa näihin kommentteihin.

  Mitä tulee näihin divarin joukkuemääriin, niin tänä vuonna tämä "tynkäsarja" oli kyllä äärimmäisen tasainen, siellä oli monta muutakin joukkuetta lähellä karsintoja,,eli kyllä mielestäni muutama paikkakunta Suomi-sarjasta toisi kummasti lisämielenkiintoa tähän sarjaan? Mutta ei enää farmi-joukkueita, nämä nykyiset 10 riittää vallan mainiosti. ;)
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017 klo 00.03
 4. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Tästä toki samaa mieltä. 12 joukkuetta olisi mielestäni myös Liigaan passeli määrä, mutta menee jo eri keskustelun puolelle. Kahdeksan parasta playoffeihin, loput karsintoihin niin aijai. Mutta eipä tule tapahtumaan.

  E: Niin ja kyllähän Akatemia kärsii tuosta nimestään. Yleinen maine olisi paljon parempi jos nimi olisi ollut vaikka sitten se Diskos. Ei Akatemiassa lopulta niin suurta pelaajaliikennettä ollut viime kausina, että se selkeästi muista erottuisi. En jaksa tarkistaa, mutta veikkaisin, että Akatemiassa pelasi tällä kaudella selkeästi vähemmän pelaajia kuin listan kärkipään joukkueilla. Se vain verottaa, ettei omaa identiteettiä ole.

  Jos kuvitellaan, että joukkueen nimi olisi Diskos, niin tuohan olisi ollut lopulta ihan sympaattinen porukka. Oman kylän nuoria kasvatteja lähes kaikki. Suurempi pelaajaliikenne taisi Akatemiasta olla ylöspäin, mistä myös karsiutuminen johtui. Toki siellä sitten ne tietyt Liigan ja Mestiksen rajalla keinuneet pelaajat hakivat tuntumaa välillä Akatemiassa, mutta ei sitä liikennettä loppupeleissä niin hirveästi ollut. Mikäli JYP huomenna putoaa Kerholle, niin saattaa siellä olla mietinnän paikka siinä, että olisiko sittenkin kannattanut pari pelaajaa pitää Akatemiassa, eikä nostaa katsomoon istumaan. Mahdollista olisi tietenkin ollut, että Akatemian toiminta olisi loppunut vaikka sarjapaikka olisikin säilynyt.

  Mutta toki ei Akatemialla tuossa nykymuodossaan ollut mitään annettavaa tälle sarjatasolle. Mieluummin se paikka jollekin joukkueelle, joka omaa oman identiteetin, kuten IPK tai Ketterä. En nyt kuitenkaan silti lähtisi Akatemiaa miksikään syöväksi haukkumaan. Toivottavasti tällä sarjatasolla taitonsa osoittaneet löytävät pelipaikan Mestiksestä, KeuPaan varmasti mahtuisi muutama Akatemian kärkipelaaja, jos se vaikka vähentäisi vastaavasti liikennettä Lukon kanssa. Eivät varmasti olisi edes kaikkein kalleimmasta päästä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017 klo 00.13
 5. Lätkä Jäsen

  Lainaus:

  Karsinta meni, niin kuin pitikin....totta!

  Siltkin hommassa vallitsee epäterve tilanne. Sarjassa makaa tälläkin hetkellä kaksi seuraa, jotka eivät ole sinne karsintojen kautta nousseet. Ne ova siellä ainoastaan ja vaan kabinettihuorien armopalojen turvin!

  Karsinnat olivat hienot, mutta en jaksa uskoa, etteikö kabinettien huorat pilaisi tätäkin orastavaa uudistusta? Se, että oma suosikkini...kuin myös monen muun suosikki, eli Ketterä ei vieläkään kyennyt nousemaan divariin pelaamalla...on ristiriidassa, että kyseisessä sarjassa makaa joukkueita suorilla nostoilla!

  Hyi vittu!

  Hävettäis olla tuollaisten joukkueiden kannattaja! Aivan turha sitä paitte verhoutua sen taakke, että "eihän se ole seuran vika, jos se SAA paikan divarista"!
   
 6. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Karsinnat tuli sitten ratkaisuunsa. Ei aivan Suomi-sarjan joukkueilla rahkeet riittäneet. Ketterällä eväitä olisi paremmalla aloituksella ollut. Junkkarit ottaneet ennen viimeistä kierrosta sen yhden voiton ja pelanneet tiukkoja pelejä ennenkun järjetön ottelutahti vei mehut koneesta. Nyt JHT on saanut levätä ennen Suomi-sarjan mestaruuden ratkaisevaa koitosta. Ei ole helppo Ketterän varmastikaan latautua tuohon otteluun Mestis-haaveiden murennettua eilen nälkämaalla. JHT omaa hyvät saumat mestaruusjahtiin, joskin Ketterä toki ennakkosuosikki onkin. Kalajoella janotaan mestaruusviiriä, joka kruunaisi jo tähän mennessä upean kauden. Toivottavasti JHT korottaisi panoksia ja havittelisi ensi vuonna tosissaan Mestikseen.

  JYP-Akatemiaa ei näemmä jää kovin moni kaipaamaan. Mutta mitä tekee joukkuetta iät ja ajat luotsannut Jukka Ahvenjärvi? Siinä loistava valmentaja Mestikseen ajamaan ennen kaikkea nuoria pelaaajia eteenpäin. IPK:n säilyminen on kerrasaan loistava juttu. Hokki piti päänsä kylmänä ja piti odotetusti paikkansa Mestiksessä.

  Suomi-sarjan joukkueiden kohtaloksi muodostui ehkäpä se, että karsintoihin ajautui todella nälkäinen karsija IPK ja alkukauden loukkaantumis-suman avittamana materiaaliltaan kivikova Hokki. IPK sai valmistautua karsintoihin jo pidemmän aikaa ja puikkohin värvätty Janne Sinkkonen on todella velho juuri noissa kuoleman otteluissa.

  Toivon mukaan Pirkka-sedän puheet eivät vaan tosissaan meinaa sitä, että Mestis laajennettaisiinkin 14 joukkueeseen ensi kaudeksi... Muuten menee uskottavuus lopullisesti näihin karsintapeleihin. Tulevaisuudessa voi kyllä laajennus tulla kyseeseen, mutta jos mentäisiin ensi kausi 12 joukkueen voimin, kuten on sanottu.
   
 7. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Juu ehdoton EI kabinetti pelleilyille! Toivottavasti JHT:n aika tulee vielä joskus, uskon että siihen resurssit löytyisi varmasti. Paraa-aikaa meneillään oleva ydinvoimala hanke tuo varmasti lisäbuustia yhdessä matkailualan kasvun kanssa. Kyllähän Hiekkasärkillä pitää joskus mestis kiekkoa pelata! Mestis kartta tarvii näitä puoli-pohjosen joukkueita. Toivottavasti JHT jättää tänään kaikki jäälle ja saadaan se kauan kaivattu mestaruusviiri tänne! Tsemit jätkille illan koitokseen!
   
 8. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  Kyllähän Akat pelaa ensi kautena mestiskiekkoa, Espoo nostetaan kabinetissa liigaan jolloin yksi mestis paikka jää auki.
  Nämä viime vuosien kabinetti-päätökset ovat jo murskanneet urheilullisuudet joten toivottavasti nyt ei nähdä mitään suora-noisu-pelleilyä...
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017 klo 12.40
 9. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Eli Hokki ja IPK jatkaa Mestiksessä. Hienoa, että akatemia saatiin pois sarjasta. Ketterä haastoi hyvin, mutta ei ihan riittänyt. Ehkä hitusen kovempi rutiini, oli kuitenkin Hokilla ja IPK:lla, jolla pelit sitten käänsivät itselleen.
   
 10. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Kyllä se Espoon nostamisen päätös olisi pitänyt tulla jo jos olisi tullut. En jaksa uskoa tuohon että jo ensi kaudeksi nostetaan, ehkä seuraavaksi. Sitten kannattaa Ketterällä olla hereillä ja yrittää voittaa edes se suomisarja niin pääsisivät joskus edes ylöspäin. Epäilen vaan että kauanko on rahaa maksaa noille Juntheikeille ja Lippojoille suomisarjassa palkkoja. Tuosta kun Mestiksen jengit alkaa imuroimaan Mustajärviä ja Maslovskeja pois niin lisää pitää löytyä rahaa tuon tasoisten pelaajien ostamiseksi suomisarjaan. Hyvää on yritys muttei vaan riitä.
   
 11. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Kaikelta kiihkoamiseltasi muistit varmaan, että edellinen karsintojen kautta Mestikseen Suomi-sarjasta noussut joukkue oli JYP Akatemia (D-Kiekko nimellä). Eipä tuokaan saavutus sinun kirjoituksistasi joukkuetta kohtaan pahemmin tainnut näkyä.

  KeuPa HT nousi Mestikseen Suomi-sarjan mestaruuden kautta, samoin IPK ja Jokipojat. Espoo, Hermes ja RoKi nostettiin. Ihan mielenkiinnosta, miten olisit itse täyttänyt Liigaan nostettujen joukkueiden paikat?

  Sarjaa olisi pelattu sinun ohjenuorasi mukaan vaikka kolmen joukkueen voimin jos karsintojen kautta SS-joukkue ei olisi sarjapaikkaansa lunastanut. Ota vaan mieluummin rauhassa ja ajettele toisen kerran ennen kuin kirjoitat.

  Eipä tuo yhdenkään joukkueen kannattajan vika ole. Mutta hävetkää silti RoKi-fanit ja alkakaa kannattaa Kajaanin Kärppä-farmia Lätkän kanssa!!!

  Lainaus:
  Eiköhän Ketterä tuon karsinnan kolmospaikan nappaa. Siihen riittää sekin, että Ketterä ja Akat saavat tänään saman verran pisteitä.
   
 12. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  Lainaus:
  Veikkaan että juuri nämä mainitsemasi pelaajat eivät pelaa Imatralla ensi kautena, tod näk joku mestisporukka nämät ottaa, ainakin osan.. ilman näitä kyseisiä veijareita Ketterän kesäloma olisi alkanut jo kuukausi sitten.
   
 13. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  Lainaus:
  ketterä voi hyvinkin sijoittua kolmanneksi, silloin se olisi oikeudenmukaista mutta milloin kabinettipäätökset ovat toimineet järkevästi.... esim. Kokkolan hermeksen "villi kortti"-päätös
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017 klo 13.35
 14. spurger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Niin rahaahan tuossa palaa kun ei ole aluepolitiikkaa apuna.
   
 15. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  Lainaus:
  Hyvää kevään jatkoa, hoitakaa se mestaruus niin ehkä se paikka aurigossa aukeaa. Itse Ketterä on syy miksei IPK:ta finaalissa aikanaan voittanut ja tarjollahan se oli viime kaudellakin kun muoviRoki oli vastassa muttei maistunut taaskaan sekä nytkin muttei vieläkään niin koska?
   
 16. spurger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Joo eipä tämänpäiväinen v*t*tus oli millään muotoa Rokin syytä, hyvää kevään jatkoa sinnekin!
   
 17. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Ketterällä on sen verran vahva yhteisön tuki takana, etten näe ongelmaa tuossa rahan osalta. Ei Mestiksessäkään kuin ehkä Hirso tee sellaista tiliä, että voi elää huoletta.

  Pitäisi tutustua huomattavasti paremmin siihen, miten seurat ja paikalliset yritykset tekevät yhteistyötä kulisseissa, koska en oikeasti tiedä asiasta juuri mitään. Imatralla olisi kuitenkin aika paljon potentiaalia houkutella pelaajia paikallisten yritysten kanssa yhteistyötä tekemällä siten, että tarjoaa työpaikan pelaamisen ohessa.

  Stora Ensolla on iso Kaukopään tehdas. Evälahti on ihan merkittävä rakennusliike. Paikallisia ihan menestyviä liikkeitä on Kisasta ja InterSportista, K-Suppareista jne alkaen autohuoltoihin ja muihin vaikka kuinka - eikä ihan kaikissa mitään pitkää erikoiskoulutusta tarvitse. Suomi-sarjan tasolla pelaajasopimusten olisi omasta mielestäni todella fiksua olla sellaisia, joissa pelaajille annettaisiin mahdollisuus yhteistyömuotona tehdä paikallisten yritysten kanssa samalla työsopimus, joka mahdollistaisi riittävän harjoittelun, mutta myös toisi sen leivän pöytään sivutyön muodossa. Muistan itse ihan pikkujannuna, miten iso juttu oli ostaa kengät Imatrankosken K-Kengästä IPV:n legendaariselta lukkarilta Paavo Hämäläiseltä (joka siis oli edelleen silloin IPV:n lukkari). Ja IPV sentään oli silloin sarjan kärkijoukkueita.

  Joku paremmin alasarjaseurojen asioita tunteva voisi itse asiassa sanoa, onko tällaista jo olemassa - koska kuulostaa kyllä todella fiksulta, vaikka itse sanonkin.

  Isompana riskinä kuin pelaamisesta saatavan palkan, näkisin kyllä pelaajien halun pelata korkeammalla sarjatasolla.
   
 18. pippurimylly Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHT / Boston Bruins
  imatralla vartti pelattu ja näyttää siltä jotta ketterä vie HTtä kun märkää rättiä... 4-0 kotijoukkueelle
   
 19. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Hyvä ryhtiliike Ketterältä. Epäilin että eilinen pettymys vie mehut ja JHT voittaa mutta taisin olla rankasti väärässä.
   
 20. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Ketterältä hyvä statement ja 3. sijan varmistelu.
   
 21. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Savonlinnan jäähallissa on tänään paikalla yli 2300 katsojaa.

  Joskus siellä lätkineenä ihmettelen, että mihin tuo katsojamäärä saadaan mahdutettua. Yleisöllä ei ole ainakaan kovin kylmä.
   
 22. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Näin karsintasarja saatiin lopullisesti päätökseensä. Voittajaksi selviytyi 18 pisteellään Hokki maalieron turvin seuraavaan eli IPKhon, jolla oli myös 18 pistettä. Onneksi noilla sijoituksilla ei ole mitään merkitystä. Kolmanneksi selviytyi Ketterä 12 pisteellään, ja neljänneksi Akatemia 9 pisteellään. Viimeiseksi, mutta ei mitenkään häpeällisesti sijottui JHT. Hieno sarja, mutta toki myös rankka, pelaajille kuten myös faneille. Sarjassa ei ollut ennakoltaan yhtään selkeätä peliä, saatika se ketä etenee jatkoon. Oman seurani puolesta kävi parhain päin, ja olenkin siitä iloinen, koska Iisalmi on loistava Mestis paikkakunta. Olen myös iloinen siitä, että Hokki selvisi jatkoon, jotta vitostien derbyt saavat jatkoa. Toivottavasti IPKn ei tarvitse enää koskaan pelata Mestiskarsinnoissa, vaikka nämä on sitä parasta kiekkoa, niin silti mä ennemmin jännitän siellä pudotuspeleissä. Toivottavasti ensi kaudella nähdään Hokin kanssa pudotuspeleissä! JHT ja Ketterä selvittäkööt ensi kaudella itsensä karsintoihin, ja nouskaa sieltä toinen tai kummatkin ylöspäin!

  E: Iisalmessa tänään yli 1200 katsojaa, ja se kuului. Suosittelen jokaista henkilöä joka lukee tämän viestin, sekä arvostaa pelaajien kunnioutusta katsomaan fanseatilta IPK - Akatemia matsista viimeiset 5 minuuttia 3. Erästä, ja siitä loppuun saakka. Siinä on sitä jotain.
   
 23. Wig Wam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Hieno karsintasarja takana, toivottavasti monia edessä. Mainittakoon vielä, että kyllä Ketterä olisi tällä suorituksella ehdottomasti ansainnut päästä (urheilullista) sarjanousua juhlimaan. Todella kova suoritus ottaa yhdeltä tasaisen Mestis-kauden pelanneelta joukkueelta pisteet 6-0 ja jättää Mestis-joukkue karsintasajassa taakseen. On melko pitkä aika kulunut kun viimeksi Suomi-Sarjan joukkue on vastaavaan pystynyt. Suomi-Sarjan dominointia unohtamatta.

  No sarjajärjestelmä oli tällä kaudella, mikä oli. Ketterä jäi nyt vähän kärsijäksi tässä leikissä. Sääli.
   
 24. Lätkä Jäsen

  Lainaus:

  Ketterältä miehekäs esitys...KIITOS!

  Vaikka kuinka toivoin perinteikkään divarijoukkueen paluuta jääkiekossa maamme kakkostasolle, niin tämä oli silti ainoa ja oikea tulos. Pelaamalla sinne olisi kuitenkin päässyt, eli estettä nousulle ei ollut. Toki myönnän, että liitos persreiät olivat muokanneet sarjasysteemin sellaiseksi, että siitä tuli Ketterälle JHT:lle äärimmäisen haasteellinen, mutta....edelleen toistan. Pelaamalla ylemmälle sarjatasolle olisi päässyt! Nyt se ei riittänyt ja raskaasti tähän kauteen satsanneella Ketterällä on tekemistä saada tulevalle kaudelle uskottavasti divaripaikkaa halajava kokoonpano jalkeille. Toivottavasti onnaa ja tukijat jaksavat uskoa seuraan ja seuran tekemiseen.

  Karsintasarjat ja mahdollisuus saada paikka "auringosta" pitäisi olla itsestään selvyys. Suomessa kuitenkin muutama mulkku määrää marssijärjestyksen tässä asiassa. Onnkesi kuolema korjaa jossain vaiheessa nämä puusilmät ja uudet tuulet saavat tilaa kilpaurheiluun.

  Paras voittakoot teemana..nyt ja tulevaisuudessa! Kiitos!
   
 25. Lainaus:
  Juuri näin. Suomisarja mestaruus jäi tuloksella 9-1 Imatralle. Ei tarvitse selitellä.